Şimdi Ara

Bu trafo kaç watt ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Eski bir konuyu canlandıracam ama bu trafoyla ilgili çok sorumlarım var. Bir şekilde elime rt-6000b model trafo geçti.
    Resimde de gözüktüğü gibi , bir tarafında üç kalın kablo(sırasıyla mavi-kırmızı-siyah), diğer tarafında ise 6 kablo bulunmakta.
    Ben bu trafoyu güç kaynağında kullanmayı düşünüyorum. 0 ile 30 volt arası ayarlı 5 amper güç kaynağı yapmayı düşünüyorum. Bunun için trafodan 24volt gerilim çekmem gerekli. Ancak trafoyu çalıştırdığım da, 15volt çıkış elde edebildim. Nasıl bağladığıma gelince, 6 kablo çıkan tarafta mavi ve 3.kabloya(siyah) şebeke gerilimini verdim. Diğer taraftan kırmızı ve siyah uçlardan 15 volt aldım. Acaba bu trafo 2x7.5 volt trafo mu? Yoksa bağlantıları mı yanlış yaptım ben.
    Sizin bu trafonun bağlantılarıyla ilgili elinizde net bir bilgi var mı? Şebeke gerilimini hangi kablolara vermeliyim. Çıkışı kaç volt?. Bu trafodan 24 volt nasıl alabilirim. İşimi görmez mi?




  • Bu konuyla ilgili bilgili deneyimli kişiler cevaplarsa sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanesi37 -- 22 Mayıs 2017; 15:45:32 >
  • Kardeş bu trafo işini görmez. Ben zamanında trafoyu söküp tel alıp tekrardan sarmıştım. Tam olarak hatırlamıyorum ama 2x26 v almıştım ve amfi devremde kullanmıştım. Sende dağıtıp tekrardan sorabilirsin. Kaç mm telden kaç spir saracağını yine aklımda olmayan basit bir formül ile hesaplayabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.