Şimdi Ara

Bu saçmalık Nedir GSS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gelir testi yapılması lazımmış yapmayanlar ayda 150 tl ödemek ZORUNDA
    arkadaş ben ne sigorta istiyorum ne para yatırmak SİZENE

    bu gelir testi nasıl napılır nerde yapılır bilen var mı daha doğrusu yapan var mı
    internette çeşitli bilgiler var hepsi karışık
    uygulamalı bu işi yapan biri anlatırsa sevinirim



  • fixmonami kullanıcısına yanıt
    GSS denen şey akapenin saglik devrimi adi altinda yaptiği hizmet soygunudur tipki fetöcülerin himmet adi altindaki topladiklari haraç soygunlari gibi..

    Gelir testi yaptirman için önce bulunduğun bölgedeki en yakin kaymakamliklara veya sosyal yardimlasma ve dayanisma vakiflarina gidip gelir testi yaptirman gerekecek..

    Valla ben ilk ciktiginda 2012 de yaptirdim. 60 g0 cikmisti sonra işe filan girdim g1 yukseltmisler 60g2 ye yukselttiler sonra huylandim işe girsemde isten ciksam atilsamda yaptirmiyorum.. Bastan hiç yaptirmasaydim keske benimde var 8 9 binlira olmustur herhalde..

    Ödemicem ödeyen kerizdir.. Yillarca bu ülkenin ekmegini torpillilerden peakescilerden yiyemedim haramin alasini yiyen akyalamalar akçomarlar yüzünden işsiz işsiz dolasmaya mahkum edilmis gencligi ziyan olmus ben Allah'a bir can borcum var. Türkiye cumhuriyetine 1 kuruş borcum yoktur..Sende korkma dik dur ödeme devlet kurumlarinda kiravatli 3 5 köpegin cikardigi bu soyguna tepkini koy herkes koysun.. Devlet ister zengin ister fakir olsun herkesin sagligindan sorumludur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluraydisk B kullanıcısına yanıt
    hocam iyi güzel diyorsun da devlet bu borcu kitler kitler kitler (eğer bir af olmazsa) sonra haczi evine basar olmadı eğer resmi bir işte isen maaşından keser

    benim önerinizde anlamadığım şey neden gelir testi yapmamı istemediniz yani gelir testi yapıp öyle ödemem
  • fixmonami kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle yaptirmalisin. Yaptirma demiyorum.Bende gelir testi yaptirdim sonradan statumu kafalarina göre yükselttiler ben o yüzden yaptirdigima pisman oldum diyorum sadece.. Birkacdefa gittim g1 e düsurmeleri icin ama düşürmediler.. Benim üzerime şuan bişey yok.hacizle neyi alacaklar 7 milyon kisinin resmen borcu var alsinlar bakalim nasil karisiklik cikiyor ülkede..İnsanlar bu soygun borcunu ödedigi muddetce bu soygun haraç kalkmaz.devlet gelir elde ettikce onlarinda gelir kaynagi haline donusuyor yoksa meclisteki 550 şerefsizin milletin sagligini düşündüğü yok. Böyle bir Soygunun dünyada eşi benzeri yok..Akape sayesinde görmüş olduk..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluraydisk B kullanıcısına yanıt
    Soygun kısmına katılıyorum ama buraya öyle şeyler yazmayacağım içimde kalsın

    Yani gelir testi yapmam uygun olur diyorsunuz.
    Peki bu test nedir eve mi geliyorlar soru mu soruyorlar
    Siz de nasıl bişey oldu
  • Benim düşünceme göre gelir testi yaptırmanın anlamını göremiyorum.Benim değil de hane halkı gelirine göre hareket edileceği için en üst düzeyden görülüp borçlandırmaya başlayacaklar.Gitmezsemde aynısı olucak oyüzden gidip imza atıp eve gelmelerini kabul etmek doğru değil.Zaten kim gitse mutlaka gelir bulunur az veya çok.Çünkü mantık şu almış olmak için para almak sağlıktan yararlan yada yararlanma umurlarında değil.Yani gitsende gitmesende yüksek fiyattan görülücek en azından imza atmamış olurum.Bu iş böyle nekadar gidicek göreceğiz.Herkeze tek fiyat 50 tl olacak ve gelir testi olayı kaldırılıcak diye konuşma var fakat gündeme gelmedi.Böyle bi düzenleme olursa belki borçları 25 yaş altına olduğu gibi herkeze silerler aksi taktirde milyonlarca insanın 10 milyar tl olduğu söylenen borcu heray büyür gider.Başka iktidar gelse zaten ilk iş bunları silmek olur ama şuan ki yönetimin bu skandaldan geri atmasını beklemek zorun kalıyoruz.Borcun varlığından haberdar olmayan insan sayısını tahmin bile edemeyiz.Şuan yapılandırma kanunuyla taksite girmek de doğru değil çünkü ödeyenlere para iadesi olmayan bir durum var.25 yaş altına silerken yapılan ödemeler iade edilmez maddesi eklendi.Yani nerden bakarsan bak bu kanun elinde kalıyor.Çalışmayan geliri olmayan insanın hane gelirine göre resen borçlandır,bunu emeklilik günlerine sayma ve üstüne yapılandırma adı altında taksite bağla gerçekten aklın almıcağı bir durum.29 yaş sonuna kadar lisans okuyanlara askerlik için tecil veren devlet konu sağlık olunca 25 yaşına kadar sınır koyuyor.Bu ayrıntı bile bu kanunun yanlışlığını açığa çıkarıyor.Sonuç olarak kanunun değişmesi için ne yapılmalı sorusunun cevabı bulunmuş değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bs016 B kullanıcısına yanıt
    Aslında yapılacak şey basit
    Tüm borçlar silinecek
    Ardından isteyen gelir testi yapıp gss ye girebilecek istemeyen girmeyecek zorla sokmanın anlamı nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bukadar büyük borcun önce izahı sonrada tahsili mümkün olmadığı için silinmesi kaçınılmaz ama bunu gündeme getirmek için herkezin sesini çıkarması lazım.Sessiz kalınmasının sebebi kimsenin borçtan haberini olmaması.Gelir testinin sürdürülebilmesi mümkün değil milyonlarca insanı testle falan belirlemek imkansız.Hergün işe giren çıkan vs insanlar bunu mu takip edicek.Herkeze tek fiyat gelir testi şartsız konusu olursa ozaman biraz daha sistem yola girer ama oda iş değil yine ödemeyen olur insanlar zorunlu olmasını kabullenmiyor.İsteğe bağlı olmalı yada zorunlu olcaksa çay simit parası olmalı ki ödensin.İktidarda ki partinin mensupları bu kanundan borçlansa eminim bu kanun çoktan ortadan kalkardı ama bu kanun sadece halka diretiliyor seçilmişleri ilgilendirmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bs016

    Bukadar büyük borcun önce izahı sonrada tahsili mümkün olmadığı için silinmesi kaçınılmaz ama bunu gündeme getirmek için herkezin sesini çıkarması lazım.Sessiz kalınmasının sebebi kimsenin borçtan haberini olmaması.Gelir testinin sürdürülebilmesi mümkün değil milyonlarca insanı testle falan belirlemek imkansız.Hergün işe giren çıkan vs insanlar bunu mu takip edicek.Herkeze tek fiyat gelir testi şartsız konusu olursa ozaman biraz daha sistem yola girer ama oda iş değil yine ödemeyen olur insanlar zorunlu olmasını kabullenmiyor.İsteğe bağlı olmalı yada zorunlu olcaksa çay simit parası olmalı ki ödensin.İktidarda ki partinin mensupları bu kanundan borçlansa eminim bu kanun çoktan ortadan kalkardı ama bu kanun sadece halka diretiliyor seçilmişleri ilgilendirmiyor.

    aynen fiyat ne ise ne ama zorunlu olmamalı
    ya hu para vereceksem zaten ben özele giderim mal gibi her ay para vermek nedir isterse 1 lira olsun

    yazın arkadaşar bimere yazın yazan sayısı artarsa çözüm bulunur
    sıkana kadar yazın
    partilere chpye akpye mhpye hatta hdpye yazın bişeyler yapmadıkça kazık giriyor
  • fixmonami kullanıcısına yanıt
    Bimere,Cimere ve Akim isimli iktidar partisinin başvuru yeri olmak üzere hepsine şikayet ve talepleri yazdım.Bimerden gelen cevap kopyala yapıştır olarak kanunun içeriği,cimerden gelen il sgk müdürlüğüne havale etmişler ordan gelen cevap sigortasız olduğunuz için gelir testi yaptırmalıymışız,akimden ise bi geriş dönüş görmedim.Sonuç olarak bu başvuru kanalları sadece kopyala yapıştır çalışıyor.Bu konuda milletvekillerine ulaşmak daha akıllı bir yöntem.Ayrıca sosyal güvenlik uzmanlarına bu konu hakkında mail atmak.Mesela Prof.Cem Kılıç isimli sgk uzmanı milliyette köşesi var,ntv ye çıkıyor bunun gibi insanlara gündeme getirmesi için mail atılmalı.Konuya hakim ve gündeme taşıyacak kişiler gerekiyor.Bimer,Cimer binlerce msj giderse belki farkındalık olur yoksa görevleri kopyala yapıştır hazır cevap metinler göndermek.25 yaş altına sil üstünü unut böyle bi saçmalık olamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bs016 B kullanıcısına yanıt
    O halde vekillere tweet atmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siçimlerde başbakan gss primleri siliyoruz dedi,sonra ne oldu 18-25 yaş kiriteri ile sildiler,kimse sen böyle söz vermemiştin demedi!!!!! muhalefetin 1-2 tane konusu var halkla ilgili sorunları dile getirmedikleri için ebedi muhalefetler,mesela kılaçdaroğlu 1 kere bile gss ile ilgili laf etmedi,güya eski sgk müdürü,gelir testi standartları rezalet,yunanistandan birini getirsen bu halka eziyet et desen bunların düşündüklerini hayal bile edemez,

    kirada oturuyorsun işsizsiz,kredi kartından para çekip ödüyorsun yaz 1.000.-TL gelir,3-5 kişilik ailenin mutfak masrafı 1500-2000 diyelim nasıl karşılıyorsun,karşılayamıyorum diyorsun başka gelirin vardır diyor yaz 2.000.-tl gelir,araban varmış masraflarını nasıl karşılıyorsun ,ödeyemiyorum 6 aydır yatıyor diyorsun arabanın 1.000.-tl masrafı var ayda diyip yaz 1.000.-tl gelir bir bakmışsın işsizsin,çocuklar okuyor,gelirin yok,sana 6.000.-tl aylık gelir çıkarmış sistem,ALLAH bu sistemi çıkaranları,onaylayanları,hala sistemin devam etmesini sağlayanları,bu halktan beter etsin,Allah da bu millete akır fikir versin bu sistemi biz bu hale getirdik,ver oyunu yat aşağı,devlet sen yatarken sana hesap yazıyor haberin yok..
  • Ödemeyin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En saçma olanıda özel sağlık sigortası olanlarsa Gss yaptırmak zorunda.
    Bu devletin mantıkla iş yaptığı nerede görülmüş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fixmonami

    Gelir testi yapılması lazımmış yapmayanlar ayda 150 tl ödemek ZORUNDA
    arkadaş ben ne sigorta istiyorum ne para yatırmak SİZENE

    bu gelir testi nasıl napılır nerde yapılır bilen var mı daha doğrusu yapan var mı
    internette çeşitli bilgiler var hepsi karışık
    uygulamalı bu işi yapan biri anlatırsa sevinirim

    Oy vermenin bedelidir bu saçmalık

    Gizli hiciv

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.