Şimdi Ara

BTK raporuna göre mobil operatör şikayetleri ikiye katlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 038poyraz Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy şu anda #4
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BTK raporuna göre mobil operatör şikayetleri ikiye katlandı
    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2025 yılı dördüncü çeyrek verilerini içeren Elektronik Haberleşme Sektörü Pazar Verileri Raporu’nu yayımladı. Raporda tüketici şikayetlerindeki yükseliş dikkat çekti.

BTK raporunda BTK Online Tüketici Şikayet Sistemi üzerinden Kuruma iletilen şikayet sayıları sektörler halinde sınıflandırılıyor. Mobil operatör şikayetlerine baktığımızda 2024 ortalarında 16 bine kadar inen mobil şikayetler, 2025’in üçüncü çeyreğinde 35.999 ile rekor kırdı. 2025’in dördüncü çeyreğinde ise 34.368 şikayet aldı.

Ayrıca Bkz.5G zamla birlikte geldi: BTK mobil tarifelere yüzde 15,8 zam yaptı!

Mobil operatör şikayetleri, pandemi döneminde evden çalışmayla birlikte sıçrayan internet servis sağlayıcıların şikayetlerini yakaladı. 2025’in dördüncü çeyreğinde İSS’ler 41.516 şikayet aldı. Yukarıdaki grafikte yeşil çizgi İSS şikayetlerini, mavi çizgi ise mobil operatör şikayetlerini gösteriyor.

2025’te hem mobil operatörlerde hem de İSS’lerde şikayetlerdeki artışlar dikkat çekiyor. Bu artışların nedeninin 5G’ye geçiş için altyapı çalışmalarından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Mobil aboneliklerde şikayetlerin %32,5’ini taahhütname ve cayma bedeli, %29’unu faturalandırma, %20’sini kapsama alanı ve hizmet kalitesi, %10,8’ini abonelik işlemleri ve %7,3’ünü tarifeler ve kampanyalar oluşturdu. Kapsama alanı ve hizmet kalitesi şikayetleri 2024 yılında %19,50’lik paya sahipken 2025’in son çeyreğinde %20,40’a yükseldi.

Türkiye’de 1 Nisan 2026 tarihinde 5G teknolojisine geçiş yapıldı. 2026’nın ilk çeyrek verilerinde mobil şikayetlerin daha da artması bekleniyor. 2026’nın ikinci çeyreği itibarıyla paylaşılacak raporlar ise 5G’nin bu sorunları çözüp çözemediğini gözler önüne serecek.

Kaynak:https://btdunyasi.net/btk-raporuna-gore-mobil-operator-sikayetleri-ikiye-katlandi-kapsama-sorunu-yeniden-hortladi/
    Kaynak:https://www.btk.gov.tr/uploads/announcements/elektronik-haberlesme-sektorune-yonelik-pazar-verileri-raporu-2025-4-yayimlandi/ceyrek-raporu-2025-4.pdf

• Sınırsız Tarifeler ve 5G mevzusu da etkiliyordur illa ki.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Dacia Duster 1.0 ECO-G Comfort
  • beklentiyi karşılamıyolar çünkü, karşılıksız zam yapıp duruyolar

• Yokizm Qarabağlı kullanıcısına yanıt
    sadece Turkcell sınırsız tarife vermiyor

Duman olcagini biliyorda ondan vermiyor cunku hizli bir internette sinirsiz verse millet ondan alcak istedigi kadar para istesin alan olur çünkü bazılarının hiza ihtiyaci var bir yorum da görmüştüm adam fiberde 10terabayt net yemis hizimi düşürdü diye kuduruyordu sinirsiz fiber pakette bunu yapan 5g standalone hizinda neler yapar boyle 100 tane musterisi olsa zaten nanayi yer

• 5G konusunda ben de memnun değilim. Vodafone'un yetersiz kapsama alanından kaynaklanıyor olabilir. Evin ön tarafına geçtiğimde 450 Mbit, arka tarafına geçtiğimde 50 Mbit hız alabiliyorum. Çok dalgalanıyor. Ayrıca yoğun saatlerde hız düşüşü yaşanıyor. Sabah erken saatlerde daha hızlı. Anlaşılan bizim adamakıllı 5G'ye geçebilmemiz için birkaç sene gerekiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sonuç? Yaptırım uygulanıyor mu mesela? Vatandaşın lehine bir tane karar hatırlıyor musunuz? Çünkü hepsi kendilerinin elinde operatörlerin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attila_19 -- 8 Nisan 2026; 18:44:14 >
  • meric421 M kullanıcısına yanıt
    He sorun kullanıcılarda yani öyle mi? Öyle bir yazmışsın ki bunu anladım.

• Valla telefonla çok işim yok ama Türk Telekom'a geçtim rahatladım yıllardır Turkcell'deydim çok pahalı gelmeye başladı Vodafone'da geçtim hem doğru düzgün çekmiyor hem interneti yavaş TT'ye geçtim hem düzgün çalışıyor hem fiyatı uygun taahhüt bitti kendileri aradılar GB yukseltip sadece 50 TL zam teklifi yaptılar hemen kabul ettim yıllar sonra ilk defa operatörümden memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taklacpatates -- 8 Nisan 2026; 18:55:25 >
  • Devlet kendi kurumuna ceza kessin o zaman. Kapitalist diye gelip komünist oldular.

• Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Sonuç için girilmemiş ki haber. Toplumun artan şikayetlerini sadece dile getirmiş

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.