Şimdi Ara

BU ET FİYATLARI NEDİR BÖYLE ???? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
0
Favori
15.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.youtube.com/watch?v=G4EgdI9opJs

    Murat Özün yine belgelerle konuşmuş, bizim ak çomarların kafasından tutup duvara vura vura izleteceksin bu videoyu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elfbz

    yav gardaşım onu bulamayanlarda varya allahtan gork

    güncelleme update
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkpasscenter

    https://www.youtube.com/watch?v=G4EgdI9opJs

    Murat Özün yine belgelerle konuşmuş, bizim ak çomarların kafasından tutup duvara vura vura izleteceksin bu videoyu

    herkes izlemeli.
  • Gercekten bu kallojen ne oluyor. Bim kıyması indirime girmiş 14 TL olmuş. Üstünde kallojenin et proteinine oranı 15 yazıyor. 1/16 oraninda et mı var yani anlamadim biri açıklayabilir mı? Almadim kıymayı içime kurt düştü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beter olun 200 tl olsun kilosu ...rus buğdayından üretilen makarna yeter size

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BestSniper

    Gercekten bu kallojen ne oluyor. Bim kıyması indirime girmiş 14 TL olmuş. Üstünde kallojenin et proteinine oranı 15 yazıyor. 1/16 oraninda et mı var yani anlamadim biri açıklayabilir mı? Almadim kıymayı içime kurt düştü.

    Kollajen dediği bağ dokusu. Yani et değil sinir ve yumuşak kemik kıkırdak vs deyim anlarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 12 Mayıs 2017; 21:25:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavuk eti yerken inek eti olduğunu hayal ederek yiyebilirsiniz niye bu kadar büyütüyorsunuz ? Ya da bonfile ye 70 tl verdiğinizde sanki 30 tl vermişsiniz gibi düşünebilirsiniz. Bide hayvanların psikolojisini düşünün turkiyedeki sigirlar avrupadaki sigirlarla nasıl dalga geçtiklerini düşünün heyy koçum be bizim burda kilomuz 50 lira ediyor sizin gibi 5 euro luk adammiyiz kim daha değerli tartismayalim istersen diyorlar avrupa daki sigirlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • et pahalıymışta mangal yapamıyor et yiyemiyorlarmış et yiyemiyorsanız portakal yiyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

    Tavuk fiyatlarından korkuyorum.Şuan ucuz,onunda fiyatı artarsa artık tavuk döneri 10tlye yeriz...

    Tavukta çok pahalı be hocam.



    10 tlye aldığın tavuk ya kemik kutusu ya tatsız,bozulmuş tavuk oluyor. Onun bile kalitelisi 15 Tl üzerinde. Tavuk pirzola. Millet mangalda et yapamadığı için pirzola alırdı eskiden. O bile pahalı.



    Sucukta pahalı. Kilosu 60 TL kaliteli gerçek sucuk istiyorsan.

    Yine kaliteli jambon 65 tl üstü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • organik tavuğun kilosu 40-50tl
  • 2.5 ay önce kasaptan 2 tane karkas kuzu aldım,toplam 25-26 kilo civarı geldiler.Bir güzelde parçalattım (Kuşbaşılık,kıymalık,pirzolalık vs..).Kurbana kadar idare eder.En azından ne eti yediğimi görüyorum...Karkas kilosu 31.5 tl den almıştım.Et ve süt kurumu fiyatı uygun ama malesef kuruma gittiğinizde genelde et olmuyor,en azından yaşadığım şehirde durum böyle...
  • Gaziantep'te 3.5 ton at ve eşek eti ele geçirildi.

    http://www.milliyet.com.tr/gaziantep-te-3-5-ton-at-ve-esek-gundem-2449828/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkpasscenter

    https://www.youtube.com/watch?v=G4EgdI9opJs

    Murat Özün yine belgelerle konuşmuş, bizim ak çomarların kafasından tutup duvara vura vura izleteceksin bu videoyu

  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    anlamadim neyi sandiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dahada kötü olacak sanırım... Hele birde dolar, euro artarsa..

    http://odatv.com/ithal-sigirlar-cozum-olmadi-2505171200.html


    KIRMIZI ET ÜRETİMİ DÜŞÜŞTE, ÇÖZÜM İTHALATTA ARANIYOR

    Tarımda göz göre göre ve adeta bağıra bağıra gelen bu çöküşle birlikte ortaya çıkan kırmızı et açığını kapatmak içinse yine aynı yanlışlara başvurularak çözüm ithalatta aranıyor. TÜİK’in açıkladığı 2017 yılının Ocak-Mart arasındaki ilk çeyreğine ait istetistikler de, toplam kırmızı et üretiminin bir önceki döneme göre yüzde 14, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 2,3’lük düşüşte olduğunu gösteriyor. Yalnızca sığır eti üretimindeki düşüş ise bir önceki döneme göre yüzde 16,6 olarak kaydediliyor.

    BAKANLAR KURULU 2017’DE 500 BİN SIĞIR İTHAL ETME KARARI ALDI

    Bakanlar Kurulu, 2017 yılı için 500 bin sığır ithal etme kararı aldı ve bu konudaki yetkiyi Et ve Süt Kurumu’na verdi. Bu kapsamda kurumun anlaştığı ithalatçı firmalar eliyle Mayıs başında Romanya’dan ithal edilen sığırların 700’ü öldü, pek çoğunda da ölüm riski olduğu belirlendi.




  • Akp seçmeni markete gidince kilosu 35 liradan kıymayı görünce ne hissediyor ne düşünüyor ben en çok onu merak ediyorum
  • Normal saniyor.



    Eti pahali ve tuketmesi zor biliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burası da Almanya, küçükbaş kuzu ve koç 100 euro bile değil




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Burası da Almanya, küçükbaş kuzu ve koç 100 euro bile değil





    Sarı olan küçükbaş kuzu onu tanıdım ama koçun neden boynuzu yok, Alman koçu olduğu için mi ?

    Şaka bir yana eski başbakanların çocuklarının ekonomik sıkıntı sebebiyle intihar ettiği bir dönemde internet ortamında AKP'nin trollerinin vatandaşa "ekonomimiz coşuyor dert edecek bir şey yok" demesinin en azından psikolojik olarak bir destek olmasını olumlu görmeye başlamak üzereyim.




  • Et ve süt kurumunun sattığı etler bile aslında ucuz değil. Özel sektör dünyanın her yerinde ucuza et üretebiliyor. Peki niye bu ülkede et pahalı?

    -Yoksulluktan dolayı bu memlekette 100 yıldan uzun süredir et yiyemiyoruz, karbonhidrata yükleniyoruz. Lüks tüketim ürünüymüş gibi muamele gören her üründe aracılar aşırı kâr yapıyor. Aslına bakarsak meyve sebzede de durum aynı. Bunu ortadan kaldıracak irade yoksa isterseniz bütün et üretimini devletleştirin bir şey değişmez.

    -Ayrıca zannedildiği gibi hayvancılığın gelişmesi için şeker fabrikalarına, pancar ve küspe üretimine mecbur değiliz.

    -Maalesef dünyada en ucuza üretilen şeker pancardan üretilmiyor. Şeker fabrikaları hayvancılığı geliştiriyor ama şeker fiyatları yükseliyor. Pancar küspesi ile hayvan besleneceğine ucuza kamış şekeri ithal edip, pancara ayrılan kaynağı da yem bitkilerine ayırmak lazım. Şartlara göre pancar ekimini düzenleyebiliriz ama yem bitkilerine yaptığımız yatırımı kat kat arttırmak gerekiyor.

    -Ayrıca özel sektörün pancar şekeri fabrikası kurmaları durumunda bir takım destekler de verilebilir.

    Et üretimini ucuzlattıktan sonra kamış şekeri ithal etmemizde sıkıntı görmüyorum. Nişasta bazlı şeker belasını uzakta tutalım da ne olursa olsun..




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.