Şimdi Ara

Bu Neslin Kazananı Kim Oldu? Xbox One vs PlayStation 4 (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
1
Favori
13.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kazananın kim olduğu önemli mi, mühim olan biz kullanıcıların kazanması. Kullanıcı bir konsoldan ne bekliyor, muhim olan bu.
    Ex. oyun sevenler ps4 alsın evet, ama sadece bu kadar ps4 ün olayı. Öncesini bilmiyorum ama son dönemde xbox tarafı müthiş kampanyalar yaparak kullanıcıların aklını çelmeyi başardı bence. Benim gibi konsola çok fazla zaman ayıramayan, arada bir girer fifa atarım, biraz shooter, biraz rpg oynar keyfime bakarım diyen insanlar için ps4 lüks bence, zira xbox tarafı bunu uygun fiyatlarla sağlıyor.
    hayatı boyunca pc kullanan biri olarak konsola hep gereksiz bakmışımdır. yaklaşık 1 ay önce xbox one s aldım eksikliğini duyduğum tek şey simülasyon oyunları. Game pass ultimate gibi servisleri kampanyalar ve kardeşlikle çok ucuza getirip, fifa 20 gibi bir oyuna 80 tl civarı bir fiyata sahip olmak felan güzel şeyler.
    Son olarak da şunu söyleyim, 500 dolara xbox one s kalitesinde bir pc toplayacak olsam pc alırdım yine ama olmuyor. en kötü 1080p oyun oynayacak ekran kartı fiyatına one s almak daha mantıklı.
    Benim açımdan kazanan xbox.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim seçimimi tamamen oyuncu grubunun olduğu yer belirliyor. Örneğin fifa oynuyorum, büyük çoğunluk hangi platformda ise orada olmak mantıklı geliyor.

    Kaldı ki Türkiye özelinde ikinci el, özellikle bizim forumun digital alışveriş başlığı beni hep Ps4'e yönlendiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazanan insanlık!
  • Ticari başarı manasında da, kalite manasında da, oyuncuyu memnun etme manasında da bu neslin galibi açık ara PlayStation 4'tür, aksini söylemek akıl dışı bir eylemdir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: westberlin

    Xbox 360, One, One S ve PS1-2-3-4 kullanmış(Şu an sadece PS4'üm var) biri olarak, bu nesilde gönüllerin şampiyonu X Box diyorum. Gerçekten efsane atılımlar yaptılar, hâla zaman zaman PS4'ü satıp Xbox alsam mı diyorum (Gamepass olayı için). PS4'e dönmemin sebebi EXC oyunlar ve dijital alım-satım olayında büyük kitlesi olması. Xbox ülkemizde yaygınlaşsa ve adam gibi EXC çıkarsa ezer geçer.
  • İki konsol da ilk etapta çuvalladı ve yeni versiyonların çıkmasıyla birlikte Playstation bence bu nesli önde bitirdi. Sağlam exclusive oyunlara sahip olduğu için. Çünkü Xbox One X daha güçlü olmasına rağmen satışlar çoğunlukla gerideydi. Nedeni ç, işte özel oyunlara sahip olmaması idi. Ama bu durumu Game Pass sistemi ile gidermeye çalıştı. Yeni nesilde özel oyunların ne kadar önemli olduğunu anlayan Phil Spencer ekibi, her 3 ayda bir özel oyunun çıkacağı taahhüdünü verdi. Ama yine söylenenlere göre Yeni Xbox'ın PS'den güçsüz olduğu ve Ps'nin çok güçlü olduğu yönünde. Güzel firmalara sahip PS, yeni nesilde de bence böyle güçlü konsolla yine önde başlar, önde bitirir. Yalniz bu nesildeki gibi konsol versiyonları arası güç farkları olan cihazlar görmeyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox'ın Türkiye pazarına girmesi gerçekten çok zor. Ps Türkiye'de yeni nesil oyunları oynayabilmenin ilk başvurulan adresi eğer sağlam bir pc sistemi yoksa. Fiyat olarakta gayet makul ve dijital olarak alış-satış imkanlarınız çok fazla.Bu faydaları hiçe sayıp kimse xbox almayı tercih etmeyeceği için xboxın işi çok zor Türkiye özelinde. Her ne kadar gamepass ile 100lerce oyunu bedava oynabilme şansım olsa bile ps store da indirim ile oyun almayı tercih ederim. Sonuçta oyun sınırsız olarak benim olacak. Diğerinde kiralıyorsun. Bu bana mantıklı gelmiyor. Ben oyunu bitirip bırakanlardan değilim tekrar tekrar oynamayı tercih edenlerdenim. Bu yüzden Ps benim için daha tercih edilir. Ps store da her ay indirim oluyor oradan almak çok daha mantıklı. Ayda 5 lira vermektense sevdiğim oyuna 80 lira vermeyi tercih ederim. En önemli artısı kardeşlik ile oyunlar çok daha ucuza geliyor ve kitlesi çok fazla. O yüzden ben Ps taraftarıyım. Bu sebeplem bence Türkiye özelinde bu neslin kazananı Ps olmuştur. Bunun Xbox tarafından çok cazip bir proje ile Türkiyeye gelmediği sürece değişeceğini sanmıyorum. Gamepass ile oynayacağım 20 oyun için ben xboxı tercih etmem ben zaten kardeşlik ile o oyunları 6-7 aylık gamapass ücreti ile satın alabiliyorum. bu Xboxı tercih edilir kılmaz daha cazip birşey olmalı ki Xbox Türkiye pazarına girebilsin.




  • Armageddom751 kullanıcısına yanıt
    Kardeşilik xboxta da var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu düşünceyle bakıyorum olaya, exclusive konsol sattırır olayı tam bir geyik. PS'in exclusive oyunlarını oynamak istediğimde her seferimde bir iki günlüğüne konsolu ödünç aldım bir arkadaşımdan, yani asosyal biri olmadığınız sürece konsol alma sebebi falan değil.

    PS4 - Xbox One zamanı, PS4 bütün oyunlarda daha performanslıydı ve beni cezbediyordu. One X çıktıktan sonra, ki müthiş bir olarak çıktı. Üstünlük One X'indir. Game pass'in de yardımı oldu.

    One X bu fiyata gerçekten çoğunlukla 4k ya da 4k'ya yakın oyun oynatabilen bir cihazdır. PS4 pro'nun tam bir sahtekarlık olduğunu altını çizerekten bence teknolojiden üç beş gram anlayan biri için Xbox One X mantıklı çözüm olarak gözüküyor.
  • pirate19 kullanıcısına yanıt
    Doğru orada da kardeşlik var ama Türkiye’de yaygın değil Xboxta kardeş bulmak cidden zor iş ama Ps çok daha yaygın o manada söyledim. Xbox daha kaliteli olabilir ancak Türkiye de tercih edilmiyor. Bunun için Türkiye pazarı Xbox için zor. Farklı birley yapması lazım kalitenin dışında ki millet Ps yi bırakıp Xboxa geçsin. Çoğunluk Ps tercih ettiği için ve kardeşlik konuşunda kardeş bulmak daha kolay olduğu için Ps tercih ediliyor. Hatta forum Xbox kardeşlik ve Ps kardeşlik sayfalarına bakın aralarında biri 1000 küsür sayfa yorum varken Pste 6000 küsür sayfa yorum var. Yani Psin tercih edilmesi biraz da kullanım sayısı ile alakalı. Xboxın bunu kırması için farklı bir proje ile gelmesi lazım. Ki Xbox Türkiye pazarında son yıllara kadar reklamını bile görmek zordu. Ps kalitesinden değil yerleşmiş kullanıcı sayısından dolayı Türkiye’de açık ara önde. Siz Türkiye’de Xbox Cafe gördünüz mü varsa da çok azdır. Ama yığınla Ps cafe var. Xboxın Türkiye’de atılım yapması ciddi bir proje olmadığı sürece çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zaten neslin birincisi açık, net belli, bence ikinci kim asıl onu tartışmak lazım. Switch mi, yoksa Xbox mi? Asıl soru bu ve bence cevabı gayet belli, 2.5 yıl geriden gelip öne geçmiş switch, exc oyunlarının kalitesi konuşuyor. Satışlara da yansımış, oyunlarının aldığı ödüllere de...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 6 Aralık 2019; 12:46:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu firmalar ticari kurumlar, finansal başarı elbetteki birinci amaçları. Bu yüzden kim kazandı sorusu kim daha çok sattı sorusundan bağımsız değil tabi ki. Microsoft’tun felaket başlangıcı Sony’e büyük fırsat verdi ve satışlarda açık ara öne geçtiler. Ancak neslin ikinci yarısında (Pro ve X çıktıktan sonra) MS tarafının ivme kazandığı ortada. Asıl paranın cihaz satışından değil de abonelik gibi hizmetlerin satışından geldiği düşünülürse Gamepass sayesinde MS’un Xbox One’a ticari başarısızlık olarak baktığını söylemek kolay değil.

    Satışlar daha çok firmaları ve hissedarları ilgilendiren bir konu tabi. PS4’ün daha çok satmasının PS4 kullanıcına anlamlı bir katkısı yok. PS4 daha çok satıyor diye PS4’e geri uyumluluk, Gamepass, cross-platform özellikler falan gelmiyor örneğin. Hatta tam tersi oluyor, satışlardan memnun olan Sony yenilikler konusunda ayak diriyor, EA Access gibi işin buraya gittiği açık olan sistemleri konsoluna sokmamaya çalışıyor, Gamepass gibi yöntemlere uzak duruyor, crossplatformdan kaçıyor. Burada Sony kazansa da kaybeden oyuncu oluyor. 6 yıldır PS4 kullanıyorum tek bir taş koymadı üstüne Sony. Haliyle evde eski nesil konsol muamelesi görüyor makine özellikle son bir senedir.

    Ara konsollar çıktığında nesil bitmiş olsaydı kazanan açık şekilde PS4 oldu diyebilirdik ama şu an iki konsol arasında adeta nesil farkı varken bunu söylemek doğru olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyulanemeth -- 6 Aralık 2019; 15:6:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tabikide Ps4 her yönüyle.Ps4 de birsürü kaliteli Oyun oyadık.Yani Ms exc olayını çözmesi gerek öteki türlü nie tercih ediyimki?Zaten ona çıkan oyunlar Ps4 de çıkıyor sattıran oyunlar exc oyunlar yoksa gider pc toplar herkez napıyim ps4 ben God of War Uncharted 4 Days Gone Horizon Bloodborn yani bunların hepsini oynattı bu konsol en önemlisi bu yok Xbox online iyiymişmiş yok Jiytic iyiymişmiş geç bunları Oyun olmadan bir hiç benim için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar kazık da olsa kaliteyi taktir etmek lazım. Tabii ki de Ps4.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İdrak İstimlak

    Ticari başarı manasında da, kalite manasında da, oyuncuyu memnun etme manasında da bu neslin galibi açık ara PlayStation 4'tür, aksini söylemek akıl dışı bir eylemdir...
    Kalite ve oyuncuyu memnun etme derken? Aklın sana kalsın. PS4 oynuyorsan oyna, onun dışında gereksiz yorumlar yapma.
  • iaaynaci kullanıcısına yanıt
    Oldu paşam, başka emriniz?

    Bak yeni açılmış son on yılın en iyi oyunları listesi var, orada hangi konsolun kaç oyunu var öğren, öyle gel tamam mı paşam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üşenmedim Metacritic'ten son on yılın en iyi on oyununa baktım. İki tane Switch (Legend of Zelda, Super Mario Odyssey) bir tane Wii (Super Mario Galaxy) ve bir tane PS (Last of Us) oyunu var. Sadece exc kalitesine bakacaksak neslin kazananı Switch olmuş görünüyor.

    Persona ve Spiderman hariç ana akım PS4 exclusive'lerinin hepsini oynadım, exc üzerinden koparılan fırtınayı bir türlü anlamadım. Çoğu çok iyi oyunlar tamam. Ama hiçbiri eşsiz ya da benzersiz değil, benzerleri olan oyunlar. Yani Bloodborne çok iyi ama Dark Souls serileri de iyi. Uncharted iyi ama Tomb Raider oyunları da fena değil. God of War çok iyi ama DMCV de çok iyi. Eşsiz exc oyunlar arıyorsak onun yeri PC zaten. Total War, Crusader Kings, Starcraft gibi serilerin eşi benzeri başka hiçbir yerde yok, konsolların esamesi okunmaz PC exclusivelerin yanında.

    Buyrun IGN'den bu senenin en iyi PS4 exclusive adayları:

    https://www.youtube.com/watch?v=_974KVCOtng

    Şimdi bu oyunlar öyle oyunlardı ki Xbox'ta doğal 4K varken düşük çözünürlükte RDR2 oynamaya değdi, Xbox'ta Gamepass 5 lira iken Metro Exodus, DMCV, Outer Worlds gibi sayısız oyuna yüzlerce lira vermeye değdi diyen varsa söyleyecek bir şey yok zaten. Bu sene 25 saat Days Gone, 5 saat Detroit oynadım ben PS4'de o kadar, toz topluyor



    Edit: Şimdi farkettim son on yılın en iyi on oyunundan Xbox One’da oynayabilecekleriniz PS4’den fazla afsfswfwsds. PS4’de 4 oyun (RDR2, GTAV, Skyrim, Last of Us) Xbox One’da 5 oyun (RDR2, GTAV, Mass Effect 2, Skyrim, RDR) oynayabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyulanemeth -- 7 Aralık 2019; 1:20:6 >




  • One Xte ben native 4K görüntümü alayım da varsın kazanan ps4 olmuş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirate19 -- 7 Aralık 2019; 9:36:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu nesli net PS4 kazandı. Ancak, en son One X hamlesi ve sonrasında insanlara 3 sene neredeyse bedava fiyatına Game Pass ultimate vererek Microsoft sonraki nesile şimdiden güzel yatırım yaptı. Şahsen ben exclusiveleri oynamak için bekleyip üç sene boyunca bedava oyun oynamayı tercih ederim. Şu an elimde iki konsol da var; ancak Game Pass üyeliğim sayesinde büyük ihtimal Playstation’ı elden çıkaracağım.

    Switch ise hepsinden çok farklı bir cihaz. Switch kendi neslinin sonunda büyük ihtimal Ps4 satışlarını da Ps5 satışlarını da sollamış olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 6 Aralık 2019; 23:6:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.