Şimdi Ara

Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri (195. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.116
Cevap
117
Favori
167.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İHC lerde sıkıntı yok problem yeni broadlink app ile google ve ifttt ye bağlanamaması .Bizdeki broadlink ürünleri eski versiyon olduğu için bağlanamıyoruz diye düşünüyorum fastcon lu yeni broadlink ürünü olan arkadaşlarda da aynı sıkıntı varmı merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yektahamit -- 4 Mayıs 2020; 21:27:53 >
  • Valla benim eu olmayan ihc de de sorun vardi. Anlamadim gitti. Neyse eu ile cozdum olayi ama yarin oburgun o da giderse problem benim icin

    Bu arada dun durumu broadlink e mail atarak bildirdim, bugun donus yapmislardi bi kac soru sormuslar, ekran videosu alip gondermemi istediler hatta. Sorulari cevaplayip video gonderdim, cevap bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 5 Mayıs 2020; 2:26:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yektahamit

    İHC lerde sıkıntı yok problem yeni broadlink app ile google ve ifttt ye bağlanamaması .Bizdeki broadlink ürünleri eski versiyon olduğu için bağlanamıyoruz diye düşünüyorum fastcon lu yeni broadlink ürünü olan arkadaşlarda da aynı sıkıntı varmı merak ediyorum.
    Dostum Broadlink attığım maile cevap vermiş.

    Şöyle diyorlar:
    Türkiye için ihc uygulamalarından EU versiyon olanın kullanılmasını öneriyorlarmış. Broadlink uygulamasıda universal uygulamaymış.
    Türkiyede inc eu yada Broadlink uygulamasını kullanın diyorlar.
    Tek seferde sadece 1 uygulamayı kullanın ve o uygulamadan cihazlarınızı ekleyin diyorlar.

    Yani sizin durumunuz için ihc olanlardan çıkış yapıp onları silip belkide sıfırdan kurulum yapıp tüm kurulum işlemini
    Broadlink uygulaması üzerinden yapmanız gerekir. Belki bu şekilde çözülür sorun.

    Ben son olarak inc eu yu kullanarak hallettim sorunumu ama Alexa cihazları bulmuyor çünkü Alexa da inc eu uygulamasını bağlayamıyoruz. normal inc ve Broadlink çıkıyor. Ben yarın hepsini silip sadece Broadlink uygulaması üzerinden yapmayı deneyeceğim, bakalım ne olacak.


    Attıkları mailin orjinalini ekliyorum:
    "Referring to the information you have shared, we would like to inform you that ihc App. is for (non-European countries) and ihc for EU App. is for (European countries) where as the new BroadLink App. is a universal App.
    Therefore, residing in Turkey, we recommend you to use ihc for EU App. or BroadLink App. One App. at a time to configure the RM device.
    Thus, configure the RM device with one of the App. and then add the compatible appliances to the App. and then try linking the same App. using the same login details to the Alexa skill and IFTTT."
  • Ben de benzer sorunlar yaşıyorum Google da veya mobilden ihc broadlink uygulamalarında cihazlar çevrimdışı görünüyor server Amerika'da olduğu için sanırım erişimde sıkıntı var. Cihazlar maclerini servera kaydediyormus diye duydum muhtemelen teknoloji savaşı burda da devreye girdi yakında kendi ses komut hesabını cikarmazsa Çin bu cihazlar elimizde kalacak gibi. Eu serverina da çok güvenemiyorum ABD serverina girdikten sonra cihaz tekrar euya kayıt olmayabilir
  • Arkadaşlar bütün gün bu konuyla ilgilenip problemin kaynağını nihayet buldum. Broadlink international support kulağının üzerine yatıyor karşı tarafı salak yerine koyacak şekilde mobil telefonunuzun internet bağlantısı olduğundan emin olun şeklinde cevaplar vererek gecistiriyorlar. Bütün uygulamaları ve serverları denedim ihc eu yu playstore yasaklamış indiren arkadaş nasıl indirdi bilmiyorum ama broadlink de eu serverindan da işlem yaptım muhtemelen aynı şeydir sonuç değişmedi Google home bağlantısı dışında yeni kurulum yaptığınız cihazlarda Türkiye üzerinden ağ dışından erişim şansımız maalesef artık yok. Yani cihazları ev dışından kontrol artık edemiyoruz. Muhtemel sebebi ABD de bulunan server Seattle da ve sadece Seattle da ki iplerden erişim yapılabiliyor nasıl bu veriye ulaştığım ise tek tek şehir şehir VPN ile ip alarak serverin iletişimi açtığı ip bir tek Seattle oldu. Yani ev dışında cep telefonu üzerinden ulaşabilmenizin tek yolu yeni kurulmuş cihazlar için sadece VPN kullanarak Seattledan ip almanız. Support a düzeltmeleri için mail attım bakalım ne diyecekler. Maliyetsel bir durum olduğunu ya da ABD Çin arasinsa ki teknolojik savaşın bir parçası olma olasılığı yüksek. Etkilendiğini düşündüğüm cihazlar prizler ve düğmeler. Enteresan şekilde mini rm ve e-sensor bu durumdan etkilenmemişti. Rm3pro arızalandı yolda gelen rm4pro nasıl olacak bilemiyorum gelince göreceğiz ama şu an VPN kullanmadan ev dışından priz ve düğmeleri kullanamıyorum.
  • bdurmus kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunu çözdüm forumda nasıl olduğunu yazdım Google home bağlantısı da tamam su an
  • İşin garibi sorun kalıcı çözüldü şu an vpnsiz bağlandığımda da sıkıntı yok home da da aynı çalışıyor. Muhtemelen servera yeni kurulum yaptığım cihazların mac idleri işlendi ve servera ulaşıma izin veriliyor. Sebebi de büyük ihtimal tr den bazı protokol çıkışlarını devlet yasaklıyor tahminimce. malum sebeplerden dolayı tweterda saçma sapan içeriklerin TT olması ve esas aradığınız içeriklerin gizlenmesi de bunun içinde olabilir bence. Yapılandırma protokolü de muhtemelen bu yüzden çıkamadığından Seattle da ki servera veri islenemeyip cihaz yerel ağ dışında offline kalıyordu. Kurulum tamamlanmiyor gibi düşünün. VPN ile eksik kalan paketler servera ilk bağlantıda işlenip sonrasında standart iletişim protokolü serbest demek ki. Başka mantıklı açıklama yok gibi benim bilgim dahilinde. Tam 1 2 günümü yedi ama olayı çözmek
  • metaldelta M kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarda anlattığım şeyi bir deneyin derim bende ki sıkıntılar bitti. Muhtemelen sizdeki de benzer sebepledir sorun çözülür diye düşünüyorum. Sonucu paylaşırsanız sevinirim
  • historyalp H kullanıcısına yanıt
    Ben bugun broadlink uygulamasini sifirdan kurdum. İlk kurdugumda ulkeyi Turkiye sectigim icin US servara baglanmisti. Bugun kurarken ulkeyi yunanistan olarak secip EU servara baglandim. Google home ve Alexa ya hesabi baglayinca cihazlarimi goruyor ama IFTTT gormuyor :) hepsini halledemedim yani tek bir uygulamayla, IFTTT icinde ihc eu uygulamasini kullaniyorum onunla baglaninca goruyor cihazlarimi.

    Bu arada google home uygulamasinda su sekilde bi sorun yasiyorum, A mail adresimle giris yaptim, broadlink hesabim bagli kalmis hesabi kaldiramiyorum, normalde bagli hesaplar cihaz kur bolumunde gozukur ama gozukmuyor sanki bagli degilmis gibi, seciyorum tekrar baglamak icin, bagli yaziyor ama yinede bagli olarak gozukmuyor, goremedigim icinde kaldiramiyorum.
    Sonra A mail adresimden cikis yapip google home a B mail adresimle giris yaptim, bu sefer sorunsuz broadlink hesabimi baglayabildim. Acaba A mail hesabimla giristeki broadlink baglantisini nasil kaldirabilirim fikriniz var mi? Bi kere kaldirip tekrar baglasam duzelecek gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drarter

    bunu yapabildiniz mi yada yapabilen var mı

    Alıntıları Göster
    Beyler ben bunun için e-sensor aldım karanlık ve aydınlık ayarları var zaman aralığı verip mesela sabah 7 9 arası aydınlık olduginda panjurlar açılsın gibi tabi sensorun bulunduğu odada o saatler arası ışığı açtığınızda da açılıyor. Kapanmada aynı şekilde. Bu sebeple saat aralığını gün batim saatlerinde vermek ve sensorun çok kullanılmayan odada bulunması önemli. Işığın açık kaldığı odada hava kararsa bile sensör karanlığı göremeyecek ya da tersi. Isı ve nem için çok ideal ama. Nemlendirici cihazı prizle sensore etkileşim verdim odanın nemi 45 ile 60 arasında kalıyor sürekli. Xiaomi bu işi yapan nemlendiriciye 2000 lira istiyor. 100 liraya 2.el aldığım nemlendiriciye bir priz taktım aynı işi gördüm
  • bdurmus kullanıcısına yanıt
    A mail ile ihcye girip açılışta ilk seçtiğiniz serverdan girip 2. Ekranda gelen Google bağlantısında link değil unlink aktif gelmesi lazım ama bunları yapabilmen için yukarıda bahsettiğim gibi Seattle dan ip alarak yapman lazım yoksa serverla iletişim kuramadigin için yapamazsın. Unlink e tıkladığında bağlantı çözülecek
  • bdurmus kullanıcısına yanıt
    Bu arada dediğimi uygula hiç 2 uygulamayla uğraşma boşuna. İhc globalle Amerika serverinda olayı bitirdim sesli Google home da aktif çalışıyor su an ve 1 defa vpnle kurulum yapmam yetti Seattle serverenda su an vpnsiz kullanıyorum telefonu da açıp kapadım problem yok normal mobilde
  • Oyuncağını bulmuş çocuk gibi şen im 40 yaşında mutluluk :)
  • oksijen06 O kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 sene önce aldığım rm3pro V1.1 elektrik almıyor muhtemelen sen yaparsın yardımcı olabilir misin goztopal@gmail.com adresinden iletişime geçersen kargoyla sana yollarım.
  • bdurmus kullanıcısına yanıt
    IFTTT baglantisini yapabildim

    Broadlink uygulamasinda hem US hem EU serverinda kaydim vardi. Bunlar 2 farkli uyelik gibi calisiyormus onu kesfettim. Yani US icin ayri EU icin ayri sifreyle giris yapabiliyorsun. Benim 2 servarda da mail adresim ve sifrem ayniydi. Aklima geldi deniyim dedim, EU dan girip ayarlardan sifremi degistirdim, sonra baktim yeni sifreyle US servarina giremiyorum, o zaman anladim 2 hesabin farkli calistigini.

    Neyse gectim IFTTT sayfasina, orda broadlink hesabimi baglamak istedigimde sifreme hatali dedi, cunku ben yeniledigim EU hesabinin sifresini yaziyordum, ama IFTTT otomatik olarak ayni maile kayitli US hesabini secmek istiyor oncelikli olarak ve EU sifremi yazdigim icin yanlis sifre hatasi veriyordu, US sifresini yazip hesabi baglasamda cihazlarim gelmiyordu ekrana. Sonra yine broadlink uygulamasini acip US serverdaki hesabima giris yaptim ve ayarlardan hesabi komple sildim, yani US hesabimi sildim, sadece EU hesabim kalmis oldu.

    IFTTT sayfasina tekrar gittim, onceki bagladigim broadlink hesabimi silip yeniden baglama islemi yaptim, bu sefer EU mail adresim ve sifremle baglama islemini sorunsuz yapabildim ve cihazlarim geldi karsima

    Yani sonuc olarak sorun sundan kaynakliydi, Ben broadlink uygulamasina uye olurken ulkeyi Türkiye sectim, boyle oluncada beni US serverina atti, sonrasinda EU serverinada ayni mail adresiyle uye olunca kafasi karisti baglanacak uygulamalarin.

    Yalniz hala Google home da broadlink baglantisini kaldiramadigim icin orada islem yapamiyorum, baglantiyi bi kaldirip yeniden baglama islemi yapsam sorun cozulecek. US hesabini silmeme ragmen, sifre degistirmeme ragmen google a baglama yapmak istedigimde otomatik olarak hesap baglanti yaziyor, sifre degisti diye yeniden giris yapmami istese sorunum cozulecek ama olmuyor...
  • bdurmus kullanıcısına yanıt
    Broadlink uygulamasında unlik seçeneği var
    Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri
  • Modemde de upnp açık DHCP isp DNS açık ve sonsuzluk zaman, firewall kapalı ya da düşük olmalı. Bir de wifi kanallarını da deneyin. Modem ayarlarıyla ilgili sorun yaşayanlar da bu şekilde çözebilir. Özellikle Superonline in yeni verdiği ztc modemde ben sıkıntı yaşadım bu ayarlarla ve vpnle hesaba giriş yaptıktan sonra vpnsiz de normal şekilde artık kullanabiliyorum. Sorun yok yani..
  • historyalp H kullanıcısına yanıt
    Hocam broadlink uygulamasindan google hesabima link yapmadim hic, tam tersi google hesabimdan broadlinke link yaptim, onu google uzerinden unlink yapmam lazim ama yapamiyorum.

    Acikcasi bu ekrandaki gibi broadlink uzerinden google a link yapmayi da denemedim hic cunku sadece broadlinke giriste hizli giris yapmaya yarayacagini dusundum.
  • bdurmus kullanıcısına yanıt
    O kolay hocam Google home da cihazın icine girdikten sonra ayar carkina tıkla altta bağlantıyı kaldır
    Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri
    Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri
  • historyalp H kullanıcısına yanıt
    Hocam cihaz gozukmuyor zaten sorun o, ne cihaz gozukuyor ne baglanti gozukuyor ama bagli ve kaldiramiyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.