Şimdi Ara

Browser Oyun Yapacağız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2D Browser oyun yapmak istiyorum. bunun için neler gerekli ? ben bildiğim kadarıyla anlatayım eksik yanımı görürseniz aydınlatırsınız hem bu işe kalkışmak istiyenlerede ufak tavsiyeler olur.

    - İlk olarak ekibi toparlamak gerekli -

    1- Yazılımcı

    2-Tasarımcı (Aşırı önemli. Günümüz oyuncuların %95i grafike bakıp oyunu oynuyor. Konunuz ne kadar sağlam olursa olsun grafik fıss ise sitenize bile girmiyor elaman.


    Aslında Ana Çalışanlar sadece bundan ibaret. Tabi işin olayına müzik filanda giriyor ama onları mecbur firmalara yaptırmak gerekiyor. Birde müzik hariç güvenlik var tabi, onun içinde güvenlik/yazılım firmalarına başvurmanız da fayda var.

    - İkinci olarak oyun hakkında plan yapmalısınız -

    Ne yapmak istediğinizi bir düşünün. Sonra olumlu ve olumsuz sonuçlarını düşünün. Ve tabi Playerları yani bizleri önüne katarak düşünmelisiniz. Aksi taktirde kanser kitleyi biliyorsunuzdur :D ''p2w, bune grind similatör, çok zor, bb, class nerf,ağla vs vs'' gibi oyun chatinde yazışmaları görebilirsiniz. :D
    ve tabi ki player kaybıda demektir.


    - Üçüncü olarak kaliteli bir server almalısınız -( Biz tam olarak burda kaldık )

    Nasıl bir server almalıyız?

    Yani aktif 1k-2k hatta 5-10k kullanıcıyı hedefliyoruz. Ayrıca ios ve Androide de getiricez bu oyunu. Ram işlemcisi depolama alanı vb.. sayısı kaç olmalı nereden alınmalı ? oyun çok detaylı olucak. ve 2d olduğu için çoğunluğu görsel olucak diğebiliriz.


    Ve bundan sonra ne yapmamız gerekiyor arkadaşlar ? şurda dikkat etmen gerek, şunu yapman gerek gibisinden aklınıza fikir gelirse çekinmeyin suratıma suratıma söyleyin.
    [simage]

    Browser Oyun Yapacağız.







  • Basit bir server kiralayarak başlayın. İnterneti yüksek, sıradan bir işlemciye sahip. Yetmedikçe arttırarak girin. Server satın almak diye bir dünya kalmadı. Şirketler satmıyor en azından.

    Ben googleın da(cloud.google.com) , amazonun da(console.cloud) cloud çözüm sistemlerini beğeniyorum. Fiyatlandırmaları da oldukça uygun, trafik tarafında da oldukça yüksek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 12 Ekim 2018; 18:23:54 >
  • Günümüzde bir oyunun hatta oyunla kısıtlı kalmayıp daha da genelleme yapacaksak her şeyin pazarlamasının iyi ya da kötü reklam olduğunu görebilirsin. Bu yüzden oyunu yapacağınız bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama o bütçeye kesinlikle reklam da dahil etmeniz gerekmektedir diye düşünüyorum. Aksi taktirde iyi fikriniz varsa çok az kişiye ulaşır, söner gider.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.