Şimdi Ara

Bu canlılar neden bu şekilde davranıyorlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi geceler. Bilim bölümünde daha önce hiç mesaj yazmamıştım, bu ilk mesajım olacak. Konular hakkında pek bilgim olmadığı için sadece okumayı tercih ediyorum, konular hakkında cahil olduğum için herhangi bir tartışmaya giremiyorum. Fakat bugün birkaç sorum var ve gerçekten cevabını merak ediyorum. Sorularımı sorarken videolarla destekleyeceğim fakat videoları izlemek istemeyenler içinde zaten soruyu sorarken açıklamasını yapıyorum, yani videoyu izlemeniz şart değil meseleyi anlamak için.



    Görüntüde görüldüğü üzere, son derece güçlü bir timsah ile kendini hiçbir şekilde savunamayan aciz ceylanların ''mücadelesi'', daha doğrusu timsahların avı. Lise biyolojiden aklımda kalanlar, doğal döngü, ekolojik denge gibi terimler. Bu konuda hiçbir bilgim yok. Fakat bir tarafta güçlü bir hayvan var, diğer tarafta son derece zayıf bir hayvan var. Sonuç hep belli, güçsüz olan hayvan her seferinde ölüyor. Bunun sebebi nedir bilimsel olarak? Neden timsah bu şekilde güçlüyken, onun avı olan canlılar bu kadar güçsüz ve çaresiz? Neden timsahın sahip olduğu donanımlara sahip değil? Ve neden timsahlar böyle davranıyorlar? Bunu gerçekten merak ediyorum arkadaşlar. Neden yani? Beslenmek için tek yol bu mu? Neden kendi gibi bir canlıyı öldürüyorlar?





    Bakın burada da benzer bir manzara. Hatta bu videoda insanlarında hayvanlığını görebilmek için ilk 18 saniyeye bakabilirsiniz. Yani aç bir domuzun bu zaafından faydalanarak, onu timsahın önüne çekip ona yem etmek ve bu manzarayı kayda almak için bir domuzun önüne ekmek atılıyor ve zavallı hayvan ona uzanırken timsah tarafından öldürülüyor. Bir insan neden bu kadar vahşi olur? Yani sadece zevk için canlı avlayan insanları hepimiz biliyoruz. Dertleri nedir bu insaların? Neden zevk için bir can almak ihtiyacı hissediyorlar?





    Buda son video. Aslanların buffaloyu avlıyorlar.


    Evet arkadaşlar. Bu döngü neden var? Neden bazı hayvanları ''Kusursuz katil, Avcı'' diye adlandırıyoruz ve o hayvanlar neden bu donanımlara sahip? Neden onlar bu donanımlara sahipken, onların avı pozisyonunda olan hayvanlar bu donanımlardan mahrum? Ve neden bu hayvanlar diğer hayvanları öldürüyorlar? Aklıma gelen ilk şey ''Hayatta kalmak için''. Fakat bu hayvanlar durup dururkende öldürebiliyorlar. İnsanlara saldıran aslanlar var. Hatta, kendi sahibine saldıran yırtıcı hayvanlar var. Yıllarca onu besleyen sahibini dahi öldürebiliyorlar. Neden?

    Ve bu hayvanlar neden yırtıcılıklarından sıyrılamıyorlar? Dediğim gibi o doğal ortamlarından alındıklarında, yıllar geçsede yine benzer davranış sergiliyorlar ve yıllar sonra doğal ortamına bırakıldıklarında hiçbir adaptasyon sorunu yaşamıyorlar.

    Bilim bunları nasıl açıklıyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Gerçekten güzel konu kardeşim. Bun sorularının cevabını ben de bekliyorum.
  • quote:

    Bu döngü neden var?


    Bu dongu, kendiliginden olusuyor. 2 tane varsayimimiz olsun:

    1) Dunyada kisitli sayida bitki var.
    2) Istedigimiz ozellikleri gelistirebiliyoruz. ( Istersek penceli, zehirli, kaplan disleri olan hava ucan bir yaratik olabiliyoruz; istersek solucan olup toprakta takiliyoruz )

    Amacimiz da hayatta kalmak, neslimizi surdurmek.

    Ilk basladigimizda her taraf bitki ortusuyle kapliyken, pencelere; kasli ayak ve ellere ( on ayaklara ) vs ihtiyacimiz yok. Cunku sahip oldugumuz her ekstra ozellik bizim daha fazla kalori almamiz gerektigi anlamina geliyor. Sadece bitki yiyen basit bir canli olsak yeterli. Fakat herkes bu mantikla sadece bitki yiyen canlilari tercih ederse; sinirli bitki ortusunde bitki azalacak, canli artacak. Iste bu noktadan sonra bu oyuna yeni baslayan birisi icin etcil olup avlanmak daha avantajli. Zira et daha cok.

    Otla beslenenlerin kacmak icin gerekli donanimi olmasi yeterli. Etle beslenenlerin de otcullar kadar gelismis sindirim sistemlerine ihtiyaclari yok. Fakat onlar icin de grup halinde avlanmak avantajli. Iste bu etcil ve otcul canlilar "oyuna" basladiklari hallerinin uzerine evrimleserek surekli kendi alanlarinda gelisiyorlar.

    Ben daha iyi kacmaliyim, o halde hizli bacaklar gelistireyim diye bir sey yok elbette. Yavas olanlar eleniyor, hizli olanlar genlerini aktariyor. Bir sonraki jenerasyon hizli anne ve babalarin jenerasyonu oluyor. Ayni mantik etciller icin de gecerli.

    Et yiyenleri yiyebilen etciller turuyor. Sonra da onlari yiyebilenler. Fakat bu kadar yirtici hayvani avlayabilecek donanim, yani kas gucu, cene yapisi, hizli kosma vs hayvanlara bakmasi gereken zor bir bunye kazandiriyor. Evin buyuk olursa, isitmak daha da zorlasacak. Cok kasli, super bir avci olursan surekli avlanman gerekecek. Fakat mesele, herkesi oldurmek degil. Zaman icerisinde kaybolmamak.

    Iste bu sebeple besin zinciri olusuyor ve bir noktada kilitleniyor. Cunku en ustteki herkesi yiyen ve kendisini kimsenin yiyemedigi canlinin isi aslinda o kadar da kolay degil. Ornegin cita dunyanin en hizli kara canlisi olmasina ragmen %25 gibi bir basari oraniyla avlaniyor. Ceylan buyuk ihtimalle kaciyor ondan. Neden ? Cunku tek mesele hiz degil. Cita 2 dk sonra yorulacak, ceylan 15 dakika kosabilir. Bir iki manevrayla atlatirsa pacayi kurtariyor. Kirpi ise top olup sadece bekliyor. Cok az enerji harcayarak kendini kurtarmanin bir yolunu bulmus.

    Meseleye 1 ceylan, 1 aslan gibi degil de; ceylanlar ve aslanlar gibi bakip kalori hesabi uzerinden yaklastiginda aslinda ceylanin ya da domuzun hic de aciz bir canli olmadigini gorursun.
    Ornegin bazi turleri 320 derecelik bir alani gorebilirler. Yani 40 derece daha gorse "arkasini" gorecek.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Pronghorn

    Sen insan zekasi ile ceylan olsan, timsahin bulundugu suya hayatta girmezsin. Fakat bu canlilarin nesillerini devam ettiren baska bir gudu daha var. O da "suru halinde dolasmak". Yani 100 tanesi o sudan gecmeye calisir, 98 tanesi bunu basarir. Nesil devamini saglar. Bu bize ilk basta cok sacma geliyor ama insanlar da aslinda ayni paradigmayi takip ediyorlar. Ornegin biz de hayatimizi kurtarmak icin calisip, okul okuyup para kazanmaya calisiyoruz. Fakat istatistiki olarak su bir gercek ki bazilarimiz bunu basaramayip fakir olacaklar. Ama yine de yapiyoruz. Cunku elimizdeki yontem bu. Herkesin izledigi sey bu.

    Sen kafana gore bir habitat kursan ve baslangic olarak canlilara "tercihinizi yapin, etcil mi olmak isterdiniz otcul mu " desen yine bu sekilde bir besin piramidi olusacakti.

    Her besin piramidinin tepesinde de "Apex Predator" ( Turkcesini bilmiyorum bunun ) denilen kimsenin avlayamadigi bir canli bulunur. Bu digerlerinden daha "ustun" degildir aslinda. Ornegin Afrika Vahsi kopegi Apex predatordur.
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_apex_predators

    Ornegin eski zamanlarda yasamis, nesli tukenmis "Ayi Kopek" ya da "Ayi Kurt" diye bilinen bir canli var. Ayi ile Kurt karisimi bir sey. Ustelik %100 et ile besleniyor ( Etcil diye bilinen her canli aslinda %100 et ile beslenmez ). Ayi gibi guclu, kurt gibi cevik vs. Ama nesli tukenmis gitmis. Sivrisinek hala hayatta.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Bear_dog

    Bazi canlilar en tehlikede olduklari zamanlari yani kucukluk donemlerini "farkli" bir canli gibi gecirip sonradan baska bir "sey" e donusuyorlar. Metamorfoz. Bazilari duruma gore ( sicaklik gibi ) erkek ya da disi oluyor, hatta etcil ya da otcul oluyorlar.

    Yani elimizde kisitli imkanlarla ve tehlikelerle dolu bir hayat var ve herkes bu probleme en uygun cozumu bulmaya calisiyor.

    Arkadaslar bu yaptiginiz cok vahsi, birbirinize zarar vermeyin; gelin kardes kardes yemek yiyelim gibi insani duygularla meseleye yaklasma durtusunu anlayabiliyorum ama hayat kimse icin oyle degil. Insanlar icin de boyle. Sen universite sinavinda bir yere yerlestiysen eger, bunu oraya yerlesmek isteyen baska birini eleyerek yapabilirsin ancak.

    Videodaki domuza ekmek atanlara nefretlerimi iletiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Avın da avcıya ihtiyacı var. Av çok ürerse, bölgesinde kıtlık başgösteriyor. Çok fazla nüfusu, toprak besleyemiyor. Bu sefer açlıktan veya susuzluktan ölüyolar. Dünyada çok hassas doğal bir denge var. Mesela kurbağa bacağı yemey çok seven Fransızlara satmak için bol bol kurbağa avlayan Hintliler, sivrisineğin aşırı üremesi sonucu, sıtma denen hastalık yüzünden büyük kayıp verdiler. Yılan tehlikeli hayvan deyip öldürürsen, yer gök fare olur. Arılar birden dünyada biterse, çiçekler döllenemez, dünyada insan hayatı çok büyük tehlikeye düşer. Bunun gibi binlerce örnek verilebilir.



    Bilim bu doğal dengeye ne diyor? Hiçbirşey diyemiyor. Sadece hayvanların doğal yaşam alanlarını bozarsak, nesilleri tükenir diyor. Zaten son 150 yılda, 150 bin çeşit hayvanın neslinin tükenmesine sebep olmuşuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 18 Mayıs 2017; 12:51:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum hocam. Bu bahsettiklerinizi biliyorum.

    Benim anlamadığım, bir aslan bu donanımlara nasıl sahip oldu? Onun avı olan canlılar neden bundan mahrum?

    İkinci olarakta. Mesela aslanlar o yırtıcı olma pozisyonundan çıkamıyor. Yıllarca kendi elinizle besleseniz dahi, günü geliyor sizi öldürebiliyor. Neden? Eğer tek amaç hayatta kalmak ise, onu hayatta tutan, ona hergün et veren sahibini neden öldürüyorlar? Bide karınları tok iken, hiçbir tehdit altında değilken yapıyorlar bunu.

    Yani benim kafamı kurcalayan şey bu. Öldürmek için var gibiler. Yani tarif edemediğim bir negatiflik var bu canlılarda. Yoksa besin zinciri veya o onu yemezse öbürü çok çoğalır meselesi değil yani.

    Ben çok hayvan besledim. Kedi, köpek, kuş vs. Hatta köyümüzde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarımızda var. Mesela onlarda bu negatiflik yok. Boyun eğmişler. Uysallar. Bi zararları yok.

    Bilmem anlatabiliyor muyum. Oysa timsah, Leopar, sırtlan, aslan gibi canlılar sanki tamamen öldürmeye proglamlanmış gibi.

    İşte bunun sebebini merak ediyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay

    quote:

    Bu döngü neden var?


    Bu dongu, kendiliginden olusuyor. 2 tane varsayimimiz olsun:

    1) Dunyada kisitli sayida bitki var.
    2) Istedigimiz ozellikleri gelistirebiliyoruz. ( Istersek penceli, zehirli, kaplan disleri olan hava ucan bir yaratik olabiliyoruz; istersek solucan olup toprakta takiliyoruz )

    Amacimiz da hayatta kalmak, neslimizi surdurmek.

    Ilk basladigimizda her taraf bitki ortusuyle kapliyken, pencelere; kasli ayak ve ellere ( on ayaklara ) vs ihtiyacimiz yok. Cunku sahip oldugumuz her ekstra ozellik bizim daha fazla kalori almamiz gerektigi anlamina geliyor. Sadece bitki yiyen basit bir canli olsak yeterli. Fakat herkes bu mantikla sadece bitki yiyen canlilari tercih ederse; sinirli bitki ortusunde bitki azalacak, canli artacak. Iste bu noktadan sonra bu oyuna yeni baslayan birisi icin etcil olup avlanmak daha avantajli. Zira et daha cok.

    Otla beslenenlerin kacmak icin gerekli donanimi olmasi yeterli. Etle beslenenlerin de otcullar kadar gelismis sindirim sistemlerine ihtiyaclari yok. Fakat onlar icin de grup halinde avlanmak avantajli. Iste bu etcil ve otcul canlilar "oyuna" basladiklari hallerinin uzerine evrimleserek surekli kendi alanlarinda gelisiyorlar.

    Ben daha iyi kacmaliyim, o halde hizli bacaklar gelistireyim diye bir sey yok elbette. Yavas olanlar eleniyor, hizli olanlar genlerini aktariyor. Bir sonraki jenerasyon hizli anne ve babalarin jenerasyonu oluyor. Ayni mantik etciller icin de gecerli.

    Et yiyenleri yiyebilen etciller turuyor. Sonra da onlari yiyebilenler. Fakat bu kadar yirtici hayvani avlayabilecek donanim, yani kas gucu, cene yapisi, hizli kosma vs hayvanlara bakmasi gereken zor bir bunye kazandiriyor. Evin buyuk olursa, isitmak daha da zorlasacak. Cok kasli, super bir avci olursan surekli avlanman gerekecek. Fakat mesele, herkesi oldurmek degil. Zaman icerisinde kaybolmamak.

    Iste bu sebeple besin zinciri olusuyor ve bir noktada kilitleniyor. Cunku en ustteki herkesi yiyen ve kendisini kimsenin yiyemedigi canlinin isi aslinda o kadar da kolay degil. Ornegin cita dunyanin en hizli kara canlisi olmasina ragmen %25 gibi bir basari oraniyla avlaniyor. Ceylan buyuk ihtimalle kaciyor ondan. Neden ? Cunku tek mesele hiz degil. Cita 2 dk sonra yorulacak, ceylan 15 dakika kosabilir. Bir iki manevrayla atlatirsa pacayi kurtariyor. Kirpi ise top olup sadece bekliyor. Cok az enerji harcayarak kendini kurtarmanin bir yolunu bulmus.

    Meseleye 1 ceylan, 1 aslan gibi degil de; ceylanlar ve aslanlar gibi bakip kalori hesabi uzerinden yaklastiginda aslinda ceylanin ya da domuzun hic de aciz bir canli olmadigini gorursun.
    Ornegin bazi turleri 320 derecelik bir alani gorebilirler. Yani 40 derece daha gorse "arkasini" gorecek.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Pronghorn

    Sen insan zekasi ile ceylan olsan, timsahin bulundugu suya hayatta girmezsin. Fakat bu canlilarin nesillerini devam ettiren baska bir gudu daha var. O da "suru halinde dolasmak". Yani 100 tanesi o sudan gecmeye calisir, 98 tanesi bunu basarir. Nesil devamini saglar. Bu bize ilk basta cok sacma geliyor ama insanlar da aslinda ayni paradigmayi takip ediyorlar. Ornegin biz de hayatimizi kurtarmak icin calisip, okul okuyup para kazanmaya calisiyoruz. Fakat istatistiki olarak su bir gercek ki bazilarimiz bunu basaramayip fakir olacaklar. Ama yine de yapiyoruz. Cunku elimizdeki yontem bu. Herkesin izledigi sey bu.

    Sen kafana gore bir habitat kursan ve baslangic olarak canlilara "tercihinizi yapin, etcil mi olmak isterdiniz otcul mu " desen yine bu sekilde bir besin piramidi olusacakti.

    Her besin piramidinin tepesinde de "Apex Predator" ( Turkcesini bilmiyorum bunun ) denilen kimsenin avlayamadigi bir canli bulunur. Bu digerlerinden daha "ustun" degildir aslinda. Ornegin Afrika Vahsi kopegi Apex predatordur.
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_apex_predators

    Ornegin eski zamanlarda yasamis, nesli tukenmis "Ayi Kopek" ya da "Ayi Kurt" diye bilinen bir canli var. Ayi ile Kurt karisimi bir sey. Ustelik %100 et ile besleniyor ( Etcil diye bilinen her canli aslinda %100 et ile beslenmez ). Ayi gibi guclu, kurt gibi cevik vs. Ama nesli tukenmis gitmis. Sivrisinek hala hayatta.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Bear_dog

    Bazi canlilar en tehlikede olduklari zamanlari yani kucukluk donemlerini "farkli" bir canli gibi gecirip sonradan baska bir "sey" e donusuyorlar. Metamorfoz. Bazilari duruma gore ( sicaklik gibi ) erkek ya da disi oluyor, hatta etcil ya da otcul oluyorlar.

    Yani elimizde kisitli imkanlarla ve tehlikelerle dolu bir hayat var ve herkes bu probleme en uygun cozumu bulmaya calisiyor.

    Arkadaslar bu yaptiginiz cok vahsi, birbirinize zarar vermeyin; gelin kardes kardes yemek yiyelim gibi insani duygularla meseleye yaklasma durtusunu anlayabiliyorum ama hayat kimse icin oyle degil. Insanlar icin de boyle. Sen universite sinavinda bir yere yerlestiysen eger, bunu oraya yerlesmek isteyen baska birini eleyerek yapabilirsin ancak.

    Videodaki domuza ekmek atanlara nefretlerimi iletiyorum.



    Anlatmak istediğiniz şeyin mantığını anladığımı sanıyorum.

    Yani, canlı kendisi için bir yol çiziyor (yoldan kastım, "ben bu şekilde hayatta kalabilir ve genlerimi gelecek nesillere bu şekilde aktarabilirim"), sonra bu yol için kendini geliştiriyor. Kendini geliştirenler hayatta kalıyor, geliştiremeyenler yok oluyor. Kendini geliştirenler, bu özelliklerini gelecek nesillere aktarıyor, ve zaman içerisinde bu özellikler giderek daha güçlü bir hale geliyor, işte gerekli donanımlara, yani keskin dişlere, güçlü bir ağız basıncına veya kaçmak için yüksek bir hıza ve ivmelenmeye vs sahip oluyorlar gibi gibi, ve bu süreç tamamen kendiliğinden oluyor, doğru mu anlamışım?

    Yakın bir zamanda izlediğim bir belgeselde kötü huylu aslanlardan bahsediliyordu. Bu aslanlar avlarını öldürmeden yiyorlardı. Fakat av, bir tepki gösterdiğinde, biranda ayağa kalkmaya çalıştığında, "aslanın temel içgüdüsü devreye girerek, avı direkt boğmaya başladığından" bahsediyordu.

    Buradaki "temel içgüdü" diye bahsedilen şeyde mi sizin ifade ettiğiniz şekilde kazanılıyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Up

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani, canlı kendisi için bir yol çiziyor (yoldan kastım, "ben bu şekilde hayatta kalabilir ve genlerimi gelecek nesillere bu şekilde aktarabilirim"), sonra bu yol için kendini geliştiriyor.

    Canlı kendisi için bir yol çizmiyor aslında. "Öylece" var oluveriyor. Bu varlığı da, yapmaya koşullandığı şeyleri yapıyor. Koşullanmalar canlının, çevreyle girdiği etkileşimin ürünleridir. Karnın açsa, karşında bir yemek varsa ve aklında sana engel olacak bir fikir yoksa, o yemeği yersin.

    Bir canlının yaptıkları arasına üreme de girmişe, aktırılmış oluyor genleri. "Kendim için en iyisini yapmalıyım." diye içkin bir düşünce yok. Ama canlılar kendileri için hep en iyi olanı yapmaya çalışıyorlar. Peki bu çaba nereden geliyor?

    İnsan sağ yanağından yumruk yerse başka, soldan yese başka yöne savrulur. Bir şekilde oluşan canlılardan da kimi çaba sarf edecek potansiyelde doğuyor, kimi değil. İstençten yoksun olanlar değil üreyecek, yaşayacak enerjiyi bile zor buluyorlar. Ve ölüyorlar. Ölünce de genleri aktarılmamış oluyor. İçlerinde azim olanlar ise didinip yaşıyor ve kendileri gibi didinip yaşayacak 'benzerler' üretiyorlar. Azmetmeye bu yüzden bu kadar sık rastlanıyor doğada.

    Aslında çabalamaya meyilli olmakta öyle aşkın bir şey değil. Nasıl solungaçsız balık yaşayamazsa, istençsiz canlı da yaşayamıyor. Yaşayamayınca da, onun gibilere rastlanmıyor.

    Sorunu kısaca yanıtlamış olayım: Mahkumlara kan testi yapıldı mı genelde testesteron oranı fazla çıkıyor. Bazı hormonların fazlalığı ya da eksikliği canlıyı öfkeli, saldırgan veya umursamaz yapabilir. O canlı türünden, o çevrede, demek ki aşağı yukarı böyle bir hormonal denge tutturanlar hayatta kalmış ve üremiş; hal böyleyken de bu durum, o tür için bir karakteristik halini almış. İstisnalar hep mümkün ama istisnaların, istisna olmalarının da açıklanabilir nedenleri var elbette.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73A8A7D1E -- 2 Haziran 2017; 21:20:54 >




  • Çok dolu ve aydınlatıcı bir yazı olmuş teşekkürler. Ben güncelleme mantığını tam kavrayamıyorum. Avcılar için dişlerin sivrilmesi, seçilen bir özellik ama ortada dişlere "sivril!" komutunu veren bir şey yok gibi. Bu, milyonlarca yıl içinde sivri dişliler daha çok çiftleşmiş olarak mı anlaşılmalı yoksa geribildirimlere göre, canlı henüz hayattayken de genlerine etkiyen, dişi sivriltici etmenler olabilir mi?
  • Evrenin doğası gereği böyle davranıyorlar.Bu biraz sezgisel bir olay kanımca,örneğin bir balık doğar doğmaz direk yüzebiliyor.Bunu yapay zeka gibi düşün.Ürün ortaya çıkmadan evvel tüm algoritmaları eksiksiz bir şekilkde tamamlanmış ve herhangi bir etkiye karşı bir tepki üretebiliyor.Etki-tepki prensibi diyelim kısaca.
  • Şimdi tam olarak anlayabildim, teşekkürler.
  • Hocam attığınız domuz videosunu izleyince o kadar nefret ettim ki...



    Bu nasıl bir harekettir anlayamıyorum anlayamıyorum anlayamıyorum...



    Tamam, yaban hayatı bir gerçek, doğanın bir kanunudur, buna bir denilemez fakat insanoğlu niye herseye böyle çomak sokar ki ya?



    Ben şu fikri benimsedim ve benim bakış açım böyle : zekanın gelişimi ve bilinçli olmak tamamiyle bir hata. Yani evrim bizi şu anki donanimiza getirdi ama bu koca bir hata idi, hem diğer canlılar için, hem kendimiz için, hem de doğa için.



    Tez zamanda turumuzun devamliliginin sağlanmaması veyahut otoritemizin azalması dileği ile...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oyuncu0

    Hocam attığınız domuz videosunu izleyince o kadar nefret ettim ki...



    Bu nasıl bir harekettir anlayamıyorum anlayamıyorum anlayamıyorum...



    Tamam, yaban hayatı bir gerçek, doğanın bir kanunudur, buna bir denilemez fakat insanoğlu niye herseye böyle çomak sokar ki ya?



    Ben şu fikri benimsedim ve benim bakış açım böyle : zekanın gelişimi ve bilinçli olmak tamamiyle bir hata. Yani evrim bizi şu anki donanimiza getirdi ama bu koca bir hata idi, hem diğer canlılar için, hem kendimiz için, hem de doğa için.



    Tez zamanda turumuzun devamliliginin sağlanmaması veyahut otoritemizin azalması dileği ile...

    İnsan akıllı olursa böyle davranışlarda bulunmaz ve diğer canlılar ile gül gibi geçiniriz bence.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.