Şimdi Ara

Bu saatten sonra üniversite okumayın pişman olursunuz... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
5
Favori
13.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kendi aptallığınızı üniversite okumaya veya okumamaya bağlamayın. İş tamamen sizde bitiyor.
    Kendine güvenen adam bir şekilde kazanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9DB7A8DFB -- 10 Aralık 2017; 11:47:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumak ayağını sağlama basmaktır. Akrabalarım ve tanıdıklarım arasında parasını mesleğiyle kazanan iki kişi var ikisi de doktor ve diğer akrabalarım arasında en az onlar kazanıyor. Ama hepsi üniversite okumuşlar. Mesleklerini yapmayacaklarsa bile okumuşlar olur da kendim bir şeyler yapamazsam diplomayı kullanırım diye. Yani o bir güvence. Benim de okumamın sebebi bu, mühendislik yapacağımdan değil.

    Üni bitince işsiz gezmekten bahsediyorsun ama vasıfsız olmaktan iyidir. Garsonluk yapacağın zaman bile belli bir kriter istiyorlar en azından uzun süreli eleman istiyorlar. Yani bu ülkede okuyan işsizse okumayan daha da işsiz.
  • Rakip eleme çabaları :D
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Alkol sigara kullanmıyorum, okulum da 5 yıl. Asgari ücrete çalışmayı düşünen bir arkadaşım da yok açıkçası.

    Yazdıklarınız her zaman geçerli değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bıkmadınız su konulardan universite okumayın degil bos beles meslekler okumayin sonra asgari ucret almaniz kacinilmaz cunku . Ama iyi bir bolum okursaniz hem universite hayati (ki harikadir bu yılları bi daha bulamassiniz ) hem de aldiginiz maas iyi olur. Ha hic okumassaniz o zaman o asgeri ucreti bile alamassiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arkadaşın bir konusunu daha hatırlıyorum yine bu tarz bir konu . Haklı . Kimse kendisini kandırmasın . Çok iyi bir üniversitenin çok iyi bir bölümünden iyi bir başarı ile mezun olmazsanız hiç bir şey hayallerinizdeki gibi olmaz . Türkiye'de bir sürü boş üniversite var . Binlerce öğrenci boşuna oyalanıyor. Benim de ortalamam şuan çok iyi ama üniversite ve bölüm kötü . Etrafıma bakıyorum herkes mutlu . Öğrenci evleri etrafım hep . Herkes gecelere kadar gülüyo sigara alkol ortam harika. Sanıyolar ki hiç bitmeyecek bu . Sanıyolar ki üniversite okuyolar diye mezun olunca herkes onlara 7000 maaşlı iş sunacak. Kaldı ki hepsi alttan 3-4 ders alıyor . İlerde hepsi asgari ücret ile günde 10 saat bir işe girecek muhtemelen . Arkadaşa bırakıcam sene sonu diyorum şaka mı yapıyosun ortalaman iyi diye diyo inandıramıyorum . Ama gerçekler bu kimse kandırmasın kendisini . Burası Türkiye.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Athlon 840 Kaveri

    Bu arkadaşın bir konusunu daha hatırlıyorum yine bu tarz bir konu . Haklı . Kimse kendisini kandırmasın . Çok iyi bir üniversitenin çok iyi bir bölümünden iyi bir başarı ile mezun olmazsanız hiç bir şey hayallerinizdeki gibi olmaz . Türkiye'de bir sürü boş üniversite var . Binlerce öğrenci boşuna oyalanıyor. Benim de ortalamam şuan çok iyi ama üniversite ve bölüm kötü . Etrafıma bakıyorum herkes mutlu . Öğrenci evleri etrafım hep . Herkes gecelere kadar gülüyo sigara alkol ortam harika. Sanıyolar ki hiç bitmeyecek bu . Sanıyolar ki üniversite okuyolar diye mezun olunca herkes onlara 7000 maaşlı iş sunacak. Kaldı ki hepsi alttan 3-4 ders alıyor . İlerde hepsi asgari ücret ile günde 10 saat bir işe girecek muhtemelen . Arkadaşa bırakıcam sene sonu diyorum şaka mı yapıyosun ortalaman iyi diye diyo inandıramıyorum . Ama gerçekler bu kimse kandırmasın kendisini . Burası Türkiye.

    Olayın özü bu aslında ama forumdaki asosyal ergen tayfasına laf anlatmak imkansız. Odtü ya da Boğaziçi gibi iddialı okulları bitiren boşta kalmayacak ama burada laf salatası yapanlar da bu okullardan mezun olamayacak. Doğal olarak senin dediğin gibi onların sonu da senin arkadaşların gibi haftada 6 gün 10 saat asgari ücret olacak.

    Hayal kurmak insanlara tatlı gelse de ay sonunda ellerine asgari ücreti verdikleri zaman ben de onlarla çok eğleniyor olacağım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: imegos

    Bıkmadınız su konulardan universite okumayın degil bos beles meslekler okumayin sonra asgari ucret almaniz kacinilmaz cunku . Ama iyi bir bolum okursaniz hem universite hayati (ki harikadir bu yılları bi daha bulamassiniz ) hem de aldiginiz maas iyi olur. Ha hic okumassaniz o zaman o asgeri ucreti bile alamassiniz

    Okuyan adam kazanamıyor mesele bu zaten. Boğaziçi Psikoloji mezunu tanıdığım var, özel bir rehabilitasyon merkezinde 1500 liraya çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marslan1999

    Alkol sigara kullanmıyorum, okulum da 5 yıl. Asgari ücrete çalışmayı düşünen bir arkadaşım da yok açıkçası.

    Yazdıklarınız her zaman geçerli değil.

    Türkiye'nin çoğunluğu için durum bu, gerçekler acıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RunoaD

    Rakip eleme çabaları :D

    Ne rakibi? Alman firmada kurumsalda çalışıyorum, bırak rakip olmayı benim çalıştığım firmaya CV gönderseler ancak müsvedde kağıdı olarak kullanırlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRO EAGLE

    Okumak ayağını sağlama basmaktır. Akrabalarım ve tanıdıklarım arasında parasını mesleğiyle kazanan iki kişi var ikisi de doktor ve diğer akrabalarım arasında en az onlar kazanıyor. Ama hepsi üniversite okumuşlar. Mesleklerini yapmayacaklarsa bile okumuşlar olur da kendim bir şeyler yapamazsam diplomayı kullanırım diye. Yani o bir güvence. Benim de okumamın sebebi bu, mühendislik yapacağımdan değil.

    Üni bitince işsiz gezmekten bahsediyorsun ama vasıfsız olmaktan iyidir. Garsonluk yapacağın zaman bile belli bir kriter istiyorlar en azından uzun süreli eleman istiyorlar. Yani bu ülkede okuyan işsizse okumayan daha da işsiz.

    Okudukları için değil, ticaretle uğraştıkları için kazanıyorlardır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: onixo

    Kendi aptallığınızı üniversite okumaya veya okumamaya bağlamayın. İş tamamen sizde bitiyor.
    Kendine güvenen adam bir şekilde kazanır.

    Aynen öyle. Buradaki ergenler 4 sene sonra ellerine asgari ücreti aldıkları zaman işin rengi değişecek ama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vic Boss

    Okumayın zebani oldum zindan iç-dış yalıtımı yapıyorum

    Nedense baya bi güldüm qnq :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: W0IkaN


    quote:

    Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisi

    Yuksek muhendis olarak katildigim onerme. Illa okuyacam diyorsan yurtdisina cikman gerek. Okumus adama ulkemizde deger verilmiyor.

    Kesinlikle öyle.Tıp ve diş hekimliği hariç tüm bölümler bitti okusan bile işsizsin.Liseden sonra yolunuza bakın gençler ya da önlisans okuyun daha iyi

    Aynen öyle. Bu iki bölüm kilittir geri kalan hayal dünyası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amcui


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nick Cave

    okumayalım da ne yapalım?

    İş kurun çalışın. Ya da mesleki eğitim alın.

    İban atıyorum iş kurmak için gerekli min. 40k TL yi yollarsın

    Kimse sana boş yere para göndermez ama fikrin ya da girişimin varsa yatırımcı bulabilirsin. Ya da mühendis olup "kendini geliştirmek" palavrası adı altında 5 sene sonra asgari ücretle haftada 6 gün 10 saat çalışabilirsin de.

    İkinci seçeneği de değerlendir sen, neticede bu ülkede paspas şeklinde sürünmesi gereken mühendislere de ihtiyaç var.




  • Kayserili bir hocam vardı üniversitede.



    Kayseri'de kafası çalışanları ticarete,az çalışanları okula yönlendirirlermiş.Öyle derdi.



    Burdan kendisine selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Salvador -- 10 Aralık 2017; 23:40:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeforeIforget


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sembroni

    her şey meslek değildir. üniversitenin ortamını bu ülkede başka hangi ortam veriyor?

    Üniversite ortamından kasıt ne? Bir grup gencin içki ve sigara içip 4 seneyi boşa heba etmesi. Makara kukara zamanlarından sonra asgari ücret onları bekliyor haberleri olsun.

    150 bininci olduktan sonra bunları söylemen komik

    Kaç bin yaptığın değil kardeş, kaç para kazandığın önemli. Ay sonunda faturaları eline verdikleri zaman gider ÖSYM kağıdını gösterirsin artık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Niye herkes asgari ücrete çalışıyormuş? Benim alanım lojistik ve depolarda çalışan arkadaşlarım hiç öyle asgari ücret almıyor. Forwarder firmalarda operasyon ve satışta çalışanlarda asgari almıyor 2-3 katını alıyorlar.
    Sonra limanlarda asgariye kimseyi çalıştıramazsın.
    Diyelim ki yeni mezunsun işi kapana kadar asgariye eyvallah dersin ama sonra işler değişir. Herşey işi kapmana bakar ondan sonra asgari ücret verene yürü git dersin.

    Lojistik benim alanım da, kazanan elbet kazanıyor ama realist olalım şimdi, çoğu insan da kazanamıyor. Mesela şurada şöyle böyle diyenlerin az çok ne alacağını iyi biliyorum, yorumları okuyunca karnıma ağrı giriyor gülmekten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeson01

    Konuyu açan kişi üniversite okumuş mu veya şuan ne işi yapıyor ve ne kadar maaş alıyor?
    Ben bıraktım şu alana yöneldim şimdiyse çok çok daha fazla para kazanıyorum diyemedikten sonra böyle konular çok boş beleş geliyor.

    ALLAH'a çok şükür durumumuz iyidir, benim alanım lojistik ve kazancım iyi. Mesela benim ne yaptığım değil, genelin gidişatı ve durumu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imthewalrus

    Takmayın aylardır aynı seyi zırvalayıp duruyor ki bence başlangıçta haklıydı.

    Bak sen, umarın sen de "kendini geliştiren" tayfadansın herhalde.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.