Şimdi Ara

Bu sitede ram fiyatları uygun tr ye de geliyor almalı mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • distribütörler ne yazık ki bizlerin isteklerini düşünmezler. en karlı ürünler ne ise onları getirmeyi uygun görürler. bence ram konusunda da böyle. yapılan araştırma ve testlerle bildiğimiz birçok üst düzey ramler ne yazık ki ülkemizde satılmıyor. nedenleri belli. kar marjı düşük, distribütör anlaşmaları yapamıyorlar vs. örneğin bu bahsettiğimiz üst düzey ramler ebay gibi alış-veriş sitelerinde de pahalı. düşününki bize mailiyeti ebaydan 200 tl olan ürün ülkemizde satılsa 300 tl gibi bir fiyat biçiyorlar. bunun en çarpıcı örnekleri kol saatlerinde. ben özellikle kol saatlerine bakıyorum. örneğin seiko tissot gibi ünlü markaların aynı modelleri ebayda 400-600 e gelirken ülkemizde 1200-1300 civarında satılıyor. gittigidiyorda bu şekilde inanılmaz karlar elde ediyorlar. ayda 2-3 saat getirseniz bile asgari ücret kadar para kazanırsınız :D firmaların yurtdışından getirdikleri ürünlere öyle acayip vergilerde ödemiyorlar özellikle büyük firmaların ödediği ürün başına gümrük vergileri çok komik boyutlarda. ancak izledikleri politika ne yazık ki aşırı kar üzerine kurulu. ama işte bazı ürünlerde böyle örneğin işlemci anakart ekran kartı vs. ilk yeni çıkan modeller haricinde yurtdışı ile aynı fiyatlarda satılıyor. bazı ürünlerde de fahiş fiyatlar uyguluyorlar. buna en büyük etken distribütörler. benim düşüncem gelecekte bu gümrük uygulamaları daha da kolaylaştırılacak. belki ozaman yurtiçi fiyatlarda da düşmeler meydana gelir.




  • ben simdi yilbasinda 300€ luk bi alisveris yapsam gumruge vergi odemeyecekmiyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaLoVoLa

    Merhaba arkadaşalar

    yurtdışından çok fazla şey almadım ama alış-verişim var ve baya alış-veriş yapan çevremde. çok aşırı araştırmalar yaptım. teorik olandan çok pratik olanı öğrendim ve şuan gümrükle ilgili hem teorik hem pratik bilgim var.

    öncelikle kota 100 Euro dur. bu nedemektir. bu aynen şu demek oluyor. ticari nitelikli olsa bile bir ürüne uygulanan kota 100 euro yani siz satmak amaçlı bile getirseniz 100 euro kadar ürün getirtebilirsiniz. ancak eğer ticari niteliği olmayan bir ürün olursa 1000 euroda olsa gümrüğe takılmayabilir. bunu nasıl anlıyorlar? öncelikle gönderen ve alıcıya bakıyorlar. eğer alıcı bir firmaysa adres işyerlerinin çok olduğu yerlerse mesela ankara için kızılay ulus gibi gümrüğe takılma olasılığı yükselir.

    1 ürünün ticari mi yoksa kişisel mi yani kullanıma yönelik mi tamamen o an o ürüne bakan memurun insiyatifindedir. isterse ürünün kutusu açar araştırır fiyatını araştırır vergi ödenmesini isteyebilir. bazısı hiç kutusuna bile dokunmaz örneğin abd den cabelastan aldığım deri montun ambalajı kapalıydı.

    diğer bir konu fiyat sizin tahmin ettiğiniz gibi belirlenmez gümrük memurları örneğin bir kol saatinin faturası bile olsa 100$ lık o saatin Türkiye'deki fiyatına bakar. yada netteki herhangi bir yerden araştırır. o nedenle 100 euro çok göreceli bir kavramdır. sonuçta anlayacağınız gümrük memurlarının insiyatifinde objektif bir uygulama yoktur.

    diyelim ki ürününüz gümrüğe takıldı. bu telaşlanacak bir durum değildir. ancak en önemlisi sakın ups ya da fedex seçmeyin ozaman ürününüzü almanız için sizden saçmasapan paralar isteyebilirler. bu durumuda şöyle özetlersek. fedex ups ayrı bir firmadır eğer gümrük ürünü geçirmezse ups ve fedexle muhattap olur onlarda avukatları aracılığıyla sizinla bağlantı kurulur ve sizden saçmasapan nedenlerden para isterler. örneğin 200 tl lik mala 1500 tl gibi gümrük ve avukatlık masrafları gibi şeyler isteyebilirler.

    ama ulusal kargo şirketleri örneğin usps ( abd nin pttsi ) ile kargo ettirirseniz. hem ucuz olur hemde gümrüğe takılırsa ptt sizinle bağlantıya geçer. ve aynen şöyle der ürününüz gümrüğe takıldı %10 vergi ödemeniz gerekiyor. bu vergiyi ödeyerek ürünü alabilirsiniz.

    internetten getirtemeyeceğiniz ürünler belli onları saymaya gerek yok ama içerisinde radyo olan örneğin cep telefonu mp3 çalar gibi getirtmeyin. çünkü TRT bandrolü basılması gerekiyor buda maliyetli. Türkiyeden pahalıya geliyor.

    sonuç olarak netten alış-veriş hem karlıdır hemde risklidir. ama bu risk öle sanıldığı kadar çok değil. sonuçta ülkemiz artık bir avrupa ülkesi olmak istediği için gümrük uygulamaları çok rahat. şuan bu yurtdışı ürünleri getirtip satarak gittigidiyorda aile geçindirenler var :D aşırı pahalı şeyler getirtmeyin. birde ürünlere hediyedir ya da faturasına olan fiyatından düşük fatura yaptırmayın. sonuçta bu gümrük memurlarıda sizin bizim gibi adamalar. gift yazmakla aman bu hediye bakmayalım demezler. hatta ters tepip bizi salak mı sanıyor bunalar diyebilirler.

    kanunen yılbaşı ramazan bayramı ve kurban bayramından 1 ay önce ve 1 ay sonra kota 300 euro olur. bunuda dikkate alabilirsiniz. özellikle yılbaşında gümrük çok rahatlıyor.

    uzun bir yazı oldu elimden geldiğince açıklama yapmaya çalıştım sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım. bu yazdıklarım yaptığım araştırmalar ve tecrübelerden ibarettir yanlış söylediğim eksik söylediğim olabilir. ama sizde benim gibi nette geniş bir araştırmayla bunalrı öğrenebilirsiniz...


    Bilgilendirme için çok teşekkürler. Çok yararlı olmuş. Herşey havada ama belli birşey yok. malınıza el konulup konulmayacağı veya gümrüklenip gümrüklenmeyeceği bir adamın 2 dudağı arasında anladığım kadarıyla.Belli bir düzenleme yok yani. O gün adam karısıyla kavga etmiş olsa gümrükleyin ulen herşeyi dese bizim ssd ram falan hiç olcak.




  • o kadarda karamsar olmamak lazım. sonuçta gümrüğe takılsa bile eğer ups fedex gibi özel kargolarla gelmiyorsa %10 vergi ödeyerek alabilirsiniz. tabi hiç duymadığınız aldığınız ürüne bağla değişik vergilerde çıkıyor. benim düşüncem çok büyük paralar harcanmadan alınan ürünlerde fazla risk olmaz bunu ben 500 tl olarak düşünüyorum. daha yukarısında ürün getirtip gümrüğe takılıp uğraşanları gördüm gerçekten ülkemizdeki fiyatlardan daha pahalıya geldi ürün. çünkü bir çok vergi ödedi. o nedenle daha cazip ürünler getirilmeli. mesela size ek bilgi olsun.

    www.cabelas.com abd de ve dünyada ünlü bir site. av malzemeleri üzerine kurulu ancak normal hayatta kullandığımız bir çok üründe mevcut. büyük ihtimalle bu site ups aracılığıyla ülkemizle anlaşma yapmış. buradan aldığınız ürünler çok abartı olmadığı sürece yani 1000 tl lik ürünler getirtmediğiniz sürece takılması imkansız. ancak şöyle bir uygulama var. siteden elektronik ürün alamıyorsunuz. diğer ürünlerde yani abd dışına satılan ürünlerde min 100 dolarlık ürün almanız gerekiyor ve aldığınız ürünün yada ürünlerin değerinin %40 ı kargoya kesiliyor. örneğin 100 dolarlık ürün alırsanız bu size 140 dolara geliyor. ama ups kargo ile en geç 5 gün içinde elkinize ulaşır uçakla geliyor. diğer bir seçenek aldığınız ürün ya da ürünlerin değerinin %20 si kargoya kesiliyor bu da gemi ile geliyor yaklaşık 20 günde elinizde olur.

    bazı arkadaşlarım buradan tam 15 adet gore-tex eldiven getirtti. tanesi 15 tl gibi bir fiyata geldi ve tanesini 40 tl den gittigidiyorda sattı tabi ben 15 tl ye aldım :D birde 15 adet bere getirtti onlarda 20 tl ye gelmişti 35 tl ye sattı. ve bunların hiç birine gümrük uygulanmadı. 15 adet aynı ürüne uygulanması gerekebilir. o nedenle bu site o açıdan baya güvenli. ben deri bir mont aldım 160 tl ye gelmişti. çok güzel 3 sene oldu hala giyerim kışları :D

    hatta bir olay anlatayım arkadaş rüzgar geçirmeyen ince bir kamuflaj pantolon aldı. yanlışlıkla kot pantolon yollamışlar ama ünlü bir markanındı. sonra mail attık. adamlar aynen şöle dedi. Özür dileriz bir yanlışlık olmuş hemen ürününüzü kargoluyoruz. o kot pantolonda sizde kalabilir. o kotuda arkadaş yine gittigidiyordan sattı :D

    bu siteyi gerçekten öneririm şu kış günlerinde inanılmaz güzel ve ucuz ürünler var mesela gore-tex botlara bakabilirsiniz biraz pahalı ama ülkemizde 300-400 tl gibi fiyatlara satılıyor gore-tex botlar.

    sormak istediğiniz kafanıza takılanlar varsa yardımcı olmaya çalışırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaLoVoLa

    o kadarda karamsar olmamak lazım. sonuçta gümrüğe takılsa bile eğer ups fedex gibi özel kargolarla gelmiyorsa %10 vergi ödeyerek alabilirsiniz. tabi hiç duymadığınız aldığınız ürüne bağla değişik vergilerde çıkıyor. benim düşüncem çok büyük paralar harcanmadan alınan ürünlerde fazla risk olmaz bunu ben 500 tl olarak düşünüyorum. daha yukarısında ürün getirtip gümrüğe takılıp uğraşanları gördüm gerçekten ülkemizdeki fiyatlardan daha pahalıya geldi ürün. çünkü bir çok vergi ödedi. o nedenle daha cazip ürünler getirilmeli. mesela size ek bilgi olsun.

    www.cabelas.com abd de ve dünyada ünlü bir site. av malzemeleri üzerine kurulu ancak normal hayatta kullandığımız bir çok üründe mevcut. büyük ihtimalle bu site ups aracılığıyla ülkemizle anlaşma yapmış. buradan aldığınız ürünler çok abartı olmadığı sürece yani 1000 tl lik ürünler getirtmediğiniz sürece takılması imkansız. ancak şöyle bir uygulama var. siteden elektronik ürün alamıyorsunuz. diğer ürünlerde yani abd dışına satılan ürünlerde min 100 dolarlık ürün almanız gerekiyor ve aldığınız ürünün yada ürünlerin değerinin %40 ı kargoya kesiliyor. örneğin 100 dolarlık ürün alırsanız bu size 140 dolara geliyor. ama ups kargo ile en geç 5 gün içinde elkinize ulaşır uçakla geliyor. diğer bir seçenek aldığınız ürün ya da ürünlerin değerinin %20 si kargoya kesiliyor bu da gemi ile geliyor yaklaşık 20 günde elinizde olur.

    bazı arkadaşlarım buradan tam 15 adet gore-tex eldiven getirtti. tanesi 15 tl gibi bir fiyata geldi ve tanesini 40 tl den gittigidiyorda sattı tabi ben 15 tl ye aldım :D birde 15 adet bere getirtti onlarda 20 tl ye gelmişti 35 tl ye sattı. ve bunların hiç birine gümrük uygulanmadı. 15 adet aynı ürüne uygulanması gerekebilir. o nedenle bu site o açıdan baya güvenli. ben deri bir mont aldım 160 tl ye gelmişti. çok güzel 3 sene oldu hala giyerim kışları :D

    hatta bir olay anlatayım arkadaş rüzgar geçirmeyen ince bir kamuflaj pantolon aldı. yanlışlıkla kot pantolon yollamışlar ama ünlü bir markanındı. sonra mail attık. adamlar aynen şöle dedi. Özür dileriz bir yanlışlık olmuş hemen ürününüzü kargoluyoruz. o kot pantolonda sizde kalabilir. o kotuda arkadaş yine gittigidiyordan sattı :D

    bu siteyi gerçekten öneririm şu kış günlerinde inanılmaz güzel ve ucuz ürünler var mesela gore-tex botlara bakabilirsiniz biraz pahalı ama ülkemizde 300-400 tl gibi fiyatlara satılıyor gore-tex botlar.

    sormak istediğiniz kafanıza takılanlar varsa yardımcı olmaya çalışırım.


    abı dur kanıma gırme tıcarete atılacam sımdı








  • http://cgi.ebay.com/G-Skill-2x-2GB-4GB-Ripjaws-DDR3-Kit-2000Mhz-PC3-16000_W0QQitemZ290353877807QQcmdZViewItemQQptZAU_Components?hash=item439a70932f

    bu ürünü ebay fiyatindan getirebilirim 175$ e


    http://cgi.ebay.com/PATRIOT-4GB-2x-2GB-2000MHZ-16000-SECTOR-5-DDR3-MEMORY_W0QQitemZ320432695097QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item4a9b46e739

    bu urunude 230 $ getirebilirim ilgineirseniz msj atabilirsiniz

    referans icin

    http://forum.donanimhaber.com/memberReferences.asp?memID=43367

    955 be 0 kutusunda 385 lira

    tşkler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pSy! -- 14 Ekim 2009; 0:09:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaLoVoLa

    o kadarda karamsar olmamak lazım. sonuçta gümrüğe takılsa bile eğer ups fedex gibi özel kargolarla gelmiyorsa %10 vergi ödeyerek alabilirsiniz. tabi hiç duymadığınız aldığınız ürüne bağla değişik vergilerde çıkıyor. benim düşüncem çok büyük paralar harcanmadan alınan ürünlerde fazla risk olmaz bunu ben 500 tl olarak düşünüyorum. daha yukarısında ürün getirtip gümrüğe takılıp uğraşanları gördüm gerçekten ülkemizdeki fiyatlardan daha pahalıya geldi ürün. çünkü bir çok vergi ödedi. o nedenle daha cazip ürünler getirilmeli. mesela size ek bilgi olsun.

    www.cabelas.com abd de ve dünyada ünlü bir site. av malzemeleri üzerine kurulu ancak normal hayatta kullandığımız bir çok üründe mevcut. büyük ihtimalle bu site ups aracılığıyla ülkemizle anlaşma yapmış. buradan aldığınız ürünler çok abartı olmadığı sürece yani 1000 tl lik ürünler getirtmediğiniz sürece takılması imkansız. ancak şöyle bir uygulama var. siteden elektronik ürün alamıyorsunuz. diğer ürünlerde yani abd dışına satılan ürünlerde min 100 dolarlık ürün almanız gerekiyor ve aldığınız ürünün yada ürünlerin değerinin %40 ı kargoya kesiliyor. örneğin 100 dolarlık ürün alırsanız bu size 140 dolara geliyor. ama ups kargo ile en geç 5 gün içinde elkinize ulaşır uçakla geliyor. diğer bir seçenek aldığınız ürün ya da ürünlerin değerinin %20 si kargoya kesiliyor bu da gemi ile geliyor yaklaşık 20 günde elinizde olur.

    bazı arkadaşlarım buradan tam 15 adet gore-tex eldiven getirtti. tanesi 15 tl gibi bir fiyata geldi ve tanesini 40 tl den gittigidiyorda sattı tabi ben 15 tl ye aldım :D birde 15 adet bere getirtti onlarda 20 tl ye gelmişti 35 tl ye sattı. ve bunların hiç birine gümrük uygulanmadı. 15 adet aynı ürüne uygulanması gerekebilir. o nedenle bu site o açıdan baya güvenli. ben deri bir mont aldım 160 tl ye gelmişti. çok güzel 3 sene oldu hala giyerim kışları :D

    hatta bir olay anlatayım arkadaş rüzgar geçirmeyen ince bir kamuflaj pantolon aldı. yanlışlıkla kot pantolon yollamışlar ama ünlü bir markanındı. sonra mail attık. adamlar aynen şöle dedi. Özür dileriz bir yanlışlık olmuş hemen ürününüzü kargoluyoruz. o kot pantolonda sizde kalabilir. o kotuda arkadaş yine gittigidiyordan sattı :D

    bu siteyi gerçekten öneririm şu kış günlerinde inanılmaz güzel ve ucuz ürünler var mesela gore-tex botlara bakabilirsiniz biraz pahalı ama ülkemizde 300-400 tl gibi fiyatlara satılıyor gore-tex botlar.

    sormak istediğiniz kafanıza takılanlar varsa yardımcı olmaya çalışırım.

    Tekrar teşekkğrler bilgilendirme için
    Siz sanırım yurtiçinden pek birşey almıyorsunuz:D cabelas iyimiş fakat elektronik satışının olmaması çok kötü. Aslında ramlerde çok uçuk oynamalar olmuyor ddr32 2000mhz cas8 gibi birşey almaya çalışmadığınız sürece ama nedense ülkemizde ssd fiyatları çok yüksek. Bu ürün için yurtdışı alternatifi mantıklı fakat ürün pahallı ve elektronik olduğu için insan tedirgin oluyor




  • selam arkadaslar benim bu siteden yaptıgım 4gb ram ocz 2 dün elime geldi ama daha takmadım adamlar yolladı gayet guvenilir bi site 6 gunde elime gecti ramler irlanda uzerinden geldi. fragile yazıp yollamıslar gmruge de takılmadı ama ramleri daha takmadım 64 bit windows 7 cıkınca takıacm
  • Sevindim iyi bir şeye vesile oldum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotokan

    selam arkadaslar benim bu siteden yaptıgım 4gb ram ocz 2 dün elime geldi ama daha takmadım adamlar yolladı gayet guvenilir bi site 6 gunde elime gecti ramler irlanda uzerinden geldi. fragile yazıp yollamıslar gmruge de takılmadı ama ramleri daha takmadım 64 bit windows 7 cıkınca takıacm



    hayırlı olsun valla dün bir arkadaş daha o siteden sipariş verdi aslında bende bi sipariş vereyim :D ptt kargo ile geldi değil mi ürün ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaLoVoLa


    quote:

    Orijinalden alıntı: zotokan

    selam arkadaslar benim bu siteden yaptıgım 4gb ram ocz 2 dün elime geldi ama daha takmadım adamlar yolladı gayet guvenilir bi site 6 gunde elime gecti ramler irlanda uzerinden geldi. fragile yazıp yollamıslar gmruge de takılmadı ama ramleri daha takmadım 64 bit windows 7 cıkınca takıacm



    hayırlı olsun valla dün bir arkadaş daha o siteden sipariş verdi aslında bende bi sipariş vereyim :D ptt kargo ile geldi değil mi ürün ?


    ewt ptt den geldi arkadasım
  • Beyler bu olayı yapanlar tam detaylı yazabılırmı tesekkurler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa1403

    Beyler bu olayı yapanlar tam detaylı yazabılırmı tesekkurler


    http://www.memoryc.com/

    bu siteye giriyorsun ürünü sepetine ekliyorsun kredi kartınla ödeme yapıyorsun 10 euro kargo ücretiyle ortalama 6-7 günde ptt kargo ile geliyor.

    http://www.memoryc.com/products/description/4GB_G_Skill_DDR3_PC3_12800_1600MHz_Ripjaw_Series-7_8_7_24-Dual_Channel_kit_for_Intel_LGA1156_i5_i7/index.html

    ben bu ürünü aldım 75 euro 164 tl ye geldi. bence çok uygun :D bu üründeki indirim için son 4 saatmiş sonra 80 euro civarı olcakmış. bu sitedeki indirimli ürünlerin fiyatı çok iyi diğer üğrünlerde ülkemize göre 30-40 tl oynama oluyor onun için değmez belki ama indirimli ürünleri için gerçekten çok uygun. umarım anakartımla ekran kartımla çakışma yapmazda kullanırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaLoVoLa


    quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa1403

    Beyler bu olayı yapanlar tam detaylı yazabılırmı tesekkurler


    http://www.memoryc.com/

    bu siteye giriyorsun ürünü sepetine ekliyorsun kredi kartınla ödeme yapıyorsun 10 euro kargo ücretiyle ortalama 6-7 günde ptt kargo ile geliyor.

    http://www.memoryc.com/products/description/4GB_G_Skill_DDR3_PC3_12800_1600MHz_Ripjaw_Series-7_8_7_24-Dual_Channel_kit_for_Intel_LGA1156_i5_i7/index.html

    ben bu ürünü aldım 75 euro 164 tl ye geldi. bence çok uygun :D bu üründeki indirim için son 4 saatmiş sonra 80 euro civarı olcakmış. bu sitedeki indirimli ürünlerin fiyatı çok iyi diğer üğrünlerde ülkemize göre 30-40 tl oynama oluyor onun için değmez belki ama indirimli ürünleri için gerçekten çok uygun. umarım anakartımla ekran kartımla çakışma yapmazda kullanırım.



    Çok iyi almışsın hakkaten güzelmiş alanlara hayırlı olsun iyi fırsatmış hakkaten şimdi 86€ olmuş. Bu siteyi takip etsin bence alacaklar gene indirimli ürün gelir kesin. Yeni yeni çıkıyor Corei5 uyumluluar.




  • evet 86 euro olmuş benim aldığım ürünler. umarım ramler sorunsuz elime gelirde sistemle çakışmadan kullanırım. ama çakışsa bile iyi fiyata satabilirim bu ramleri :D yada takasa girerim artık
  • Yaklaşık en az 60-70 Tl fark olmadan bu tarz yurt dışı sitelerden uzak durmakta yarar var.Garanti sorunu olduğunda çok baş ağrıtabilecek durumlarla karşılaşılır.
  • Evet arkadaşlar bende bu siteden ram sipariş ettim. ocz 3*2 1333 mhz 75€+10€ artık beklemedeyim. Bu arada 15 ekim tarihi itibarı ile posta yoluyla gönderilen ve ticari adet arz etmeye nürünlerde gümrüksüz geçiş limiti yol dahil 150 € ya yükselmiştir.




  • quote:



    Türkiye de Distribütör garantisi ile alabilirsin.
    Aradaki fiyat farkını garanti için Göz ardı etme derim..

    http://www.hepsiburada.com/patriot-sector5-viper-ii-2x2gb-kit-2000mhz-ddr3-c8-3d-mark/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd750356

    Hatta Vatan'dan daha da avantajlı olacaktır.



    http://cgi.ebay.com/Mushkin-996731-Blackline-DDR3-2000MHZ-4GB-2x2G-LGA1156_W0QQitemZ190339437358QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDo

    Arkadaşım teşekkür ederim önerin için. Garanti olmasını elbette isterim. Hatta türk firmalarının da kazanmasını isterim bir bilinçli tüketici olarak ama inanılmaz bir fark var benim aldığım ürünle. Benim aldığım ürün aynı hızda ve aynı özelliklerde, taktım şu an kullanıyorum takır takır çalışıyor. Mushkin benim güvendiğim bir markadır gözüm kapalı alırım. Benim için faturada belirtilen garantiden daha güvenlidir. Benim düşüncemde öyle bir imajı var.

    Benim aldığım ramlerin bir iyisi benim için Mushkin Ascent Redline serisidir ama onunda 2x2 2000mhz ini satan yok yada çıkmadı. Çıkmış olsa ve 460lira verecek olsam kesin onları düşünürdüm. Benim maaliyetim 280 lira, paypal hesabımda sorun çıkmasada 3 günde elimdeydi.

    Yeni alacaklarada tavsiyem pahalı bişeyler alacaklarsa 400$ sınırı için kurban bayramından 1 ay öncesine versinler siparişlerini. Kasa velan söyleyecekler boşuna zahmet etmesin. Hacmen kargo fiyatı çok farkeder. Yurtışından alışveriş daha çok böyle görüntüde hafif pahada ağır ürünler için karlı. Tutup yurtdışından UPS , Kasa tarzı ağır büyük parçalar söylemeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mazbut -- 21 Ekim 2009; 11:21:15 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.