Emekli maaşları son zamla beraber 10k oldu. (Kiralar ortalama 15 k olacak 2 aya, göreceksiniz) Bugün bi emekli bu parayı yani 10k alıyor ve 31 aralıka kadar da 10k alacak. bugünün 10k'sı 31 aralıkta satınalma gücü de hesaba katıldığında max 5-6k olur diye düşünüyorum. bu parayla 31 aralık 2024'te emekli yemese içmese,s*çmasa, gezmese, tozmasa, sadece fotosentez yapsa bile ev kirasının en iyi ihtimalle yarısını ödeyebilir. faturalara girmiyorum bile. Vatandaşa reva görülen rakam bu. Sen kalk yıllarca maaşından pirim kesilsin, emeklilik hayalleri kur ama sonuca bak.. İddia ediyorum şu anda hala çalışan, 5-10-20 yıl sonra emekli olacağını hesaplayanlar da avucunu yalayacak, bu 10k maaşlı emeklilerin satınalma gücünün bir adım ötesine gidemeyecek. emekli olmasa bile o anki emekli maaş değeri adamın alacağı yaşlılık aylığı ile fitleşecek. E ne gerek var o zaman sigortaya? %90 ihtimalle şu anki emeklilerden bile daha da kötü bir durumda olacaklar diye düşünüyorum.. Yani öyle sigortalı bir işte çalışmanın tek artısı hastane diye düşüneceksiniz ama zaten sen çalışmadıktan sonra devlet -eski yeşil kart- mantığında sana hastane de bedava. SGK pirimi resmen yasal soygun gibi duruyor bu şekilde. |
Bu saatten sonra SGK piriminin hiçbir artısı yok.

-
-
Kendileri istediler
2008 de çok güzel öpüldüler. Abo yu düşürdüler.
Millet uyuyor.
Herkes ektiğini biçer..
Gerçi daha hasat vakti gelmedi.
Vakti var gelecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkes en düşük emekli parasını almıyor ama alanlara devlet diyor ki; şaşırt beni
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E3626E6FD -- 3 Ocak 2024; 21:14:39 >
Suri kardeşlerimizin hastane masrafları için gayet gerekli.
Lütfen düzenli olarak ödeyiniz.
Bir de çekmeyen bilmez hocam. Allah çektirmesin ama durum bu. Ülke çok kötüye gidiyor. Bunun sebebi devleti aştı. Ama ekonomi yönetiminin ana sebebi devlet. Şimdi emekli alıyor ama adamın evi varsa çocukları torunları varsa veya evleri arsaları birikmişi. Bunlara işlemiyor pek çok takmıyor. Ama bir kısım ya zor geçiniyor ya geçinemiyor. Onlar da daha kötü olmasın diye mevcut iktidarı destekliyor.
Yerel seçimde yine aynısı olacak chpli chpye akpli akpye mhpli mhpye hdpli hdpye. Ama diğerleri şaşırtabilir. Ben partili değilim kimi doğru bulursam ona atacağım ama mevcuttan hiç memnun değilim.
hocam evet şu an herkes en düşüğü almıyor, oran belki %30-40 civarı ama şu anda mevcut çalışanların neredeyse %70-80'i asgari ücretli
bunlar emeklilikleri geldiğinde bu tarz en ölü ücreti alacaklar.
-
Daha maaş zamları kesinleşmedi. Seyhanen zam yapılacak bence...
Ben Erdoğan'ı biraz tanıyorsam biz emeklimizi ezdirmeyiz deyip son gün 2-3 bin TL ekstra + zam açıklayacaktır.
12.500 TL bekliyorum en düşük maaşı. Bu rakam 14k ları bile zorlayabilir.
-
10 verse ne değişecek alacağı oy düşmez o yüzden bence fazla beklentiye girmeyin.
-
Ben yönetimin yerinde olsam değil 10 bin 5 bin bile vermem.Savaş Cebeci’nin iliklerime kadar hissettim olayı gibi iliklerine kadar fakirliği hissetsinler isterim sonuçta herkes memnun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kısmen katılıyorum oyu düşmeyebilir. Lakin emeklimizi enflasyona ezdirmeyecez diye bir mottası var Erdoğan'ın geçen sefer de az yaptıklar emekliye gene vermezse sıkıntı olabilir. 15-16 milyon Emekli var sonuç olarak. Herkes yüzde 49-50 zam alırken Emeklinin zzaten maaşı az birde yüzde 35 lerde zam alırsa ters teper.
Not: Son olarak Muhalefetin hiç mi kafası çalışmaz gerçekten anlamıyorum. Ben muhalif lider olacam bu konu ile yatar bu konu ile kalkarım. Ama bir Osman Kavala bir Selahattin Demirtaş kadar değeri yok 16 milyon emeklinin ki. Bir twit bile atmıyor muhalefet onlar hakkında. Veya çıkıp 2 kelime edip haklarını bile savunmuyorlar. Halen onlar TİP'li tutuklu vekil peşindeler. HDP ve TİP seçim kazandıracak onlara sanıyorlar. Bu emekliler açlık sınırı altında kaldı iyice ama halen muhalefet oy vermiyor çıkıp sormuyorlar bile acaba NEDEN diye ! ( Üstelik bu adamlara seçimden önce bayramlarda 15 bin TL vaad etmişlerdi 2 şer kez. Gene oylarını alamadılar. )
-
Daha millet zamlı maaşlarını almadan enflasyona ezildi bile. %50'den aşağı zam yok neredeyse. Hikaye anlatıyorsun gene burada.
En Beğenilen Yanıtlar

Suri kardeşlerimizin hastane masrafları için gayet gerekli.
Lütfen düzenli olarak ödeyiniz. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X