Şimdi Ara

Bu sebepten makine değiştirmek çok mu gereksiz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba

    Samsung nx300 e sahibim
    lenslerim samsung 45mm, samsung 20mm, tair 300mm photosniper ve kargodan gelecek olan industar 61 macro 50mm

    Makinemdn memnun olmadıgım 2 konu var ve bir kararsızlığım.

    1- Samsungun işgüzarlığı nedeniyle kamera android telefonlara canlı bağlanmıyor ve zaten ekran tam dönmediği için sürekli kamera ile çatışma halindeyim.

    2- Gövdede görüntü sabitleyici bulunmuyor. manuel lenslere merak saldım ve uzun zamandır istediğim tair 300mm lensime kavuştum ancak tripoda takılı haldeyken bile fotoğraf çekmek imkansıza yakın. En ufak nefesten bile etkileniyor. Zamanlayıcı açıyorum 30 saniye bekleyip öyle çekebiliyorum oda her zaman istediğim gibi olmuyor olay böyleyken macro lensi galiba boşuna aldım.

    Kararsız kaldığım nokta ise samsung 200mm lenside almayı planlıyorum ama üretimi bitmiş samsung için prime lens almama lens serisini almaya gerek var mı ? Direk her şeyi satıp sony veya farklı makinelere mi yönelmeliyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 29 Ocak 2018; 0:10:48 >







  • Sony makinalar deyince henüz Sony'nin tüm modellerinde gövdede 5 eksenli IS yok. a6500 ve tamkare sensörlü 2 modelinde mi ne var. Bunlardan birine yöneliyorsanız a6500 gövde 5.600 TL mi ne sadece. En ekonomik gövdede 5 eksenli IS olan makina şu an Olympus OM-D E-M10 Mark II : 2.250 TL. kit lens dahil fiyatlı.

    300mm. çelik lensin lens üzerinde tripod bağlantısı vardır sanırım (Görünürde yok da). Bu lensi lensten tripoda bağlamanıza rağmen titreme oluyor ise sebep zemin yada iyi olmayan tripod olabilir. Yok makinadan bağlı ve o kadar ağır bir lens bir de upuzun, titreme normaldir bence. O titremeyi 5 eksenli IS'in bile giderebileceğinden şüphem olur.

    45mm Samsung'un prime lensi değil mi elinizdeki ?
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Açıkcası zaten gözüm Olympus OM-D E-M10 da sony istesem zorlar ama lensleri çooook pahalı.







    Tripod bağlantısı sağladım ancak odaklama alttan yapılıyor çevirip odaklıyorum ama en ufak nefes bile titretiyor resmen.



    20mm ve 45mm samsung prime lens evet.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Valla şu an foto kalitesi olarak Sony a6000'de olsa Olympus OM-D E-M10 Mark II de olsa elinizdekinden öyle ileri falan bir yere götürmez sizi. Ancak "Ben ileri dönük tecrübeler yaşamak istiyorum, farklı açılar, makro vs. çekimler düşünüyorum ömür geçiyor en değerli ve paha biçilemez şey de bu" gibi düşünüyorsanız...

    1. M10 Mark II'de odak istifleme yeteneği var gövdede makro konusunda çok faydalı bir yetenek
    2. 1050 liralık iyi makro lensi (2 kat büyütme oranlı) olan bir sistem (http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=15113 )
    3. Panasonic lensleri ile de şu an aynasız sistemlerde en zengin lens ve gövde seçeneği olan bir sistem m43
    4. 2x çarpan da makro konusunda bir avantaj
    5. Gövdede 5 eksenli başarılı bir titreşim önleme sistemini 2.250 TL'ye(OM-D E-M10 Mark II + 14-42 EZ kit lens) veren tek marka diye biliyorum.
    6. 2.el pazarı bakımından da fena değil hatta 1-2 içinde satılırdı 2.el ürünleri bir ara ama şu son 3-4 ayda bildiğiniz gibi ekonomik haller, işte özellikle bu son günlerdeki olaylardan eminim epey 2.el piyasası donmuştur.

    Böyle bir fikriniz var ise benim bildiğim bu yönleri nedeni ile olabilir. Yoksa hani "Ben daha iyi foto kalitesi alabileceğim bir ürün alayım" düşünceniz var ise bana göre elinizdeki Nx300'ün üstüne çok şey katacak APS-C sensörlü makina belki Sony a6500 olabilir onda da gövdede 5 eksenli IS var olması nedeni ile çoğu durumda ISO 1600'e çıkmazsınız ve zaten en iyi APS-C sensörlü gövdelerden birisi de olması nedeni ile eğer yüksek ISO'larda çok çekimler yapıyorsanız epey fark ettirir.

    Yoksa çoğu zaman gündüzleri, tripodla vs. ISO'yu yükseltmeden çekimler yapıyorsanız NX300 ile hiç fark edemezsiniz. Bence gövde değiştirmek yerine RAW işleme, Photoshop vs. konusunda iyi misiniz ? O yönde ilerlemek de bir yol olabilir.




  • Selamlar. Aslında çok iyi bir setiniz var. Sorunun titreşim engelleyiciden olacağını sanmıyorum. Tair 300mm bende kullanıyorum. Tank gibi bir lens. Kolay kolay titremiyor bile. Tabi sağlam bir tripod ile. Silk 340 DX bile bu lens için hafif bir tripod. Uzaktan kumanda denediniz mi ? Uzaktan kumanda ve sağlam bir tripod çözüm olabilir. Olympus çok güzel kamera. Lakin manuel lenslerde çarpanın 2x olması biraz dezavantaj. Bunu göz önüne alarak yaklaşmanı öneririm. Sony ise çok iyi manuel lensler ile kullanılacaksa alınması gereken bir kamera bana göre. Doğru dürüst bir sistemi yok. Belki de pentax gövdelere bakmalısınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.