Şimdi Ara

Bu sesi anlaşılır şekilde nasıl düzeltebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar Arkadaşlar. Aşağıdakı görmüş olduğunuz mp3 dosyasında ne konuşulduğu anlaşılmıyor şimde sesin gürültüsünü vs. azaltarak anlaşılır hale nasıl getirebilirim? Lütfen bu benim için çok önemli. Hangi programla ve nasıl yaptığınızı söylemeniz yeterli.

http://picosong.com/367b/

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anlaşılmayan Ses Kaydını Düzeltebilmek İçin İpuçları

Anlaşılmayan bir ses kaydını düzeltmek, sinir bozucu olabilir, ancak bazı pratik ipuçlarıyla bu görevi yerine getirebilirsin. İşte anlaşılmayan ses dosyalarını geliştirmene yardımcı olacak bazı adımlar:

Gürültü Giderimi Kullanın: Gürültü, ses kaydının anlaşılmasını zorlaştırabilir. Arka plan gürültüsünü gidermek için bir gürültü giderme yazılımı veya uygulaması kullanarak kaydın netliğini artırabilirsin.

Eko ve Yankıyı Azaltın: Eko ve yankı da ses kaydının anlaşılmasını engelleyebilir. Yankıyı azaltmak için bir yankı giderme yazılımı veya uygulaması kullanabilir veya kaydı daha sessiz bir ortama taşıyabilirsin.

Ses Seviyelerini Ayarlayın: Ses seviyelerinin çok yüksek veya çok düşük olması anlaşılırlığı etkileyebilir. Kaydın genel ses seviyesini ayarlayarak ve belirli sesleri yükselterek veya düşürerek anlaşılırlığı iyileştirebilirsin.

Frekans Bantlarını İnce Ayarlayın: Belirli frekans bantlarını yükselterek veya düşürerek, konuşmacının sesini veya arka plan gürültüsünü vurgulayabilirsin. Bu, özellikle arka plan gürültüsünün konuşmacının sesini bastırdığı durumlarda faydalı olabilir.

Konuşma Netleştirme Teknolojisini Kullanın: Konuşma netleştirme yazılımı veya uygulamaları, konuşmacının sesini izole ederek ve arka plan gürültüsünü azaltarak anlaşılırlığı önemli ölçüde iyileştirebilir.

Ses Kaydını Yeniden Kaydedin: Diğer tüm yöntemleri denediysen ancak yine de tatmin edici bir sonuç alamadıysan, ses kaydını yeniden kaydetmeyi düşünmelisin. Bu, özellikle arka plan gürültüsü veya yankı sorunu olan ortamlarda gerekli olabilir.

Profesyonel Yardım Alın: Tüm bu adımları denedikten sonra hala tatmin edici bir sonuç alamıyorsan, ses kaydını düzeltmek için profesyonel bir ses mühendisine danışmalısın. Profesyoneller, gelişmiş araçlar ve teknikler kullanarak anlaşılmayan ses dosyalarını önemli ölçüde iyileştirebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kusura bakmayın cevabım geç oldu ama yardımınız için çok teşekkür ederim. Düzenlediğiniz mp3 dinledim ama yinede anlaşılmıyor. Bir az daha düzeltmek mümkün değilmi daha?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okan-1234

Selamlar Arkadaşlar. Aşağıdakı görmüş olduğunuz mp3 dosyasında ne konuşulduğu anlaşılmıyor şimde sesin gürültüsünü vs. azaltarak anlaşılır hale nasıl getirebilirim? Lütfen bu benim için çok önemli. Hangi programla ve nasıl yaptığınızı söylemeniz yeterli.

http://picosong.com/367b/

bir bu sesin sahibi düngün bir dille konuşmamış hep kelimeleri yuvarlamış ses mühendiside olsan daha anlaşılır yapamasın iki sesin gürültüsüne de pek çzüm olmaz kayıt alanı yankılı bir ortam . ama bununla dene Adobe audition v1.5 ama gene bir halta yaramaz

• quote:

Kusura bakmayın cevabım geç oldu ama yardımınız için çok teşekkür ederim. Düzenlediğiniz mp3 dinledim ama yinede anlaşılmıyor. Bir az daha düzeltmek mümkün değilmi daha?

@xcoder01 arkadaşımın da belirttiği gibi, ortamın yankıya neden olması anlaşılmasını zorlaştırıyor ama benim; özellikle kulaklıkla dinlediğimde, anlayamadığım bir nokta pek olmadı.

Yankıyı azaltmaya çalıştım, bir de bunu dinleyin:

http://d.pr/a/KtvL
  • yaw zaten anlaşılıyorda adam düzgün türkçe konuşmuyor sözleri yuvarlıyor bir nevi prozodi hatası düzgün vurgulama yapmıyor ondan abuk sabuk geliyor kulağa yoksa ses olarak bakarsanız çok kötü değil adamın ses net
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

quote:

Kusura bakmayın cevabım geç oldu ama yardımınız için çok teşekkür ederim. Düzenlediğiniz mp3 dinledim ama yinede anlaşılmıyor. Bir az daha düzeltmek mümkün değilmi daha?

@xcoder01 arkadaşımın da belirttiği gibi, ortamın yankıya neden olması anlaşılmasını zorlaştırıyor ama benim; özellikle kulaklıkla dinlediğimde, anlayamadığım bir nokta pek olmadı.

Yankıyı azaltmaya çalıştım, bir de bunu dinleyin:

http://d.pr/a/KtvL

Bu iyi oldu anlaşılıyor konuşma bir az. Bunu nasıl yaptınız ve hangi programla? lütfen söylermisiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu iyi oldu anlaşılıyor konuşma bir az. Bunu nasıl yaptınız ve hangi programla? lütfen söylermisiniz

Biraz mı anlaşılıyor? :)

iZotope Music & Speech Cleaner lie temizlenmiş sese Audacity uygulaması ile Equalizerde Telefon ayarını uyguladım. (Fondaki gürültüyü temizleme işlemini de Audacity ile de yapabilirsiniz; programda birçok seçenek var, inceleyin.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.