Şimdi Ara

Bu Üç Grafik Tabletten Hangisini Seçmeliyim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar aşağıdaki üç tabletten hangisini seçmem sizce daha uygun olur? Aralarında boyut, basınç seviyesi, kısayol tuşları vs. gibi farklar var ve yabancı yayınlarda wacom dışındaki tabletlerde driver problemleri yaşandığını okudum. Tabii ki tüm modellerde var denemez ancak insanın kafasında soru işareti yaratıyor. Aklımdaki modeller:


    Wacom INTUOS SMALL: Wacom markası ve model bilinirliği sebebiyle listeme aldım. Diğer wacom modeline göre daha fazla incelemeye sahip ve çeşitli listelerde de kendine yer bulabilmiş.


    One By Wacom Medium: Bunun daha büyük çalışma alanına sahip olması beni cezbediyor. Kısayol tuşları o derece önemli değil. Önceki modele göre tek eksisi basınç seviyesi sanırım. Daha önce tablet kullanmadığımdan bunun ne kadar fark edeceğini kestiremiyorum. (bu 2k diğeri 4k)


    Xp-Pen Deco 01: Bu model özellik olarak ikisinden de ileride gibi duruyor. Tuşları, çalışma alanı, çözünürlüğü ve basınç seviyesi açısından. Ancak driver problemleri yaşayanlar olmuş ve kalemindeki butonunda problem çıkarabiliyormuş.


    Ek olarak tamamı için bir sorum daha var bunların ülkemizdeki servis ve garanti hizmetleri ne durumda? Örneğin xp-pen'in kaleminde bir sıkıntı olursa muhatap alabileceğim biri var mı? Bütçem max 800 ancak ne kadar uygun o kadar iyi. Başka önerilerinize de tabii ki açığım. İyi forumlar.




    Hocam sizin benzer konulardaki mesajlarınızı gördüğümden görüşünüzü almak istedim. Teşekkürler şimdiden. @Yılmaz1907








  • Ben kullanmadığım tabletler için fikir beyan edemem.

    Wacoom grafik tablet pazarında lider. Mutlaka iyidir. Fiyatları doğal olarak muadillerine göre yüksek.

    Benim kullandığım tablet ile alakalı bilgi verebilirim sadece.

    Xp-Pen Star 06 kullanıyorum.

    Driver konusunda bir problem yok.

    Xp-Pen sitesine girip modelinize göre driverini indirip bilgisayarınıza kuruyorsunuz ve sorunsuz çalışıyor.

    1 adet uygulama yükleniyor, buradan tuş atamalarını, basınç ayarlarını, tablette kullanmak istediğiniz yüzeyin boyutlandırmasını yapabiliyorsunuz.

    Garanti konusuna gelirsek ben alalı 1 seneyi geçti bir problemim olmadığı için hiç araştırmadım ama mutlaka bir muhatap buluruz sorun çıkarsa  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz1907 -- 10 Aralık 2020; 13:30:16 >
  • Yılmaz1907 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim yanıtınız için. Xp-Pen'e biraz daha yakınım şu an. Maddi duruma göre son kararı vereceğim sanırım.

  • Grafik tablet için ben de xp-pen öneririm wacom’un da modelleri iyidir ama biraz pahalı gibi.
  • Merhaba.

    Çizim yapmanın yanı sıra istatistiksel ve matematiksel formül yazıp bilgisayara kaydetmek maksadıyla 800 TL'yi aşmayan bir grafik tablet almayı düşünüyorum. Birkaç günlük araştırma sonucunda belirlediğim aşağıda linki görülen şu 3 ürün arasından seçim yapacağım.


    Wacom tabi ki grafik tablet konusunda lider ama yüksek fiyatlı bir marka olduğundan şu anda listeme alabildiğim Wacom One By Medium diğer iki ürüne göre biraz daha kısıtlı özelliklere sahip.


    XP-Pen Star G960S özellikleri itibariyle (çalışma alanı, kalemi eğimli kullanabilme, kısa yol tuşları) itibariyle Wacom'dan biraz daha önde gibi.


    Huion H610 Pro V2 ise, anladığım kadarıyla yıllardır beğeniyle kullanılmakta olan Huion H610'un daha da güçlendirilmiş, geliştirilmiş hali.


    Bu durumda Huion'a biraz daha yakın duruyorum ama tavsiye verebilecek varsa memnun olurum.



    Wacom One By Medium - XP-Pen Star G960S Plus - Huion H610 Pro V2 Karşılaştırması - Epey

    Epey - Wacom One By Medium - XP-Pen Star G960S Plus - Huion H610 Pro V2 özellik ve fiyat karşılaştırması





  • MURATAYDIN94 M kullanıcısına yanıt
    Benimde aklımda grafik tablet vardı. Hatta araştırmalarımda xp-pen önerilerini aldım buradan yoğunlukta olarak. Eğer grafik tablette ısrarcıysanız bu markanın modellerini incelemenizi öneririm. Ben sonradan vazgeçtim ve ipad modellerine yönelmeye başladım. İpad pro serisi de kaliteli, netten kutu açılımı ya da kullanım videolarını izleyebilirsiniz. Kalemleri de gayet kullanışlı ama biraz pahalı tabii, henüz almadım ama aklımda olanlar bunlar.
  • Çok teşekkür ederim.

    Huion HS610 pro v2 modelini oldukça uygun denebilecek bir fiyata güvenilir bir yerli alışveriş platformunun yurtdışı alışveriş seçeneği ile aldım. Ürün elime geçtikten sonra tecrübelerimi paylaşmayı düşünüyorum. Umarım XP-penin kalemindeki silme (erase) özelliğini tercih etmediğim için pişman olmam.

  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.