Şimdi Ara

....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
2.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 5 Eylül 2023; 1:55:39 >

• arac ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jumaruu kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Jumaruu

arac ne?
    ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 5 Eylül 2023; 1:55:47 >
  • Geçmiş olsun, ESP'nin önemini iyice kavramışsınızdır
  • geçmiş olsun hocam.
  • Oncelikle gecmis olsun ama 45 km/h gibi bir hizla nasil boyle bir tehlike atlattiniz anlayamadim

• Dün akşam bende büyük tehlike anlattım . Benim araçta esp de yok. Gece duble yolda 110 civarı gidiyordum kısalar yanıyordu. Bi anda yolda siyah yarım metre yüksekliğinde bişey farkettim muhtemelen kamyonlardan düşmüş. Ani bir hareketle bi sağ bi sol yaptım , resmen geyik testi oldu yani. Araba yalpaladi bayagi ama toparladim şükür.
    Araba punto ama Allahtan spor paket var ..
    Spor yaylar , 16 inç lastik vs.
    Size de geçmiş olsun , benim de sıradaki arabam mutlaka espli olacak.

• Gecmis olsun . 45 km. hizda kontrolden cikmasi icin sizin cok anormql bi sekilde direksiyonu kirmaniz veya yolda buz olmqsi lazim bence.

• Yağmur sebebiyle yerler sabun gibi tabi..
    Çok geçmiş olsun.

ESP
  • SonNn_ S kullanıcısına yanıt
    ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 5 Eylül 2023; 1:56:4 >
  • Kardeşim geçmiş olsun.

Islak zemin affetmez, alır yere çalar adamı.

Dikkat et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

Dün akşam bende büyük tehlike anlattım . Benim araçta esp de yok. Gece duble yolda 110 civarı gidiyordum kısalar yanıyordu. Bi anda yolda siyah yarım metre yüksekliğinde bişey farkettim muhtemelen kamyonlardan düşmüş. Ani bir hareketle bi sağ bi sol yaptım , resmen geyik testi oldu yani. Araba yalpaladi bayagi ama toparladim şükür.

Refleks sonucu bir anda direksiyon kırılır ama ben size, ani frenleyerek durmanızı duramıyorsanız direkt sağ farın hizasından çarpmanızı öneririm.
    asla aniden kırmayın, araba takla atar. arkadan gelen araba size bir dokunsa 110 km/h ile kimin nereye gideceği belli olmaz. otoyolda aniden şerit değiştirmek, büyük hata.

çarpmak, daha iyidir.
    ister hayvan olsun ister düşen bir eşya, cisim.

• ıslak zemin ve mıcır çoğu zaman esp falan tanımaz , geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

Dün akşam bende büyük tehlike anlattım . Benim araçta esp de yok. Gece duble yolda 110 civarı gidiyordum kısalar yanıyordu. Bi anda yolda siyah yarım metre yüksekliğinde bişey farkettim muhtemelen kamyonlardan düşmüş. Ani bir hareketle bi sağ bi sol yaptım , resmen geyik testi oldu yani. Araba yalpaladi bayagi ama toparladim şükür.

Refleks sonucu bir anda direksiyon kırılır ama ben size, ani frenleyerek durmanızı duramıyorsanız direkt sağ farın hizasından çarpmanızı öneririm.
    asla aniden kırmayın, araba takla atar. arkadan gelen araba size bir dokunsa 110 km/h ile kimin nereye gideceği belli olmaz. otoyolda aniden şerit değiştirmek, büyük hata.

çarpmak, daha iyidir.
    ister hayvan olsun ister düşen bir eşya, cisim.

Hocam o anda ne oldu ne yaptım ben bile anlamadım , tamamen refleks.. yol duble yoldu ve boştu.
    Geyik testlerinin önemini de kendim yaşayarak öğrendim. Esp şart .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disconnectus_Erectus -- 7 Kasım 2013; 10:28:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Sen kurtulmuşsun yine, bende bu sabah garajdaki arabama vurulduğu için 6.30'da uyandırıldım ve 6 aylık araba boyaya girecek.

orjinal araba arıyorum diye yanıp tutuşanlara ders olsun.

kaza geliyorum demez, bi taş sıçradı benim sağ farı komple götürdü.
    sağ çamurluk lokal boya var dediğimde, sağdan komple yemiş hımmmmm tepkisi verecek alacak olanlar :)
  • ESP siz araç almayın, aldırmayın. Eften püften bir donanım değildir ESP hayat kurtarır.
  • Ülkemizde hala esp'yi opsiyon olarak sunan markalar var..

Geçmiş olsun hocam. Hızınız da azmış aslında ama ıslak zemin aldı götürdü demek ki sizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: b437

Oncelikle gecmis olsun ama 45 km/h gibi bir hizla nasil boyle bir tehlike atlattiniz anlayamadim

mersin-Anamur yolunda 45 km hızla ve eylül ayında son 3 ayın ilk yağmurundan sonra bir de üstüne virajın eğimi dış tarafa olunca bariyerlere vurdum. şaftı kırdım. araçta 2 saniye için 2 hareket yaptım. önce frensiz dönmeye çalıştım. sonra frene asıldım. hiç birinde tutunma alamadım. sabun gibi ve eğimli yolda çok normal. tabiki aracım fiat Albea. ne abs ne esp. o günden beri virajlara girerken kayıp yoldan çıkacağım diye hep korkarım.

arkadaşa geçmiş olsun diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

Gecmis olsun . 45 km. hizda kontrolden cikmasi icin sizin cok anormql bi sekilde direksiyonu kirmaniz veya yolda buz olmqsi lazim bence.

Bazen tozlu, çamurlu ve hafif ıslanmış zemin buzdan bile beter olabiliyor.

Benzer zemin şartlarında, trafik ışıklarından çıkıp sağa 90 derecelik virajı sakin sakin dönerken bir anda arkadan kopmuştu araba, hız en fazla 25-30'dur o dönüşte. Ben o kadar düşük hızda hiç beklemediğim bu durum karşısında şaşkınlığımı atıp kontra verene kadar ESP'nin hunharca müdahalesi (KORRRRRTT!!! şeklinde ABS fren sesi) ile araba düzelmişti hemen
  • " şehir içinde esp gereksiz yeğaaaa"

Geçmiş olsun hocam.Allah bir daha yaşatmasın

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.