Şimdi Ara

Bu fotoğraf olay oldu... Aydın'a bağlı adada kuzu çevirdiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu fotoğraf olay oldu... Aydın'a bağlı adada kuzu çevirdiler


    Yunan Savunma Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı'nın Aydın’a bağlı Eşek Adası’nda kuzu çevirip kader kaldırdığını gösteren fotoğraflar sosyal medyada günün konusu oldu.

    Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Stefanis ile birlikte Aydın'a bağlı Eşek Adası'na helikopterle gitti.

    Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre Savunma Bakanı Kammenos, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Stefanis, Belediye Başkanı Evangelos Kottoros, kilise papazı, Yunan askerlerinin adada kuzu çevirip kadeh kaldırdığını gösteren fotoğraflar yayınlandı.

    Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Albay Ümit Yalım, “Yunan Bakan Kammenos'un egemenlik ve bayrak gösterisi yaptığı Aydın Eşek Adası, 1943 tarihli İngiliz haritasında, 12 Ada deniz sınırının dışındadır. Türkiye'ye ait olduğu açıkça gösterilmiş ve ismi Türkçe yazılmıştır. 1951 tarihli Amerikan haritasında da Eşek Adası'nın, 12 Ada deniz sınırının dışında ve Türkiye'ye ait olduğu gösterilmiştir” dedi.
    http://www.milligazete.com.tr/bu_fotograf_olay_oldu_aydina_bagli_adada_kuzu_cevirdiler/462743







  • Yahu sen Genelkurmay Baskani'ni uc tane savas gemisi ile gonderip sonra Yunanistan'in hucum botundan posta yemedin mi? Tiris tiris geri donmedin mi? Koskoca Genelkurmay Baskani bunun uzerine helikopter ile adalarin uzerini dolasmadi mi?

    Boyle postanin ardindan Yunanlilar bayrak da diker, mangal da yapar. Madem guc gosterisi yapiyorsun git sonuna kadar. Nasilsa iki taraf da NATO uyesi ve senin deniz kuvvetlerin Yunanlilarin kat ve kat uzerinde. Neyden tirsiyorsun? Hucumbot ya, geldi posta koydu gonderdi.

    Boyle hukumet ve boyle asker varken cok normal seyler. Adalari verdiler, Kibris'i verdiler, bir tane turbeyi bile koruyamadilar gece yarisi kacirdilar. FETOymus, Ergenekonmus, Balyozmus, Susurlukmus falan derken zaten AKP'ye calismayan kimse kalmadi. PKKli itin tanikligina hurmet edip TSK komutanlarini cezalandirdilar. Daha ne olacak?
  • Bu fotoğraf olay oldu... Aydın'a bağlı adada kuzu çevirdiler


    Bizimkiler uzaktan selfi yapsın ancak.

    Adamlar bide kuzu çevirmiş olaya bak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 22 Nisan 2017; 16:31:19 >
  • Bunlar büyük kaşınıyor ya hayırlısı.

    Bu arada yukarda 'bunlar' yazınca arkasından telefon 'montaj' getirdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yunanlar yer akapeliler bakar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzu değildir o hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olsada yesek
  • Adamlar ayin yapıp kutsamışlar adayı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuzuda bizimdir belki sahilden bir yerden araklamışlardır
  • shintai kullanıcısına yanıt
    DİB başkanı Görmez'den karşı hamle bekliyoruz.

    Alternatif olarak Cübbeli, Mısırlıoğlu ya da Adnan Hoca olur
  • sarkat kullanıcısına yanıt
    Yetmez, Mekke-i Mükerreme imamları da gelmeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayaller emevi camiinde namaz, gercekler yunan kuzu cevirme
  • BU KONU HAKKINDA GERÇEKLER İÇİN NASIL KISA YAZAYIM, MECBUREN UZUN YAZMAM GEREK. TABİ UZUN ŞEYLERİ OKUYAN PEK OLMADIĞINDAN YA HİÇ YORUM YAPMAYACAM, YA UZUN YAZACAM Kİ GERÇEKLER AÇIKLANSIN...


    Hadi biz Türkiye okullarında okumadık. Türkiye okullarında okuyanlar, 20 30 40 50 70 70 80 yaşında olanlar, siyaseticilerden generallere, ne bileyim öğretmeninden öğrencisine kadar siz hangi kitapta, hangi okul kitabında hangi kanunda, hangi yerde Agathonisi adasının Türkiye'ye ait olduğunu okudunuz, öğrendiğiniz gördünüz. Aydın'a bağlı diyorlar. Bıraktım Lozanı mozanı, son 30 40 yıldır hangi vali hangi belediye başkanı veya hangi Aydınlı Eşek Adasının Aydın'a bağlı olduğunu biliyor veya oraya gitmiş. Aydına bağlı olduğunun kanıtı nedir, nerede yazıyor? Madem Aydın'a bağlı, TC devleti 50 yıldır bu adaya ne gibi bir şey yapmıştır. Hangi belediye başkanı bu adaya hizmet götürmüştür. Bu adadaki Yunanlılara, Rumlara belediye hizmetlerini kim sağlıyor?


    Madem bu ada Türkiye'ye ait, bunu iddia eden malum eski askere sormak gerekiyor, harita dairesi, uydu görüntüleri ellerinizde değil miydi? Bu adaların Türkiye'ye ait olduğunu ve 2002'den sonra işgal edildiğini uydu görüntüleri ile kanıtlasınlar. En basitinden eski uydu görüntülerinde adada 1993 yılında Yunan yapılarını dönenin ihtişamlı mutkedir askerleri görmedi mi, o donemin Deniz Kuvvetleri irticayi engellemekle uğraşacağına bu konu ile uğraşsaydı? Yoksa kayalık Kardak'da aslan kesilen (muktedir askerler, ki siyasilerin hiç bir dahli olmamıştır, Kardak olayı tamamen askerin muktedirliği ile olmuştur) de o zaman bu adaya yapılan Yunan yolları, yapılarını neden görmedi? Neden şimdi negatif algı yaparak bu adaların sanki tamamen ıssız olduğunu ve adaya 2004'den sonra Yunanlılar tarafından ilk defa ayak basıldığını iddia ediyorlar. Eski tarihli ansiklopedilerde, tüm eski kaynaklarda burasının Yunanistan'a ait olduğu yazıyor. Hangi kaynakta, hangi ansiklopedide burasının Türkiye'ye ait olduğunu yazıyor. Aklınız başınıza şimdi mi geldi hak iddia etmeniz konusunda? RTE herkesin pisliğini temizlemek zorunda mı?

    Bu adanın Yunanistan'a ait olmadığını iddia edebilirsiniz. Bunu hukuki açıdan iddia edebilirsiniz. Ama bu adaların Türkiye'ye ait olduğunu ve adaya ilk 2004 yılında ayak basıldığını neye dayanarak iddia edebilirsiniz? Bu adaya Yunanlı 30 40 yıl önce yollar yapmış, yapılar yapmış, hatta burada 1981 yılındna beri Yunanlılar olduğunu tüm ansiklopedik kaynaklar söylüyor. AKP döneminde adaya kilise yapılması veya ek binalar yapılınca mı aklınız başınıza geldi? Daha önce neredeydiniz? İngilizler günümüz ABDSine çıkmış yapılar yapmış, sahiplenmiş, Aradan uzun yıllar geçiyor, sonra bi gün İspanyolların burası bizimdi demesi gibi bişi oldu sizin iddianız. Şimdiye kadar neredeydiniz?! ATI ALAN EŞEK ADASINA GEÇMİŞ' malesef! SÜR ATINI EŞEK ADASINDAN NİĞDEYE!

    Bu fotoğraf olay oldu... Aydın'a bağlı adada kuzu çevirdiler


    Peki gerçek ne:
    Bu Ada hukuki açıdan Yunanistan'a ait değil, Türkiye'ye de ait değil. Ancak bu ada fiili açıdan en az 40 50 yıldır Yunan adası. Bu adada en az 40 yıldır Yunan varlığı var. Haatta 1980 yılında dahi adana en az 100 Yunanlı nüfus olduğunu tüm genel dünya kaynakları iddia ediyor. Yani bu adaya ilk AKP döneminde ayak basıldığı iddiasına kargalar güler. Ve bu adaya hiç bir zaman hiç bir şartta tek bir Türkiye resmi varlığı ayak basmamıştır. Türkiye adaya tek bir çivi çakmamış tek bir ağaç kesmemiş, bir metre dahi yol yapmamıştır. Bırakın adaya bir şeyler yaparak sahiplenmesini, adaya bir kez olsun bile çıkmamıştır. Kardaz krizi zamanında dahi Yunanlılar adada harıl harıl ağaç kesiyor, toprak yollar açıyordu. Anlaşılan muktedir askerlerin gücü o zaman buna karşı çıkmaya yetmemiş, ancak Kardak üzerinden kendilerini tatmin etmişlerdir.



    Bu fotoğraf olay oldu... Aydın'a bağlı adada kuzu çevirdiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 22 Nisan 2017; 19:27:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ülkede babasının malıymış gibi ne varsa satan malum şahıs Acaba bizim adaları yunanlılaramı sattı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda biri de kendi toprağını reddediyor, yuh artık. Cidden söylenecek söz bulamıyorum. Yazık, çok yazık.



    Gerçi Sevr'i benimseyen, Lozan'a laf edenlerden başka bir şey beklemek de hata olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asau kullanıcısına yanıt
    “İşgal olayı, 31 Aralık 2008’de Yunan Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı’nın helikopterle Aydın/Bulamaç Adası’na gelmesiyle ortaya çıkmıştır. Müteakiben Yunan Cumhurbaşkanı da Aydın/Eşek Adası’na gelmiş ve adada yapılan törenlere katılmıştır. Bu olaylar üzerine Genelkurmay Başkanlığı’na davet edilen Dışişleri Bakanlığı diplomatları, anılan adaların Türkiye’ye ait olduğunu beyan etmiş ve diplomatlardan birisi ’işgalin hükümetin bilgisi dahilinde yapıldığını’ itiraf etmiştir. 2004 yılından itibaren Yunan askerine teslim edilen adalar ile ilgili olarak, 2011-2016 yılları arasında, 5 yılı aşkın süredir, görsel ve yazılı basında yüzlerce haber çıkmıştır. Erdoğan ve AKP hükümetine destek veren Akit, TRT ve Yeni Şafak gibi basın kuruluşları da işgal konusunu haber yapmıştır. Erdoğan ve AKP iktidarları tarafından haberler sessizlik ile geçiştirilmiş bir kez bile açıklama yapılmamıştır. Böylece Erdoğan ve AKP iktidarları suçlamaları zımnen ve hukuken kabul etmiştir. Ayrıca CHP ve MHP Milletvekillerinin soru önergelerine verilen cevaplarda, bizzat Davutoğlu tarafından işgal kabul edilmiştir. TBMM’de 26 Mart 2015’te yapılan oturumda, dönemin Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından, ‘Lozan ve Paris Antlaşmalarına göre adaların hukuken Türkiye’ye ait olduğu ve adaların fiili olarak Yunan işgali altında olduğu’ beyan edilmiştir. Verilen somut örnekten anlaşılacağı üzere Dışişleri Bakanlığı’nın 242 Nolu açıklaması, Yılmaz’ın beyanları ile çok önceden yalanlanmıştır.” Kaynak: 17 adanın işgaline skandal açıklama! - Ahmet TAKAN

    Yunan Cumhurbaşkanı ile Belediye Başkanı’nın, 06 Ocak 2009’da, Aydın/Eşek Adası’nda çektirdiği fotoğrafta görülen binanın tabelasında, ‘Yunanistan Cumhuriyeti Güney Ege Bölgesi On iki Ada İli Eşek Adası Nahiyesi’ yazılıdır. Anılan fotoğraf egemenliğin Yunanistan’a devredildiğinin ve hukuki statünün değiştiğinin somut bir belgesidir. Yunan Cumhurbaşkanı’nın gittiği Eşek Adası’nın, 1943 tarihli İngiliz ve 1951 tarihli Amerikan haritalarında 12 Ada deniz sınırlarının dışında olduğu, Türkiye’ye ait olduğu ve isminin Türkçe yazıldığı açıkça gösterilmiştir. Verilen somut belge ve örnekler, Bakanlığın ‘Ege’deki ada, adacık ve kayalıkların hukuki statüsü bağlamında son 13 yıldır herhangi bir değişiklik olmamıştır’ iddiasını yalanlamaktadır. Bakanlığın ‘Ege’deki bazı adacık ve kayalıkların aidiyeti ve bununla bağlantılı olarak Türkiye ile Yunanistan arasında geçerli bir uluslararası anlaşmayla tespit edilmiş deniz sınırlarının bulunmadığı’ iddiası da tam bir cehalet, aymazlık, monşerlik ve ihanet örneğidir. Lozan Antlaşması’nın 15. Maddesi ile 12Ada grubundaki Batnoz-Rodos arasındaki toplam 13 adaya bağlı olan adacıklar İtalya’ya bırakılmıştır. Lozan sonrasında 12 Ada bölgesinde tartışma konusu olan ada, adacık ve kayalıkların hangi ülkeye ait olduğu da 4 Ocak 1932 tarihli Türk-İtalyan Sözleşmesi ile belirlenmiştir. 1932 Sözleşmesi sonrasında İngiltere tarafından çizilen 1939 ve 1943 tarihli İngiliz Savaş Ofisi haritalarında, 12 ada deniz sınırı açıkça gösterilmiş ayrıca 1939 tarihli haritanın sol alt tarafına yazılı olarak not düşülmüştür. İngiltere, 1923 Lozan Antlaşması’na taraf olup anılan haritalar resmi belge niteliğindedir. Kaynak: 17 adanın işgaline skandal açıklama! - Ahmet TAKAN

    Bu fotoğraf olay oldu... Aydın'a bağlı adada kuzu çevirdiler


    Meclis tutanaklarında mevcut bizzat akp li yetkililer durumu açıklamışlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MB-CLS

    “İşgal olayı, 31 Aralık 2008’de Yunan Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı’nın helikopterle Aydın/Bulamaç Adası’na gelmesiyle ortaya çıkmıştır. Müteakiben Yunan Cumhurbaşkanı da Aydın/Eşek Adası’na gelmiş ve adada yapılan törenlere katılmıştır. Bu olaylar üzerine Genelkurmay Başkanlığı’na davet edilen Dışişleri Bakanlığı diplomatları, anılan adaların Türkiye’ye ait olduğunu beyan etmiş ve diplomatlardan birisi ’işgalin hükümetin bilgisi dahilinde yapıldığını’ itiraf etmiştir. 2004 yılından itibaren Yunan askerine teslim edilen adalar ile ilgili olarak, 2011-2016 yılları arasında, 5 yılı aşkın süredir, görsel ve yazılı basında yüzlerce haber çıkmıştır. Erdoğan ve AKP hükümetine destek veren Akit, TRT ve Yeni Şafak gibi basın kuruluşları da işgal konusunu haber yapmıştır. Erdoğan ve AKP iktidarları tarafından haberler sessizlik ile geçiştirilmiş bir kez bile açıklama yapılmamıştır. Böylece Erdoğan ve AKP iktidarları suçlamaları zımnen ve hukuken kabul etmiştir. Ayrıca CHP ve MHP Milletvekillerinin soru önergelerine verilen cevaplarda, bizzat Davutoğlu tarafından işgal kabul edilmiştir. TBMM’de 26 Mart 2015’te yapılan oturumda, dönemin Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından, ‘Lozan ve Paris Antlaşmalarına göre adaların hukuken Türkiye’ye ait olduğu ve adaların fiili olarak Yunan işgali altında olduğu’ beyan edilmiştir. Verilen somut örnekten anlaşılacağı üzere Dışişleri Bakanlığı’nın 242 Nolu açıklaması, Yılmaz’ın beyanları ile çok önceden yalanlanmıştır.” Kaynak: 17 adanın işgaline skandal açıklama! - Ahmet TAKAN

    Yunan Cumhurbaşkanı ile Belediye Başkanı’nın, 06 Ocak 2009’da, Aydın/Eşek Adası’nda çektirdiği fotoğrafta görülen binanın tabelasında, ‘Yunanistan Cumhuriyeti Güney Ege Bölgesi On iki Ada İli Eşek Adası Nahiyesi’ yazılıdır. Anılan fotoğraf egemenliğin Yunanistan’a devredildiğinin ve hukuki statünün değiştiğinin somut bir belgesidir. Yunan Cumhurbaşkanı’nın gittiği Eşek Adası’nın, 1943 tarihli İngiliz ve 1951 tarihli Amerikan haritalarında 12 Ada deniz sınırlarının dışında olduğu, Türkiye’ye ait olduğu ve isminin Türkçe yazıldığı açıkça gösterilmiştir. Verilen somut belge ve örnekler, Bakanlığın ‘Ege’deki ada, adacık ve kayalıkların hukuki statüsü bağlamında son 13 yıldır herhangi bir değişiklik olmamıştır’ iddiasını yalanlamaktadır. Bakanlığın ‘Ege’deki bazı adacık ve kayalıkların aidiyeti ve bununla bağlantılı olarak Türkiye ile Yunanistan arasında geçerli bir uluslararası anlaşmayla tespit edilmiş deniz sınırlarının bulunmadığı’ iddiası da tam bir cehalet, aymazlık, monşerlik ve ihanet örneğidir. Lozan Antlaşması’nın 15. Maddesi ile 12Ada grubundaki Batnoz-Rodos arasındaki toplam 13 adaya bağlı olan adacıklar İtalya’ya bırakılmıştır. Lozan sonrasında 12 Ada bölgesinde tartışma konusu olan ada, adacık ve kayalıkların hangi ülkeye ait olduğu da 4 Ocak 1932 tarihli Türk-İtalyan Sözleşmesi ile belirlenmiştir. 1932 Sözleşmesi sonrasında İngiltere tarafından çizilen 1939 ve 1943 tarihli İngiliz Savaş Ofisi haritalarında, 12 ada deniz sınırı açıkça gösterilmiş ayrıca 1939 tarihli haritanın sol alt tarafına yazılı olarak not düşülmüştür. İngiltere, 1923 Lozan Antlaşması’na taraf olup anılan haritalar resmi belge niteliğindedir. Kaynak: 17 adanın işgaline skandal açıklama! - Ahmet TAKAN

    Bu fotoğraf olay oldu... Aydın'a bağlı adada kuzu çevirdiler


    Meclis tutanaklarında mevcut bizzat akp li yetkililer durumu açıklamışlar.

    Malum (ulusalcı, derin devletçi, eski muktedir askerlerin arasındaki bir) emekli askerin iddialarını copy paste yapman gerekmezdi. Ben senin bildiğinin on katı bilgiye sahibim. Hem o adalar hem de o malum emekli asker konusunda.



    Ortada AKP hukuki bir sonucu değiştirdiği iddiası var. Eğer bu adayı AKP Yunanistan'a vermişse, bunun hukuki resmi bir kanıtının olması gerekir. Bu kanıtı çıkarırsınız ortaya biz de ona göre davranırız.



    Konu zaten ilgili adanın statüsü değil ki. Adada fiili olarak 40 50 yıldır Yunan varlığının var olduğunu gerçeği vardır. Bu adanın Türkiye'ye ait olduğu hangi Türk kaynağında ve hangi resmi belgede veya zabıtta yazıyor. Bir İngiliz veya ABD belgesinde yazıyormuş muş muş da muş. Bu ada Türkiye'ye ait ise neden bu adada Türkiye tek bir çivi dahi çakmamıştır. 1943 yılından beri bu ada Türkiye'ye aitse neden Türkiye bu adalara filli olarak sahip çıkmamıştır, ıssız bırakmış ve hiç bir şartta bir kez olsun bu adalara çıkmamıştır. Senin olan adaya neden çıkmaz istemezsin? 1943 yılında Türkiye'ye verilen adaya senin çıkman, ne bileyim yapı yapman, ne bileyim köy kurman gerekmez miydi. 1944den beri neden bu adayı ıssız bıraktın. Neden bu adaya asker çıkarmadın, kışla yapmadın, seninse bu ada? Hadi diyelim bu ada Türkiye'nin. Sen bu adaya hiç bir zaman sahiplenmesen, boş bırakırsan birileri gelip çıkar, sahiplenir. Madem bu ada Türkiye'nin, hani nerede tapusu, Adada neden tek bir metrekare tapu yok TGMnin yaptığı. En ufak adanın bile 1923den beri tapu kayıtları var ve sonraki yıllarda Türkiye'nin tüm topraklarının, ormanlarının tapulanması faliyetinde, Aydın iline bağlı adacıklarda tapulama faliyeti yapılmışken neden bu adada tek bir metrekare tapulama yapılmamıştır. Madem bu ada Türkiye'nin, neden bu ada Yunanistan'a bırakıldı, adeta gel al diye. Yunanistan boş bulduğu yeri doldurmuşsa bunun suçu kimin? Türkiye'nin değil mi? Bu suç nasıl AKP'nin, özelde RTE'nin oluyor?



    Hukuken Türkiye'nin olduğunu kim biliyor? Asker çağırmışmış dışişlerini demişmiş, burası Türkiye'nin? Bu yerin Türkiye'nin olduğunu 2008'de mi anlamış askerler? Neden orada tek bir asker yoktu. 50 yıldır neredeydiler. Gerçekleri neden saklıyorsunuz. Desenize adayı fiilen Yunanistan'a bırakmışsız, geri almak için cesaret edememişiz, ta ki RTE gelene kadar. O zaman da suçu ona atıp 60 yıllık pisliği RTE'nin temizlemesini, aksi taktirde onu hain ilan ederiz kumpasını kimse yutmaz!



    RTE geldiğinde orada fiili olarak Yunan vardı, fiili olarak yollar yapılar vardı. Deniz Kuvvetleri hiç bir zaman orası için bir koruma görevi yapmamıştır. RTE geldiğinde fiili olarak bulduğu bir durumu sanki RTE'nin döneminde olmuş gibi sunananlara bu millet inanmaz. Hukuki açıdan türkiye'nin olduğunu iddia etmek bir şey ifade etmiyor. Madem Türkiyenin neden 1943 yılından beri oraya tek bir gün bile sahip çıkılmadığı sorusunu sormak gerekiyor. Türkiye'nin ise bu ada ve fiili olarak Yunan'a verilen adaların suçunu 60 yıldır gizleyip, şimdi bunun suçunu RTE'ye atma ahlaksızlığına kimse inanmaz, ki inanmıyor zaten.



    Haa, bu adalar resmi olarak Türkiye'ye aitse ve bu adaları resmi olarak Yunanistan'a AKP vermişse; O zaman resmi olarak Türkiye'nin olduğuna dair resmi kanıtlar sunulur ve bu adayı AKP'nin Yunanistan'a verdiği resmi olarak kanıtlanırsa o zaman hukuki bir sonuç doğar. Ancak şu an ortada ne hukuki ne de resmi bir kanıt yok. Fiili olarak 60 yıldır Yunanın elinde olan bir adanın hiç bir zaman fiili olarak Yunan'ın elinden çıkmadığı gerçeği var.



    Bakanlığın ‘Ege’deki bazı adacık ve kayalıkların aidiyeti ve bununla bağlantılı olarak Türkiye ile Yunanistan arasında geçerli bir uluslararası anlaşmayla tespit edilmiş deniz sınırlarının bulunmadığı' cümlesinden şunu anlamalıyız. Biz geldiğimizde Egeyi nasıl bulduysa şimdi de öyle. Bizim olan ada bizim, bizim olmayan ada yine biizm değil. Hukuken bizim olduğu idda eilen Eşek Adasını da Yunanın işgalinde bulduk, hatta ada 60 yıldır Yunanın işgalinde! Biz ada ile ilgili hiç bir şey yapmadık. Ne hukuki ne fiili olarak. Nasıl bulduysak, öyle bıraktık!



    O malum emekli askere sor ki aldığın asker maaşi helal mi. Sen görevdeyken bu adalarda Yunanlı vardı. Hatta oradan hiç Yunanlı çıkmadı, hep oradaydı. Neden sen esker olarak orayı korurumadın. Emekli olunca mı aslan kesildin. Görevdeyken neden hiç sesin çıkmadı. 30 40 yıldır askerlik yaptın. Bir gün bile sesin çıkmadı, Emekli olunca mı dilin açıldı diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İsgal var. Hicbir sey yapmiyoruz. Erdogan fanlarina bakarsan Avrupa bizi gisganiii. Korkudan titriiiler. Cok aci bir tablo

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yunanistan referandumn ile bize bağlanacak ve yıldızsız türk bayrağını üst bayrak kabul edecek. Ortak gelecek planlarımız olacak.
  • asau kullanıcısına yanıt
    Toprak kaybını savunacak kadar düşmüşler yazık...



    Ada Türkiye'nin al sana kanıtları

    https://eksisozluk.com/entry/67642434

    https://eksisozluk.com/1951-u-s-army-map-service-haritasinda-esek-adasi--5349828



    2004'de Avrupa tavizleri yüzünden Yunan askeri cesaretlenip adaya çıkmıştır. Adalarda asker ve silah bulunması lozan ile yasaklanmışken AKP DONEMİNDE yunanlılar adaları silahlandırmıştır.

    Konu daha once acildihttps://forum.donanimhaber.com/yunan-savunma-bakani-ve-kara-kv-komutani-esek-adasinda--125726005#125727715



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elonardo -- 22 Nisan 2017; 20:48:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asau kullanıcısına yanıt
    Sizin bahsettiginiz harita serv anlaşmasında olan haritadır.

    Bu fotoğraf olay oldu... Aydın'a bağlı adada kuzu çevirdiler


    Buradaki maddelere göre bahsedilen adalar yunan adalar fakat lozan anlaşması ile serv anlaşması hükümsüz kalmıştır. Ülkemizin Yunanlılara verdigi hezimetten sonra yani zaferden sonra mudanya müzarekeleri başlamıştır olup serv anlaşması bir kez daha hükümlügünü yitirmiştir. Bu anlaşmaya göre "Karaağaç istasyonu ve Bosnaköy, Yunanistan'ın Batı Anadolu'da yaptığı tahribata karşılık savaş tazminatı olarak Türkiye'ye verildi."

    Ek olarak tazminat olarak verilen veya alınan bu adaların tarafların asker cıkartma hükmü yoktur buda anlaşmada yer alır. Bugün kendi agzınızla söylemişsiniz asker cıkardılar diye bu anlaşmaya aykırıdır.

    Bu esnada seninde on kat bilgiye sahip oldugun(!) Uşi anlatşaması yapıldı. Bu anlaşmaya göre rodos ve on iki ada osmanlıya verilecekti. Ancak gayri sebeplerden ötürü teslimi hiçbir zaman gerçekleşmedi yunanistana verildi. Yani bize söylenen adalar verilmedi. Bu on iki adalar içerisinde eşek adasıda bulunur.

    On İki Ada:
    1- Astypalaia - İstanbulya
    2- Halki - Herke, Hereke, Herkit
    3- Kalymnos - Kilimli, Kelemez
    4- Karpathos - Kerpe
    5- Kasos - Kaşot, Çoban
    6- Kos - İstanköy
    7- Leros - İleriye, İleryoz
    8- Nisyros - İncirli
    9- Patmos - Batnaz
    10- Rhodes - Rodos
    11- Symi - Sömbeki
    12- Tilos - İlyaki, İlleki, Papazlık, Piskopi, İlkil

    Konum olarak Akdeniz'de yer almakla birlikte On İki Ada grubuna bağlı olan Meis
    13- Kastellórizo/Megisti - Meis, Kızılhisar

    Civar adalar:
    Adelfoi Syrnas Islets - Kızkardaşlar
    Agathonisi - Eşek
    Anditilos - Askino
    Arki - Nergiscik
    Armathia - Ermeniya, Akça
    Alimia - Limoniye, Alimniye, Hırmanlu
    Astakidonisia - İstakida adaları
    Avgo - Yumurta
    Chamili - Kamulin, Kamelya
    Divounia (Ouanianisia) - İkikardaşlar
    Farmakonisi - Bulamaç, Farma
    Gialesíno - Yavalsa
    Glaros - Laros
    Gyali - Sakarcılar, Sakarcalar, Yalı
    Imia/Kardak - Kardak, İkizce
    Kalolimnos - Kalolimni, Kalolimnoz, Kaldimnos
    Kandelioussa - Çerte, Kandilli
    Kinaros - Ardıçcık, Zenari
    Lipsi - İlipsi, Eşekler
    Levitha - Koçbaba, Koçpapaz
    Liadi Islets - Kendiroz
    Marmarás - Marmar, Marmara, Mermer
    Mavra - Mavra
    Nimos - Miskin
    Ofidoussa - Yaban, Yılan
    Pachia - Pakya
    Pergousa - Pergusa
    Plati - Plati
    Pserimos - Keçi, Kapari
    Saria - Doğancık, Sariye, Saros, Misarya
    Sesklio - Seskili
    Sofrano Islets - Safran adaları (Büyük Safran & Küçük Safran & Soka)
    Stroggyli - Birgöz
    Syrna - Ardacık, Sirina
    Telendos - Telendos
    Trianisia - Üçadalar

    Meis civarındaki adalar:
    Rho - Karaada, Aya Yorgi
    Strongyli - Çamada, İpsili

    buda adaların listesi.

    Gerekli kaynaklardan dogru net ve akılcı bir şekilde okursan bazı şeyleri idrak mertebesinde sıkıntı çekmezsin. Karşındaki insanı bilmeden tanımadan öngörüler ve hisler ile en dogru cevap bende edasında cevap verirsin yere cakılırsın bu mesajda oldugu gibi. İşine geldigi gibi lozanı konuşacaksın fakat serv ve uşi anlatmaşalarını konuşmayacaksın vay be ne güzelmiş. Buradaki milletide demagoji yaparak kandıracaksın. Herneyse bu adaların asıl patladıgı nokta paris barış anlatmasıdır. Bize seneler evvel verilmesi gereken bu adalar çakma bir paris barış anlatlaşması ile yunanistana verilmiştir.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.