Şimdi Ara

bu nasıl kasko anlamadım???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi ismini vermek istemiyorum diyelim G firmasından kasko yaptırdım aracıma ve sabah kalktım baktım sağ yan aynanın içini kırmışlar e haliyle kaskolu gittim dedim deiştirin adamlar başladılar önce trafiğe rapor tutturun eyvallah dedik gittim karakola komiser polis yardımcı oldular sağolsunlar ama dediler bizlik birşey deil rapor kaza tutanağı tutamayız gidin kaskonun eksperi baksın deiştirsin tekrar kaskoya adamlara anlatıyorum yav kardeşim polis böle böle dedi inanmıyorsan gidelim neyse zor güç ikna ettim sağ yan ayna içi kırık ve farım çatlak dedim ikisini deiştirelim ama diğer farım sağlam dedim sırıtmasın biri yeni biri eski ikisinide deiştirelim adamlar dediler
    eğer 3 şey birden deiştirirsek kaskonuzu iptal ederler diye???

böyle birşey olabilirmi ???

• Catlak aynanı değistirmek zorunda ama saglam farın sırıtıyor dıye degıstırmek bıraz keyfı bır ıs ve değistirmemesı normal.Kaskon ıptal dedıgınden kastın hasarsızlık ındırımınden mı bahsedıyorsun.Eger oysa yıne kasko haklı.
  • Arkadasım ya sıgortacı senle kafa buluyor yada sen bızımle.Bu uygulama sanamı ozel bır uygulama.An olur 1 parca an olur arac komple değisir.En ıyısı sız sıgorta sırketınızı değistirin cunku kendılerıne enayı arıyorlar.

http://64.233.183.104/search?q=cache:HUqQbHoXI-kJ:www.autoclubturkey.com/forum/showthread.php%3Ft%3D12045%26page%3D6+%C3%BC%C3%A7+hasardan+sonra+poli%C3%A7enizi+iptal&hl=tr&ct=clnk&cd=1&gl=tr

direkt alıntı yapıyorum:

"Raydan poliçemi iptal ettikleri için nefret ediyorum
    Başak sigortanın yan hizmet olarak çok güzel ve avantajlı imkanları var auto king hizmeti ucak ciziklere eziklere kasko bozulmadan yapıyorlar tamponkırıklarını filan bunlar oldukça güzel imkanlar hırsızlıktada teyp ve cam parasını yılda 1 seferlik ödüyorlar ve yine kaskonuz bozulmuyor
    ama bi çoğu üç hasardan sonra poliçenizi iptal ediyorlar yeni yaptırcak arkadaşlar bu madeyi mutlaka sorsun... Benim kasko poliçemi bu bahaneyle iptal ettiler...
    "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozenrealm -- 10 Mayıs 2008; 9:29:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu nasıl plaka?
    19 yıl önce açıldı
    Ne yapmalıyım bu durumda ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saglam farı değistirmemesı normal ama sen ılla degıssın dıyorsan onlarda bunu dıretıyorlarsa kaskonu degıstırmenı tavsıye edıcem.Sonucta altı ustu bır far bu kadar buyutulecek bır konu değil sanırım.
    Onun için bir çok kazada hasarı ödetmek için kabahati, kaskosu olan tarafa yıkmak isterler. Ama kaskosu olan kişi de hem hasarsızlık indiriminden yararlanmak, hem de üç kere kaza/hasar hakkını kullanmak istemez.
    Hatta bir çok kişi kaskoyu deldirmemek için ufak tefek hasarlı kendi cebinden öder.

Yapabilecekleri birşey var tabi, o da poliçenizi yenilemezler. Yani yüksek fiyat dahi vermeden "biz size kasko satmıyoruz" diyebilirler. Aslında böyle bir hakları da olmadığını düşünüyorum, zira ticari kuruluşların "ben sana mal/hizmet satmıyorum" deme gibi lüksleri yoktur, bkz. tüketici hakları. Ancak zorla güzellik olmaz, adamlar satmayı istemiyolarsa başka yerden alırsınız.

Örnek olay: yakın arkadaşım geçen yıl içinde 3 defa rücusuz (yani kaskonun masrafı ödettirebileceği bir muhatap olmadığı durum) masraf çıkarttığı için kaskosunu yenilemediler. O da gitti başka bir sigortada yaptırdı. Hem de normal fiyata.

• [Deleted by Admins]
  • Biraz detaylı açıklar mısınız umutbaran? Şu an elimde 7 sayfalık poliçe var, bu cümlenizden dolayı tamamını baştan okudum. 3 kez hasar alındığında iptal olur veya benzer manaya gelen hiçbir madde yok.

quote:

Orjinalden alıntı: umutbaran

1 kasko yılı içinde 3 kez hasar alındığında iptal olur.

• _____________________________
  • 4.2. Grev, Iokavt, kargaşalık ile halk hareketleri ve bunları önlemek ve etkileri azaltmak üzere yetkili organlar tarafından yapılan müdahaleler sonucunda meydana gelen zararlar,

bu madde ile ne alakası var?

• B.4. Hasar ve Tazminatın Sonuçları

4.2. Kısmi hasarlarda taraflar sigorta sözleşmesini feshetme hakkına sahiptir. Taraflar fesih hakkını ancak tazminat ödenmeden önce kullanabilir.

4.2 madde bu ancak ne demek anlamadım doğrusu.kısmi hasarda taraflar fesih hakkını kulanabilirmiş eee o zaman araçta hasar oldu sigorta fesih hakkını kullansın bunun başka bir anlamı olmalı anlayan açıklasın.yokmu avukat biri

Orjinalden alıntı: frozenrealm

Arkadaşlar şimdi ismini vermek istemiyorum diyelim G firmasından kasko yaptırdım aracıma ve sabah kalktım baktım sağ yan aynanın içini kırmışlar e haliyle kaskolu gittim dedim deiştirin adamlar başladılar önce trafiğe rapor tutturun eyvallah dedik gittim karakola komiser polis yardımcı oldular sağolsunlar ama dediler bizlik birşey deil rapor kaza tutanağı tutamayız gidin kaskonun eksperi baksın deiştirsin tekrar kaskoya adamlara anlatıyorum yav kardeşim polis böle böle dedi inanmıyorsan gidelim neyse zor güç ikna ettim sağ yan ayna içi kırık ve farım çatlak dedim ikisini deiştirelim ama diğer farım sağlam dedim sırıtmasın biri yeni biri eski ikisinide deiştirelim adamlar dediler
    eğer 3 şey birden deiştirirsek kaskonuzu iptal ederler diye???

böyle birşey olabilirmi ???

Arkadaş, senin eğitim durumunu ve mesleğini merak ettim.

• Daha önce, benzer bir durum başıma gelmişti. Araç, Batı Sigorta'dan kaskoluydu. Süresinin dolmasına 1,5 ay kala, polis tarafından 8'de 8 karşı tarafın hatalı bulunduğu bir kaza oldu. Hatalı bulunan aracın kaskosundan karşılandığı halde, Batı Sigorta, kaskomu iptal edip, 1,5 aylık ücreti iade etmişti...

Mekanın, Cennet'in en Mavi'si olsun büyük üstad

• Tabi canım, başka bir anlamı olmalı, olur mu öyle saçma şey! Varsa öyle birşey, yazmalılar poliçeme. Her yıl bin ytl ödeyelim, kısmi hasar olduğunda hem de tazminat ödenmeden sözleşmeyi feshetsin! Ben niye verdim o zaman bin ytl yi? paşa paşa öder, sonra ne hali varsa görsün, gider başka sigortadan yaptırırım. Sigortacı veya uzman bir arkadaş bu maddeyi açıklayabilirse seviniriz. Açıklamasında benim poliçeye böyle birşey yazılmamış, bu durumda uygulanabilirliğini de eklerse sevinirim.

Diğer taraftan, hala ben kaskonun gerekliliğini kendi açımdan sorguluyorum, o da ayrı konu. Yapmadığım kazanın parasını peşin ödeyip duruyorum, kaza yapınca da sigortacının ağzına bakıyorum acaba ödeyecek mi diye! Zaten sakin bir şehirde yaşıyorum, kapalı ve gece güvenlik görevlisinin olduğu otoparkta araç duruyor. Trafik kurallarına da uyarak dikkatli araç kullanmaya çalışırım... (Bu önlemlerin maliyeti de kaskonun yanında hiç kalır) En ufak hasarlarda dahi yan çizen sigortalara niye para ödeyip durayım. Bırakalım böyle açıkgözlülükle kendi mezarlarını kazadursunlar.

quote:

Orjinalden alıntı: makul

B.4. Hasar ve Tazminatın Sonuçları

4.2. Kısmi hasarlarda taraflar sigorta sözleşmesini feshetme hakkına sahiptir. Taraflar fesih hakkını ancak tazminat ödenmeden önce kullanabilir.

4.2 madde bu ancak ne demek anlamadım doğrusu.kısmi hasarda taraflar fesih hakkını kulanabilirmiş eee o zaman araçta hasar oldu sigorta fesih hakkını kullansın bunun başka bir anlamı olmalı anlayan açıklasın.yokmu avukat biri

• sigortalı açısından korkacak birşey yok.hasar gerçekleşirse sizin tazminatınızı öder,geri kalan süre için poliçeyi iptal eder.o süreye denk gelen poliçe ücretini de iade eder.sonra muhtemelen bir daha size kasko yapacak firma bulamazsınız çünkü kara lsteye alınmışsınızdır.neden?adam ticari şirket .sizden sürekli zarar ediyorsa sizinle iş yapmaya mecbur değil.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.