Şimdi Ara

BSA NEDİR?KİMLER RİSK ALTINDA? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
14.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • o anda tutanak tutuluıyor ve suc duyurusu baslıyor ondan sonra cezayı mahkemede veriyorlar

    kıvırabilme ihtimalim varmı diye sorucak olursan ben yine benim gibi bilgi işlemci arkadaşlarımdan duydum bazeninsana gelip süre verdikleri oluyormsu ama cok tandık firmalara reklam olmamak amacı ile yapılan bişi olabilir bu daha doğrusu reklam değilde yekünde cok üyük paralar tutuyorsakısa bir sürec verebiliyrolarmıs


    ama 100 - 150 pc için vermezler sanırım



    quote:

    Orjinalden alıntı: Saydam




    ya peki bu bsa geldigi zaman hemen cezayamı yoneliyor yoksa bir uyarı verip suremi veriyor nedır yanı bu durum

  • Konu ile alakası varmı bilmem ama ,

    birde şu gitti mitti gibi ikinci elci web sayfalarında işletim sistemi satıyolar.
    Geçen biriyle tartıştık.

    Adam ilan vermiş Hiç kullanılmamış orjinal işletim sistemi diye.
    ilk siz açıcaksınız kayıt olmadı felan filan demiş

    satıcıya sordum faturası varmı diye. Cevaben yok ama orjinal cd hiç kullanmadık dedi. lisan sorunu yok diye mesaj atmış.

    faturası olmadıktan sonra lisans zaten olmaz bunu bilmiyormusun. dedim

    kalktı ben msc sertifikated im gibilerinden bi cevap yazdı :

    alalaaa buyur burdan yak

    iyi incele sen mscd (şu mscd yi yanlış yazıyor olabilirim ) olmusun ama boşa olmuşsun , kullanılan işletim sisteminin faturası olmak zorunda diye biliyorum.. böyle yaparak bir şirketin başını yakarsın. kaldıki bir şirket faturalı işletim sitemini kullandıgı mekanın dışında yada şirketin adresi değiştiğinde MS ye bildirmek zorunda oldugundan çok kimsenin haberi bile yok sanırım.

    Sonrasında Doğruymuş diyip mesaj attı..



    Burada Olayı tamamen Bilgilendirmek Amacı ile aktarmaya çalıştım

    Dikkat edelim lisanslı aldıgımızı sandıgımız ürunun başımıza iş çıkarması 2 misli üzer insanı.




  • hak veriyorum yanlız tüketiciyi bilinclendirme kampanyalarıda cok zayıf bu konularda ama
    maalesef insanalr bir bilgi alabilmek için kılı kırk yarmak zorund akalıyorlar
  • Dogru O boyutuda var

    sahsen ULA yı okuduum zaman Ogün Benden iş çıkmıyor
  • fatura degilmiş onemli olan hologram ve kullandıgın sistemin keylerinin birbirini tutmasıymış birde cd
  • Oem lisans ve open lisans olarak en yaygın kullanılan iki ceşidi var

    bizim evlerde kullandığımız oem lisans oluyor hani şu pc store lerden aldığımız kutular içinden cıkan hologramlar vs.

    open lisansta kıymetli evrak tarzında bişi daha cok hisse senedini andırıyor :D

    üzerinde kaç adet neye ait lisans olduğu belirtiliyo

    mesela


    25 ad ,Ms Windows xp pro TR
    25 ad Ms Office 2003 pro std


    gibi ibareler var zaten bunları almak için fatura almanız şart

    oem alırkende fatura alıyorsunuz aa dersenizki ben pc mi satıyorum o zaman ne olucak üzeridneli hologram ve lisans numrası ile satarsanız hiç bi sorun olmuyor

    ayrıca open alınan lisanslama modellerinde cd zaten verilşmiyor ayrıca 45 $ ödeyip xp yükleme cd si alıyorsunuz bunada media cd diyorlar
    media cd nin bir özelliği var yükledikten sonra aktivasyon falan istemiyor hani piyasada activasyon gerektirmeyen crack li cd ler varya
    onlar aslında crack li diil bu media cd lerin kopyası

    herhangi bir ms partneri olan firmadan cd ler temin edilebiliyor

    ve yine open lisansınız varsa pc de kullandığınız cd keyin farklı olmasıda bir program teşkil etmiyor

    zira aynı cd key ile şirketinizde bulunan tüm makinalara sistem yada office kurabilirsiniz yeterki makina sayısı kadar open lisansınız olsun

    yanlız open lisans lar oem lisanlara göre tane başına 40 usd gibi daha pahalıya geliyor kullanıcıya fakat satıs sonrası imkanları anllattım üzere ve bujnlara benzer olgularla daha fazla olduğu için şirketler tarafından daha cok tercih ediliyor
    quote:

    Orjinalden alıntı: Saydam

    fatura degilmiş onemli olan hologram ve kullandıgın sistemin keylerinin birbirini tutmasıymış birde cd




  • efenim peki bu terbiyesiz ms in orginal server 2003 e bile telefon desteği vermek için kredi kartı numarasunızı ve soru başına bi miktar paranızı almasına ne diyosunuz :)

    hatta öle süper bi firmaki 9 ay önce hala satışta olan server 2000 için ek lisans pakerti artık üretmiyorlarmış 30 kullanıcıda kaldı makina :)

    madem 9 ay sonra destek vermicen ne demeye satarsın be öküz insan modeli demek geliyo içimden

    salak salak ekstra masraf yapıcaana fiyatlarını türkiye standarlatında alınabilir seviyeye çekse çok daha zekice olur kanısındayım zaten bilgisayarı 300 dolara mal etmeye çalışan biri 150 dolar işletim sistmeine 300 dolarda office veremiyo. bu işte bi enteresanlık var hemide çok kocamaaaaaaaan bi enteresanlık.

    sonuç olarak microsoft komik bi firma özellikle türkiyede :)
    bsa ya lafımız yok gitsin muhasebe programlarını sqlleri oracleları falan denetlesin

    yinede insaflılar! önceden bi arayıp bizde hiç kayıtlı lisansınız yok bi elinizdekileri faxlayında dosyanıza koyalım diyolar :) destek verdiğimiz bi kaç firmada başımıza geldi. adamlara alın diyosun almıyolar. bi telefon geliyo 50şer 50şer alıyolar :)




  • Hocam iyi demişsin walla azına sağlık

    ama şöyle bişi var sadece ms değilki bir cok firma telefonla destek vermek için önceden telefond estek sözleşmesi adında para aldıkları bir sözleşme yapıyorlar :s


    ayrıca ms den destek alıcağına kendin kas daha iyi o kadar parayı verdikten sonra destek aldığında onların verdiği cevaplar seni pek hoşnut etmicek emin olabilirsin

    lisans ücretlerine gelince gercekten sana bu konudada katılıyorum aşırı pahalı !!

    windows server için 30 kullanıcı demişsin call lisans tan bahsediyorsun sanırım 2003 call aldığın zaman 2000 kullanabiliyorsun o yüzden üretmiyorlar
    destek veriyorlar ama parayla :)

    komik bir firma değil müthiş para delisi bi firma :)


    birde biim milletimiz öyledir , bilgi işlem cileri yada danışmanlık firması tutarlar ama danışmanlarına inanmazlar şemdiye girdikten sonra açmaya çalışırlar
    :)




  • Konunun aslında gerçek yeri burası değil ama bilgilenme açısından faydalı olabileceği için burada kalabilir.

    BSA yada Microsoft hakkında, sadece bu firmalar değil tüm kişi ve kuruluşlar hakkıonda etik değerlerin dışına çıkacak şekilde yazılalr lütfen yazmayınız.

    Ticari kuruluşların amacı "kâr" elde etmektir. Dolayısı ile yazılım firmaları da bu yönde bir çaba içinde. dolayısı ile serbenst piyasa ekonomisi kurallağrı dahilinde belirledikleri fiyatlar şikayet edilebilecek bir durum değil.

    Neden Windws ? Linux yada solaris yada bir başka işletim sistemi değil. Neden Microsoft Office ? OpenOffice değil ? Arkadaşlar her şeyin bir bedeli vardır. doğal olarak bu beldeller ödenmek durumunda. Yukarıda microsoft aleyhine konuşan özellikle bilgi işlemci arkadaşların yazdıklarını hayretle okumaktayım. sizlelr bir programın oluşturulma aşamasında değil kurma ve sistemi stabil çalıştırma konusunun bile ne kadar zor bir iş olduğunu çok iyi bilmenize rağmen 250 milyon satırdan fazla oluşan bir işletim sistemini neden bu kadar pahalı olduğunu düşünüyorsunz ?

    Durum şu; satılan donanımsal ve yazılımsal ürünlerde ne kadar vergi ödendiğini biliyormusunuz ?
    100 YTL ye satılan bir donanım yaklaşık Türkiye gümrüğüne 30 YTL lik bir fiyat ile giriyor. Üzerine eklenen vergiler; komisyoncular vs derken cihaz son kullanıcıya 100 YTL olarak satılıyor. Peki bunun suçlusu bu cihazları imal eden üreticiler midir ? Yoksa satanlarmıdır? aynı şekilde yazılımlarda bu tip olaylara maruz kalıyor. TR de 100 milyon YTL ye satılan bir oyun; yapımcı firmanın elinden yine aşağı yukarı aynı rakamlara çıkıyor.

    Bu yazılımları üreten kişilerin yada firmaların kaç kişiye istihdam sağladığı ve ne kadar maaş ödedikleri hakkında bilginiz var mı ? Bir asganri ücretle çalışan kişi için bile işçi ve işveren SSK primlerini topladığınızda yaklaşık 250YTL vergi olarak devlete ödeniyor. Vede şirketin ettiği kar üzerinden inanılmaz derecede vergiler alınıyor. Bunların tümü bizim tabirimizle son kullanıcının cebinden çıkıyor.

    Sadece küçük bir örnek verelim... Basit olarak paintte kendi saç renginizi değiştirebilirmisiniz ? Aslında sorunun cevabı evet. MSPaint ikle bu iş yapılabilir teknik olarak. ama bu işiş yapmak için Photoshop kullanırsanız sonuca daha hızlı ulaşırsınız. Üzerinde aralıksız 3 ay çalışıpta bir saç rengini değiştirebileceğiz bir programla bize uğraşmak zor geldiğinden Photosop ile bunu dakikalar içinde yapabiliriz. Bu kadar emek kolaylığı getiren programı kullanmak bir tarafa bu iş için kaynak kodları "akıl edip" yazmak ve bu bilgiye sahip olan bir yazılımcı grubunu ihdistam etmek ve bu programa işte pahalı demek lisans felan deyip bu kişilerin emeklerini gasp etmenin hiç bir tutarlı yanı yok.

    Nasıl otomobil için para ödüyorsak, kendimizi zehirlemek için para harcıyor isek bir başkasının emekleri içinde harcanan yada verilen parayı çok görmemek gerekiyor. Türkiye şartları dersek ve bunu genele yayarsak kişinin oyun oynama hakkı yokmu yada bilgisayar internete girme hakkı yokmu bağlamında olayı değerlendirirsek bende olayı herkezin lüx sayılabilecek otomobil alma ve kullanma hakkı yokmu diye sormam her halde saçma olmaz.

    Firmalar hakkında iyi niyetli düşüncelere sahip olmamız gerekmiyor. ama yaptıkları işe saygı duymamız gerekiyor. Bizler senelerce bilgisayar ile yatıp kalkmamıza ve bilgi açısından çok donanımlı olmamıza rağmen; daha Teknik servise gelen bir cihazdan talep edilebilen paraları almakta zorlanırken şikayetler ediyoruz. Ya peki onların yani yazılımcıların feryatları ???

    Şikayet etmek yerine çözüm üretmek daha iyi. Lisans üsretleri daha az muadil yazılımlar kullanmak ve kullanmaya teşvik etmek bu durumda yapılabilecek en iyi ve akılcı çözüm.




  • bsa yeni deilki. 2 sene oncede sitesi vardi. son gunlerde türkiyede yazilim sektoru canlandigi icin bsa olaya ciddi el koydu. türkiyede yazilim sektörü dünya ortalamasının cok cok altında. hindistan pakistan yilda milyar dolarlar kazaniyor yazılımdan. olaya sadece windows acisindan bakmak hata olur.
  • arkadaşlar işletim sistemi değil ama bir çok programın Türkçesi yok hatta oyunların bile benim anlamadığım türkçesi bile olmayan bi programa Türkiye gibi bir pazarda bir sürü dolar veriyoruz onan sonra kalkmış yok emek hırsızlığı yok korsan kullanım falan diyorlar bence firmalar ilk önce Türkiyeye hakettiği değeri verecek burası artık iyi bir pazar ve ona göre biraz harcama yapıp her program ve oyuna Türkçe dil paketi yüklenmeli yani en azından lisanslı urün aldığımıza değmeli
  • türkiye olarak korsan piyasasında üst sıralarda yer alıyoruz

    diğer firmalarda bunu kendilerine gerekce gostererek türki pazarında fiyatları yüksek tutuyorlar xp open lisans bedeli 180 dolarlarda dolaşıyor

    bir işletmenin 100 pc si varsa 180.000 usd yapıyor bu dehşet bir para ben firma olarak kimseyi kötülemiyorum ama burada haksız rekabet soz konusu
    fiyatlar bu kadr yüksek olmasa kimse korsan kullanmaz

    sen xp orjinal ürünü 50 usd 80 usd gibi bir rakama sat o zaman korsana girerse bu ülke korsancı dersin


    ben sanmıyorumki xp pro 50 usd olsa bu forumda almayan biri kalır herkez alır .

    derin mevzular ya koyun gibi gidicez yada boyle güdülücez

    ha ben lisanslı kullanıyorum :)
  • hocam naptın sen
    quote:

    bir işletmenin 100 pc si varsa 180.000 usd yapıyor bu dehşet bir para ben firma olarak kimseyi kötülemiyorum ama burada haksız rekabet soz konusu
    fiyatlar bu kadr yüksek olmasa kimse korsan kullanmaz


    18.000 yazacaktın sanırım
  • Peki arkadaşlar,

    Bilgisayarımıza ilave parçalar alıyoruz.İçlerinden CD'ler çıkıyor.Programlar yükleniyor.Bunların lisanslarını nasıl kanıtlayacağız?

    Mesela NERO..!

    Bende Capture card var bundada baya program var.CD'lerini göstermem yeterli mi?

    Bütün programlarım lisanslı ama olmıyacak şeyden problem çıkmasından korkuyo insan değil mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MemphisLinus

    türkiye olarak korsan piyasasında üst sıralarda yer alıyoruz

    diğer firmalarda bunu kendilerine gerekce gostererek türki pazarında fiyatları yüksek tutuyorlar xp open lisans bedeli 180 dolarlarda dolaşıyor

    bir işletmenin 100 pc si varsa 180.000 usd yapıyor bu dehşet bir para ben firma olarak kimseyi kötülemiyorum ama burada haksız rekabet soz konusu
    fiyatlar bu kadr yüksek olmasa kimse korsan kullanmaz

    sen xp orjinal ürünü 50 usd 80 usd gibi bir rakama sat o zaman korsana girerse bu ülke korsancı dersin


    ben sanmıyorumki xp pro 50 usd olsa bu forumda almayan biri kalır herkez alır .

    derin mevzular ya koyun gibi gidicez yada boyle güdülücez

    ha ben lisanslı kullanıyorum :)





    microsoftun bilgisayar firmaları için yapıtığı bazı kolaylıklar yok dğeil. fakat aynı sektoru paylaştıkları için olabilir. sadece bilgisayarcılar için business partner denilen bir programla inanılmaz derece düşük bir fiyata inanamayacağınız kadar çok lisana alabiliyorsunuz. ve microsoft bunu her yeni yazılım çıktığında lisans numaraları ile birlikte size cdlerini yolluyor. tahminimce yakın bir zaman içinde geniş çaplı bilgisayar ağı olan işyerlerine de bu kolaylıklar microsoft tarafından sağlanacaktır...

    microsoftu bu kadar kötülemek gerçi bana göre haksızlık. tabiki istenen fiyatlar türkiye standartına göre çok yüksek fakat conewar ında söylediği gibi bu kadar emek verilerek yapılan ve bunları bir bütün haline dönüştürüp bize yalın halde sunulduktan sonra bunun bedelini sizden istemeleri hiçte yanlış bir davranış değil. düşünün. bir iş üzerinde uğraşıyorsunuz ve bunu konu üzerinde uzmansınız. daha sonra birileri sizden bunu almak istiyor ve sizde satıyorsunuz. daha sonra başka birine daha başka birina daha satıyorsunuz. daha sonra başka birisi gelip bu olayı kısayoldan kopyalayıp kullanıyor veya satıyor. bu konuda sizin düşünceniz ve yapcağınız hareket ne olurdu. tabiki hakkınızı en adil ve sert şekilde arardınız. o zaman yazılım firmalarının da hakkını vermek lazım. burada bir dll dosyasınıniçeriğinde ne vardır veya niye kullanılır dediğim zaman bana cevap verebilecek insan sayısı bir elin beş parmağı kadar bile olamaz. fakat bu yazılım firmaları bunlar gibi onlarca yüzlerce yazıp bunları en uygun şekilde çalışacak hale getirip sizlerin ve benim hayatımı kolaylaştıracak işler yapıyorlar. ve en doğal olarak haklarını arıyorlar. bu fiyatları yüksek yapan yazılım firmaları değil aracılarıdır. en basit örnek. bir oyun alın ve oyunu bitirin. sonunda mutlaka bu oyunu yazanların bir listesi çıkacak. bu listedeki insanları sayın bakalım sayabiliyormusunuz. hayır. neden çokmu hızlı geçiyor. hayır sadece çok fazla insan var. ve bu kişiler de haklarını arıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buun -- 6 Ocak 2006 0:37:31 >




  • Kiracımız olan bir şirkete 120 milyar ceza kesen bir denetim firması
  • iyi valla yaa ne güzel microsoft veya diğer firmalar kazansın diye dünyanın parasınımı vericezzz mesala bende 2 tane cafe var vee 25 e makina varr her 1 makinayı lisanslı işletim sistemi office vee diğerr denetledikleri ürünleri alıp kullanmaya kalksam bana bi makina 2 bin dolardan aşşağı patlarmı yaa az kazansınlarr bizde allalım mesala hadi işletim sistemi satıyosunn be adammm office yide üstünde hediye etsen ölürmüsünn:) ki office işletim sisteminden daha pahalıı
  • Bişey soracam ya. İş yerinde XP home edition kullansan orjinal BSA bişey dermi yani illa ki XP pro mu kullanmak lazım.Ha birde orjinal XP cdsi elimde var olsa yetiyomu.Yani lisans için ayrı para vermek lazımmı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sans Noblesse

    Bişey soracam ya. İş yerinde XP home edition kullansan orjinal BSA bişey dermi yani illa ki XP pro mu kullanmak lazım.Ha birde orjinal XP cdsi elimde var olsa yetiyomu.Yani lisans için ayrı para vermek lazımmı?



    orjinal cd hiç bir şey ifade etmiyor. bunun için bilgisayarın kasasına yapıştılarılan serial kod barkodu ve bu lisansın faturası olmak zorunda...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buun -- 13 Ocak 2006 0:23:31 >
  • Windowsun istediğiniz sürümünü kullanabilirsiniz arkadaşım. Ama şöyle bir durum var. Elinizde orijinal bir cd bulunması sizi kurtarmaz. Şöyle ki; bir cd bir makinaya kurulur, serial nosu da o makinaya kurulum sırasında yazılır ve microsofta kayıt ettirilir. O bilgisayar kayıt edildikten sonra yasaldır. Aynı cd ile bir başka makinaya kurulum yapamazsınız. Yapsanız dahi kayıt ettiremezsiniz. Bu teknik olarak mümkün değildir. Yani iş yerinizde bulunan makinede atıyorum xp home kurulu, elinizde de orijinal xp home cd si var. Ama o cd o makinada kurulmuş değilse siz korsan yazılım kulanıyorsunuz demektir. Bilmem anlatabildim mi...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.