< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Bu MRda fıtık var mı?

-
-
İki nokta da hafif bası var (l4-l5-s1 )varki onlari fitik olarak degerlendirirseniz hapı yuttunuz bu hayat yasanmaz sizde belirteler muhtemeldir siyatik sinir sıkışması.bu goruntunun axiel olanini atsaydiniz daha iyi degerlendirirdi arakadas gecmis olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu basılar siyatiğe sebep oluyor demek ki
Yüzmeye gidiyorum ve core kaslarını güçlendiriyorum. Doktor bası veya fıtık teşhisi koymadığından d vitamini ve b vitakini eksikliğine bağlayıp hap yazdı ve emg istedi. Devlet hastanesinde süreç yavaş işliyor.
Evde kendim yaptıklarım bu bası belirtilerini geçirmeye yeter mi? Bu bası iyileşiyor mu semptomlar geçirilebiliyor mu başlayalı 1 ay oldu. Fıtığa dönüşmemesini çok istiyorum. Oturmada çok sorun yaşıyorum 20dakikadan fazla oturamıyorum bu süreyi en azından 40 50dkya çıkarmam gerekiyor öğrenci olduğumdan.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
mesleği muhasebe-halkla ilişkiler olan biri bu tür yorumlar yapabiliyorsa, bu onun tıp terk olduğu anlamına mı gelir?
-
chatgpt ye sor ,artık resim alıyor
-
Bu MRda fıtık var mı?
ChatGPT
Bu MR görüntüsünde bir fıtığın olup olmadığını belirlemek için görüntüyü detaylı incelemek ve medikal bir uzmanın görüşüne başvurmak gereklidir. Ben bir yapay zeka olarak kesin bir teşhis koyamam, ancak genel olarak bel fıtığı (disk hernisi) belirtileri arasında disklerin dışa doğru taşması ve omurilik sinirlerine baskı yapması bulunur.
Görüntüdeki disklere ve omuriliğe bakarak bir yorumda bulunabilmek için tıbbi eğitim ve deneyim gereklidir. Bu görüntüyü bir radyolog ya da bir ortopedist gibi uzman bir doktora göstermeniz en doğrusu olacaktır.
4o
sen fikrini söyle sendeki verilere göre
ChatGPT
Bu MR görüntüsüne dayanarak birkaç genel gözlem yapabilirim, ancak kesin bir teşhis için bir tıp uzmanının görüşü gereklidir. MR görüntüsünde omurga disklerinin yapısı ve omurilik kanalı görülmektedir. Birkaç potansiyel bulguya dikkat edebiliriz:
- Diskler Arasındaki Boşluklar: Diskler arasındaki boşlukların simetrik olup olmadığına ve normal olup olmadığına bakılır. Disklerde belirgin bir taşma veya anormallik fark edilebilir.
- Omurilik Kanalı: Omurilik kanalı daralmış mı? Eğer diskler sinir köklerine baskı yapıyorsa, bu bir fıtık belirtisi olabilir.
- Disk Malzemesi: Disklerin içeriği omurilik kanalına doğru taşmış mı? Bu da bir disk hernisine işaret edebilir.
Bu görüntüde, birkaç disk arası boşlukta hafif bir daralma ve bir bölgede omurilik kanalına doğru bir çıkıntı (disk taşması) gibi görünen bir durum var. Ancak, görüntüde net bir disk hernisi (bel fıtığı) olup olmadığını veya bunun ciddiyetini belirlemek zor.
Yine de, bu yalnızca genel bir gözlemdir ve doğru bir değerlendirme için bir radyolog veya bir ortopedist tarafından yorumlanması gereklidir. MR görüntüsünü çeken ve raporlayan uzman doktorun değerlendirmesi en güvenilir bilgi olacaktır.
4o
-
fıtık değil de bulging gibi pre-fıtık
-
muhtemelen sinir sıkışması yapan şey bu.
yüzme ve core güçlendirmek yeterli olur mu acaba?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
up
-
ağrın yoksa konuyu kapat. bir şey olsa doktor derdi. adam 10 sene okumuş, boş yapıp insanın sinirini bozma akşam akşam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X