Şimdi Ara

Bu Nasıl İş! (Peydah olan acaip acaip kelimeler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Meramım İngilizce'den dilimize geçen kelimeleri kapsamamaktadır.

Benim esas meselem özellikle yeni yetme ergenlerin diline pelesenk olan birkaç Türkçe kelime.

Dem vurduğum kelimeler birkaç sene öncesine değin yoktu ya da ben çağın çok gerisinde kaldım yahut başka bir ülkede yaşıyorum. Son zamanlarda birdenbire peydah oldu bu kelimeler ve her yerde kullanılıyor. Merak ettiğim daha önce neredeydi bu kelimeler. Sürü psikolojisi gereği, biri saçma sapan kelimeler ortaya atıyor ve bir anda topluma mı mal oluyor bu kelimeler?

Özellikle iki örnek vermek gerekirse;

- Panpa
    - Gider

Liste uzar gider. Yahu ben ki Türkçeye hakim sanırdım kendimi, bu kelimeleri ilk duyduğumda apışıp kalmıştım. Özellikle bu "gider" yeni ortaya çıktı. "Gideri var" sıkça kullanılıyor. Dün Ahmet Çakar'ın ağzına da pelesenk olmuştu.

Yani sorum şu? Birdenbire nereden çıktı bu kelimeler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbuldaenbuyukbenim -- 10 Eylül 2012; 20:53:06 >

Zeka eksikliğinden kaynaklanan bi durum bu salakça deyimler, kelimeler

Bir de "atar yapmak" var.

Ne oldu nasıl oldu bilmiyorum ama şu son 5 senede bu ergen ağzı "yeni icat" kelimeler çoğaldı ve her kesimde yaygınlaştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

Dil sürekli değişir. Olumlu, olumsuz....

Bizim türkçe olumsuza gidiyor hep.. Acaba öteki diller içinde aynı şey söz konusumudur

Orijinalden alıntı: mose35

quote:

Bizim türkçe olumsuza gidiyor hep.. Acaba öteki diller içinde aynı şey söz konusumudur

3. Sınıf ingilizce öğretmenliği okuyorum ama bazen chatroulette'de vs. denk gelen amerikanların yazdıklarını anlamakta güçlük çekiyorum. Adamlar ingilizceyi alıyor şekilden şekile sokuyor. Yani her dilde var bu değişme ve ben hiç birinin pek iyi yönde olduğunu sanmıyorum. Görüyoruz günümüz gençlerini de zaten...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: mose35

quote:

3. Sınıf ingilizce öğretmenliği okuyorum ama bazen chatroulette'de vs. denk gelen amerikanların yazdıklarını anlamakta güçlük çekiyorum. Adamlar ingilizceyi alıyor şekilden şekile sokuyor. Yani her dilde var bu değişme ve ben hiç birinin pek iyi yönde olduğunu sanmıyorum. Görüyoruz günümüz gençlerini de zaten...

Sorun ortak o zmn... Ben şu agzını yaya konuşanlara sinir oluyorum alt cenesi yerinden çıkmış gibi bagımsız sallanıyor adeta...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.