Şimdi Ara

Bu kira fiyatları ne

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Ankara kira fiyatlarına keyfine bakıyorum

Abi, 20, 30, 40-50-60k₺ azalmıyor arta arta gidiyor?

Asgari ücret 50-60k₺ herhalde ben yanlış biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Software Engineer
    METU CENG '25
  • konaklama işi bu devirde büyük sıkıntı. aileden ev falan kalıyorsa artık büyük nimet

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yıllardır böyle, zorluk katsayısı her sene yükseliyor sadece. Türkiye tek maaşla yaşanılabilir bir yer değil, babadan-aileden kalan ev-arsa/birikim yoksa 30-40 yıl sürünüyorsunuz, çözüm ipsala-kapıkule. Eğer bahsettiklerim yoksa hayatta kalabilmek için iyi maaş almanız lazım, yaşamak için demiyorum bakın hayatta kalmak için. İyi maaş aldığınız durumda en iyi ihtimalle 5-6 yılda düzlüğe eriyorsunuz. Aksini iddia eden ya yalan söylüyordur, ya da hayal dünyasında yaşayan şapşalın tekidir.

Herkese hayırlı işler bol kazançlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 24 Ağustos 2025; 23:55:23 >

Abd veya isviçreye gidemezsen avrupada da aynı. Hatta daha kötü (top tier okumuş kalifiye yazılımcı için)

ulan futbolcu menejerleri bile milyon dolarlar alıyorken cs’te derinleşme gibi hedefler tamamen aptallık. Low level, distributed systems fantezisi yapıyodum. Matematik çapına başvurdum bide. barış alperin menajerinin 5m euro aldığını görünce okumadan ve teknik derinleşme hedefinden soğudum.

soft skilleri geliştirip network odaklı çalılmak lazım. La bir de ileri derecede cs işler çok zor, crud ile dağlar kadar fark var. hak edilen para bu değil ama arz talep meselesi.

Daha Fazla Göster
  • Avrupada da durum pek farklı değil, katılıyorum ama insana verilen değer çok farklı bir noktada orada. Benim için açıkçası kazandığım paradan çok daha önemli bu.

Türkiyede malum paran kadar değer gördüğün için neredeyse her şey paraya endeksli durumda. Sağlıklı gıdaya erişim, insan onuruna yakışır bir dairede oturmak, düzgün bir arabaya binmek, nitelikli hobi edinmek bir lüks şu anda. Yapan var, ama çok ciddi para harcamak gerekiyor.

Avrupada ortalama bir gelirle çok daha yüksek standartlarda (kaliteli gıda, görece daha iyi daireler, daha ucuz arabalar, kolayca nitelikli hobiye erişim) insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamak varken Türkiyede iyi (tr şartlarına göre iyi, ama dediğim gibi dikkatlice incelediğinde aslında hayatta kalmaya yetiyor) denilen bir paraya çalışmak çok mantıklı değil, elimin altında bu iki seçenek olsa pek düşünmeden avrupaya giderdim açıkçası. Mühendisliğin de bu yanı güzel, dil derdi zart zurt derdi yok, iyi bir fakülteden mezun olursan denklik problemi yaşamıyorsun, yaptığın iş her yerde aynı şekilde yapılıyor, kolay adapte oluyorsun (iş özelinde).

Fırsatları değerlendirmek lazım, benim bakış açım fazlasıyla değişti. Eskiden olsa nerede çok para varsa oraya gitmek lazım derdim de, şimdi bakınca iş sadece kazandığın parayla ilgili değil diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 25 Ağustos 2025; 0:27:5 >

• İsviçrede durum nasıl farklı la merkezi 3 odalı daire 2m frang

Yurt dışı diyoruz da doğrudan büyük özel şirketlere gidenlerin sayısı da bir elin parmağını geçmiyor gibi geliyor bana, özellikle son 1 2 senedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 25 Ağustos 2025; 0:35:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

Ilcelerde de kiralar yuksek gereginden fazla

• Fiyatlar Amerika, maaşlar Orta Doğu, yer Türkiye.

Eskiden girip 20k'ya falan oturuyor olanlar seviniyor, asgari ücretin aslında kiraya, faturalara ve asgari yemek ihtiyaçlarına yetmesi lazım, ama durumu ben de anlamıyorum.

Çalışıp, asgari ücret aldığınızda sokakta yatıp aç yaşayacağınız bir düzen kurulmuş, ses de çıkmıyor... İlginç ülke gerçekten.

Ankara'da durum biraz daha iyidir yine de İstanbul'da çok kötü kiralar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.