Şimdi Ara

Bu para kimden çıkacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anladığım kadarıyla mevduatta dövize göre zarar edenin zararı karşılanacak. Anlamadığım nereden karşılanacak. Mevduatı olmayan, döviz veya altını olmayan, normal vatandaş. Vergisinin falan ödeyen ama kazancı kendine ailesine yeten kişilerin vergisi bu işe karışacaksa ortada haram kere haram vardır. Ben mesela bu şekilde bir kişiyim normal düz sıradan bir kişi orta seviye gelirim var ve ailemle bana yetiyor öyle birikim falan yok. Benim hakkım kimde varsa haram olsun eğer benim vergim faiz olarak bu kişilere gidecekse.



  • olacağı o zaten fakirler zenginlerin rahat para kazanmasını sağlayacak.

    aradaki kur farkını hazine ödeyecek deniyor da hazine parayı ya vergi toplayarak yada tl basarak karşılayacak. her iki durumda da enflasyon oluşur. ve bu hayat pahalılığı olarak yine fakirlere yansır.


    yani bu sistem zengini duble zengin eden bir sistem. işin kötü tarafı bunu idrak edemeyen kesim bunu alkışlıyor.

  • Artık eskisi gibi öyle devasa kur farkları olmayacağı için hazineye fazla yük gelmez. Ama yine saçma sapan kur hareketleri olursa elbette hazineden yani vatandaşın verdiği vergilerden karşılanacak.

    Burada iktidarın yaptığı ustaca hamlenin en güzel yanı vatandaşa dolarını getir derken bunları toplamış, rezervi arttırmış oluyor. Eli güçlendikçe de kuru kontrol etmesi kolaylaşacak.

  • 'iktidarın yaptığı ustaca hamle' :D adam açıkça halkını kandırmış bir gün önce faiz inmeye devam edecek demiş ertesi gün sonsuz faiz kapısı açmış , kendi bankaları yandaşları bunu günler öncesinden biliyor olan yine alt tabakaya olmuş hala gelip buralarda ustaca hareket reis yaptı yine yapacağını falan diyorlar çok ilginç kafalar vallahi .

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.