Şimdi Ara

Bu saatten sonra gitar için ne öğrenmem gerek?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Belli bir seviyeye kadar akorları öğrendim (5 li ve susturmalı akorları öğrenemedim, birde alışkanlığım yok sanırım penayla ritim atamıyorum). Tab ve fingerstyle da bir seviyeye kadar var. Kendimce kulaktan çıkarttığım basit birkaç melodi var. Yalnız uzun süredir bu seviyede takıldım kaldım ilerleyemiyorum. Çok üstüne mi düşemiyorum okuldan dolayı niye böyle oldu anlamadım ne yapmam gerek bu seviyeden sonra? Artık gitarı elime alıp 15-20 dakika karşıdakilerin izleyeceği kadar gitar çalabilmek istiyorum. Biraz daha ilerletip doğaçlama bir şeyler çalmak, belli bir seviyedeki gitar sololarını atmak jazz rifflerini çalmak istiyorum. Elimde Cort Earth20th akustik gitarım var. Onun dışında para biriktiriyorum, Fender - Tele çok hoşuma gidiyor ses olarak. Bende Squier Affinity Telecaster yanına da 2. el bir Roland Micro Cube almayı düşünüyorum (bunlar içinde önerilere açığım). Amacım başta Duman olmak üzere biraz jazz (teleyle bu olurmu bilemedim) birazda Son Feci Bisiklet, Yüzyüzeyken Konuşuruz ve Kaç Canım Kalmış gibi grupların şarkılarını çalabilmek. Bunlar yanında dünyaca bilinen parçaları da (Hotel California, Nothing Else Matters vb.) çalmak.

    Önerilenizi bekliyorum yol gösterirseniz sevinirim.







  • Hergün en az 45 dakika çalış.Gam,arpej,sevdiğin şarkıları çal.Tek yolu tekrar tekrar tekrar çalışma..Ne kadar çok tekrar o kadar ustalaşma.İpucu bu..
  • bulutsuzluk16 kullanıcısına yanıt
    Hocam son zamanlarda olmasa da normalde 45 dakikayı fazla fazla çalışıyordum. Neye çalışacağımı bulamıyorum daha doğrusu. Sevdiğim Türkçe şarkılar dışında Stairway To Heaven, Nothing Else Matters, Karayip korsanları müziği, The Godfather müziği bunlar haricinde neye nasıl çalışayım? Birde gam ve benzeri şeyler için hangi kaynağı tavsiye edersiniz nereden çalışabilirim?
  • Anladığım kadarıyla çalışmak istiyorsunuz ama çalışma tekniğiniz yanlış. Selim Işık derslerine bakmanızı, bol egzersiz yapmanızı(egzersizleri de buradan bulabilirsiniz) ayrıca şarkı çalışmanızı tavsiye ediyorum. İlerleyen derslerinde gam bilgisi de mevcut.
  • Musician846 M kullanıcısına yanıt
    Selim ışık derslerine bir türlü başlayamadım en başından başlıyayım diyorum zor geliyor seviyeme göre nereden başlayacağımı da bilmiyorum. Şarkı çalışmaktan kastınız nasıl bir şey? Son zamanlarda oturdum kulaktan basit basit şarkıların melodilerini çıkartıyorum başka da bir şey yapmıyorum.
  • Musician846 M kullanıcısına yanıt
    Melodileri kulaktan çıkarmaya çalışmanız sizin için çok faydalı olacaktır. Önceliğinizin egzersizler olmasını tavsiye ediyorum. Onun haricinde şarkı çalışmaktan kastım bir şarkıyı baştan sona çalmaya çalışın, sololar çalmayı deneyin, tab okuyun, iyi bir gitarist olmak istiyorsanız gam ve nota öğrenin.
  • Musician846 M kullanıcısına yanıt
    Gam çalışmak için önerebileceğiniz bir kaynak var mı hocam? İnternetten olursa daha iyi olur. Birde elektro gitar almak için para biriktiriyorum şuan 1000 lira civarı bir para biriktirdim. Squier Telecester ve 2. el micro cube gx almayı düşünüyorum, bakmadan internetten alsam amfiyi sorun olur mu acaba? Hiç kullanılmadı diyenler yada heves edip aldım çok az kullandım diyerek satanlar oluyor ve gerçekten 0 gibi gözüküyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Julimezar

    Gam çalışmak için önerebileceğiniz bir kaynak var mı hocam? İnternetten olursa daha iyi olur. Birde elektro gitar almak için para biriktiriyorum şuan 1000 lira civarı bir para biriktirdim. Squier Telecester ve 2. el micro cube gx almayı düşünüyorum, bakmadan internetten alsam amfiyi sorun olur mu acaba? Hiç kullanılmadı diyenler yada heves edip aldım çok az kullandım diyerek satanlar oluyor ve gerçekten 0 gibi gözüküyorlar.

    internetten 0 almak zuhal do re mydukkan gibi sitelerden sıkıntı olmaz. selim ışık videolarını izlemek sıkıyorsa metot kitabı var ve yanlış hatırlamıyorsam kitapta ufak test tarzı şeyler vardı. falanca konuyu bilip bilmediğine dair ufak testler var onları çözüp bilip bilmediğini ölçüyorsun zaman kazandırıyor tavsiye ederim.




  • Uçamayan Pegasus kullanıcısına yanıt
    Hocam gitarı internetten mydukkan'dan almayı düşünüyorum 0 alıcam. Yalnız amfiyi micro cube gx almaya kalkarsam 0 alamam haliyle 2. el sahibinden almaya yönelicem onu görmeden internetten alsam diyorum sorun olur mu?

    Birde benim çok acil notayla (bildiğimiz ölçü üstünde solfej olarak) gitar çalmayı öğrenmem lazım bunu da içerir mi Selim Işık Elektro Gitar Metodu kitabı? Birde yanlış anlaşılmasın solfej bilgim var ama gitarı çalamıyorum notayla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Julimezar -- 18 Şubat 2018; 2:34:42 >
  • Julimezar kullanıcısına yanıt
    internetten 2. el görmeden sakız bile almam ben

    çok acil olmasının sebebi nedir evet, gitara dair her şeyi içeriyor kitap.

    gitarda nota öğrenmek oldukça kolay. çok kısa sürede notaların yerini ezberlersin. hatta şu an selim ışığın videosunu açıp tam ses yarım ses videosunu izlesen hallettin bile herhangi bir teldeki perdedeki notayı saya saya bulursun, zamanla ezberinde kalır.
  • Uçamayan Pegasus kullanıcısına yanıt
    Müzik öğretmenliği için yetenek sınavına hazırlanıyorum onun için acil. İlk 12 perde desek 72 perde ses öğrenmem ve çok iyi bilmem lazım. Çok zor gözüküyor şuanda gözüme.

    Squier Tele için en uygun amfi ne olur aslında onuda bilmiyorum ama şuan micro cube gx lere bakıyorum ve 2. el almaya kalkarsam mecbur internetten bakmadan olacak gibi.
  • Julimezar kullanıcısına yanıt
    zaten 12. perdeden sonra kendini tekrar ediyor notalar. sandığın kadar zor değil. youtubeda çokça türkçe kaynak var ordan bakabilirsin.

    fender squier için orange amfi güzel gider
  • Bol bol pratik yapıp ders almalısın. Ders almadan enstrüman öğrenmek çok zorlu oluyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.