Şimdi Ara

Bu esnaflar batmasında ne olsun? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
17.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
268 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herşeyin en dandik olanını en pahalı şekilde satın alıyoruz. Türkiye'de üretilen şeyler bile elenip en iyileri yurt dışına gönderiliyor. Dandikleri iç pazara satılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    Bana fiyat normal geldi, adam senin evine gelecek is yapacak ve gidecek boyle bir is 20 lira olmaz.adamin en iyi ihtimalle bir saati gidecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jihadBH J kullanıcısına yanıt

    50 liraya tamamım. 100 liraya değilim. 150 liraya hiç değilim. Beyaz eşya tamiri için bile servis ücreti 50 lira. Bu adamlar takacakları 5 liralık malzeme için(toptan alımda çok daha ucuzdur) daha fazla ücret alıyor. İşi kesinlikle git gel dahil 1 saat sürmez. En fazla toplamda yarım saat sürer. Evime 5 dakika mesafedeki insanlardan fiyat aldım. Fotoğraf dahi attım. Bir tanesi ısrarla 2 tane süzgeç yapılması gerektiğini söyleyip daha fena kazıklamaya dahi kalktı. 2. süzgeç için de fiyat falan kırmıyor ha, direkt fiyatı katlıyor. Kendim malzemeyi alıp yaptığımda acemi halimle kaç dakikada bitirdiğimi tekrar yazarım burdan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çürük mal satan pazarcılar batsın

    şikayet edecek bi mercii yok isteyen kafasına göre at koşturuyor  

  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    Kendin yapabilecegin bir is için neden ustaya gidiyorsun? Madem 5 tl ye yapabiliyorsan kendin yap. Örneğin kendim takabilecegim bir lamba için elektrikçi çağırsam en az 50-100 tl gözden cikarmam lazım. Bu işler böyle. 1 lamba değil 10 lamba taksam vereceğim işçilik aşağı yukarı yine aynı olur. Yani ustayı eve getirdin mi hakkını vermen lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyaz eşya için servis ücreti 50 tl olsun. O sadece gelip baktığı için o parayı alir. Tamir ve parça fiyatı farklıdır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Esnaftan ekmek dahi almıyorum artık beter olsunlar tez zamanda hepsinin batması ekmeğe muhtaç olmaları dileğiyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kocaeli esnafı Türkiyenin en namuslu en iyiliksever esnafıdır buradan alışveriş yapın ahahaahhahhahhzusuahshahshzhah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizdeki esnafların %50 ye yakını kötü olabilir. Lakin bu esnaflar batsın bitsin demek pek doğru değil. Her mesleğin içinde iyi ve kötüler mutlaka vardır. Son esnaf kepenk indirdiğinde avm ve internete mahkum olduğumuzda kapitalist ve tekçi ekonominin ne kadar kotü ve dayatmacı olduğunu o zaman anlayacağız hep beraber

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ah be kardeşim, devir artık harcama değil tutumluluk, öz emeğe yönelim devri. kendin yapacaksın, kimseye eyvallah etmeyeceksin. sırf dışarıdan alma tatlı muhabbetini bitirmek için belediyenin pasta kursuna gittim. en kralını oturur evinde daha ucuza kendin mal edersin. bütün malzemelerini bol bol koyarsın. tertemiz yersin.


    esnaf da sana bayat mal sattığı için bir kerelik senden aldığı 5 lirayı bir daha alamaz. böyle böyle batıp kaybolup gider.

  • Fenomen.72 F kullanıcısına yanıt

    Mesele hakkını istememesi zaten. Kırma işini pek sevmiyorum ama o parayı verene kadar da iki dakika kırıveririm. 50 lira deseydi anlardım. Uğraşmamak için bile istediği 100-150 lira verilebilir. Ama 5 dk mesafeden gelip 5 dk iş için 100-150 lira isteyince kendimi enayi yerine konmuş gibi hissediyorum. Aynı bölgede evlenecek olan arkadaşım evin tadilatı için sucuya ihtiyaç duydu. Aynı adam aynı işi farklı suculara tarif ediyor ve fiyat alıyor. Aldığı fiyatlar aynı iş için 800-3500 lira arası. Şimdi bu adamlardan kaç tanesi hakettiği fiyatı istiyor, kaç tanesi vurgun peşinde? Önceki mesajımda da söylediğim gibi, beyaz eşya için bile adam evime gelip 50 lira servis ücreti istiyor. Malzemeyi ben alayım, 50 liraya yapsın sucular. Kabul ederler mi? İmkansız. Vurgun yapamazlar o zaman. Aynı durum oto sanayide de geçerli. Malzeme alıp giden müşteriyi sevmezler. Surat asarlar. Çünkü o zaman 50 liralık malzemeyi fahiş fiyatlara montajlayamazlar. 10 defa esnafla işim oluyorsa en fazla 1-2'si hakkıyla iş yapıyor. Gerisini at çöpe gitsin. Bunlar yüzünden alet sahibi oldum zaten, kendi işimi çoğunlukla kendim yapıyorum. Yine önceki mesajımda yazdığım gibi, işi yapıp bitirince kaç dakika sürdüğünü buraya yazacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fenomen.72 F kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan En kaliteli domatesi 1,5,1,7 TL arası satıyoruz. Markette kim bilir kaç para

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt

    bu işin panedemisi virüsü olmaz arkadaşım ürün bayatsa paşa paşa geri alacak kavga edecek bir durum yok ortada ertesi gün zabıtayı görmek istemiyorsa alacak.

  • şeker=kanser yeme




    git kuru üzüm


    incir


    hurma


    karpuz vs... ye




    yağlı ve hamurlu gidalardan uzak duru




    ani şeker vucuda girdiği için şehveti artırır harcayamazsan kilo yapar damar tıkanıklığı vs... yapar




    halbu ki o 100 tl yi gidip pirzola alabilrdin ya da tavuk şiş ya da balık

  • ibrahim.42 kullanıcısına yanıt

    herhangi bir elektronik eşyayı internetten almayan adamla biraz mesafeli duruyorum. zekasıyla beni de çeker yanına

    ( istisnaları saymayın bana burda)

  • İnternetten almak ile mağazadan almak arasındaki farklar,
    İnternetten alırsın 3-4 gün beklersin. Kargo gelir açarsn bakarsn istediğin şey ile gelen şey farklı olabilir. Bi daha gönder iade/değişim süreci başlat 7-15 uğraş dur.
    Mağaza ya gidersin istediğine bakarsn fiyatına bakarsn pazarlık yaparsın uyarsa alırsın olmazsa başka yere bakarsın max 1 saatte işini bitirirsin.tabi alacağın elektronik eşyayı tam olarak biliyorsan kaziklanma gibi bir durum söz konusu olmaz. Kendine güvenmiyorsan o ayrı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 - kurumsal mağazalar pazarlık yapmaz

    2 - kurumsal olmayan mağazalarda yapsan da abi bunun gelişi bilmem ne falan ürünün yüzde 1 ya da 2 si kadar anca kurtarırsın.

    3 - kurumsal olmayan mağazalarda garantisi var mı diyince garantisi biziz derler

    4 - arap atı gibi mağaza turlamaya ne hacet

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.