Şimdi Ara

Bu dolar,euro,ekonomi nasıl düzelecek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ayakkabı Kutusu Partisi gitmeden ekonomi düzelmez. Net

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mogolo kullanıcısına yanıt
    Biz de uzaylıyız zaten çok bilmiş seni!
    .
    .
    .
    Nerde eğitimsiz cahil varsa Akp'de toplanmış tıpkı senin gibi.
    .
    Öyle düşünmezdim; ama senin gibileri gördükçe kabullendim artık.
    .
    Hatta bazen diyorumki bunlar muhalefetten mi yoksa, Akp'den bizi soğutmak için kasıtlı olarak mı böyle davranıyorlar(Sende bile öyle düşündüm).


    Ama artık inandım, hepiniz öylesiniz!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bocha Boston

    Biz de uzaylıyız zaten çok bilmiş seni!
    .
    .
    .
    Nerde eğitimsiz cahil varsa Akp'de toplanmış tıpkı senin gibi.
    .
    Öyle düşünmezdim; ama senin gibileri gördükçe kabullendim artık.
    .
    Hatta bazen diyorumki bunlar muhalefetten mi yoksa, Akp'den bizi soğutmak için kasıtlı olarak mı böyle davranıyorlar(Sende bile öyle düşündüm).


    Ama artık inandım, hepiniz öylesiniz!
    cahil sensin ülkeye hizmet eden kardeşlerimin hepsi akp den cıkmadır hepsi vatan severdir hedefimiz 2023 kıskanmayın
  • Dolar 1 tl de olsa 10 tl de olsa elimizdeki insan olarak hamur belli.Büyük çoğunluğu cahil ve yobaz olan bir toplum.Şimdi diyeceksiniz bu duruma nasıl geldik.70 lerde 80 lerde bile düzenbazlık hırsızlık hak yeme vb bunlar övülürdü.Cidden eğitim olarak çağ bile atlasak bu noktadan çıkmamız bile çok sürecektir.Tabiki devamlı istiktarı bozmadan devam etmek koşuluyla.Bu çok bilmiş cahillerin dillerinden düşmeyen dış mihraklar hep kuru bahane.Sen önce kendini düzelttinde onlarmı engel oldu? Zarrab davasında Amerikamı rüşvetlerin saatlerin döndüğü duruma onlarmı yaptı? Birde herzaman yaptıkları gibi t..şak geçer gibi mecliste kağıt parçasına yazıp saati parasıyla aldığını belirtmişti malum karaktersiz şahıs.Bunada gayet inanmıştı malum partinin oy kısmı.Artık olmaz dediğimiz bile başımıza geldi.Fetoyla aynı yataktan çıkmayan tayyib ve ekibi anca darbe olduğunda haaa tamam bu feto terorist deyip meydanlara gene t..şak geçer gibi konuşmalara başladı.Daha bitmedi.Zamanında bunların fettullah hocam diye elini yalarken fetonun darbeye kadar ülkenin sonunu getireceğini söyleyenler bir anda asıl fetocu oldular.Ciddiyim bunu bile gördük ve hala evet hayırda gidip evet oyu kullanan %50 kısım var.Bu evet oyu kullanan sonuçta tayyip için kullandı.Milletin cebinde taksitle aldığı son model telefonlar var ama insanlık namına hiçbirşey kalmadı.Yeşilçam filmlerindeki o ortamlar hayalimizde bile göremiyoruz artık.Televizyonlarda survivor-kim kimi düzecek evlilik prgramları-kim kimi düzecek dizileri vb programlar reyting rekorları kırıyorken faydalı programlar ve diziler tek tek yayından kalkıyor.Kabul edin artık biz buyuz.Ben değilim diye kendini avutma büyük çoğunluğumuz böyle.




  • Bu sorun siyasi yönetimle düzelmez onlar ulusal ve uluslar arası kanunlara göre yapabilecekleri sınırlı. Anca vergi-ötv koyabiliyor, Tutup sen ülkemde malını satma diyemez. Vatandaş yerli üretim bi ürün varken yabancı mal alırsa dolarda ülkenin içi boşaldıkça çıkmaya devam eder. Yerlisini alsan para yurtdışına gitmeyecek. ABD heryere mikrop gibi yayılmış 2tl ye kola iç 1tl si ABD ye gidiyor. İhracattan bahsediyorsun ama vatandaş daha kendi ürününü kullanmak yerine yabancı ürün kullanıyor.

    Üretim konusuna gelirsek arazi fiyatları filan çok pahalı. Yeni tarım arazileri açılmalı (yok ormanlar-zeytinlikler gidiyo filan başlamayın oturduğunuz evlerinde eskiden yerinde bağ bahçe orman vardı.) zaten terör belasına anadoluda üretim azaldı. Çoğu tarım ürününde devlet desteği filanda var ama ithal etmek daha ucuza geliyorsa bu sorunla ilgilenilmeli (Antep fıstığı haberlerde 200tl oldu diye duydum sebebi stoklayıp az az piyasaya sürüyorlarmış 1 kazanmak varken 5 kazanacaklar.) Devlet bu üretim dağıtım satış ağını kendi yönetse oturduğu yerden para kazananlar elenir fiyatlar ucuzlar ama 3-5 sene sonra o kurumlarda özelleştirilen yerler gibi siyasilerin yakınlarıyla dolar.

    AKP öncesini bildiğim için her seçimde AKP ye oy veriyorum. 2002 den önce dolar artmıyordu sanki




  • duzelmez cunku giden yillar geri gelmiyor biz bu hukumetle ilelebet fakir kalacagiz. kendileri semirip zengin olabilir yalniz ona bir sey diyemem.
  • Mogolo kullanıcısına yanıt
    Sövdüm ama troll sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 21 Mayıs 2018; 6:35:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben söyleyin. Bu iş önce içimizde paylıcak. Güzel patlıcak ama. Milletin aklı başına gelirde kişisel çıkarlarını geri plana atar, alonan vergilerden değilde vergilerin harcandığı yerlerden şikayet etmeye başlarsa, belki düzelir. He birde büyük şirketler satıp paraları yurt dışına götürmek yerine ülke için kalmayı göze alabilirse falan bişeyler olur..

    Eğitim şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz hesap "Nasılsanız öyle yönetilirsiniz." Olayın özeti budur. Halk düzelmeden, zihniyet düzelmeden ülke de düzelmez. Tabii yönetim de düzelmeli.
  • kuran okuyup, zikir çekelim.



    "olmaz" demeyin. İslamda her şey mümkün

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.