Şimdi Ara

Bu paraya değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler arkadaşlar. Bayadır bilgisayar alma niyetim var. Bilgisayarın donanımından fazla anlamıyorum o yüzden size sorayım dedim. Bayadır bakıyorum fakat uygun birşey bulamadım. Aslında buldum denebilir fakat bütçe-ürün oranına göre bakınca, karşıma çıkan bilgisayarların ram'i 8gb oluyor. Bildiğim kadarıyla 8 gb ram hiç de kötü bir bellek değeri değil fakat benim gibi "bilgisayarım olacaksa 16gb rami olsun, 8gb belki kasar" düşüncesindeki biri için bu sistemler pek iç açıcı gelmiyor. Kendim toplasam desem, dediğim gibi anlamıyorum. Neyse yine hayat hikayemi anlattım. Kısacası bir sistem buldum ama bu sistem verdiğim paraya değer mi ve beni kaç yıl idare eder onu sormak istedim.

    Pc'de yapmayı düşündüğüm iki şey var biri oyun (şimdilik yeni oyunlar değil, mesela Pubg, csgo, gta 5, Just cause 3 vs) ve kod yazmayı öğrenmeyi düşünüyorum.
    Cevaplarınız için teşekkür ederim ve sizin de en fazla 6000tl'ye önerebileceğiniz daha iyi sistemler varsa değerlendiririm.

    http://http://www.vatanbilgisayar.com/msi-nightblade-mi3-core-i5-7400-3ghz-8-gb-1tb-4-gb-nvidia-gtx1050ti-win10.html

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Kardeşim/Abicim geçen sefer çok yardımcı olmuştun, şimdi de destek çıkarsan mutlu olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuzuuzatırmısın -- 31 Temmuz 2018; 0:24:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, öncelikle bir şeyi belirtmek istiyorum. Nvidia'nın yeni seri ekran kartları büyük ihtimalle önümüzdeki ay gibi bir süre içinde tanıtılacak. Bunu bir kenara koyalım ve o yüzden en azından çok acil değilse bilgisayar alma ihtiyacın birazcık beklemeyi düşün (en azından bütün parçaları 0 almayı düşünüyorsan)

    Şimdi gelelim senin verdiğin linke. Daha önceki konuda da belirttim oyun oynayacaksan arada 350-400 lira bir fark var. 1060 3gb 1050ti'dan çok daha iyi bir kart aralarında müthiş fark var. O yüzden 1050 ti'i önermiyorum(Şöyle eğer bütçe yetmez tamam o zaman tabiki para yoksa çikolata da yok ama bütçe varken neden 1050ti?) Ryzen 5 1600 core i5 7400'den daha performanslı ikiside aynı fiyat aralığında. Ben burada x470 bir anakartla beraber ryzen 5 1600'e gitmeni öneriyorum. Ha illaki ryzen 5 1600 mü core i5 7400'ün nesi var ki dersen? Yani core i5 7400'e de hayır demem ama bence uzun vadede ryzen 5 1600 daha avantajlı. Bunların dışında da tahmin ediyorum ki bu 6000 tl bütçe sadece kasa için? (yani umarım öyledir)

    Ryzen 5 1600 - core i5 de gayet olur (dediğim gibi ryzen uzun vadede daha avantajlı)
    x470 anakart
    8-16gb ddr4 ram (500 lira farkediyor 16 gb ye yükseltirsen, bu saydığın oyunlarda 8gb iş görecektir ama daha uzun vadede düşünüyorsan sonradan da zaten RAM alıp ekleyebilirsin)
    1060 3gb ideal 6 gb bütçe dahilinde seçilebilir, 1050 ti olmamalı
    ve genel olarak standart OS kurulacak 1 SSD (120 veya 240 gb) ve diğer depolama işlerini görecek 7.2krpm bir HDD
    600w Güç kaynağına sahip ortalama ledli ve pencereli bir cooler master kasa gayet hoş durabilir. Tabi kasa seçimi senin kişisel tercihin ben sadece ortalama güç kaynağı gereksinimini belirttim. Mesela şöyle bir kasa: Link

    Böyle bir sistem 5000 lira civarına tek tek toplanır. 6000 liraya gelmez. Attığın linkteki sistemde de işlemci olsa bile bence 1050 ti kesinlikle çıkmalı. Yerine 1060 gelmeli.




  • KciD kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Evet 6000tl sadece kasa. Senin dediğin gibi yapıp işlemcilerin çıkmasını bekleyeceğim o zaman. Kasa farketmez ya sisteme uyumlu olsun yeter.(Tabii biraz portatif olursa hiç fena olmaz :))

    Ve senin cevabı görmeden önce bir de şöyle bir sistem buldum.Link

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Evet eğer bekleyebiliyorsan Nvidia'nın yeni çıkaracağı kartları beklemelisin. Çok bir şey kalmadı tabi daha önceki gibi tekrar ertelemezlerse. Linke gelecek olursak sistem güzel baya da hoş duruyor belki bütün parçaları kendin alsan ve toplasan biraz daha karlı olabilir ama yapamam diyorsan böyle de fena değil. Güzel sistem. i5 7400 yerine ryzen 5 1600 olsaydı tam tadında olurdu ama böyle de iyi.
  • KciD kullanıcısına yanıt
    Dostum eğer senin için mahzuru yoksa ben diyorum ki bu kartlar çıkınca sen bana, sana zahmet 6000tl lik bir sistem toplayabilir misin? Hem kârlı olur hem de güvenilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben sadece öneri verebilirim forumu kullanan biri olarak, o konuda da yardımcı olduğumu düşünüyorum. Forumun da amacı zaten insanların bilgi alışverişinde bulunmasıdır. Diğer konularda bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım. Bunların dışında ne yazık ki yardım edemeyeceğim
  • KciD kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. İyi geceler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6bin e i5 değilde i7 li olabilirdi. malum vatanda fiyatlar pek düşük olduğundan gamer laptopları bile 2-3 e alıyoz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.