Şimdi Ara

BU EKRAN GÖRÜNTÜSÜ NE ANLAMA GELİYOR???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • msi laptopum bir süre sonra resimdeki gibi kilitlenip kalıyor. hiçbir fonksiyon işe yaramıyor. sadece mekanik düğme (resimdeki mavi renkli olan) ile başlatma düğmesine uzunca basınca kapanıyor. hiçbir tuş işe yaramıyor. bazen çok kısa süre sonra bazen hiç sorun olmuyor. yani belli olmuyor ne zaman kilitleneceği. daha önce karşılaşan varsa bilgilendirsin lütfen şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatpo -- 30 Ocak 2013; 18:10:10 >

• harddisk sorunu mu, ekran kartı sorunu mu, anakart sorunu mu ???? yada sorunu anlayabileceğim bir program var mıdır??
  • format attım, format esnasında yine bu ekran geldi kilitlendi. başlat düğmesine basılı tutarak kapattım, tekrar açtım formatı tamamladım. laptop açıldı, driverleri programları felan yükledim. internette gezinirken gene aynı ekran laptopu tekrar açtım hiçbir program çalıştırmadan bıraktım bir süre sonra aynı ekran. laptopu ertesi gün tekrar açtım hiç sorun olmadı kullandığım halde. ertesi günde birşey olmadı. ertesi gün yine aynı ekran cık cık. tamirciye götüreceğim ama benim de birşeyleri biliyor olmam lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatpo -- 30 Ocak 2013; 21:12:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatpo

format attım, format esnasında yine bu ekran geldi kilitlendi. başlat düğmesine basılı tutarak kapattım, tekrar açtım formatı tamamladım. laptop açıldı, driverleri programları felan yükledim. internette gezinirken gene aynı ekran laptopu tekrar açtım hiçbir program çalıştırmadan bıraktım bir süre sonra aynı ekran. laptopu ertesi gün tekrar açtım hiç sorun olmadı kullandığım halde. ertesi günde birşey olmadı. ertesi gün yine aynı ekran cık cık. tamirciye götüreceğim ama benim de birşeyleri biliyor olmam lazım.

Bilgisayarda ısınma var mı? Ekranı oynattığınızda bir sorun var mı? Eğer açabilirseniz ramleri kontrol edermisiniz? (yerlerini değiştirin, bir tanesi takılı çalış tırın.)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadasım Kasayı Açmayı Biliyosan (?) Ekranı Guzelce Aç . Bilmiyorsan İnternetten Pc Modelini Yazıp Nasıl Açıldıgına Bakabilirsin.Sonra Girişleri Bir Kontrol Et (Yani Tak Çıkar).Sonra Bir Daha Dene . Aklıma Gelenler Bu EH Küçük Bir İhtimalle Ramlerdede Sorun Olabilir Onunda Takıp Çıkar.Sonra Bir Daha Dene Dikkat Et Girişlere Zarar Verme (!)

Eğer Açmayı Bilmiyorsanda Yapacak Birşey Yok Zaten Ekran 20 Dk Gelseydi Birşeyler Yapabilirdik.Tamirci En İyisi.Fakat İyi Tamirciye Götür.Sorun Anakartta Diyip Hemen Yeni Anakart Kakalarlar.
  • Kuvvetle muhtemel ekran karti arizasi.
  • Evet arkadaşım büyük ihtimal ekran kartında problem var
  • Ben bilgisayarı daha fazla kullanmadan bilgisayar hastanesıne götürmeni tavsiye ederim fakat büyük ihtimal ekran kartı ile alakalı, yazılımsal bir sorun gibi görünmüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun ramlerde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lotus Expeditor

sorun ramlerde

valla sorun ram larda herhal. sabah tan beridir deniyorum sıkıntı yok maaşallah. çok şükür. iki ram vardı. tek tek aynı slotta ikisini tek olarak denedim. birde diğer slotta denedikten sonra tekrar ikisini deneyeceğim. belki yerlerini değiştirerek, pc sıkılmışsa diye hocam çok teşekkür ederim tavsiyen için. diğer arkadaşlara da çok teşekkür ederim tabi fikirleri için.
  • Sen halledemessin bunu bi profesyonel lazım pc'ciye götür.
  • quote:

quote:

sorun ramlerde

valla sorun ram larda herhal. sabah tan beridir deniyorum sıkıntı yok maaşallah. çok şükür. iki ram vardı. tek tek aynı slotta ikisini tek olarak denedim. birde diğer slotta denedikten sonra tekrar ikisini deneyeceğim. belki yerlerini değiştirerek, pc sıkılmışsa diye hocam çok teşekkür ederim tavsiyen için. diğer arkadaşlara da çok teşekkür ederim tabi fikirleri için.

Hadi geçmiş olsun.

• leptop ise ekran çipinden kasa ise anakartta olabilir driverları kuruncamı böyle oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zorrokin

leptop ise ekran çipinden kasa ise anakartta olabilir driverları kuruncamı böyle oluyor

laptop. driverlarla alakası yok zannedersem. hocamın dediği gibi ramlardan olmuş herhalde. her iki ram takılı, şu ana kadar herhangi bir sorun olmadı maaşallah. yer değişikliğinde fayda varmış demekki
  • quote:

quote:

quote:

sorun ramlerde

Hadi geçmiş olsun.

tekrar teşekkür ederim. ha birde 15 pinli vga (mavi renkli olan) çıkışından vga kablosu ile lcd tv ye yada projeksiyona bağlantı kurduğumda renkler çok soluk çıkıyor. yazılar okunmuyor. şöyle böyle farkedilebiliyor ama bir sorun var o kesin. sıkıntı ne olabilir acaba? fikrin varsa alabilirim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

sorun ramlerde

Hadi geçmiş olsun.

tekrar teşekkür ederim. ha birde 15 pinli vga (mavi renkli olan) çıkışından vga kablosu ile lcd tv ye yada projeksiyona bağlantı kurduğumda renkler çok soluk çıkıyor. yazılar okunmuyor. şöyle böyle farkedilebiliyor ama bir sorun var o kesin. sıkıntı ne olabilir acaba? fikrin varsa alabilirim.

Bir görüntü alabilirsem iyi olur, büyük ihtimal iletimin kalitesinden(elektrik, titreşim oranı, kablo kalitesi). Birde hala iki ram çalışıyorsa düşük bir ihtimal gelecekte aynı sorunu yaşayabilirsiniz. Size sorunuda açıklayayım. Entegre grafik bilgisayarınızın ramini kullanır eğer ramde adresleme hatası olursa böyle bir sorun ortaya çıkabilir. Sorun işletim sisteminin adresleme hatası, biostaki bir sorun, slotlardaki bir hatalı bağlantı nedeniyle olabilir. Aynı zamanda ramler arızalıysada sorun ortaya çıkabilir. Neyse sizde büyük olasılıkla bios sorunu başlatmış. Bir dengesizlik vardı vede siz dengelediniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sorun ramlerde

Hadi geçmiş olsun.

Bir görüntü alabilirsem iyi olur, büyük ihtimal iletimin kalitesinden(elektrik, titreşim oranı, kablo kalitesi). Birde hala iki ram çalışıyorsa düşük bir ihtimal gelecekte aynı sorunu yaşayabilirsiniz. Size sorunuda açıklayayım. Entegre grafik bilgisayarınızın ramini kullanır eğer ramde adresleme hatası olursa böyle bir sorun ortaya çıkabilir. Sorun işletim sisteminin adresleme hatası, biostaki bir sorun, slotlardaki bir hatalı bağlantı nedeniyle olabilir. Aynı zamanda ramler arızalıysada sorun ortaya çıkabilir. Neyse sizde büyük olasılıkla bios sorunu başlatmış. Bir dengesizlik vardı vede siz dengelediniz.

inşallah sorun olmaz daha. sorun olursa bios güncellemesi yaparak sorun çözülebilir mi sence?

lcd ye aktarılan görüntü çok sönük oluyor, yani renkli kartuşu biten çıktı gibi diyebilirim. en kısa zamanda foto eklemeye çalışacağım inşallah. kalbodan olduğunu sanmıyorum çünkü projeksiyona giden kablo 15 mt ama lcd ye taktığım kablo 1 m ve acer in orjinal kablosu birde aynı kablolarla eskiden sıkıntı olmuyordu, sonradan peydah oldu. sanki laptopun vga çıkışında bir sıkıntıymış gibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.