Şimdi Ara

Bu paralar nereye gidiyor (Tehlikeli bir analiz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sadece 3 Temmuz'dan bu yana sattığımız taraftar kart sayısı 200 bini geçti.Yani 3 tür kartın (clasic-gold-premium) ortalamalarını alıp yuvarlak bir hesap çıkarırsak : 5 MİLYON EURO yani ortalama 13 MİLYON TL

Yıllık yayın geliri,yani bütün klüplerin doğrudan transfere aktardığı en net ve temiz para.Bizim 2011-2012 yayın gelirimiz SÜPER FİNAL ile beraber : 18.8 MİLYON EURO yani neredeyse 50 MİLYON TL

Son 1 yıl içerisinde futbolcu satışlarından elde edilen gelir (Euro bazında) : Niang 8.5 + Andre Santos 5 + Lugano 3 + Emenike 9 + Dia 4.5 yani 30 MİLYON EURO bu da yaklaşık 75 MİLYON TL eder.

Kombine satışlarından elde edilen gelir : 60 MİLYON TL

Şu ana kadar 80 MİLYON EURO civarında net gelir var.Fenerium gelirlerini saymıyorum üstelik inanılmaz fazla olmasına rağmen çünkü oradan gelen paranın büyük kısmı amatör şubelere harcanıyor,kalan kısmı ile de oyuncuların yıllık ücretleri ödeniyor.

Peki neler yaptık bu paralar ile ?

Egemen + Kuyt + Yobo + Mehmet Topal + Krasic + Hasan Ali = 19 Milyon Euro ediyor.

Kalan para nerede ? Aykut hoca neden devamlı 'ekonomik gücüde düşünerek transfer yapmalıyız ama transfere ihtiyacımız var'' diyor.

3 Temmuz tapelerinde (her ne kadar çoğuna inanmasamda) M.Özaydınlı'nın,milyon dolarları bulan kişisel borçlarını,klüp üzerinden ödemeye çalışma çabaları geliyor aklıma.Korkuyorum.

Yorum sizlerin.

Acaba 20 MİLYON EURO'yu bulan maliyeti ile topuk yaylası,7 Milyon Euro maliyeti ile Sapanca Kürek tesisleri çok mu gerekliydi ? Yöneticiler,kişisel vergilerini klüp gelirlerinden mi tahsil ediyor ?

Bu klüp 2 sezon içerisinde 17'ye Güiza'yı,9'a Topuzu,13'e Santos ve Baroni'yi,5'e Emre'yi alırken yani 40-50 Milyon Euroları gözü kapalı verirken nasıl olduda 10 Milyon Euro'ya Sow'u almak için Şahenk'e yalvarır hale geldi.

Bence ilk genel kongrede taraftar aydınlatılmalı.Ekonomik gücümüz iyi yalanı ortadan kaldırılmalı.

than loved for who I am not"
  • Emenike den gelen 1m

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oyuncularimiz 'FEDA' demis haberimiz yok

Kiğılı açıklamıştı bunu.

Feneriumun senelik inanılmaz bir cirosu var.LÜTFEN KONUNUN TAMAMINI OKUYUN.

Orijinalden alıntı: Krj1c2

Oyuncuların maaşları zaten senelik 40m eurodur en az , bide bunun futbol dışı giderleri var oda 10m euro olsa , diğer amatör branşlar var yani her şey dışardan görüldüğü kadar kolay değil

Hocam daha ben amatör branşların gelirini katmadım.FB Ülker'den bile müthiş bir gelir geliyor.

Kiğılı,oyuncu maaşlarının ve amatör branşların Feneriumun gelirinden karşılandığını söylemişti,milyon dolarlar akıyor her hafta Feneriuma,inanılmaz cirosu var.Yani Süper Lig yayın geliriyle voleybolcu falan transfer edilmiyor

Orijinalden alıntı: Z.K

Şirket yapısından anlamadığınız çok belli,sırf dediğiniz gelir bile 18 futbolcunun yıllık gelirini karşılamıyor nerdeyse,kaldı ki diğer giderlere aklımız basmaz.

Yineliyorum ; Kiğılı,Fenerium'un Kiğılı Holding ile ortaklığı sonrası %70 oranında gelirlerini arttırdığı,oyuncu maaşlarının ve amatör branşların gelirlerinin Feneriumun yıllık cirosu üzerinden yapılabilecek duruma geldiğini söyledi.

Fenerium'un inanılmaz bir geliri var ve ben bunu konuya katmadım.Oyuncu maaşları buradan ödeniyor.Daha ben FB ÜLKER ve FB Universial gibi sağlam para akıtan şubelerin gelirlerini de yazmadım.Onlar ya kendi yağında kavruluyor ya da Fenerium desteği ile.

Süper Lig yayın geliri ile smaçör alınmıyor yani.

50 milyon euroyu 2 sene içerisinde çok rahat gözden çıkaran bu klüp,bugün 10 milyon euro'ya Sow'u alamıyor,Şahenk'e rica ediyor ya da yalvarıyor,bilemeyeceğim.

Ekonomi konusunda taraftara oyun oynandığına inanıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.