Şimdi Ara

Bu ram bozuk mu sizce? [SS]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 5 yıldır kullanıyordum bu rami. Bir haftadır pc inanılmaz hantallaştı görev yöneticisinden bir de gördüm ki ram 12 gb yerine 4 gb görünmeye başlamış. Sizce durum nedir? Ramin ucunda hafif bir şey gördüm ama bunun bir sorun olup olmadığını bilmiyorum size danışayım dedim:

Rami zamanında 160 tl ye mi ne almıştım, şimdi baktım fiyatı 300 küsür olmuş. yine sipariş edeceğim sanırım ama umarım sorun sadece ramdedir, yani girişten veya yazılımsal bir şey yoktur. Bunu anlamanın bir yolu var mı şu an tek bir notebook ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mega Therion -- 12 Ekim 2020; 18:57:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

he still waiting for god's choice

• Windows'un ram sorun çözmesini kullandım herhangi bir sorun bulamadı ramlerde ama bir ram slotta olduğu halde çalışmıyor.

2 memory diagnostic raporunda da da sorun yok.

• Mega Therion kullanıcısına yanıt

Slotları değiştirmeyi denedinizmi bununla birlikte bios sıfırlamayıda deneyin.

Fotoğrafa bakıp ram sağlam mı değil mi anlamak zor. Ama o gösterdiğiniz şey ciddi bir problem değil.

Orijinalden alıntı: 0ldskool

Ram'in üzerindeki minik sarı bağlantı yerlerini temiz bir silgiyle dikkatlice silip tekrar deneyin. Anakart üzerindeki soketine de hafifçe bir üfleyin, toz vs kalmış olmasın.

Fotoğrafa bakıp ram sağlam mı değil mi anlamak zor. Ama o gösterdiğiniz şey ciddi bir problem değil.

Teşekkür ederim cevabınız için. Tek slot var maalaesef diğer slotu deneyemiyorum. Şimdi format attım 4 gb ramla windows gitmediği için biosa girdim yine 4 gb gösteriyordu; ancak çok ilginç bir şekilde bir defasında bios da 12 gördüm; şu an masaüstendeyim ve yine 12 gb gösteriyor. Anlamadım gitti; ram sipariş etmiştim şimdi o rami hiç almadan iade edeceğim gibi çünkü sorun ramden kaynaklanmıyor gibi geldi...

Alıntı

metni:
    Lwernull

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mega Therion -- 13 Ekim 2020; 14:8:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Starborn

Slotları değiştirmeyi denedinizmi bununla birlikte bios sıfırlamayıda deneyin.

Şu an 3. Restartım ve ram de bir sorun görünmüyor hala sorunun neyden kaynaklandığını düşünüyorum.

• Mega Therion kullanıcısına yanıt

Tahmin ettiğim gibi. Temassızlıktan olur böyle arada. Toz vs...

Bağlantı yerini fazla bastırmadan dikkatlice silgiyle dikkatlice silin, aynen devam. Geçmiş olsun.

Sizce Bu Fiyat Normal Mi?
    4 yıl önce açıldı
    bozuk ram nasıl anlaşılır?
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

Tahmin ettiğim gibi. Temassızlıktan olur böyle arada. Toz vs...

Bağlantı yerini fazla bastırmadan dikkatlice silgiyle dikkatlice silin, aynen devam. Geçmiş olsun.

Büyükçe bir odada bozuk bir ram ve bu rami tamiri için lehim, tiner, vs gibi bilimum alet olsa bu aletlerin içerisinde de ösym silgisi olsa ve bana çok basit birkaç hareketle bu rami tamir edebileceğim bilgisinin verildiği bir deneye katılsam ve bu odada 10.000 yıl bile kalsam rami silgi ile silip tamir etmeye çalışmak aklıma gelmezdi sanırım. Çok teşekkürler.

• Silgiyle sari yerleri silebilirsiniz hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.