Şimdi Ara

Bu akşam AVATAR OSCAR'da nal toplayacak. --- NALI ÇOKTAN TOPLADI DA BİZİM ÜYELER TOPLAYAMADI --- (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
0
Favori
6.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sw klişe bir film değil klişeleri olusturan bir film ve milliyet cadde sinema eleştirmenleri sW ile auatarı karşılastıpmıs ve 6-1 sw kazandı ve herkes avatarın senaryosu ve konusunun zayıf o sw klıse değil kendi zamanındda klişeleri oluşturan bır filmdır sw dan sonra yapılan tüm filmlert onun özentisi olmuşlardır az yada çok.Ve avatarın başarılı bır gorsel efektı olabilir ama asla bir klasık olamaz.Çünkü daha önce de dediğim gibi bır filmin klasikler arasına girmesi için güçlü bir konusu başarılı bir senaryosu ve derin bir felsefesi olması gerekir.Ancak böyle sinema tarihine geçebilır.Bence bunu sizde anladınız ve kendinizle çelişmeye kıvırmaya basladınız önce senaryo önemli değil derken şimdi avatarın senaryosunu övüyosunuz kendinizi rezil ediyosunuz bence artık susun ve uzatmayın jaeamajm
  • Forumu büyük bir şevkle okumaya başladım, ama hangi yorumunun neresini düzelteyim bilemiyorum. Genel olarak verdiğim tepkileri aşağıda özetliyorum:

    Avatar'a efekt filmi diyenler, bir kaç ay sonra unutulur diyen arkadaşlara önerim o bayıla bayıla izledikleri Matrix, LTR üçlemeleri ile 300 Spartalı gibi filmlerin kamera arkalarını bir zahmet youtube'dan izlesinler...

    Avatar kalıcı olmayacak, unutulacak diyen arkadaşlar: Sinema tarihinde devrim yapan filmler içerikleri ya da çekim metodları ile sonraki filmlere ilham olan filmlerdir (Bkz: Matrix, LTR, T2) Avatar bırakın sinemayı modada bile büyük bir değişim yarattı.

    Hurt Locker filmine Amerikan progandası yapmıyor diyen arkadaşlar; hayatınızda kaç film izlediniz? Ve bunların kaçı Amerikan filmiydi?
    Film bariz biçimde hem militarizm hem de ırkçılık yapıyor. Iraklı insanlara uzak durulması gereken böcek diye bakılıyor. Ayrıca her patlama sahnesinden önce ezan sesi verilmesi ise terorizm ile İslam'ı özdeşleştiriyor. Yaralı ıraklıyı (terorist bile olsa) doktora götürmek yerine ölmeye terketmeleri ve bunu doğruymuş gibi yansıtmaları ise mide bulandırıcı.

    Oscar'dan Avatar'a fazla bir ödül beklemiyordum (Çünkü sistemi sorguluyor) Ama Hurt Locker'ı bu kadar ödüle boğacaklarını ve f.donanımhaber tayfasının da buna alkış tutacağını beklemiyordum. Selamlar...




  • Titanic ve Terminatör gibi filmlerden sonra James Cameron ' a bu filmi yakıştıramadım.Sanırım beklentilerimizi çok yüksek tuttuk bu film için.Belkide bu filmi başka bir yönetmen yapmış olsa idi bu kadar gişe yapamayacaktı , tabi ki bu kadar reklamında etkisi var.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.