Şimdi Ara

Bu Fiyatlara Ne Oldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler. ben en son 2-3 yıl önce bilgisayar parçaları piyasasıyla ilgileniyordum, ondan sonra uzun bir süre parçalar ile ilgilenmedim. Geçen hafta tekrar bir sistem kurma planı yapayım dedim, ama fiyatları açmaz olaydım. Nvidia gtx 7xx serisi vardı ben bakarken, en iyisi gtx 780 bile 1700-1800 gibi fiyatlara bulunabiliyordu. Hatta bir ara yanlış hatılamıyorsam titan diye bir kart çıkmıştı o da 2700 gibi bir fiyattaydı. Ama şimdi gtx 1xxx serisinin en iyisi 1080 3500 , 1080ti ise 4500 gibi fiyatlara satılıyor. Dolar arttığı için bir miktar fiyat artışı bekliyordum ama doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar uçmasını beklemiyordum. Böyle olmasının bir nedeni var mı? Forumda baktım mining diye bir olay gördüm, anladığım kadarıyla mining yüzünden stoklar bitmiş. Eskiden güncel oyunları ultra/high arası oynatacak bir sistem 3000 tl civarına rahatça kuruluyordu, şimdi herhalde bu fiyat 4500 civarına çıkmış. Zaten ben çok fazla yüksek sistem isteyen oyunlar oynamıyorum, 3 monitör ile strateji oyunları oynamak için bir sistem kurmak istiyordum, fakat bu fiyatları gördükten sonra biraz beklemek en iyisi herhalde diyorum. Sizce bu fiyatlar kalıcı mı? Yoksa bir süre beklersek daha uyguna sistem kurabilir miyiz?







  • Ben dolar kurunun bundan sonra en az 3.40 olacağını tehmin etmem sebebiyle üzülerekte olsa fiyatlarin bu civarda seyredeceğini tahmin etmekteyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LideReis L kullanıcısına yanıt
    Zaten ben de artık 3000 civarlarında sistem kuramayacağımızı farkettim de, sadece bir ekran kartına da 3-4 bin vermek abartı geliyor. 3 monitörde starcraft 2 gibi strateji oyunlarını sorunsuz oynamak için en azından bir gtx 1080 lazım diye düşünüyorum. Monitörlet hariç kasayı 4000 tlye kurabilsek iyi diyorum şuan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan 3 yıl önce bugün dolar kuru 2.1316. 1000$ dan baktığımızda 2130TL olan şuan 3610 tl. Birde bu mining olayı çıktı tabi gerçi yeni yeni sıkıntısı vurdu. Talihsizlik oldu yeni toplayacak kişilere. Bende kardeşime toplayacaktım fakat fiyatların eski haline yakınlaşmasını beklemek daha mantıklı geliyor.
  • fatihkayacioglu kullanıcısına yanıt
    Piyasada e.karti yok.
    Durum sadece tr icin degil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gtx 1070 gibi orta üst seviye ekran kartı 2 tane ps4 parasına satılıyor . Daha diğer parçalara bakmadık bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TarıkOzorman

    bence ekonomi çok iyi durumda.
    paranız yetmiyorsa ayağınızı yorganınıza göre uzatın.
    vergiler sonuna kadar helal olsun çünkü suriyeli kardeşlerimize gidiyor.

    Üyelik tarihi: 5 TEMMUZ 2017

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihkayacioglu kullanıcısına yanıt
    Bende sizinle benzer bir durumdayım. Ekran kartı olarak 1080 almayı düşünüyorum fakat otomatik olarak 2'ye katlanıyor toplam tutar :) sanırım beklemeli.. Hangi siteye girersem gireyim ekran kartlarında stok sıkıntısı var gibi görünüyor.
  • Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    Kendince bozgunculuk yapiyor. 200 tl ye de bu gorevi vermisler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lgurcannl L kullanıcısına yanıt
    1 aya kadar stoklar yenilenir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • win11 kullanıcısına yanıt
    Amazon.com ve Amazon.de Rx 470 480 570 580 // 1060 1070 1080 satışlarını durdurdu. Düne kadar stok yok yapıp önsipariş/alım yapılabiliyordu. Şuan komple satışlar durmuş durumda. Kart geleceğini sanmıyorum.

    Türkiye pazarında da 1200 liralık kartlar 2000~2200 arasında dolaşacak. Bu banko bir olay. Amazon böyle bir olaya gittiyse sıkıntı büyük demektir Dünyanın en büyük eşya sağlayıcı firması bunları karşılayamıyorsa, Türkiyedeki saçma firmaların hiçbiri karşılayamaz.

    Belki 1080ler piyasaya düşer ama onlarda kapış kapış gidiyor şu durumda. Eğer ki miningin önüne geçmeyi başarırlarsa türkiyede ekran kartı bolluğu olacak :)
  • o zaman konuda şöyle ufak bir değişiklik yapayım. 3 monitörde starcraft gibi strateji oyunlarını en üst seviyede, diğer güncel oyunları da (just cause, witcher vs...) high ayarlarda oynatacak bir sistem için sadece kasaya 4000 tl ayırsam yeterli olur mu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.