Şimdi Ara

Bu kadar güvenlik kolluk kuvveti şart mı!!?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kanaat34

    Bu mesaj silindi.

    Kes

    Vergi vermesem acından geberecek vasıfsız fukara, forum köşelerinde millete adamlık taslar olmuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jungian_Shadow -- 28 Kasım 2020; 20:45:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esas hırsızlar halk olmadığından yüzde 80 i gereksiz
  • Bu kadar muhalife nasıl baskı altına alacaksın.
    Yarın birgün ortalık karışırsa bu bekçileri önden yollayacaklar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • avrupadaki sayılarla karşılaştırınca bizim kolluk kuvvetimizin sayısı oldukça az kalıyor. sorun devlet personelinin sayısı değil. özel sektörün yetersizliği. toplam çalışanlar arasında devlette çalışanların oranı avrupaya göre çok yüksek. yani türkiyede özel sektörün sağladığı iş çok yetersiz. bunun bir miktar kayıt dışı çalışmadan kaynaklandığı düşünülüyor. yine de evinde boş oturan sayısı çok ama çok fazla diyebiliriz. en utanç verici olanı da resmi rakamların gerçekten çok uzak olması.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaxPayne87

    Bu kadar muhalife nasıl baskı altına alacaksın.
    Yarın birgün ortalık karışırsa bu bekçileri önden yollayacaklar...
    tarihte bitmeyen şeylerden biri; 80 milyonu boyun eğdirme arzusu, sövalyeler kiralayıp bunları vatandaşı kırdırmak için kullanma arzusu, bir de bunları kullanırken vergi ve adalet kılıfı altında yapma yeteneği.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 29 Kasım 2020; 16:50:44 >
  • Az bile sokakta röportaj vereni bile götürüyorlar artık.  

  • Türkler karakterleri gereği savunma ile ilgili işlere yatkınlar, bu bekçilik Türk etnisitesinin kültürüne uygun bir meslek, dolayısıyla savunma ile ilgili bütün mesleklerin sayısının artmasını doğru buluyorum.

  • Evet o yüzden bedelliye bu kadar başvuru oldu. Her Türk asker doğar ama parası olanlar hariç.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden bir film izlemiştim Amerikan başkanı kendisini destekleyen binlerce kişi'den ordu kuruyordu ve adamları silahlandırıyordu sonra seçimi kaybedince ben görevi bırakmıyorum diyordu halk sokaklara dökülüyordu ama kendisi tarafından desteklenip silahlandırılan kişiler tarafından korunduğu için kimse birşey yapamıyordu neydi o filmin adı bilen var mı ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kanaat34

    bekçi adayiyim. işin içine girdikçe öğreniyorum. işin ağırlığı. gerçek vasfı. yükümlülükleri. vs vs. gerçekten benimde gördüğüm gibi sokaklarda sallana sallana yürüyen bekçiler ayrı işin aslı ayrı. o yüzden oturdugunuz yerden elestirmeden önce bir araştırın. internetten okuma ile olmuyor

    Bırak kardeşim önceden bazı kesimler hastanelere kütüphanelere vs.. taşeron alınırdı şimdi bekçiliğe alınıyor. Bekçilik tamam gereksiz bir oluşum. Polis sadece asli görevini yapabilse bu sayı fazlasıyla yeterde artar. Benim işim sadece sokak da olmalı maç , sınav , ibadethane , okul , onun bunun şunun korumalığı olmamalı. Özel güvenlik şirketleri bunlara bakmalı Dışarıdan sayı fazla görünüyor ama başka kurumların işini yapmaktan kendi işimize sıra gelmiyor nedenini ülkenin kuruluşundan kalan kanun genelge vs... ile kurumun işletilmesi.





  • wolkan60 W kullanıcısına yanıt
    hocam ben güvenlige de başvurdum. yani şimdi bi arkadaş bok atar gibi salladi beni ama abim özel harekat ,güvenlik eğitiminde de polislerden eğitim aldık ve orda da ülkenin güvenliği hakkında bilgi edindik. bekçi ollamaya çalışınca da o kısmı da öğrendik. kısaca eskisi gibi değil önceden dediğiniz gibi kendi adamlarını dolduruyorlardi içeri. şimdi öyle değil. en son güvenlik sınavı kpss gibi oldu. şuanda bekci olmak zaten çok zor. yine sorulari zorlastiricaklar. yani kendi adamlarini içeri alabilip yatirmalari için o adamlarin ilk önce sinavi geçmeleri gerekecek. eskiden mesela bekçi alımında domates toplar gibi adam seçtiler. şimdi istanbul geneli 400 kişi alınıyor. ve başvuru 25 bin. eskisi gibi değil kısaca. onun dışında bende biliyorum mesleğinin gereğini yapmayanlari ama adam görevini yerine getirmiyor diye meslek grubunun suçu yok.
  • A.M.G kullanıcısına yanıt

    tmm. 

  • onları bulmak kolay kahve içer yakalanırlar. 

  • deathless73 kullanıcısına yanıt

    pijamın markası değildi onları durduran yürekti o yürekki bazıları gibi otel odalarına kahve imeyi düşünmediler döküldüler sokağa.. hanni birileri darbe olursa önce kendileri çıkacaktı ya bu işler lafla olmadığını gördü bu millet. 

  • Geçen sene biri yolda bıçak çekti. neyse topukladım kaçtım. Arkadaşların yanına gidiyordum. Tam yanlarına geldim nefes nefeseyim cafede oturuyorlar. Cafenin önünde bekçi var . Dedim aga bana bıçak çekiler. Neyse beraber yürümeye başladık. Bizim arkadaşlarda yanıma geldi. Neyse ileride duruyorlar falan dedim. Bunlarmı dedi dedim bunlar.


    Bizim arkadaş elemanların üzerine uçtu. Ben sadece bekçi varken hayırdır diyecektim. Bana bıçak çeken yere düştü kalkıp kaçmaya başladı. yemin ediyorum 36 yaşındayım sokakta eleman kaçarken sokağın sonunda yakaladım. Bekçi benden 1 dakika sonra geldi. Elemanın gırtlağına parmağı soktum bekle bekçiye vericem seni dedim.


    Yani kısadan hisseye ne yetkileri var ne olaya müdahale ediyorlar. Ne koşmaya mecalleri var.


    Amerikan polis teşkilatına bak bizimkilere bak. Adamlar kapı gibi.


    Afedersin 100 kilo 2 metrelik adamım nasıl gücü yetecek bunların merak ediyorum.


    Daha dün haber oldu iki kardeş bursada polisin parmağını falan kırmışlar. Tamam olan hoş birşey değil ama öyle çelimsiz adamıda polis yapma. Bakmayın bizim millet olay çıkarmak istemiyor yoksa 70 lerdeki olaylar olsun polis bekçi kaçacak delik arar.


    Zaten 15 temmuzda gördük polis ortadan toz oldu. Vatandaş sokağa çıktı. Lavgara cıvgara maaş alıyorlar işte...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 2 Aralık 2020; 15:10:14 >




  • Evet hatta yetersiz bile gerek bekçi sayısı gerek polis sayısı arttırılmalı.

  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Tatmin edici tamam 👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.