Şimdi Ara

Bu hat en yüksek kaçı görür

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Downstream Upstream
    Hlin Ölçeği 3302 7013
    Loop Zayıflması(dB) 28.7 16.1
    Sinyal Zayıflaması(dB) 28.7 15.1
    SNR Marjı(dB) 6.4 6.0
    Erişilebilir Hız(Kbps) 16544 1152
    Çıkış Gücü(dBm) 21.3 12.1

yukarda belirtmiş olduğum gibi, ve bulunduğum bölgede fiber kablo altyapısı döşeli değil tahminimce 3-4 yıl daha gelmez. Benim sorum şu hat değerlerim ortada elimdeki bilgisayarlar çok sağlam, gerekirse modem de değiştirim ancak bu hat ile kullanabileceğim en düşük ping/gecikme, kopma, paket kaybı ile beraber verebileceğiniz en yüksek hız nedir. Burda 16544 yazıyor ancak o değerlerde ping kopma problemi yaşar mıyım? Son olarak yalın internet kullanıcısıyım sözleşmem daha bitmedi hem yalın internet olup hemde daha yüksek hız içeren paketleriniz nelerdir. Kota önemli değildir.

Bu üstteki ticketi ttnet destek bölümüne attım ancak burda internetten anlıyan arkadaşlara da sormak istiyorum şuan ki hızım.

Bu hızı en yüksek ping ve loss olmadan en iyi değerlere nasıl çevirebiliriz.

• Akr3p0lis kullanıcısına yanıt
    14 mbps alabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş orada yazan 16 Mbps'yi alabilmen için santralden hattına gelen elektriğin yükseltilmesi gerekir. Şu anda muhtemelen 15 - 18 arası bir çıkış gücün var. Eğer 16 Mbps istersen hattının 21 olması gerekiyor, çok yüksek ihtimalle ankastre dayanamaz ve takılı olduğun port yanar. (Denendi, onaylandı.) Türk Telekom ile görüşün, yüksek hıza ihtiyacım var filan deyin, hattınız kaça çıkabilir öğrenin. Sevabına bana da haber verir misiniz? Bende aynı dertten müzdaribim bulunduğum yerde Türk Telekom bayiisi var ama bölge müdürlüğüne gitmem gerekiyormuş. O da bana biraz uzak...
    Malesef hızı artarsa kopma meydana gelir ve sıkıntı yaşatır size şuhan böyle iyi snr sınırda santrale uzaksın anlaşılan hat zayıflamanve snr anlaşılan bu Birde hat modunu adsl2 veya adsl2+ moduna al değerler hangiside iyi ise onda kalsın.
  • Hocam bence kalsin derim yasadigim olaylardan sonra. Bende 8 mbit internet kullaniyordum sorun yoktu baktim 15mbit destekloyor hattim 16mbit ultranete gectim 12-13 sorunsuz geliyordu. 1 ay kullandim sonrasinda 2 gun ne internet ne telefon geldi. Aradigimda hat coktu dediler suanda 6mbit e sabit hattim fazlasini kaldirmiyor bende ankara mamaktayim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

PING 173.194.70.103:

1st : 64 bytes from 173.194.70.103: icmp_seq=1 ttl=10 time=100 ms
    2nd : 64 bytes from 173.194.70.103: icmp_seq=2 ttl=10 time=100 ms
    3rd : 64 bytes from 173.194.70.103: icmp_seq=3 ttl=10 time=100 ms

adsl ve asld2+ ikiside seçili zaten. Snr dediğin gibi baya düşük kopma sorunum olmuyor şuan ama bir arkadaşımda bunu belirtmişti eğer 16 mps ye çekerlerse snr daha da düşer kopma sorunun aşırı artar demişlerdi. Ancak @mustifb nin de dediği gibi port u değiştirmem gerekiyormuş çünkü şuan ttnetin verdiği port 8 e göre ayarlanmış ttnet de bunu söyledi bunun için ttnet müdürlüğüne gidip port değişikliği yapmam gerekiyormuş, yani port değişikliği yapınca büyük ihtimalle daha iyi daha kaliteli bir port a bağlıyacaklar yada eğer daha yakın santral varsa ona bağlama imkanları olup olmadığını soracağım. Bu dediklerimi yapmam içinde benim yalın hipernet paketlerine geçmem lazım ama öyle bi paket bulamadım. Şuan Yalın+netlimitsiz pakete 60 lira ödüyorum ama hipernet 73 tl + 15 tl de yalın internet ücreti var dediler eder 88 tl oda çok gibi geldi ve mode değişecek mi bir bilgisi olan var mı? Elimdeki modem tpLink TD854W 4 portlu aceba desteklermi ?

bu arada ben hat testi yaptığımda yukarda ilk yorumdaki sonuçları vermişti ancak şimdi adsl testi yaptığımda heralde 8 mpsye göre yaptı bunu

Bu sayfa ADSL Routerınızın Ayarını göstermektedir.
    ADSL Hat Durumu SHOWTIME.L0
    ADSL Modu G992.5
    Gönderme Hızı 797 kbps
    İndirme Hızı 8191 kbps
    İndirme Hızı Zayıflaması 28
    Gönderme Hızı Zayıflaması 15
    İndirme Hızı SNR Marjı 21.4
    Gönderme Hızı SNR Marjı 17.4
    Üretici ID'si TP-LINK
    Firmware Versiyonu 3919b415
    CRC hataları 0
    Gönderme Hızı BER 0e-7
    İndirme Hızı BER 0e-7
    Yukarı Çıkış Gücü 12
    Aşağı Çıkış Gücü 19
    ES 2
    SES 0
    UAS 0

sonuç bu

Santrali değiştirmezler ayrıca port değişince iyi olacak diye birşey yok daha kötüde olabilir :)

Mahallende veya yakınlarda saha dolabı varmı ?
    Bilemezsin Albayım bilemezsin. Bizim kaderimiz bu, anlamını bilmediğimiz kelimeleri yaşamak.
    Yok o bağlantı yeri değişmiş olamazda bölgedeki abone sayısı artmış olabilir mahallende heralde geniş bant kabini yok.
  • Google a olan pingin fazla bence bende de 8 mb adsl var ama ara ara 59 gördüğüm bile oldu genelde 70 civarı seyrediyor. 90 üzeri olmaması lazım ara arıza kaydı açtırt. Bu arada benim speedtest ping sonucum 40 ms çıkıyor ama speedtestin ping testini kayda almamak lazım türkiye içindeki 5-6 servera rasgele pingliyor
    Bilemezsin Albayım bilemezsin. Bizim kaderimiz bu, anlamını bilmediğimiz kelimeleri yaşamak.
    Bölgesinde ona yakın bir eski tip saha dolabı var, 700 - 900 metre ilerde de bir geniş bant kabin ya da saha dolabı var. Çünkü hat değerlerimiz neredeyse aynı, benim ilk başlarda böyle hat değerlerim vardı. Sonra gitgide kötüleşti, ya yoğunluktan ya da daha fazla ücret ödeyen biri oldu benim portumu değiştirdiler. Çünkü benim ilk başta ki hat değerlerimi forumda yazmıştım, çok çok iyiydi. Sonra yavaş yavaş düştü artık hat değerlerim böyle;

ADSL Modu G992.5
    Gönderme Hızı 958 kbps
    İndirme Hızı 10590 kbps
    İndirme Hızı Zayıflaması 29
    Gönderme Hızı Zayıflaması 16
    İndirme Hızı SNR Marjı 8.3
    Gönderme Hızı SNR Marjı 10.2
    Üretici ID'si TP-LINK
    Yazılım Versiyonu 4925ca26
    CRC hataları 136

20 mbps hız alabiliyordum, bu yüzden 3'lü avantaj kampanyasından aldım olan bu oldu. (ADSL2+ üzerinden 19875 gibi kbps idi hızım)

• Merhabalar. TTnet 8mbit'e kadar olan tarifeyi kullanyyorum ?u an. Geçenlerde 2-3 gün internet gelmemi?ti altyapyyy de?i?tirmi?ler ve 150 metre uza?yma kutu kurmu?lar. A?a?ydaki de?erler ile sizce paketimi de?i?tirmeli miyim yoksa böyle kalmasy daha my uygun olur ?

• Gökhan Yaman kullanıcısına yanıt
    6 mbps şu an ve maks 24 mbps destekleyebilir adsl de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akr3p0lis -- 5 Mart 2014; 2:02:32 >
    Downstream Upstream
    Hlin Ölçeği 3384 7016
    Loop Zayıflması(dB) 28.7 16.1
    Sinyal Zayıflaması(dB) 28.7 15.1
    SNR Marjı(dB) 6.4 6.0
    Erişilebilir Hız(Kbps) 16380 1156
    Çıkış Gücü(dBm) 21.3
    12.1

yukardakiler hattın alabileceği max değerler heralde.

Bunlarda şuanki değerlerim

ADSL Modu G992.5
    Gönderme Hızı 797 kbps
    İndirme Hızı 14195 kbps
    İndirme Hızı Zayıflaması 28
    Gönderme Hızı Zayıflaması 15
    İndirme Hızı SNR Marjı 8.3
    Gönderme Hızı SNR Marjı 18.8
    Üretici ID'si TP-LINK
    Firmware Versiyonu 3919b415
    CRC hataları 0
    Gönderme Hızı BER 0e-7
    İndirme Hızı BER 0e-7
    Yukarı Çıkış Gücü 12
    Aşağı Çıkış Gücü 20
    ES 59
    SES 13
    UAS 12821

son yeni bilgiler ttnet yalın hipernete geçtim de hızı bu şekilde verdiler sizce nasıl ? daha yüksek hız alabilirmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akr3p0lis -- 5 Mart 2014; 2:09:42 >

maks hızdasın zaten 14 mbps gözüküyor.

YA benim merak ettiğim asıl konu altyapıyı nasıl daha iyi yapabilrim şimdi telekom müdürlüğüne gidecem bakalım onlar ne dicek port santral vs değişimi oluyrmu.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.