Şimdi Ara

Bu sektör ölmüş mü ne? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
8
Favori
4.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yeni mezun bilg. müh. ist.'da 2000 ile başlar ucuza gitmeyin. 2 yıllıkları bilmiyorum ama piyasada "ilk etapta" üniversite durumuna çok dikkat ediliyor bilgiden ziyade.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keftar -- 2 Eylül 2014; 11:05:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keftar

    yeni mezun bilg. müh. ist.'da 2000 ile başlar ucuza gitmeyin. 2 yıllıkları bilmiyorum ama piyasada "ilk etapta" üniversite durumuna çok dikkat ediliyor bilgiden ziyade.

    Hele stajları ve okurken bir yerde çalışmış ise 2500 bile gidebilir.
  • zaten kimse işten anlamayanı işe alsın demez. ama sömürmeye çalışarak da o kişinin gelişimine bir katkı olmuyor.
    kişinin mezun olduktan sonra işe alım sürecinde eksikleri varsa bunları kapatmalı. burası tartışılmaz.
    benim eleştirdiğim bu kısımları zayıflık gibi görüp maaşı düşük çalıştırma kafasında olan kişiler.

    yazılımın belli standartları olmalı. bu standartlar da belirli seviye maaşın altına çalışmayı engeller.
    türkiyedeki gibi stok takip programını eticarete çevirince hem iş sorunlu çıkıyor.
    ayrıca teknik açıdan bir farklılık sunmadığı için ürün fiyatı düşük oluyor.
    kazanç düşük olunca da dağıtılan maaş da düşük oluyor.
    dolayısıyla benim önerim firmaların yazılım satın alırken bunu bilinçli yapmaları ve belli standartları gözetmeleridir.
    yoksa işverenin sahip olmadığı parayı dağıtması da, yeni mezunun hakketmediği parayı talep etmesi de saçmadır.




  • 850 ' ler 1000 kusurler havada ucuyor. Hangi is tanimi icin basvuruyorsunuz dostum siz ?
    Yeni mezun minimum 2000 alir, daha azini teklif eden de "muhendis" calistiramaz zaten.
  • sadece bu sektörde değil hangi sektörde olursa olsun 1000 tl vermek insan dışı bir davranıştır. Bu kadar insanlar ezilmez. En az 2000 tl den başlamalı . Kendini geliştirmiş yada geliştirmemiş kimse size oturup uçak yaptırmıcak o yüzden bir kaç ay içinde işleri öğrenirsiniz. Tamamen insafsızlık bu yapılan
  • hocam hangi progamlama dilinde üst düzey program yazabiliyorsunuz yada referanslarınız varmı(websitesi yapımı haricinde) okuldan düz mezun olmuşsunuz hem bölüm 2. seviye hem okul anladığım kadarıyla kötü... O para çok bile sana... git memur ol... Sonra gelip burda sektör ölmüş diye laga luga yapma...
  • Bu mesele çok çetrefilli malesef. Herkes bilgisayarla uğraşmak olmak zorunda değil. Ülkemizde özellikle 15 yaşını geçen her erkek sanki "programcı" olmak zorundaymış gibi abuk subuk puanlarla çeşitli bölümlere yerleşiyor. 6-7 senede ite kaka mezun olan bir sürü adamla dolu bu sektör. Tek akademik başarısı stok takip programı yazmak olan adam çok.

    Böyle bir sektörde kaliteli elemanların değeri bilinmiyor, ya da zor anlaşılıyor. Ama kabaca memleketin durumu bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someonewhoaintbelongshere -- 2 Eylül 2014; 17:53:38 >
  • frknkntr F kullanıcısına yanıt
    Websitesi yapımı referansı maalesef yok taze bitti. Evet, okuldan; bu sahanın içinde olup ve kopya çekerek/yatarak geçen arkadaşlarımdan ziyade ben düz mezun oldum; sen yada onlar gibi yamuk mezun olmayı kendime yediremedim. Öyle ki adam kendi alanıyla ilgili dersten bile benden kopya bekliyordu.

    Okulun pek bir önemi yok, çoğu işverenden bunu duydum; ODTÜ veya İTÜ den mezun değilsen seni de tırt kategorisine push edebilir veya direk diğer kategoriden poplayabiliriz.

    Son olarak daha basit bir işaretleme diliyle imza eklemeyi bile beceremeyen bir tırttan ne olup olmayacağım konusunda akıl edinmeyeceğim kesin.

    Saygılar efem.

    *Ayrıca o burda değil burada olacak.




  • referans isterseniz verebilirim hocam... 3. sınıfta iş teklifi aldığımı tırt sayılmayacak bir üniversitede son sınıfta eğitimime devam ediyorum. Referans olarak Turkcell'den Şenol Tarı Acıbadem'den Muzaffer akıncı TOBB'dan Ali Aydın Selçuk hoca yetermi hocam. İmza konusuna gelince konu dışında mükemmel imzalara sahip 13 14 yaşlarında çocuklar var imzayla olsaydı milyoner olurlardı... Üniversite anlayışınız beni gerçekten çok etkiledi Bu ülkede Koç Bilkent Tobb Sabancı gibi üst düzey üniversiteler ozaman tırt mı oluyor... Bende saygıalrımı sunmayı borç bilirim kendime
  • frknkntr F kullanıcısına yanıt
    Şu an sesli gülüyorum. Önlisans mezunu olduğumu okumuşsundur, benimle mi sidik yarıştırıyorsun? Evet, bence tırt bir üniversitede okuyorsun, şu an eminim. Yoksa onun da ismini verip havanı atardın.



    Ayrıca o şahısların ismini kaldır istersen, ismimin çoluk çocuk tarafından forum kenarlarında kullanılmasını istemezdim. Hava atayım derken elindekilerden olma sonra şampuan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cigarette Smoking Man -- 3 Eylül 2014; 0:11:02 >
  • Sizinle yarışmıyorum ama kendinizi bu kadar küçük görmeyin...İsim vermemin nedeni çamur atmış olmanız... Eğer yarışmak istemiyorsan zaten başta öyle kıyaslama yapmazdın... Başta siz kendinizi övdünüz kopya veriyorum falan ozaman onu söylemiyecektiniz. Sektör hakkında yanlış bilgilendirmenizi biraz sert bir dille eleştirmiş olabilirim ama siz de bana aynı sertlikte geri dönüş yaptınız. Hata benim kabul ediyorum ama sizde birşeyi eleştiriken kendinizin ona göre konumuna bakın lütfen yani sektörü eleştiriyorsunuz ama bu sektör milyar dolarlık bir sektör burda kendinize pay edinemiyorsanız hata sizdedir...


    Sert söylemlerde bulunduğum için özür dilerim... Kırmak istemem kimseyi...
  • frknkntr F kullanıcısına yanıt
    Biz millet olarak işverenin daha doğrusu otoritenin yanında olmaya meyilliyiz.

    1300 lira çokmuş, gidip memur olaymışım! Adam onu istiyor bunu istiyor. Yeni mezunum; adam yazılım uzmanı değil, buraya dikkat; "yazılım teknisyeni" arıyor; webde tecrübe arıyor, masaüstünde tecrübe arıyor, veritabanında tecrübe arıyor. Light, scalable, secured program isterim diyor (Ağzına ayakkabıyı çıkarıp vuracaktım). Üstüne üstlük doğru dürüst eğitim almadığım sunucular hakkında deneyim istiyor. Bunlar tabii yüzeysel, detaya indimi 15-20 satır oluyor. (Diksiyon, Ekip çalışması bla bla hariç) Ulan zaten 2 yıl çalıştığında Yazılım Uzmanı olmuyor muyum? (İş ilanlarına dayanaraktan konuşuyorum.) E bu istediklerini elde etmek için ne kadar zaman geçmeli? Al sana sonsuz döngü.

    Hani web nedir canım, c# bilsen asp.net o kadar zor değil (c# ile bitmiyor bilo bu; js si, jqueryi, ajaxsı, xmli, jsonı otu boku var), hele hele hele mssql'i cebimden çıkarırım demek saçma bir kere(he tamam view, proc, func yazabiliyom bitti bu defter mi diyoruz acaba?). Bunların hepsi kendi başına derya deniz. Bugün asp.net'e giriyorsun karşına mvc çıkıyor, geçen bir iş ilanında mvvc diye daha önceden adını dahi duymadığım birşey duydum yahu!

    Bir söz vardır; ne kadar ekmek o kadar köfte diye. Sen bana 1300 veriyorsan, o kalitede iş bekleyeceksin benden; ne az ne fazla.

    Bugün ne kadar boktan bir sektör seçtiğimi anladım; yeni mezun pazarlamacı 1800, sağlıkçı falan 1700 ile başlarken; bir yazılımcının 1300 ile başlaması meslektaşları tarafından yadırganmıyor hatta teşvik ediliyor. Dediğim gibi otoriteyi yalamak çok önemli dostlar, yalayın bakalım. Piyasa düştükçe sıra size de gelecek. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Çinliler, Hintliler piyasaya girdiğinde o "laga lugayı" sen yapacaksın.




  • Konuyu çok ciddiye almamıştım. basit bir iki cümle ile geçiştireyim istedim. lakin hem maaşlı bir çalışan , hem de maaşla adam çalıştıran birisi olduğum için, işin 2 tarafından da bakabiliyorum. uzun yazacağım sıkıldıgınız yerde bırakın :) çok hastayım raporluyum kafam çalışmıyor. bu yuzden ben de geleyim bu konuya yorum yazayım dedim. bu yuzden de soru cevap biçiminde gideceğim.

    öncelikle yazılım alanında maaş neden tecrübeye dayalı ?
    Çünkü tecrübe ve bilgi birikimi iş süresini kısaltıyor. yani yeni mezun bir adamın 1 günde yapacağı işi, 2-3 sene tecrübeli birisi 2 saatte yapıyor. bu yuzden tecrübe arttıkça, maaş yükseliyor. kendiniz, 3 yeni yazılımcının 1 günde yaptığı işi, kendiniz 1 günde yapmaya başladığınızda ve bunu kanıtladığınızda , maaş olarak 3 yeni yazılımcının maaşını isteme hakkını bulursunuz.

    neden tecrübeli yazılımcı çalıştırılmak isteniyor?
    yeni yazılımcı tam bir kumar çünkü. alırsınız, içinden takoz recep de çıkabilir drogba da. kimse bir takoz recep çıkma ihtimali var iken bir yazılımcıya drogba maaşı vermek istemez. yenı mezunun yapması olası hataları da düzeltmek için 2 tane senior yazılımcı 3 gün fazla mesai yapabilir. bunlar da hep maliyet.

    Bu sektörde maaşım neden çok düşük ?
    İyi de ne kanıtladın ki ? elinde sadece bir okul bitirdiğine dair bir kanıt var. maaş düşük falan, gir hem patronuna hem kendine birşeyler kanıtla, patronun kanıtladıklarınla ilgilenmezse, kendine kanıtladığın şeyler zaten daha yüksek maaşla bir işe girmen konusunda seni kamçılayacaktır. üstelik , kenne kanıtladığın başarılar ve tecrübeler sonraki işverenlerinin iştahını kabartabilir.

    neden yeni mezun pazarlamacılar satış temsilcileri daha yüksek maaşla işe başlıyorlar da biz düşükten başlıyoruz?
    satış pazarlama gibi işlerde genellikle tecrübenin bir önemi yoktur. tecrübeli bir satışçı bir adamı 1 saatte bağlayabiliyorsa tecrübesiz e 1 saatte bağlar. bunun sebebi , zaten pazarlanan ürünün niteliği ve fiyatı önemlidir. ne kadar iyi bir satışçı olursanız olun , emsallerinden %20 pahalı bir ürünü kimseye satamazsınız. bu sektorlerde para eden şey de portföydür. portföy genişledikçe satışçının değeri artar.

    1300 tl kötü bir para mı ?
    bence değil. ben 6 sene once 1250 tl maaşla işe başladım. ha ben işe başladıgımda bu para 800 euroya tekabul ediyordu. ama düşen alım güçleri ve mühendis olmamanız göze alındıgında bence 1300 tl iyi bir para. buna ek olarak 6 ay sonra da maaşım 2000 tl ye çıkarılmıştı. yani sizin de maaşınız arttırılabilir.

    Bu paraya çalışılır mı ?
    1300 tl önerilmesi hayat boyu 1300 tl ye çalışacağını beyan etmez. iyi at yemini kendi arttırır. 1300 tl den girersiniz, beklenden fazlasını verirseniz, zaten size de bu paradan daha fazlası verilir.

    İşverenler bizi sömürüyor mu ?
    hayır işverenler sizi sömürmüyor. işveren olarak maliyet ve kar önemlidir. yani bir işin ne kadara mal oldugu ve ne kadar kar edildiği önemlidir. siz tecrübeli olursanız, özverili olursanız,kendi çabanızla maliyetleri düşürürseniz bunun da size dönüşü olur. iş veren sizi kar ettiği ölçüde bir maliyetle işe alabilir. fazlası zarardır.

    ben çalışacağım şirket büyüyecek ben ne kazanacağım ?
    şirket büyüdükçe bunun size maaş , rederans, çevre , tecrübe gibi dönüşleri olur. son girdiğim iş bir startup du. hala da orda çalışıyorum. çocuğum gibi oldu bırakamıyorum. küçücük bir şirket iken özveri ile 2 milyon tl aylık cirolara ulaşan bir şirkete dönüştü. hatta bu tecrübe ve birikimle, neyin naasıl yapılması gerektiğini öğrenerek 2 tane de kendime şirket kurdum. 3. sü de yolda. sonuçta bir işin başlangıcından finaline , her alanda atılması gereken adımları bilen birisi haline geldim. eh bu bilgimi de paraya dönüştürebiliyorum. haliyle şirket büyüdükçe, toplantı yaptıgım şirketlerin çapı da değişti. daha buyuk şirketlerle daha büyük bilgi alışverişi yapabiliyoruz.

    yazılımda ilerleyeceğim bir sürü teknoloji var hepsini bilmeli miyim ?
    bilmeniz ve işinizde kullanacağınız kadarını bilmeniz kafi. aynı işi goren 5 yazılım dili, veya aynı işi yapan 5 orm toolu , veya aynı işi yapan 5 database bilmenize gerek yok. bu kendini geliştirmek değil angaryadır. bir yerden bir yere gitmek için 5 tane arabaya sahip olmak gibi birşeydir. halbuki kullanabileceğiniz 1 arabadır. hepsinin değişik alanlarda birbirlerine karşı artıları eksileri olabilir ancak güncel dünya da hiçbir fark at ile deve değildir.

    tecrübem yok herkes tecrübeli adam arıyor kimse beni işe almazsa ben nasıl tecrübe kazanacaım ?
    işte bu tecrübe için taviz vermek zorundasınız. 1- 2 sene boyunca gerekirse köprü altında yaşamak , cebinize kalan 100 tl ile idame etmek zorundasınız. işte vermeniz gereken taviz bu. dünya kadar para kazanan mali müşavirlerin, avukatların kaptanların pilotların vs, kaç yıl ücretsiz staj yapmaları gerektiğini veya mesleklerini yapmaları gereken belge için ne kadar çalıştıkları ve ne kadar para harcamaları gerektiği konusunda bir fikriniz var mı. dişinizi sıkıp bir süre tecrübe için çalışmalısınız.

    sektör ölmüş mü?
    sektörün öldüğü falan yok. sadece kendini madah sanan yazılımcılar var. bundan ağzı yanmış patronlar var. hiçbirşey bilmediği halde biliyomuş gibi davranan , iş ne durumda diye sordugunda ık mık eden bir deadline veremeyen yazılımcılar var. Yazılımcılar iyi kazanır gibi bir algı yaratılmış. yok öyle birşey. işini iyi yapan herkes iyi para kazanır. bunun yazılımla alakası yok. siz işinizi iyi yaparsanız iyi para kazanırsınız, işinizi çok iyi yaparsanız çok iyi para kazanırsınız. bunu mesleğe bağlamak yanlış. kimse size sırıtınızdan 10 bi tl kazanıyorken 2 bin tl maaş vermez. çok daha fazlasını verir emin olun.

    özet: kimsenin sana sadece yazılım sektöründe çalışacağın ve yazılımcı oldugu için dünyalar kadar para vereceğini düşünme. alt tarafı 2 senelik bir bölüm bitirdiğin için veya mühendis olsan da alt tarafı 4 senelik bir bölüm bitirdiğin için, ve sektörün de yazılımcılık oldugu için dünyalar kadar para vereceğini düşünme. hangi iş hangi sektör olursa olsun işini iyi yapan iyi para kazanır.




  • Hocam o çinli hintli fıkrası en az 5 senedir dönüyor ortada... Bence bahaneleri bırakıp bir muhasebe yapmalısın içinde... Kendini bunu biliyorum şunu yaparım diye kandırmayıp ne yaptım demelisin... Öğrencilik yıllarından elinde sadece diplomayla çıktıysan yanında sunacak başka somut birşeyin yoksa bu adam bana 1300 tl maaşı beni eğitmek için veriyo diye düşünmelisin... birde maaş miktarına baktığımızda herhangi bir yabancı dilin olmadığıda anlaşılıyor. Sen kendini geliştirmek yerine gelip burda hayıflanıyorsun... Bu olayın seni kamçılaması gerekirken sen kendini diğer sektör elemanlarıyla kıyaslıyorsun... Sonra burda eleştiri gelince sen ondan yanasın sen şu meslektesin benle kıyaslama diyosun... Okadar biliyorsan gerekli yerlerden yatırımını al aç bir yazılım şirketi görelim hünerlerini... yok yapamam diyorsan o zaman konuşman boş konuşmaktan başka bir işe yaramıyor kusura bakma...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vayacondıos

    Tamam ülkede gerektiği değer verilmiyor bende katılıyorum. Ama kusura bakmayın bu ülkede bilgisayarın "b" sinden anlamayan sadece önüne koyulan dersi, arkadaşlarından bulup ona buna yaptırıp sınavlarda kopyayla okul bitirmiş iş tecrübesi olmayan eğitim süresi boyunca hiç bir konuda belirli bir seviyeyi aşamayan arkadaşlar "vay ben mühendisim nasıl bana bu parayı veririsiniz" demesin lütfen. Önce siz gerçekten mühendis olun ondan sonra şirketlerin size önerdiği maaşlar hakkında atıp tutun.

    Katılıyorum konuyu açan arkadaşta neden üzerine alınmış anlamadım yarası olan gocunur... Çok fazla bilgisiz mezun mevcut benim çevremde de var böyle insanlar okul bitirmekle işe girebilecekleri seviyeye ulaştıklarını düşünüyorlar. Her zaman ilk işte çok beklentiniz olmasın derim yeni mezunlara. 1300-1500 ile başlatır sonrasında zam yapar, mülakatta sana teknik bilgiler sorar çoğu firma fakat pratiğe dönük mülakatı çok azı yapar. İş veren senin iş başındaki performansını görmek ister ve sonrasında ücretlendirmeni de buna göre yapar.

    Konu sahibi arkadaş için tavsiyem ailenin yanında bir iş bulabiliyorsan 1300 liraya çalışmaya başla kendini gösterirsen zaten zam alman lazım ha baktın gördün 1 yıl geçti zam filan yok elinde tecrüben olmuş olur başka bir yere gidersin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haplo
    İşveren kafasını biraz daha açıklayalım şimdi. Sen 850 liraya orada çalışırsın, 6 ayda bir 50 lira zam yapar, 2 yıl içinde 1000-1100 lira para almaya başlarsın, enflasyon bile senin maaşından daha hızlı yükseliyordur, en sonunda canına tak eder ya 1500 verirsin ya da giderim dersin, işverenin umrunda olmaz gidersin. Senin yerine bir başkasını aynı yalanla dolanla 850-900'e işe başlatır, senin yaşadıklarının aynısı yaşanmaya devam eder. Bu şekilde işveren ticari yaşamı boyunca üç kuruşa adam çalıştırmış olur. Kimseye de ayrılırken ikramiye vermek zorunda kalmaz. Bu zihniyetle işe başladığın yerde de hiç boşuna yükselme ve para kazanma hayalleri kurma. Yok, 2000-3000 kişilik kadrosu olan bir şirkette 1000 küsüre başlarsın, orada dilediğin gibi yükselme şansın olabilir işte.

    Sen patron olsan, işveren olsan farklı mı olacaksın? Hayır onu da sanmıyorum. Sana ne yaşattılarsa sen de aynı zihniyeti alıp adamlara köle gibi davranacaksın.. İşveren zihniyetini benimsediğiniz müddetçe dünyanın içi dışına çıksa Türkiyedeki bu sistem değişmez.

    Burada şikayet eden arkadaşlar, bugün şikayet ettiğiniz patronlar sizsiniz, arkadaşlarınız, kankanız, sevgiliniz. Bu adamlar uzaydan gelmiyor, mimarlıkta babasının fabrikasını devralan sadece 1-2 "kötü kalpli patron" var, gerisi sizin gelecekte olacağınız kişiler. Ve sorun sadece para değil, isim de.

    "Ben ismim duyulsun, bir çok iş yapayım" diyorsanız, siz de ucuza maksimum insan çalıştırmak zorunda kalacaksınız, ya da benim gibi yavaş yavaş büyüyeceksiniz, dönem arkadaşlarınızın arkasında kalacak isminiz, ego probleminiz yoksa vicdanınız rahat ve mutlu olacaksınız, ya da bir noktada nasırlaşıp "amaan madem üç kuruşa çalışmak istiyor, çalışsın işte" diyip, karanlık tarafa geçeceksiniz.

    http://mimarlaranlatiyor.blogspot.com.tr/2013/07/amaan-madem-uc-kurusa-calsmak-istiyor.html

    Vahşetin, zulmün, ihanetin kol gezdiği ve fakat hiç kimsenin kötülüğün zerresini bile kendine yakıştırmadığı bir zamanda mahşeri bir suçüstüden korkmalı herkes!

    ***

    Her gün bu kirli ve kanlı gösteriyi izleyip, birbirlerine 'Yahu ne oluyor bu dünyaya?' diye soranlar, direksiyonda sizin parmak izleriniz yok mu sanıyorsunuz?

    ***

    Herkesin içinde uyuyan küçük bir zalim var; insanlığımız uyuklamaya başladığında o hemen sinsice gözlerini açıyor.

    ***

    Kendini dünyanın en temiz, en ahlaklı, en bilinçli, en donanımlı, en iyi kalpli, en insan, en demokrat, en adil, en hakkaniyetli insanı zannetmedeki ısrarımızın çoğu zaman hiçbir somut nişanesine sahip değiliz.
    (Gökhan Özcan)

    Mazlumların kahir ekseriyetinin aynı zamanda zalim olması, az rastlanılır bir durum da değildir.
    Kötü muameleden şikayet eden asker, fırsatını bulunca, eleştirdiği şeyleri yeni gelen askerlere yapar.
    İşyerinde müdürünün eziyet ettiği memur, evdekilere eziyet eder.
    Çocuklar masumdur, ama çocukların çocuklara ettiği kötülüğü büyükler edemez.
    Kadınlar zariftir, ama kadınların kadınlara ettiği kötülüğü erkekler başaramaz.
    Sanatçılar duygusal insanlardır, ama sanatçıların sanatçılara ettiği kötülüğe cahillerin aklı yetmez.

    (İbrahim Paşalı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 9 Kasım 2014; 19:25:54 >




  • Sektorun oldugu falan yok. Benimle birlikte mezun olan arkadaslarimdan yuksek lisans yapanlari saymazsak, birak is bulamayani, 2500 altinda maas alani yok. Gayet de eleman ihtiyaci, bir suru proje fikri, kickstarter atilimlari vsvs var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 'Hayat'larımızı yok etmek, çürütmek, kirletmek, nefes alınamaz ve yaşanmaz hale getirmek için ne kadar çok şey yaptığımızı sıralamaya kalksak, sonunu getirmeye ömrümüz yetmez.
    (Gökhan Özcan)

    3- Belki icat edildiğinden beri tedavülde olan köhne bir yalan:“Para yok!”
    Tasarımcı; müşterisinin kasasının bekçisi, muhasebecisi veya mal varlığı tespit komisyonunun başkanı mıdır? Değildir ve kontrol edemez...
    Varını yoğunu, taşınırını taşınmazını, kârını zararını, alacağını vereceğini veya eğlence ve tatiller için ne kadar harcama yaptığını bilir mi? Bilmez ve ilgilenmez…
    Devasa servetlere sahip olan iş adamlarının bile, “çok şükür iyi kazanıyoruz, öyleyse işçilerimiz de iyi kazansın” dediği görülmüş müdür? İstisnaları geçelim, ağlanmayan görülmemiştir…
    Yalandan, yılandan sakınır gibi sakınanlar çok mudur? Buna da gülüp geçelim dilerseniz…

    http://www.youtube.com/watch?v=99g19WJlgDM



    http://forum.donanimhaber.com/m_96871092/f_//tm.htm#97713080



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 28 Eylül 2014; 18:18:33 >




  • okuryazarcizer O kullanıcısına yanıt


    cem uzanın çok doğru bir lafıdır, "parayla namus kimde var sorulmaz" :)
  • Hadi hepsine demeyelim de, en az yarısına hiç temas kurmadan ve kafadan güvenmesek haksızlık etmiş olmayız herhalde:

    http://www.ahaber.com.tr/Ekonomi/2012/11/01/uckagitci-patronlara-kotu-haber




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 29 Eylül 2014; 1:33:07 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.