Şimdi Ara

bu et nasıl pişmiş olabiliyor biri açıklasın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • adamlar gidiyor önüne böyle et getiriyorlar. boğazından zor geçiriyor, ortamlarda "aaa ama et bu şekilde yenir" oluyor. yeni moda ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schwifty -- 18 Aralık 2016; 15:9:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: schwifty

    adamlar gidiyor önüne böyle et getiriyorlar. boğazından zor geçiriyor, ortamlarda "aaa ama et bu şekilde yenir" oluyor. yeni moda ya

    Yeni moda mı Dünyanın en büyük şefleri kırmızı etlerini daima medium-rare şeklinde yerler, isterler. Resimdeki etin rengi bir ton koyu olsun bak bakalım nasıl azar işitiyorsun ne modası ? Dış kısmı aşırı yüksek ısıda tavada mühürlersin önce, etin suyu içinde kalır. Daha sonra da fırına koyarsın kendi suyuyla pişer, lokum gibi yumuşacık olur.

    Daha et mühürlemeden habersiz yemek bölümünde ne yapıyorsunuz, birisi de gelmiş çiğ o pişmemiş bakteri var diyor. Kırmızı etler özellikle sirloin, steak türleri mühürlenerek pişirilir. E sen gider de tavuğu böyle pembemsi haldeyken yersen tabi hastalanırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 18 Aralık 2016; 15:22:26 >




  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    konu dışında göründüğü için yazdım konuya. dünyanın en büyük şefleri bu şekilde yiyebilir, beğenebilirler de. fakat bizim selinsular filan bunu yeni yeni görüyor. yani türkiye'de yeni moda. daha düne kadar yılda bir kavurma yiyenler şimdi et şöyle yenir böyle yenir demeye başladı.
  •  bu et nasıl pişmiş olabiliyor biri açıklasın


    Et dediğin bu ayarda olur. Medium well'den aşağısı yenmez, türküz biz fransız şefi veya gurmesi değil.
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    yalnız bu et arkadaşın ilk mesajda verdiği linktekinden daha kötü. sadece rengine aldanma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Önder


    quote:

    Orijinalden alıntı: royal_flush_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Önder

    etin pişmesi demek kızarması veya siyahlaşması demek değildir.

    video'yu izlemedim fakat eğer mühürleme yapılıyorsa ki büyük ihtimalle öyle, etin suyu içeride hapsolur ve etin bu şekilde kendi sıcak suyu ile pişmesi sağlanır. Etin en lezzetli yenilebilir şeklidir.

    etin mühürlenmesi diye bişey yok, tamamen şehir efsanesi, bu mühürleme denilen olayın aslı eti karamelize etmek ,, türkmax gurmede italyan şef bu konuyu açıklamıştı

    italyan etten ne anlar kanka , gitsn pizza yapsın

    kahveyi puskurttum




  • Yamyam mısınız abi
  • Güzel algı yapıp insanlara çiğ et yediriyorlar başka bir şey değil,Zaten kokoreç'i bile çoğu kişi içi çiğ olmasına rağmen yiyor.
  • etten böyle hafif çiğ tat gelecek, dişlerinle damaklarınla buram buram proteini demiri hissedeceksin, olmaz yoksa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

    İstanbul Karaköyde burger lab ın en pahalı menüsündeki hamburger etleri bu şekilde. İlk yediğimde çiğ gibi gözüküyordu ama lezzeti hoş oluyor. Benim ette tercihim az orta değil orta pişmiş.

    Tavsiye etmem orayı ikinci kez sizin için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ısı ile pişmiş olabilir.
  • kirmizi et yemiyorum icim rahat
  • Burger köftesi bonfile kontrafile az pişmiş yenilebilen etlerdir sebebi ise bunlarda sinir dokusunun az olması dolayısıyla çiğnenebilir olmasıdır et aslında pişmemiş yani pembe az pişmiş deniyor ama yebilebilir durumda çünkü azpişmiş yenilebilir et sınıfına giriyor yoksa hayvanın her yeri az pişmiş yenilemez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burda az pişmiş yada çok pişmiş daha iyi diye yorum yapabilirdim ama en son yediğim etin tadını bile unuttum.
  • Et nedir ?
  • @sonalaylı açıkcası bende o şekil seviyorum. nusr-et ve ödenen paralar hakkında yorum yok, popüler kültür ve parası olan gidip yiyor..

    O steak konusunda benim mesajıma bak : https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=126131485

    Bende aşırı kanlı seviyorum, emin ol gerçek et bu kıvamlarda yumuşacık ve leziz oluyor :)

     bu et nasıl pişmiş olabiliyor biri açıklasın
     bu et nasıl pişmiş olabiliyor biri açıklasın
     bu et nasıl pişmiş olabiliyor biri açıklasın




  • Attığın et cidden çiğ 5 saniyede tavaya atıp almışlar gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle içi kırmızı yemek kurt yapar diyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar yapmacik ne kadar bos bir toplum olduk
    Ben Starbucks severim, Hamburgere bayilirim, boyle stake cok severim ...vs

    ama benim sevgim gorgusuzlukten degil gercekten tadini aldigim ve begendigim icin geliyor

    misal bir turk cayini starbuckstaki caydan binlerce kat daha guzel ama nedense starbucks cayi kahvesine millet onlarca lira veriyor ? sebebi istek veya ihtiyac degil statu sembolu

    ben amerikada kahveyi 1,5 dolara aliyorum iyi staeki hamburgeri gurmelerin yerinde yiyorum ama gel gorki

    ne dolmamizi ne yogurdumuzu pazarladik simdi yabancinin bizden 50 kurusa aldigi patatesi gidip restoranindan 3-5 tl aliyoruz

    stake ben gercek yerinde restoraninda yerdim misal Newyorktahttp://www.benjaminsteakhouse.com/ boyle tat lezzet yok
    ama son yillarda amerikada yetisen, okuyan kisiler geldi turkiyeye ve bunuda turkiyede getirdi

    ama gonul isterdiki bizim kebabimizi, mantimizi, dolmamizi gotursunler ama maalesef

    arkadaslar amerikada tabiki kahve iciyorum hemde gunde bazen 3-4 kap ama turkiyede inanin hic aramiyorum, mis gibi corbam turk cayim varken starbuck kahvesini ayda yilda bir icerim, ama bakiyorum sanki turkiyede sadece kuru gida varmis gibi, sanki icilebilecek sivi icecek sadece starbuck kahvesiymis gibi millet onu aliyor banada tuhaf geliyor

    yemegede gleince iyi hamburgerin, staekin tadi baskadir ama sanki doner , kebab, kelle, bumbar bunlardan daha iyi degilmis gibi , sadece stake yemek cok sacma ve bos adam isi

    sonra aglamayin niye beyaz yogurdu yurt disinda Yuanan yogurdu olarak biliniyor , niye baklava yunan tatlisi olmus, lokum niye yuyan lokumu diye




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nokmen

    Aslında güzel bir konu olmuş. Benim de hep aklımı kurcalayan bir konu. Son zamanlarda TV'de yemek kanalları, youtubeda yemek tarifleri vs. artınca batının
    yeme-içme alışkanlıkları da hayatımıza girmeye başladı. Bizim alışkanlıklarımız daha geri plana itilmeye başlandı.

    Daha 2 gün önce sac kavurma videomu yayınlamış birisi olarak, etin de nasıl yenileceği tamamen zevk ve alışkanlık meselesi. Et böyle yenir, şöyle pişirilir, içi kanlı olacak, dışı şöyle olacak
    dediğiniz zaman kural koymuş olursunuz. Oysa bu türden bilime ve tekniğe dayanmayan konularda kural olmaz. Sağlıklı olup olmadığı konusu bir kenara, şahsen ben bu tarz eti ağzıma aldığım zaman et ağzımda
    şişiyor, yutamıyorum, psikolojik olarak acayip bir hale giriyorum (şeklinde detaya girmeden geçeyim). Bir kaç kez denedim ama yerken çok zorlandım. Ama tabii tahta gibi de kurutmuyorum. Evde
    2 tane döküm tavam, sac tavam, güveç tavam, yatay/dikey ızgaralarım hatta döner ocağım bile var ve hepsinden de farklı lezzetler yakalıyorum.

    Demekki herkesin kendine ait şahsi durumları olabiliyor, zevk ve tercihleri belirleyen.

    Hocam et zaten bu bahsettiğiniz tava ızgara ve ocaklarda pişirilir. Batı etten anlamayıp buraya restoranlar açıp keriz kavurma adı altında bizim ağız tadı olmayan selfi çekmekten daha büyük marifeti olmayan kişilere yüzlerce liraya iteliyor sağlıksız sağlıksız etleri.... biz her öğun et yerken övünmüyoruz, sonradan gurme tayfanız ise ayda yılda bir öğün pos cihazına dönüp ödeme yaptıkları ile övünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.