Şimdi Ara

Bu sektör ölmüş mü ne? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
8
Favori
4.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vasıfsız bir işçi olsa bile, elemanına 1000 TL civarı maaşı reva gören herifler (en kibarcası) aslında ne demek istiyor?

    1- Tamam, sen de insansın lafımız yok ama bak tabiata eşitlik var mı, yeri geliyor koca fili bile aslanlar parçalayabiliyor unutma!
    2- Her öğün; kuru, patates veya bulgur değişkenlerinden müteşekkil menüyü (yeni hazır çorba çeşitleri çıktı unuttuk bak!) kaşıkla n'olcak! Arada bir etsulu yaparsın şahane oluyor valla!
    3- Evlenme boşver, bir de karı dırdırı mı çekicen yahu!.. Hele çocuklarım falan olsun diyorsan, bak benim başımda üç tane var; okulu, dersanesi, şusu, busu, hiç uğraşılmaz söyliyim!
    4- Hastalanırsan mı?.. Valla bizim buradaki işçiler öyle hiç hastalanmaya kalmadan iş kazalarında direk gidiyorlar... Şaka lan şaka, birkaç sakatlanan oldu ama malulen emekli oldular. 800 kâat her ay cepte heh he!
    5- Kiralarda sürün!.. Bizim gibi yazlığa kışlığa çakılı kalmaz sürekli gezersin işte kötü mü!
    6- Seyahati unut!.. Evin önündeki parkta oturup çekirdek çitlemek neyine yetmiyor nankör!
    7- Sinema, tiyatro, sosyal aktivite mi dedin?.. Olum güldürme beni; koy çayını, aç youtuptan Cem Yılmaz'ı veya her akşam bir Kemal Sunal filmi var zaten ne güzel işte!
    8- N'ooldu, işine gelmedi mi?.. Gelirken kapıda bekleyen enayileri görmedin galiba!

    Peki bunları alkışlamaktan utanmayan adeta kraldan çok kralcılara ne demeli?

    Boşverin, forumdan atılmayalım şimdi... Lakin hâlâ çocukluk evresini atlatamayıp da şu zalim insanoğlunu hiç tanıyamamak ne acıklı bir hâldir Ya Rabbim!

    "Onlar (şeytanlara) kulak verirler ve çoğu da yalan söylerler."
    http://www.kuranmeali.org/26/suara_suresi/223.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

    "İnsanlar öylesine saf ve zayıftırlar ki, aldatmak isteyen dilediği kadar ahmağı kolayca bulur."
    (Niccolo Machiavelli)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 7 Kasım 2014; 5:00:16 >




  • "1300 TL yeter de artar" diyen kimse yok galiba:

    http://forum.donanimhaber.com/m_97827039/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 30 Eylül 2014; 5:19:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okuryazarcizer

    Vahşetin, zulmün, ihanetin kol gezdiği ve fakat hiç kimsenin kötülüğün zerresini bile kendine yakıştırmadığı bir zamanda mahşeri bir suçüstüden korkmalı herkes!

    ***

    Her gün bu kirli ve kanlı gösteriyi izleyip, birbirlerine 'Yahu ne oluyor bu dünyaya?' diye soranlar, direksiyonda sizin parmak izleriniz yok mu sanıyorsunuz?

    ***

    Herkesin içinde uyuyan küçük bir zalim var; insanlığımız uyuklamaya başladığında o hemen sinsice gözlerini açıyor.

    ***

    Kendini dünyanın en temiz, en ahlaklı, en bilinçli, en donanımlı, en iyi kalpli, en insan, en demokrat, en adil, en hakkaniyetli insanı zannetmedeki ısrarımızın çoğu zaman hiçbir somut nişanesine sahip değiliz.
    (Gökhan Özcan)

    Mazlumların kahir ekseriyetinin aynı zamanda zalim olması, az rastlanılır bir durum da değildir.
    Kötü muameleden şikayet eden asker, fırsatını bulunca, eleştirdiği şeyleri yeni gelen askerlere yapar.
    İşyerinde müdürünün eziyet ettiği memur, evdekilere eziyet eder.
    Çocuklar masumdur, ama çocukların çocuklara ettiği kötülüğü büyükler edemez.
    Kadınlar zariftir, ama kadınların kadınlara ettiği kötülüğü erkekler başaramaz.
    Sanatçılar duygusal insanlardır, ama sanatçıların sanatçılara ettiği kötülüğe cahillerin aklı yetmez.

    (ibrahim Paşalı)

    Kendini ahlak timsali gören milyarlarca insan, faili meçhul bir ahlaksızlığın hüküm sürmekte olduğu bir gezegende güya mahsur kalmış durumda... Hesap mı yanlış, matematik mi aciz?
    (Gökhan Özcan)

    Arif; "kötü adam kahkahaları" atmıyor veya cicili bicili kostümü içinde "sevgi pıtırcığı" taklidi yapıyor olsa bile, şöyle bir anlık basiretli bir bakışla muhatabının ruh röntgenini derhal çekebilen insandır.
    Ahmak ise; muhatabını -güya- tanımak için, haftalara, aylara, hatta yıllara ihtiyaç duyan kilitli kalp...
    Ariflere tek işaret kâfi:
    http://m.yenisafak.com/pazar-haber/yuzunde-suclu-yaziyor-ayaga-kalk-18.11.2012-424445
    http://www.gonuldergisi.com/gercek-insanin-yuzunde-yazarmi-prof-dr-erol-goka.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 6 Ekim 2014; 4:54:28 >




  • Şirketler yerli program yazdırsalar (özgün SQL, işletim sistemi, oyun motoru, ... tarzı yazılımlar) dışarıya verecekleri on binlerce liralık lisans parasını elemanlar ve kendileri arasında paylaşabilirler. Hem cebinize para girer hem de deneyiminiz artar. Programcılarımızın böyle yetenekli olduğuna ya da eğitim ile olacağına inanıyorum. Madenleri satacağımıza işleyelim.

    Bunları yaparken şirketler tabiki zorlanır ama sonuçta deneyimli eleman aramayı biliyorlar, bilgisayar ya da programcılıktan mezun arkadaşlar eminim kendini böyle şeylerde geliştirmek için can atıyordur.

    Ütopya mı oldu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 6 Ekim 2014; 14:09:26 >
  • Kendi isletim sistemimizi ( Tubitak destekli bir unix isletim sistemimiz var aslinda ) ya da kendi oyun motorumuzu yazacak kadar AR-GE saglayacak bir sirket yok Turkiye'de. Zaten once "siradan" islerde yogurulmadan bu tarz seylerin altindan kalkabilecek muhendis de oldugunu pek dusunmuyorum. Ben ozellikle Istanbul icin konusayim, yazilim sektorunun akibetini gayet ic acici buluyorum. Teknoloji ilerledikce "akilli" cihaz sayisi artacak ( arabalar, televizyonlar, beyaz esya vs vs ) ve bunlarin SDK lari uzerinden pek cok makine icin programlama yapilabilecek. Hatta elektrik ile calisan her objenin programlanabildigi bir dunyaya dogru gidiyoruz. ( Bu da utopik oldu ama teknolojinin gelisme hizi exponential ) Bu sebeple yazilim sektoru olmeyecek ama trend degistirecek. Nasil akilli telefon furyasindan sonra "mobil programlama" meselesi zirve yaptiysa, donem donem yeni trendler olusacak ve bu trendlere ayak uyduramayanlar aglamaya devam edecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    Şirketler yerli program yazdırsalar (özgün SQL, işletim sistemi, oyun motoru, ... tarzı yazılımlar) dışarıya verecekleri on binlerce liralık lisans parasını elemanlar ve kendileri arasında paylaşabilirler. Hem cebinize para girer hem de deneyiminiz artar. Programcılarımızın böyle yetenekli olduğuna ya da eğitim ile olacağına inanıyorum. Madenleri satacağımıza işleyelim.

    Bunları yaparken şirketler tabiki zorlanır ama sonuçta deneyimli eleman aramayı biliyorlar, bilgisayar ya da programcılıktan mezun arkadaşlar eminim kendini böyle şeylerde geliştirmek için can atıyordur.

    Ütopya mı oldu?

    Abov yerli işletim sistemi, veritabanı, oyun motoru Bence çok zor abi. Pardus bile mucize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkiyedeki bu eğitim sistemi ile, sektördeki bu zihniyet ile iyi bile durum, internetten 2 satır kopyalayan kendini mühendis sanıyor.
    Mühendis diye çıkıyoruz %90ımızın bilgisayar bilimi ile bi alakası yok, sadece PHP-Java bilen adamlar prim yapıyor burada.
    Hani büyük konuşmak istemiyorum ama yakın gelecekte bu ülkenin değil bilgisayar herhangi bir bilim alanında en ufak bir ilerleme kaydetmesinin mümkünatı yok
  • It sektorunun %80 i outsource. Olmasi da normal. Dev tekstil fabrikasi neden yazilim gelistiri tutsun ki? Bir kere sirket kulturunde bu software development hakkinda bir bilgisi yok. Sizin dediginiz gibi bu tur farkli alanlardaki firmalar bu isi kendileri yapmaya calisirsa daha cok gorursunuz asgari ucrete programci arayan patronlari.

    Ayrica soylemesi ne kadar kolay degil mi yerli isletim sistemi yerli oyun motoru vs vs. bu isler oyle 2 yillik programcinin yapabilecegi isler degil. Programlamak zaten bu isin en kolay kismi bir nevi insaat projesinin beton dokme kismi gibi birsey. Isin arge ve muhendislik kismi icin programci filan calistirilmaz.

    Son olarak yerli uretim oyun motoru var. talewords bizzat kendi gelistirdigi oyun motorunu kullaniyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    siz gençler daha pardusu yeni duyduğunuz zamanlarda adak teknoloji zaten magma linux olarak yerli bir distro sunuyordu, pardus inanılmaz birşey değildi yani, ha tabii tübitak aldığı ödenekleri haklı göstermek adına şov yapma zorunluluğu duyduğundan lansmanı farklı olunca yedi millet o ayrı, onca ödenek cebe atıldı pardus bitti magma hala devam ediyor

    onlarca programlanabilir kart var, arduino doğalı nerdeyse 10 sene oluyor, ondan da öncesinde avr board konsepti var zaten, şimdi çok daha gelişmiş spark core gibi şeyler çıktı, bir tane türk firması duydun mu bu tür şeylerle uğraşan, cevap belli, çünkü yok

    türk firmaları bahsettiğin sdk ları satın alma ya da cihazı alana ücretsiz opensource sdk veren yabancı firmalarla çalışmayı tercih ediyor, hibe destekleriyle devleti nasıl söğüşlediklerini iyi biliyoruz yani, akıllı ev diye neler neler kaktırdılar zamanında tübitaka, utanmadan bir de ithalat desteği falan alıyorlardı komponentleri getirmek için :)

    android dev. days saçmalığına 2 satır kod yazan tipleri çıkarıp programlarınıza çıkış butonu koyun koymayın geyikleri yapmaktan ötesini beceremeyen, önüne gelenin oturduğun yerden para kazanıyorsun kafasıyla dahil olduğu %80 ı leş bir sektör türkiyede bilişim, ülkenin çapının farkına varın artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracos -- 7 Ekim 2014; 13:02:04 >




  • Beyler herkes bir şeyler anlatmış, herkesin yazısını büyük merak içerisinde okudum, ben 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümü okuyordum, parasal nedenlerle bırakmak zorunda kaldım. Şimdi bir yazılım şirketinde teknik destek elemanı olarak 800 lira maaşla çalışıyorum. Hiç bir iş öğrettikleri yok. Bir program yazmışlar onun problemlerini çözebilmek adına program hakkında bilgi sahibi yapmak peşindeler o kadar. Buraya sayfalarca yazmayacağım çünkü bir çok arkadaşımız doğru noktalara değinmiş, sektörde olanlar üşenmeyip okusunlar durumu.
    Çalıştığım şirkette bir mühendis var, yazılımcı olarak tecrübe kazansın diye alınmış işe, 1.500 lira maaşla başlamış 1 seneye yakındır çalışıyor. Diyeceğim o ki okulda hiç bir şey öğrendiğiniz felan yok, konunun içeriği hakkında ufaktan bilgi sahibi oluyoruz okulda o kadar. Gerisi gerçekten iş tecrübesi. Ama tabi ki bir mühendisin 1-2bin lira gibi bir maaşla çalışması üzücü. Ama ne yaptığımızı sorgulamak gerekir. Bu adamların eline düşene kadar o kadar öğrencilik hayatımızda ne projeler yaptık. Neleri hayata geçirdik. Nerelerin işlerini yaptık. Harçlığınızı çıkarmak için ufak tefek yapacağınız işler mezun olduğunuzda işe girerken çok işinize yarayacak. Öğrenciyken güzel projeler üretmeye çalışın. Hepsinin dönüşü iş aramaya başladığınızda gelecek ve henüz yeni mezun olmuş bir öğrencinin projelerini ve yaptığı işleri gören işveren size tutup 1000 lira teklif edemeyecek. Farklı şeyler koyun ortaya. Sektör o kadar geniş ki. Hepiniz istediğiniz seviyelere ulaşırsınız inşallah.




  • İçimden diyorumda keşke küçükken yaramaz bir çocuk olsaymışım da anam babam beni sanayiye oto kaportacının yanına verseymiş.

    Türkiye'nin üçüncü büyük kentinde İzmir'de yaşıyorum. Bilişimle ilgili iş yok arkadaş. Sektörde 8-9 yıllık tecrübem var, iş görüşmesine gidiyorsun sahada olacaksın, elektronik bileceksin, en az bir adet muhasebe programı bileceksin, müşteriye tamire gideceksin, alacağın maaş 1000 TL arkadaş!

    Sektöre çalışanlar zaten dinazorlaşmış. İki bina arasından ana cadde geçen lokasyonu birbirine bağlamak için belediyeden kazı onayı alıp fiber vs. döşetmeyi düşününen müdürler var. 50000$ a mal olacak işi 2000$ a daha kısa sürede yapınca gene suçlu sen oluyorsun.

    Bu gün okumamış kaportacı sanayide en az 3000 TL maaş alıyor, oto mekanik ustası 3000 TL maaş alıyor. Keşke küçükken sanayiye, motor meslek lisesine gitseymişim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: command_4

    İçimden diyorumda keşke küçükken yaramaz bir çocuk olsaymışım da anam babam beni sanayiye oto kaportacının yanına verseymiş.

    Türkiye'nin üçüncü büyük kentinde İzmir'de yaşıyorum. Bilişimle ilgili iş yok arkadaş. Sektörde 8-9 yıllık tecrübem var, iş görüşmesine gidiyorsun sahada olacaksın, elektronik bileceksin, en az bir adet muhasebe programı bileceksin, müşteriye tamire gideceksin, alacağın maaş 1000 TL arkadaş!

    Sektöre çalışanlar zaten dinazorlaşmış. İki bina arasından ana cadde geçen lokasyonu birbirine bağlamak için belediyeden kazı onayı alıp fiber vs. döşetmeyi düşününen müdürler var. 50000$ a mal olacak işi 2000$ a daha kısa sürede yapınca gene suçlu sen oluyorsun.

    Bu gün okumamış kaportacı sanayide en az 3000 TL maaş alıyor, oto mekanik ustası 3000 TL maaş alıyor. Keşke küçükken sanayiye, motor meslek lisesine gitseymişim.

    Bence de hocam keşke kaportacı olsaymışsınız. Gerçi bu düşünce yapısında insanlar hep şikayet eder zaten. Dışarıdan mühendis olmaya özenirler olunca yok şu dert bu dert, öğretmenlik okurlar yok atanamadık derler atanırlar aman memur maaşı yetmiyor derler. Keşke asgari ücret 5bin tl olsa ben de isterim ama sizi silah zoruyla mı getirdiler be kardeşim ya da hiç mi araştırmadınız piyasa şartlarını da seçtiniz bu mesleği? Yeni mi akıllanıyosunuz ?

    Bunu sizin için söylemiyorum ama bilgisayar mühendisliği nedir ve bilgisayar mühendisi ne iş yapar ? diye soru sorsan 2 satır yazamayacak adamlar 1500 tl maaş teklif ediliyor diye yakınıyor. Zaten millet olarak suçu hiç kendimizde aramayız biz. Suç varsa yoksa sistemin ya da yöneticilerin. 1500 tl maaş alıyorsan atıyorum 2000 tl'lik iş yapıyorsundur bir ayda. Geliştir kendini 10bin tl getiri sağlamaya çalış sonra burada 1500 tl az de. Var mı ben 10 bin tl'lik iş yapıyorum çalıştığım yere ama bana 2000 tl veriyorlar diyen yazılımcı aramızda ?

    Ayrıca patronlar tarafından sömürüldüğünü düşünen arkadaşlar madem öyle buyurun siz de açın bir şirket. Hem devletinde bu konularda bizim alanımıza iş kurarken hatırı sayılır destekleri var. Herhalde önünüze mayın döşeyen yok değil mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vayacondıos

    quote:

    Orijinalden alıntı: command_4

    İçimden diyorumda keşke küçükken yaramaz bir çocuk olsaymışım da anam babam beni sanayiye oto kaportacının yanına verseymiş.

    Türkiye'nin üçüncü büyük kentinde İzmir'de yaşıyorum. Bilişimle ilgili iş yok arkadaş. Sektörde 8-9 yıllık tecrübem var, iş görüşmesine gidiyorsun sahada olacaksın, elektronik bileceksin, en az bir adet muhasebe programı bileceksin, müşteriye tamire gideceksin, alacağın maaş 1000 TL arkadaş!

    Sektöre çalışanlar zaten dinazorlaşmış. İki bina arasından ana cadde geçen lokasyonu birbirine bağlamak için belediyeden kazı onayı alıp fiber vs. döşetmeyi düşününen müdürler var. 50000$ a mal olacak işi 2000$ a daha kısa sürede yapınca gene suçlu sen oluyorsun.

    Bu gün okumamış kaportacı sanayide en az 3000 TL maaş alıyor, oto mekanik ustası 3000 TL maaş alıyor. Keşke küçükken sanayiye, motor meslek lisesine gitseymişim.

    Bence de hocam keşke kaportacı olsaymışsınız. Gerçi bu düşünce yapısında insanlar hep şikayet eder zaten. Dışarıdan mühendis olmaya özenirler olunca yok şu dert bu dert, öğretmenlik okurlar yok atanamadık derler atanırlar aman memur maaşı yetmiyor derler. Keşke asgari ücret 5bin tl olsa ben de isterim ama sizi silah zoruyla mı getirdiler be kardeşim ya da hiç mi araştırmadınız piyasa şartlarını da seçtiniz bu mesleği? Yeni mi akıllanıyosunuz ?

    Bunu sizin için söylemiyorum ama bilgisayar mühendisliği nedir ve bilgisayar mühendisi ne iş yapar ? diye soru sorsan 2 satır yazamayacak adamlar 1500 tl maaş teklif ediliyor diye yakınıyor. Zaten millet olarak suçu hiç kendimizde aramayız biz. Suç varsa yoksa sistemin ya da yöneticilerin. 1500 tl maaş alıyorsan atıyorum 2000 tl'lik iş yapıyorsundur bir ayda. Geliştir kendini 10bin tl getiri sağlamaya çalış sonra burada 1500 tl az de. Var mı ben 10 bin tl'lik iş yapıyorum çalıştığım yere ama bana 2000 tl veriyorlar diyen yazılımcı aramızda ?

    Ayrıca patronlar tarafından sömürüldüğünü düşünen arkadaşlar madem öyle buyurun siz de açın bir şirket. Hem devletinde bu konularda bizim alanımıza iş kurarken hatırı sayılır destekleri var. Herhalde önünüze mayın döşeyen yok değil mi?

    Bu arada ben mühendis değilim yazılımcıyım. İzmir'de zaten sektör diye bir şey yok ve kesinlikle silah zoru ile mesleğin başına getirmediler. 30 yaşındayım, 1999 yılında Bilgisayar teknolojileri ve programlama olarak meslek lisesine başladım. 2003 yılında da üniversiteye girdim.

    1999-2007 yılları arasında sektör gerçekten iyi idi. Para kazanıyorduk, internet cafe çılgınlığı vardı. Kurulum yaptığım internet kafenin haddi hesabı yok. Keza teknik servis işinde de iyi para vardı. İnsanlar format atmasını bile bilmiyordu. O yıllarda yazılım işinden de iyi para kazandım. Ama şu anda seçtiğim meslek yüzünden mi? Yoksa yaşadığım şehir yüzünden mi bilmiyorum para kazanmak için mesleğim dışında her işi yapıyorum yoksa aç otururum evime ekmek götüremem.

    Ayrıca emin olun ki lümpenlerin ve brujuvazinin küçük gördüğü sanayi çalışanları bizim kendi aramızda statükoculuk oynayıp kendimize beyaz yakalılar dediğimiz güruhdan daha fazla para kazanmakta.

    Freelance olarak otomobillerin motor kontrol ünitelerine yazılım yazıyorum, performans arttırımı yapıyorum emin olun ki günde 11 saat piyasadaki Türk işi çarpık ve başarısız erp ve crm programlarını geliştirmekten, elalemin şirketine it alyapısı kurmaktan daha sonra cahil cühela patronlara o it altyapısının nasıl çalıştığını saatlerce anlatmaktan çok daha fazla para kazanıyorum. Daha sonra fotoğrafçılıkla ilgileniyorum, cep telefonu tamiri yapıyorum (hardware). Ama mesleki tatmin var mı dersen kesinlikle yok. Benim mesleğim bu değil ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command_4 -- 3 Kasım 2014; 2:27:12 >




  • command_4 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin mühendis olmadığınızı biliyorum zaten. Sizi sadece "kaportacı olsaydım keşke" cümleniz için alıntıladım gerisi genele olan sitemimdi. Size ve yanlış olduğunu belirttiğiniz şeylere saygı duyuyorum. Ama şunu söylemek istiyorum 2000lerin başında formattan para kazanmanız gayet normal çünkü dediğiniz gibi millet bilmiyordu fakat şimdi formattan para kazanmayı bekleyemezsiniz zaten çünkü hiç bilmese bile artık 2 tuşa basarak format atabiliyor insanlar. Ya da internet cafe lerde de aynı olay oldu. Bulunduğumuz sektör agresif biçimde değişkenlik gösteriyor. Buna da ayak uydurmak gerekiyor maalesef. Sonuçta sizin aldığınız eğitimleri almış ve hala kendi işini yapan iyi de para kazanan insanlar vardır illa ki değil mi? Fakat söylediğiniz gibi özellikle sizin alanınız içerisinde mesleki bir daralma ve sistemden gelen sıkıntılar var. Bunları da görmezden gelecek halimiz yok.Orada tamamiyle katılıyorum size




  • Arkadaş sektöre giremediğim için tam bir bilgim yok ama; "proğram" yazan adam (Gerizekalı Javascript ile JSP'yi bile ayırt edemiyor.) her şeyi bilmeni istiyor. Üstüne 1250 lira maaş veririm diyor. Ulan it, gel ben sana vereyim 1250 lira. Amele ulan amele, kasiyer be en basiti; bunlar okumadan etmeden 1000 lira alıyor en azından. "EN AZINDAN."

    Ben it gibi çalışacağım onu öğreneceğim, bunu öğreneceğim, geleceğim senin altında köle gibi çalışacağım 6 gün/9 saat bana 1250 vereceksin;

    Al sana benim teklifim.

     Bu sektör ölmüş mü ne?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cigarette Smoking Man -- 5 Kasım 2014; 16:10:20 >




  • Beyler bende sizdenim . Yurtdışındada öğretim görüp Türkiye'de yazılım mühendisliği bölümünü bitirdim . Ileri düzey ingilizcem var ama gel görki 2-3 aydır istedigim iş teklifi gelmiyor maalesef . Adam gitmiş yeni mezundan MVC bilmesini istiyor , ulan okul dersleri sosyal hayat vs desek c# ve ASP.net te ileri düzeye ancak geliniyor 3-4 yılda bunlar ne MVC miş arkadaş .

    Bide artık stajyer olayı bitti bitecek herkes Tester aramakta , vereyim 1500 lira ayak işlerini yapsın . Bu bilişim firmaları az çakal değil .

    Ben zaten an itibari ile kariyerden başvuru falanda yapmıyorum bıraktım , Polonyada iş bakıyorum bidahada gidip gelmem zaten .

    Işin en komik tarafı ne biliyomusunuz , okul öncesi ögretmenliği okumuş bi kız arkadaşım var kendisi atandı ve 2500 civari maaş alıyor . Günde 3 saat mi ne çalişiyomuş + yazın 3 ay tatil . Yaptığı karton çalişmaları inci boncukları falan gönderiyor bana bide

    Bu nasil bi adalettir biri bana açıklasın ?




  • Hocam adaleti bir kenara bırak. Bak, yeni mezundan MVC istemesini de bir kenara bırak. Tartışmayalım bunu.

    Bunu da isteyip o elemana 1300 lira teklif etmek nedir yahu? Neyin kafası bu? Öyle değil mi madem her b.ku bilsin istiyorsun o ayarda para ver. Altınla ilgilenmem ama ayarları vardır; 24 ayar altına 18 ayar altın parası istendiği nerede görülmüş, nerede duyulmuş. Hatta bu 18 ayar altın da değil, gümüş bile değil bakır parası istiyorlar yahu.

    Bu arada size bu Polonya konusunda bir PM atabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cigarette Smoking Man -- 5 Kasım 2014; 19:41:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cigarette Smoking Man

    Hocam adaleti bir kenara bırak. Bak, yeni mezundan MVC istemesini de bir kenara bırak. Tartışmayalım bunu.

    Bunu da isteyip o elemana 1300 lira teklif etmek nedir yahu? Neyin kafası bu? Öyle değil mi madem her b.ku bilsin istiyorsun o ayarda para ver. Altınla ilgilenmem ama ayarları vardır; 24 ayar altına 18 ayar altın parası istendiği nerede görülmüş, nerede duyulmuş. Hatta bu 18 ayar altın da değil, gümüş bile değil bakır parası istiyorlar yahu.

    Bu arada size bu Polonya konusunda bir PM atabilir miyim?

    1300 lira falan dedikleri anda zaten teşekür edip kalkarım masadan .

    Tabiki atabilirsin buyur
  • 25 yaşına gelmişsin, şu kağıt parçasından başka ne kattın kendine dediklerinde verecek cevabın varsa emeğinin karşılığını alıyorsun.
    Benim gördüğüm bu.
    Kimse kişisel almasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black Rosé Immortal

    Beyler bende sizdenim . Yurtdışındada öğretim görüp Türkiye'de yazılım mühendisliği bölümünü bitirdim . Ileri düzey ingilizcem var ama gel görki 2-3 aydır istedigim iş teklifi gelmiyor maalesef . Adam gitmiş yeni mezundan MVC bilmesini istiyor , ulan okul dersleri sosyal hayat vs desek c# ve ASP.net te ileri düzeye ancak geliniyor 3-4 yılda bunlar ne MVC miş arkadaş .

    Bide artık stajyer olayı bitti bitecek herkes Tester aramakta , vereyim 1500 lira ayak işlerini yapsın . Bu bilişim firmaları az çakal değil .

    Ben zaten an itibari ile kariyerden başvuru falanda yapmıyorum bıraktım , Polonyada iş bakıyorum bidahada gidip gelmem zaten .

    Işin en komik tarafı ne biliyomusunuz , okul öncesi ögretmenliği okumuş bi kız arkadaşım var kendisi atandı ve 2500 civari maaş alıyor . Günde 3 saat mi ne çalişiyomuş + yazın 3 ay tatil . Yaptığı karton çalişmaları inci boncukları falan gönderiyor bana bide

    Bu nasil bi adalettir biri bana açıklasın ?

    Okul öncesi öğretmenliği zor iş hocam... Her an tehlike altındasın orada. Allah korusun çocuğun birine bir şey olsa ailesi hemen başına üşüşür. Maaş karşılaştır mışsın ama bence o verilen para az bile. Sizin meslek içinde aynı sözlerim geçerlidir.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.