Şimdi Ara

Bu Değerler Nasıldır? Sıkıntı Çözümü Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yukarı yönde hat hızı (kbit/s) 797
    Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) 12287
    Yukarı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 11.3
    Aşağı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 14.1
    Yukarı yönde aralık derinliği 1
    Aşağı yönde aralık derinliği 1
    Hat standardı ADSL_2plus
    Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) 6
    Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) 12
    Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV) 9.1
    Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) 11.3
    Kanal türü Fast
    Yukarı yönde CRC 0
    Aşağı yönde CRC 0
    Yukarı yönde FEC 0
    Aşağı yönde FEC 0



  • 8mbit'e kadar hız paketi kullanıyordum. Genelde 5-6mbit hız alıyordum. Bulunduğum yerde 16mbit'e kadar hız destekleniyormuş ve paketimi 16mbit'e kadar hız olarak güncelledim. Fakat akk geçmediği halde 2-3mbit hız almaya başladım. Sıkıntının sebebi ne olabilir?
  • şuan hattın 12mps gözüküyor adil kotaya takıldığınsa 3mps hız alırsın kotana bak
  • Aşağı yönde hat gürültün ciddi derece zayıf... Yukarı olan da 12 altına düşmüş. Bana sorarsan Yukarı yönlü 14 altı, aşağı yönlü 17 altını görmemeye bak.

    Şuanki değerlerle stabil görünüyor, CRC'de yok ama o değerlerle ara ara koparsın. Özellikle bu arkadaşların fix kullanım saatlerinde sinyal az da olsa düşebiliyor (Az diyorum ama bölgesine göre e... nikahını düşüren bölgeler var...).

    Hat hızın 12 megabit. Devre değişmelerini isteyebilirsin. Gürültüsü daha az devre bulurlarsa (Bulurlarsa diyorum, saha dolapları içler acısı halde...) SNR Margin'lerin artacaktır. Yok, hattım temiz, eller daha beter ederler dersen, 8'e sabitlet derim ben hat hızını...
  • inceoktay İ kullanıcısına yanıt
    Kota aşımını kontrol ettim, sorun yok.
  • uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt
    Bu değerleri görmemek sanırım benim elimde değil.

    Büyük ihtimalle hızı 8mbit'e sabitlemek gerekecek. Bu durumda tarife değişikliğinin de faydası olmamış olacak.

    ttnet'i aradım kayıt oluşturulmuş ve gerekli çalışmalar-düzenlemeler yapılıyormuş. Hat hızımı 8'e bile sabitleyemediler. Müşteri temsilcileri de müdahele edemiyor şu an.

    Bugün hızım inanılmaz düşük, dün gayet iyiydi, 9-10mbit aldım hatta geceye doğru.
  • İç tesisatı kontrol et.
  • hattın rahat 12mbps kaldırır sorun sistem hatası müşteri hizmetlerine şunu ilet santral tarafından porta reset atılmasını veya port değişikliği talep et hızını 8mbps düşürmene gerek yok.
  • inceoktay İ kullanıcısına yanıt
    Port değişikliği o kadar kolay değil. Yukarıdan sağlam tanıdığınız olacak. Kaç gündür PING sorunu yüzünden kavga ediyorum, kalkıp Ankara-Demetevler-Çamlıca Mah. Ekip Şefliklerine gittim, oradan bile çözüm alamadım. Santrale, porta öyle kolay kolay dokundurtamıyorsun.

    Ayrıca 8 megabite düşürememelerine şaşırdım. O değerle kopma ara ara da olsa mutlaka olur, 16 SNR altı sıkıntılı... Sadece hattı temiz görünüyor, CRC almamış, ama uzun kullanımdan sonra incelemek lazım. Beni aktardıkları hat ilk bağlanmada ES ve SES değerleri görüyor, ES her bağlantıda 1'er artıyor... :) Yarın öbürgün patlar. :) Adamlara PING dedik, gelip sağlam devreyi değiştiler, Allah ıslah etsin. Hık desen devreyi elliyorlar, santrale toz kondurmuyorlar... Sıkıntının kaynağı orası çünkü... Neyse 1 ay idare eder, sonra yine ararız artık. :)

    Allah'tan hat temiz, parazit yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 21 Aralık 2016; 17:19:16 >
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Neredeyse yok değil, hiç yok!


    Sinyal düşüklüğünden dolayı sorun yaşıyorsanız, hat kontrolü ve devre değişikliği talebi için arayabilirsiniz, arıza kaydı açarlar. Başka hiçbir işlem yaptıramıyorsunuz. PING santralle ilgili bir sorun olduğundan kabul etmezler. ADSL'de fiberdeki gibi kişi başına port yok (Bunlar duyduğuma göre ona bile ek yapıp 3'er 5'er atıyorlarmış...). Nereye bulurlarsa yamıyorlar... x kişilik yerden y kadar kişi internete çıkmaya çalışınca fix saatlerde (18.00-01.00 arası...) bağlantı kanatlanıyor... :)
  • 48 saatte yanıtlanacağını söylemişlerdi. Yaklaşık 24 saat kaldı. Bakalım neler olacak? Çok şey değil, altı üstü söyledikleri hıza yakın değerler görmek istiyorum.
  • gentleman_ kullanıcısına yanıt
    kesin dönüyorlarda genelde içi fos çıkıyor. çözüm üretemiyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.