Şimdi Ara

bu dönem berbere gidilir mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • istanbulun çok nüfuslu gettolarından birinde yaşıyorum.

saçımı kestirmem lazım ama riske değer mi siz olsanız gider miydiniz ?

• Kendi adima ben berber defterini kapattim.Hem hijyen hem maddi olarak cok da karim oldu.
    Alibaba da canavar gibi tras makinalari var 100,150 TL ye onlardan aldi birader ,bir trasimi yegen yapti 3 numara yaptim baya gider diye 2-3 ay oldu bir iki ay daha gider bir trasi da birader duzeltti enseleri yanlari falan aldi.Bundan sonra asla berbere gitmem.

Mahallede emekli berber var o 20 TL ye tras ediyor,gencler ise iki koltuk koyuyor bir TV hoooooop 40-50 TL para istiyorlar bir de adini Couffour falan yazdin mi tamam ....

2 trasta 40 kagittan 80 kagit cebimde kaldi.Hem saglik acisindan riski azalttim hem maddi karim oldu.

Bundan sonra berberlerin isi zor ...
  • Kendi az nüfuslu ilçeme de gittim ama berbere gitmedim. Bunun sebebi oturduğum mahallede(bayram öncesinde) "bir kuaförden 140 kişiye virüs bulaştığı" iddiasını bir sağlık çalışanından duymam değil, berberlerde hijyene dikkat edilebileceğinin mümkün olamayacağına inanmamdır.
  • Kendi adima ben berber defterini kapattim.Hem hijyen hem maddi olarak cok da karim oldu.
    Alibaba da canavar gibi tras makinalari var 100,150 TL ye onlardan aldi birader ,bir trasimi yegen yapti 3 numara yaptim baya gider diye 2-3 ay oldu bir iki ay daha gider bir trasi da birader duzeltti enseleri yanlari falan aldi.Bundan sonra asla berbere gitmem.

Mahallede emekli berber var o 20 TL ye tras ediyor,gencler ise iki koltuk koyuyor bir TV hoooooop 40-50 TL para istiyorlar bir de adini Couffour falan yazdin mi tamam ....

2 trasta 40 kagittan 80 kagit cebimde kaldi.Hem saglik acisindan riski azalttim hem maddi karim oldu.

Bundan sonra berberlerin isi zor ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk içeri girmeden dışarıdan berberi izleyin, maskeyi düzgünce takıyorsa traş olun.

• sen berbere gitmezsen ben berbere gitmezsem berberler ne yiyecek traş bıçağı mı yesin ?

bu kadar da ölümden korkmayın gidin berbere arkadaşlar ekonomi dönmesi gerekiyor
  • 3 gün önce gittim mecbur.her zaman 20 25 lira alan adam 30 lira aldı.bi daha beklesin beni 3 un birini alır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben gidiyorum bana bir şey olmaz

• Kardesim gidiyoruz tabi maymun gibi mi gezelim. Sakınan göze çöp batar derler tak maskeni git

• aklıma gelen en düşük ihtimalli berber:

- Ortam: güneş* ışığının direk olarak girdiği ve havalandırılmasına dikkat edilen (klima falan değil adam gibi kapıyı pencereyi açarak)
    - Sterilite: temel şartları sağlayan/uygulayan
    - işlem: mümkünse yalnızca saç traşı (sakalda cilt kesisi ihtimali > 1-2 gün boyunca dışarıdan vücuda enfeksiyon yolağı oluşturur. varsa kapatın)
    - Saat: güneş*in belirgin olarak içeriye girdiği saatler
    - Maske: burnu da kapatan + maskeye çok dokunmayan

+ Paranoid: vücut sıcaklığı normal olan. (aslında kontrol etmek iyi ama ölçmek istersen berber kesin der bunu içinden)

*bunun önemi UV'den gelir, sağladığı sıcaklık değil. konu istismara ve karıştırmaya çok açık. UV lambası falan da var tabi ama ciltte kanser riski artar. o tür lambaların cildinize maruziyetinden kaçının. bu tür lambaları maddi kazanç ile sunanlara karşı dikkatli olmanızda fayda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durante -- 15 Ağustos 2020; 19:55:18 >

• İlk acildigi zaman ve birkac hafta önce yani 2 kere gittim bir şey olmadi

• Getto la burdan
  • 2 haftada bir berbere giden ben şubattan beri gitmiyorum 6 ay oldu uzadı da, at kuyruğu yapçam, babamla berberimiz aynı babam gidince onun telefondan arattırıyo yüzüne hasret kaldım gel diyo ama gelir miyim? gelmem
  • 3 kez gittim hiç bişey olmadı dhye göre markete bile gitmemeliyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanmıyorum

2 haftada bir berbere giden ben şubattan beri gitmiyorum 6 ay oldu uzadı da, at kuyruğu yapçam, babamla berberimiz aynı babam gidince onun telefondan arattırıyo yüzüne hasret kaldım gel diyo ama gelir miyim? gelmem
    Ha baban gitmiş ha sen, ne farkediyor ki. Tabi babanı hiç görmüyorsan o ayrı

Eger gitmiyorsan evden kimsenin gitmemesi lazim ki gitmediğine değsin

• Bende İstanbul'dayım nüfusun az olduğu bir mahallede çekinmeden kestiriyorum çünkü günlük giren çıkan çok az ne zaman gitsem sıraya bile denk gelmedim.Ayrıca saçımı da yıkatmıyorum.Çok fazla risk yok bence.
  • Pandemi bilinci olan bir kuaföre gidiyordum. Her ne kadar tek kullanımlık malzemelere geçilmiş olsa da tek kullanımlık olamayacak şeyler falan var sonuçta. İşte makine, tarak gibi.
    Ama yapacak da bir şey yok. Hadi ilk zamanlar saçımızı evde 3 numaraya vurduk falan da, nereye kadar.

• ayrı ev
  • Kardeş çok geç kalmışın ben berberler açıldıktan sonra 2 kere kestirdim ve çok şükür hayattayım
  • Ben de 15 TL ye tıraş oluyordum, 25 TL yapmış. Hadi onu geçtim berberler gibi esnaf dükkanları sadece traş için gelenlerin uğradığı yerler değil ki nerede eli boş adam var, nerede boş muhabbet yapanı var orada. En son gittiğimde bir de gezici vodafone elemanı vardı hat satmak için geldi, bugün 50-60 kişiyle muhattab oldum vs demez mi bir de pişkin pişkin. Lanet olsun dedim çıktım!

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.