Şimdi Ara

Bu Durumdan Nasıl Çıkacağım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Basit şekilde anlatmak gerekirse :Bazı anlar oluyor diyorum ki hayatımın amacı şu bu amaç için uğraşmalıyım hayat çok değerli çok kısa boşa geçirilecek bir an bile yok çok çalışmalıyım durmamalıyım diyorum ama aradan vakit geçiyor benimde dinlenmeye oyun oynamaya yada eğlenmeye hakkım var diyorum öbür türlü çok sıkılıp depresyona girerim yapabileceğim işide yapamam filan diye kendime telkinde bulunuyorum ve çok boşa zaman harcıyorum sonra arkama dönüp bu boşa harcadığım zamanlara pişman oluyorum. hatta ilk anlattığım anları tekrar yaşayınca daha çok pişman oluyorum bundan çıkış var mı ? İrademin sağlam olduğuna inanırım sanırım sorun farklı herhalde



  • Aynı şeyleri ben de yaşadım. Hep içimden bir ses, vaktini boşa harcama diyodu. Hep pişmanlık yaşadım. Bir türlü o istediğim insan olamadım. Kendini adamış bir halde, boşa hiç vakit harcamadan, bişeyler üzerinde çalışmayı çok arzuluyordum. Ama bi türlü başaramadım. Kendime çalışma odası yaptım. Bilgisayar koydum. Kitaplar ekledim. Ama çabuk sıkılıp, vaktimi boşa harcamaya başladım.



    Ta ki namaza başlayana kadar. Dindar bir insan olsam da, kendimi adamış bir insan değildim. Ben de sıradan bir müslümandım. Ancak namazla birlikte gelen adanmışlık, beni bambaşka bir insan yaptı. Televizyon izlemeyi kestim. Hayatımdan tüm gereksiz şeyleri çıkardım. Kendimi ibadete ve çalışmaya adadım. Sonuç, 3 günde 500 sayfalık kitapları bitiren bir insana dönüştüm. Hep hayalini kurduğum o insan oldum. Oyun, tv,.. tüm gereksizliklerden çok çabuk kurtuldum.



    Hayatta bilimden ve ibadetten daha önemli bişey olamaz. Eğer bir gün sen de bu kombinasyonu yakalarsan, benim bu tavsiyemi hatırlarsın. İlim iste ama, tüm evrenin ilminin sahibinden iste. Gerçek sahibinden iste.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çözüm yöntemleri;
    1. ibadet,
    2. yoga gibi terapiler,
    3. bazı psikoterapiler,
    bunların ortak noktası düşüncelerinden kendini ayırmayı sağlayan ve istediğin eylemleri uygularken bunları bırakmaksızın düşüncelerinin gidip gelmesine izin veren uzun vadede kalıcı etkisi olan meditasyon yöntemleri olması. düşüncelerine çok bağlı olduğun yazıdan belli oluyor düşünceler insan aklına gidip gelen anlık beyin rutinidir, bundan ayrışmak uzun bir süreç gerektirir. başka çözümü olduğunu da sanmıyorum
  • Hayatinin amaci icin ugrasirken arada oyun oynamanin, eglenmenin yanlis bir tarafi yok. Robot degilsin sonucta.



    Yapman gereken seyleri yaparken, yapmak istedigin seyleri gozardi edemezsin. Cunku zaten hayatta yapmamiz gereken seyleri yapmak istediklerimizi yapabilmek icin yapiyoruz. Onemli olan dengeyi kurmak, o zaman da "bosa" vakit gecirmemenin, hic eglenmemek olmadigini idrak edebilir insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer bu dünya dönüyorsa, kişisel zevklerini bir kenara bırakıp değerlerinin peşinden koşan insanların yüzü suyu hürmetine dönüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.