Şimdi Ara

bu daire planına göre 12.000 yetermi-MITSUBISHI SRK35ZMP ALINDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu daire planına göre 12.000 yetermi-MITSUBISHI SRK35ZMP ALINDI

    Herkese merhaba.

    Daha once bir başlık altında 23 m2 oda için 12.000 btu yeter tavsiyesi almıştım üstadlardan. Ancak daha emin olmak için daire planına gore değerlendirmenizi rica ediyorum.

    Klimanın yeri mavi ile işaretlediğim yer olacak yaklaşık olarak. Dış unite de salon kapısının hemen önünde. Tesisatı hazır.

    Ev batı cephe, zemin kat. Öğlen saatlarinde güneş alıyor ama öldürücü şekilde değil.

    Sadece soğutma açamlı kullanılcak. salonda kapı yok bu arada. İleride yatak odasına da 9.000 btu takmayı düşünüyorum.

    değerli yorumlarınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KORO -- 16 Haziran 2017; 13:40:42 >







  • Selamlar

    1- Kapısız
    2- Açık mutfak
    3- Koridordan ilave m2

    bu 3 etken nedeniyle 12 lik klima m2 anlamında performans sorunu gösterebilir.

    Bakınız konuya ''23m2 yaşam alanı için 12 lik klima ama açık mutfak'' diye girsek yine bir nebze, ancak kapı faktörü ve ilave m2 nedeniyle sizin yaşam alanınız 32m2 dolaylarına çıkıyor

    bu sefer hem m2 den hem de açık mutfak etkisi nedeniyle 12 lik klima aksırıp tıksırmaya başlar düşüncesindeyim.

    Bu alan için ara btu üretimlerden araştırabiirsiniz 16.000btu olanlardan, en azından 15.000btu olsun.

    Buzhane olmasın kırsın yeter, derseniz ok. Olmaz veya çalışmaz veya srinletmez demiyorum ancak performansa geç ulaştığını mutlaka hissedersiniz.
  • Merhaba,
    Toplam metrekareye göre 23,02 x 7,87 = 30,89m²,
    30,89 x 2,2 = 14,040BTU ihtiyacı doğuyor.

    Ara BTU'ların yaygın olmayışından, açık mutfak oluşu ve kapısı olmamasından dolayı belki ankastre tesisatı 18.000BTU'ya göre ayarlamış olabilirler. @Ado hocamız da fikirlerini belirtsin bir.

    Aslında güzeli ücretsiz olarak keşif hizmeti alıp hangi boru çapları kullanılmış baktırmanız.
  • Amann, geç kalmışım.
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Aslında yazmadan evvel bakmıştım buralardamısın diye

    CEVAPLA butonunu tıklama ile yazı yazma arasına uzun zaman alınca normaldir bu durum

    Bu arada açıklarımı kapattığın için teşekkür ediyorum sana zira ankastre tesisat nedeniyle ücretsiz keşif hizmeti önerip boru çapının d akontrol edilip ürünün buna göre araştırılması fikri gerçekten ön görüsü yüksek olmuş. Ben atlamışım, Elinize sağlık.


    Ara BTU konularında aslında farklı değil düşüncelerimiz, Yani ara btu larn fazla üretim olmaması nedeniyle fiyatları da çok cazip olmayabiliyor. Bu anlamda 16 lık 1800 iken 18 lik 2000 ise gözü kapalı 18 almak gerekir elbet o ayrı konu




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Açık demeyelim de o an aklına gelmedi diyelim, beyinlerimiz ihtiyacı olan glikozu alamıyor şuanda.
    Senin aklına gelmeyen benim, benim aklıma gelmeyen bir başkasının aklına geliyor. İşte böyle bir döngü, yani kısaca forum budur.
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Yine de teşekkür ederim
  • Merhaba,

    Değerli yardımlarınız için teşekkürler.

    Ben de tam 12.000 btu siemens A+ için fiyatta anlaşmıştım.

    Aslında yazdıklarınız konusunda ben de hemfikirim. Kapı olmaması ve koridordan ilave m2 geliyor olması 12.000 lik için problem yaratabilir.

    Ancak ara btu bulmak da çok zor. Bazı markalarda var ancak onlarda nerdeyse 18.000 lik fiyatına.

    18.000 lik de 3.000 tl lerden başlıyor.

    sanırım 12.000 lik alıp riske gireceğim :)) yine de zamanım var, eve gidip tesisatın kaçlık klima ya gore yapıldıgını öğrenmekle başlıyayım.

    Teşekkürler
  • KORO K kullanıcısına yanıt
    Gelişmelerden haberdar ediniz
  • Merhaba,

    Proje yöneticisi ile konuştum. Tesisat 22.000 btu ya gore yapılmış. 18.000 BTU tam randımanlı olur ama daha küçük BTU larda rahatlıkla bu tesisata uyar dediler.

    Büyük ihtimal klima tam koltugun karşısına den geliyor. Bu da klimanın tam karşıdan üflüyor olması demek ki çok da tercih ettiğim bir uygulama olmamış.

    Oda kapısından nispeten uzak olduguna gore 12.000 btu oturma alanını rahatlıkla soğutur diye umuyorum. Evin geneli için tabiki yeterli olmaz.

    Aşağıdaki klima için anlaşmıştım. 2000 tl ye geliyor. Siemens klima üretmiyor biliyorum ama diğerleri de (arçelik,beko,baymak) üretmiyor :)) Servisinde sıkıntı yaşamam diye umuyorum.

    Klima için fikirleriniz nedir...

    Siemens S1ZMI12405

    http://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/klimalar/S1ZMI12405?breadcrumb=airconditionersgroup




  • KORO K kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten bölümün yapısına ters benim bu düşüncem ama, kimsenin gönlünü kırmamak adına yazıp çiziyoruz elbette.

    GERÇEK görüşümü sorarsanız hocam Ne alırsanız alın, hepsi aynı işi yapacak hepsi de aynı şekilde yapacak buna emin olun.

    Siz çözmüşsünüz işi ne güzel, SİEMENS üretmiyor da sanki diğerleri üretiyor mu?

    Üreteni de açıkladık defalarca, sanki üreten de Allah aşkına cevherinden ham mamddesine kadar kendisi çıkartarakmı üretiyor o da gidip bir çok malzemeyi dışarıdan alıyor bu nedenle ben bu üretim mevzuuna pek takılmam hatta neredeyse Hİç takılmam zaten.

    haaa elbette bu konuda isim yapmış köklü markalar var kaliteli diye adlandırdığımız lakin, Ülkelere göre bu kalite olgusu da çok değişken ve ülkelere göre de bu kaliteli diye ADINI SATAN markalara ödenen miktarlarda çok değişken. Buna şöyle örnek vereyim. Bizim ülkemizde Mitsubishi Electiric dediğinizde akan sular durur ve adam 10.000TL istese yine kimsenin gıkı çıkmaz çünkü o bir ME, ama SAMSUNG dendiğinde ise amanın amanın amanın yerden yere vururlar markayı var efendim tırı vırı vs. Eee yurtdışındaki bazı ülkelere bakıyorsunuz SAMSUNG klima ME den pahalı veya neredeyse aynı fiyat. Haydi ben pahalı kısmını geçtim aynı kısmında kalalım. Peki madem ki SAMSUNG ile ME fiyat olarak aynı, o halde madem ME SAMSUNG markasına göre daha kaliteliydi de, neden daha pahalı teknolojiyi DANDİK denilen SAMSUNG ile aynı fiyata satsın.

    Gelin buradan başka bir konuya geçelim, Madem aynı fiyata satılabiliyor da bu ürün, neden bizim ülkemizde 3 katı fazla paraya satılıyor?


    Konu uzun hocam sizinle ilgili olmayan kısımlara girmemek için kesiyorum burada, vurgulamak istediğim konu şu, benim hep yazdığım bir yazı vardır. KLİMA İŞİ KOŞUL İŞİDİR, MARKA İŞİ DEĞİLDİR. HERKESİN DE KOŞULU FARKLIDIR.

    Bu anlamda, Size en ekonomik şekilde en ucun güvence ile sizin istediğiniz özellikleri barındıran ürünü en iyi servis hizmeti ile veren marka en kral markadır bu kadar basit.

    Bu doğrultuda sizin için uygun olan ürün bu ise, baktım teknik özellikleri de gayet düşüncelerinize yatkın, o halde almanızda hiç bir sakınca yoktur azizim.




  • Hocam çok doğru şeyler yazmışssınız. Maalesef bazı imajı yüksek markaların ülkemizde daha yüksek fiyatlara satılması biraz da ülke distribitörünün fiyat politikası ile igili.
    ME konusunda iklimsa burnundan kıl aldırmayan bir kurum. Elbette ME nin kalitesine söylecek hiç lafım yok. Ancak ben şu an için o ücretlere çıkmak istemiyorum gerçekten.

    Geriye üretim yapmayan firmalar kalıyor ki bunların içinden de servisi güçlü olanlar benim için ön planda. Arçelik ve Beko bu anlamda daha öndeler ama 12.000 btu luk onlarda 2.200 / 2.300 civarında. baymak ın servisi nedense pek bir güven vermedi, yoksa 7 yıl garanti çok cazip

    siemens/bosh grubu da klima konusunda çok da yüksek satış rakamları olmayan bir durumda. Ama yine de servis konusunda baymak ve benzeri markalardan daha bir iyi durumdalar diye düşünüyorum.

    bakalım deneyip göreceğiz :)

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KORO -- 2 Haziran 2017; 14:22:45 >




  • Merhabalar,

    Bildiğiniz gibi evde hazır tesisata almıs oldugum Siemens klima uyumlu olmadıgı için iade edip Mitsubishi SRK35ZMP-S 12.000 btu luk klimayı almıştım İzmirdeki bir iklimsa bayinden.

    Servis (iki kişi) bugun klima ile birlikte geldi. Daireye girer girmez sadece soğutma için kullanacaksanız yeterli gelir ısıtma da problem yaşabilirsiniz dedi.

    Sonra mütahit firmanın mekanik ekibi gelip duvarda gizli tesisatın yerini gösterdiler. İklimsa servisi gösterilen yeri kırarak tesisata ulaştı. Bu arada Siemensin 5 li kablo olmadıgını gerekçe göstererek montaj yapmadıgını söylediğimde şaşırdılar ve bir kaç çözüm yolunda bahsedip biraz da servise gelen arkadasların iş güzarlığı olmus yorumunda bulundular.

    Önce iç ünitenin montajını yaptılar. Zaten her türlü kablo hazır oldugu için kolay oldu.

    Sonra dış ünitenin montajına geçildi. En sonunda vakumlama yapıldı (10 - 15 dakika sürdü) ibre -1 I gösterdiğnde vakumlamayı bitirip bir sure ibreyi gözlemleyerek kaçak olup olmadıgına baktılar. İbrede bir değişme olmayınca kaçak yok diyerek klimayı çalıştırdık.

    Öncelikle klimanın dış ünitesini dinledim, dış unite için ayrılan yer balkon kapısının hemen yanında oldugu için salona ses gelir diye korkmuştum ama korkum yersiz çıktı gerçekten çok sessiz geldi bana.

    İç unite de keza oldukça sessiz geldi (en düşük fanda). Ses anlamında oldukça tatmin oldum diyebilirim.

    Performans için fazla bir yorum yapamıyorum. Zira 3-5 dakika bişey çalıştı. Ama genel olarak hemen bir soğukluk hissedildi oda da.

    İç unite son derece sade, sıcaklık ekranı bile yok

    Aşağıda bir kaç fotogram paylaştım, sorunuz olursa yine cvp lamaya çalşırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KORO -- 16 Haziran 2017; 14:27:53 >




  • bu daire planına göre 12.000 yetermi-MITSUBISHI SRK35ZMP ALINDIbu daire planına göre 12.000 yetermi-MITSUBISHI SRK35ZMP ALINDI




  • bu daire planına göre 12.000 yetermi-MITSUBISHI SRK35ZMP ALINDI
  • bu daire planına göre 12.000 yetermi-MITSUBISHI SRK35ZMP ALINDIbu daire planına göre 12.000 yetermi-MITSUBISHI SRK35ZMP ALINDI




  • bu daire planına göre 12.000 yetermi-MITSUBISHI SRK35ZMP ALINDIbu daire planına göre 12.000 yetermi-MITSUBISHI SRK35ZMP ALINDI




  • KORO K kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlısı olsun.

    Dış üniteyi o haliyle yere bırakmadılar değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam hayırlısı olsun.

    Dış üniteyi o haliyle yere bırakmadılar değil mi?

    teşekkürler hocam..yok yok Dış üniteyi takozlayıp duvar dibine ve köşeye doğru daha düzgün bir şekilde konumlandırdık...ama yerde sonucta...aslında montajın bitmiş halini de çeksem olurmus



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KORO -- 16 Haziran 2017; 17:49:24 >
  • KORO K kullanıcısına yanıt
    Vakumlama bittikten sonra ibreyi gözlemlemiş olmalarına hayret ettim, zira kimse beklenmeye yeltenmiyor. Sonrasında ise bilindik gaz kaçırma sorunları maalesef.

    Memnuniyetle kullanırsınız inşallah.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.