Şimdi Ara

BRITISH HOUSE 'UN KAPISINDAN BİLE GEÇMEYİN!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
3
Favori
6.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    British House firmasıyla yaşadığım büyük mağduriyeti kısaca sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

    Öncelikle her adımımızı araştırmaya alışkın bir insan olarak kaydolacağım ingilizce kursu araştırmalarına başladım.

    Birkaç yere numaramı bıraktım.Burdan bana bir randevu verdiler.Görüşmeye gittim.Gitmez olaydım tabii ki.Fakat randevuya gelmeyenlere de telefonda neler söylediklerini bizzat işittim.O da içler acısı.

    Görüşmeye gittiğinizde her türlü satış-pazarlama ağızları, sizin cebinizde eğitim görmek için ayırdığınız bütçeyi sömürmeye yönelik olarak size karşı sunuluyor.Biraz daha araştırmak istiyorum demek gibi bir seçeneğiniz yok.1900 den başlayan fiyatları uzun pazarlıklar sonucu 1400 e indirdiğinizde de sizde de kendiliğinden bir baskı oluştuğundan zor durumda kalıyorsunuz(FİYAT 2 KUR-240 DERS SAATİ İÇİN).Tabii konuşan bayanın , yanımdaki nişanlamı da evlilik,gelinlik vs gibi muabbetlerle tavlaması işimi daha da zorlaştırdı.Neyse uzatmayayım..

    Sonuç olarak anladığınız gibi kaydoldum.Bir ölçme sınavına girdim ki komedi.Hiçbir ölçücü tarafı olmayan, 25 er soruluk seviye sınavları.Sonuç olarak upper intermediate olduğum söylendi ve bu kurdan itibaren yabancı hocaların derslere girdiği söylendi.Neyse derslere başladık.Derse giren arkadaş 23 yaşında Chicago'lu genç bir kardeşimiz.Sosyoloji mezunu , öğretmenlikle alakası olmayan , memleketi dolayısıyla doğal olarak güzel konuşan bir arkadaş.Fakat görüşmede söyledikleri gibi, yok formasyonu var, yok şurda burda ingilizce dersleri vermişmişmiş... PALAVRA ... Çocuk her ne kadar iyi niyetli olsa da kursun hiçbir sistematiği yok.Hiçbir soruna çözüm bulamıyorlar.

    Diyorlar ki ayda 3 saat birebir ders veriyoruz.Gidiyosun ders almaya, upper öğrencisisin.Speaking e ihtiyacım var, "E biz özel derslerde sadece grammar ağırlıklı çalışıyoruz" Ulan grammar sorunum olsa Upper olmam, Upper isem bana neden özel ders pazarlaması yapıysunuz??

    Velhasıl rezalet 3-5 hafta hiçbir gelişme kaydedemememden sonra, iptal başvurusunda bulundum.Dilekçe yazcaksın şudur budur.Milli eğitim kurallarına göre yönetiliyoruz.İşte kabul edilmeyebilir gibi ağızlar yaptılar.Sakın MEB 'in geçtiği cümlelere aldanmayın süs püs hikayedir.O kadar.Kendilerinin elinde hiçbir şey olmadığını, topu ulaşılamayan yerlere atabilmek için söylenen sözlerdir.Çok zeki olduklarını düşünüp, karşısındaki insanı küçük gören bir zihniyet sadece.


    Nitekim iptal dilekçesini yazdım.15 gün içinde sonuçlanır dediler.1 ay oldu ses seda yok bunlardan.Aradım defalarca, 10 dk sonra arıcaz, yarın arıcaz, haftaya tamam gibi geçiştirmelik cevaplar.Niye ısrar ediyorum çünkü 1400 tl lik senedim var ellerinde.Belli bir zaman mı geçirmeye çalışıyorlardı anlamadım orasını açıkçası.Neticede bugün bana dönüş yaptılar.Dediler ki sözleme maddelerine göre 700 TL ödemelisiniz İPTAL için.Sözleşmede yazan maddeyi size söylüyorum.

    7-SÖZLEŞME İPTALİ(MADDESİ)
    7.1 Öğrenci , eğitim başlamadan önceki bir tarihte , yazılı olarak sözleşme iptali talebinde bulunabilir.Bu durumda, sözleşme toplam bedelinin %10'sini tazmnat olarak öder.
    7.2 Eğitim başladıktan sonra öğrencinin isteği doğrultusunda kayıt iptali yapılamaz.Ancak MEB yönetmeliğine uygun koşullarda ve yazılı olarak kayıt iptal talebinde bulunabilir( :P ) Sözlü başvurular dikkate alınmaz.İptal talebi yerinde görülen öğrencinin , almış olduğu eğitim bedeline ilaveten, madde 7.1'deki bedel eklenir ve sözleşme feshi yapılır.

    Madde yukarıda yazdığı gibidir arkadaşlar.Noktası virgülüne.

    Şimdi beni arayan bu hanım kızımız bana diyor ki; 700 TL borcunuz vardır.Bunun içinde %10 ceza ve 60 saatlik ders ücretiniz vardır.Ve bu ceza, siz indirimli fiyattan kursa girmiş olabilirsiniz ama asıl fiyat üzerinden hesaplanır diyor.Yani sözleşmede yazan sözleşme bedeli maddesini biz sallamıyoruz diyor açıkça. ("Ne geçirirsek" kardır olan fiyat politikalarını da ek olarak en altta size anlatacağım) Ayrıca kendi gittiğim ders saatlerini de biliyorum.28 saat derse gittim , bir gün hoca gelmedi başkasını yollayıp dizi açıp izlettiler, o gün ki yoklamayı da saymazsan 24 saat derse gitmişim, adama bildiğin yolunacak tavuk gözüyle bakıp ve salak yerine koyup ALTMIŞŞŞ SAAT dersiniz var diyorlar.Utanmaz yemin ediyorum utanmaz.Neyse...

    Ben de telefonda parladım normal olarak.11.05.2014 tarihinde yani yarın gidip görüşmeye çağırdı beni hanım kızımız.Böyle telefonda olmayacak dedi.Dedim hayhay geliyorum.Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim.

    Şimdi arkadaşlar,bu saçmalık uğruna 4-5 haftasonumu hiç oldu , kaybettiğim zamanıma mı üzüleyim, bana hiçbir şey katmadan, bildiğiniz soygunculuk anlayışıyla benden istedikleri paraya mı yanayım.He şunu da söylemeden geçemeyeceğim, kaydolurken size sürekli haktan hukuktan bahsediyorlar, samimiyetimiz var diyorlar.Haketmediğimiz parayı alacak kadar düşmedik , haram yemeyiz biz diyorlar.Kadıköy'ün göbeğinde böyle insanlar nasıl barınabiliyor şaşırıyor ve hala sinirimi alamıyorum.Bunların hiçbirine kesinlikle inanmayın.Gitmeyin, tanıdığınız varsa da yollamayın.

    Hiçbir söylediğimde bir gram abartı yoktur, tamamen gerçek olaylar ve gerçek rakamlardır.

    Not: Fiyat politikaları nedir? Böyle sorunlar yaşamaya başladığım süreçte sınıftaki arkadaşlarla da paylaşıyordum tabii ki.Napalım , yürümüyo falan gibi.Konuştuk yönetimle hocayla felan yok olmuyo.Neyse içimden dedim acaba ne kadar geçrdiler millete.Utanmadım sordum ortaya attım lafı.Zaten çorap söküğü gibi geldi.2 kur fiyatı 1300 ile 1800 arasında değişiyor.Ben 1400 e kaydoldum.1800 ü duyunca şükrettim valla.İki öğrenci arasında bu kadar fark olması ne haktır ne helal.Ayıptır.

    Bi de sınıflar 14 kişilik, ergonomik değil, ortam dandik.Akıllı tahta hikayelerine kanmayın.Benim gittiğim Kadıköy şubesiydi, Bakırköy de aynıdır eminim.Hocalar gidip geliyo çünkü.Bir de biz British English'ten ayrıldık diyerek başka büyüklerin isimlerini falan kullanıyorlar.Kanmayın.Kandırmak için kullandıkları nerdeyse bütün argümanlarını yazdım size.Gerisi size kalmış.

    Nerden tutarsanız tutun rezalet.Çok uzun olduysa kusura bakmayın, fazlası var eksiği yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torsito -- 11 Mayıs 2014; 10:03:05 >







  • Günceldir.

    Evet arkadaşlar.Sonuç olarak yazdığım gibi gittim ve kavga kıyamet hır gür, bana söylenen şaka gibi rakamı (700 TL) tam da hesap ettiğim şekilde 250 TL ye indirerek sözleşmemi sonlandırdım.Bidaha İngilizce kursuna gitmek mi..Allah korusun.

    Bu kurumla ilgili her türlü sorunuzu cevaplarım.Ulaşabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: torsito

    Günceldir.

    Evet arkadaşlar.Sonuç olarak yazdığım gibi gittim ve kavga kıyamet hır gür, bana söylenen şaka gibi rakamı (700 TL) tam da hesap ettiğim şekilde 250 TL ye indirerek sözleşmemi sonlandırdım.Bidaha İngilizce kursuna gitmek mi..Allah korusun.

    Bu kurumla ilgili her türlü sorunuzu cevaplarım.Ulaşabilirsiniz.
    sadece ingilizce kursları degil ki türkiyedeki hemen hemen tüm kurslar böyle işin içine para girince olay farklı boyut kazanıyor birde şu saçmalıgı hiç anlayamıyorum kursa gidip pazarlık yapıp diyelim ki 2000 tl olan kursa 1500 tl anlaşıyorsun ama iş memnun kalmayıp ayrılmaya gelince inidirim yaptıkları fiyattan degilde asıl fiyat üzerinde hesaplama yapıyorlar ve bu soygunculara bir dur diyende yok kursa yazılırken sizi ikna etmek için dökmedikleri dil kalmıyor ayrılmaya gelince işlerine gelmiyor bence bu kurslara bir düzenleme getirilmesi lazım bizler mağdur oluyoruz herzaman şunu söylerim böyle kurslara gitmeden çok ii araştırma yapmak lazım biraz daha adını sanı bilindik olan kurslar bunlara göre daha ii gibi arkadaş eskişehirde 2 sene gitmişti ve memnunda kalmıştı iyi olanda vardır herzaman gidenlere sormak iyidir çünkü internet yanıltıcı oluyor hangi kursu araştırsanız biri çok ii diyor öbürü çok kötü ayrıca şunu bilin belli bir seviyeden sonra kurslar size bir şey vermez bunu herkes söylüyor Intermediate olduktan sonra yurt dışına gitmek lazım en kesin çözüm




  • berrakk B kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, bu elim tecrübemden sonra ben de aynı şeyleri söylemeye başladım.Yasal bir düzenleme getirilmeli bu olaya.Herkes kafasına göre yolmaya çalışmamalı insanları.

    Bahsettiğiniz gibi indirimli-indirimsiz fiyat kavgasını yaşadım ben de.Hiçbir şekilde kabul etmeyip, sözleşmede yazan fiyat üzerinden işlem yaptırdım zorla sonuç olarak kurtuldum ama, çok şükür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: torsito

    Aynen öyle, bu elim tecrübemden sonra ben de aynı şeyleri söylemeye başladım.Yasal bir düzenleme getirilmeli bu olaya.Herkes kafasına göre yolmaya çalışmamalı insanları.

    Bahsettiğiniz gibi indirimli-indirimsiz fiyat kavgasını yaşadım ben de.Hiçbir şekilde kabul etmeyip, sözleşmede yazan fiyat üzerinden işlem yaptırdım zorla sonuç olarak kurtuldum ama, çok şükür.
    siz yine bir şekilde kurtulmuşsunuz o paranın hepsini ödeyenlerde var bunlara papuç bırakmamak lazım onların yaptıgı sadece göz korkutmak sonuçta memnun olmadıgınız kursun parasını boşa ödemek aneyiliktir bundan sonra hangi kursa giderseniz gidin kayıt olmadan 1 haftalık deneme süresi isteyin gidip derslere girip görün ama dedigim gibi türkiyedeki kursların çoğu belli bir seviyeden sonra hiçbir şey vermiyor sizin ingilizce seviyenizde iyiymiş imkanınız varsa yurt dışı fırsatlarını degerlendirin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: berrakk

    siz yine bir şekilde kurtulmuşsunuz o paranın hepsini ödeyenlerde var bunlara papuç bırakmamak lazım onların yaptıgı sadece göz korkutmak sonuçta memnun olmadıgınız kursun parasını boşa ödemek aneyiliktir bundan sonra hangi kursa giderseniz gidin kayıt olmadan 1 haftalık deneme süresi isteyin gidip derslere girip görün ama dedigim gibi türkiyedeki kursların çoğu belli bir seviyeden sonra hiçbir şey vermiyor sizin ingilizce seviyenizde iyiymiş imkanınız varsa yurt dışı fırsatlarını degerlendirin

    Alıntıları Göster
    Gözünü seveyim bu gavurların sisteminin.Tabiki istisnalar onlardada vardır.

    Online kurslara bakıyorsunuz yabancı kaynaklı hepsinde 30-60 gün koşulsuz iadeler var.kendim bizzat bir programın 30 gün garantisi olmasına rağmen 45 gün sonra verim alamadım deyince bütün paramı 24 saat içerisinde iade ettiler..

    Çok kurs tecrübem oldu ama millet olarak hak aramak konusunda zayıf kalıyoruz vesselam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenes35

    Gözünü seveyim bu gavurların sisteminin.Tabiki istisnalar onlardada vardır.

    Online kurslara bakıyorsunuz yabancı kaynaklı hepsinde 30-60 gün koşulsuz iadeler var.kendim bizzat bir programın 30 gün garantisi olmasına rağmen 45 gün sonra verim alamadım deyince bütün paramı 24 saat içerisinde iade ettiler..

    Çok kurs tecrübem oldu ama millet olarak hak aramak konusunda zayıf kalıyoruz vesselam.

    Alıntıları Göster
    Şunuda göz ardı etmeyelim ve avukata danışalım.Sözleşmede yazıyor diye imzaladığınız evraklar geçerli olacak diye bir kaide yok.Sözleşmede yazsa dahi ticaret hukukuna uygun değil ise o maddeler geçersiz olmaktadır.
    Mahkemeye çıkmanız durumunda hakim sözleşmeye bakar ancak sözleşmenin kanunlara uyduğu çerçevede kabul eder bunun dışında kalıyorsa geçerli saymaz...

    Bizzat başıma gelen olaylardan alıntıdır :)




  • peki hangi kursa gitmeye karar verdin?
    amerikan kültür derneği hakkında bir bilgin var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: torsito

    Merhaba arkadaşlar,

    British House firmasıyla yaşadığım büyük mağduriyeti kısaca sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

    Öncelikle her adımımızı araştırmaya alışkın bir insan olarak kaydolacağım ingilizce kursu araştırmalarına başladım.

    Birkaç yere numaramı bıraktım.Burdan bana bir randevu verdiler.Görüşmeye gittim.Gitmez olaydım tabii ki.Fakat randevuya gelmeyenlere de telefonda neler söylediklerini bizzat işittim.O da içler acısı.

    Görüşmeye gittiğinizde her türlü satış-pazarlama ağızları, sizin cebinizde eğitim görmek için ayırdığınız bütçeyi sömürmeye yönelik olarak size karşı sunuluyor.Biraz daha araştırmak istiyorum demek gibi bir seçeneğiniz yok.1900 den başlayan fiyatları uzun pazarlıklar sonucu 1400 e indirdiğinizde de sizde de kendiliğinden bir baskı oluştuğundan zor durumda kalıyorsunuz(FİYAT 2 KUR-240 DERS SAATİ İÇİN).Tabii konuşan bayanın , yanımdaki nişanlamı da evlilik,gelinlik vs gibi muabbetlerle tavlaması işimi daha da zorlaştırdı.Neyse uzatmayayım..

    Sonuç olarak anladığınız gibi kaydoldum.Bir ölçme sınavına girdim ki komedi.Hiçbir ölçücü tarafı olmayan, 25 er soruluk seviye sınavları.Sonuç olarak upper intermediate olduğum söylendi ve bu kurdan itibaren yabancı hocaların derslere girdiği söylendi.Neyse derslere başladık.Derse giren arkadaş 23 yaşında Chicago'lu genç bir kardeşimiz.Sosyoloji mezunu , öğretmenlikle alakası olmayan , memleketi dolayısıyla doğal olarak güzel konuşan bir arkadaş.Fakat görüşmede söyledikleri gibi, yok formasyonu var, yok şurda burda ingilizce dersleri vermişmişmiş... PALAVRA ... Çocuk her ne kadar iyi niyetli olsa da kursun hiçbir sistematiği yok.Hiçbir soruna çözüm bulamıyorlar.

    Diyorlar ki ayda 3 saat birebir ders veriyoruz.Gidiyosun ders almaya, upper öğrencisisin.Speaking e ihtiyacım var, "E biz özel derslerde sadece grammar ağırlıklı çalışıyoruz" Ulan grammar sorunum olsa Upper olmam, Upper isem bana neden özel ders pazarlaması yapıysunuz??

    Velhasıl rezalet 3-5 hafta hiçbir gelişme kaydedemememden sonra, iptal başvurusunda bulundum.Dilekçe yazcaksın şudur budur.Milli eğitim kurallarına göre yönetiliyoruz.İşte kabul edilmeyebilir gibi ağızlar yaptılar.Sakın MEB 'in geçtiği cümlelere aldanmayın süs püs hikayedir.O kadar.Kendilerinin elinde hiçbir şey olmadığını, topu ulaşılamayan yerlere atabilmek için söylenen sözlerdir.Çok zeki olduklarını düşünüp, karşısındaki insanı küçük gören bir zihniyet sadece.


    Nitekim iptal dilekçesini yazdım.15 gün içinde sonuçlanır dediler.1 ay oldu ses seda yok bunlardan.Aradım defalarca, 10 dk sonra arıcaz, yarın arıcaz, haftaya tamam gibi geçiştirmelik cevaplar.Niye ısrar ediyorum çünkü 1400 tl lik senedim var ellerinde.Belli bir zaman mı geçirmeye çalışıyorlardı anlamadım orasını açıkçası.Neticede bugün bana dönüş yaptılar.Dediler ki sözleme maddelerine göre 700 TL ödemelisiniz İPTAL için.Sözleşmede yazan maddeyi size söylüyorum.

    7-SÖZLEŞME İPTALİ(MADDESİ)
    7.1 Öğrenci , eğitim başlamadan önceki bir tarihte , yazılı olarak sözleşme iptali talebinde bulunabilir.Bu durumda, sözleşme toplam bedelinin %10'sini tazmnat olarak öder.
    7.2 Eğitim başladıktan sonra öğrencinin isteği doğrultusunda kayıt iptali yapılamaz.Ancak MEB yönetmeliğine uygun koşullarda ve yazılı olarak kayıt iptal talebinde bulunabilir( :P ) Sözlü başvurular dikkate alınmaz.İptal talebi yerinde görülen öğrencinin , almış olduğu eğitim bedeline ilaveten, madde 7.1'deki bedel eklenir ve sözleşme feshi yapılır.

    Madde yukarıda yazdığı gibidir arkadaşlar.Noktası virgülüne.

    Şimdi beni arayan bu hanım kızımız bana diyor ki; 700 TL borcunuz vardır.Bunun içinde %10 ceza ve 60 saatlik ders ücretiniz vardır.Ve bu ceza, siz indirimli fiyattan kursa girmiş olabilirsiniz ama asıl fiyat üzerinden hesaplanır diyor.Yani sözleşmede yazan sözleşme bedeli maddesini biz sallamıyoruz diyor açıkça. ("Ne geçirirsek" kardır olan fiyat politikalarını da ek olarak en altta size anlatacağım) Ayrıca kendi gittiğim ders saatlerini de biliyorum.28 saat derse gittim , bir gün hoca gelmedi başkasını yollayıp dizi açıp izlettiler, o gün ki yoklamayı da saymazsan 24 saat derse gitmişim, adama bildiğin yolunacak tavuk gözüyle bakıp ve salak yerine koyup ALTMIŞŞŞ SAAT dersiniz var diyorlar.Utanmaz yemin ediyorum utanmaz.Neyse...

    Ben de telefonda parladım normal olarak.11.05.2014 tarihinde yani yarın gidip görüşmeye çağırdı beni hanım kızımız.Böyle telefonda olmayacak dedi.Dedim hayhay geliyorum.Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim.

    Şimdi arkadaşlar,bu saçmalık uğruna 4-5 haftasonumu hiç oldu , kaybettiğim zamanıma mı üzüleyim, bana hiçbir şey katmadan, bildiğiniz soygunculuk anlayışıyla benden istedikleri paraya mı yanayım.He şunu da söylemeden geçemeyeceğim, kaydolurken size sürekli haktan hukuktan bahsediyorlar, samimiyetimiz var diyorlar.Haketmediğimiz parayı alacak kadar düşmedik , haram yemeyiz biz diyorlar.Kadıköy'ün göbeğinde böyle insanlar nasıl barınabiliyor şaşırıyor ve hala sinirimi alamıyorum.Bunların hiçbirine kesinlikle inanmayın.Gitmeyin, tanıdığınız varsa da yollamayın.

    Hiçbir söylediğimde bir gram abartı yoktur, tamamen gerçek olaylar ve gerçek rakamlardır.

    Not: Fiyat politikaları nedir? Böyle sorunlar yaşamaya başladığım süreçte sınıftaki arkadaşlarla da paylaşıyordum tabii ki.Napalım , yürümüyo falan gibi.Konuştuk yönetimle hocayla felan yok olmuyo.Neyse içimden dedim acaba ne kadar geçrdiler millete.Utanmadım sordum ortaya attım lafı.Zaten çorap söküğü gibi geldi.2 kur fiyatı 1300 ile 1800 arasında değişiyor.Ben 1400 e kaydoldum.1800 ü duyunca şükrettim valla.İki öğrenci arasında bu kadar fark olması ne haktır ne helal.Ayıptır.

    Bi de sınıflar 14 kişilik, ergonomik değil, ortam dandik.Akıllı tahta hikayelerine kanmayın.Benim gittiğim Kadıköy şubesiydi, Bakırköy de aynıdır eminim.Hocalar gidip geliyo çünkü.Bir de biz British English'ten ayrıldık diyerek başka büyüklerin isimlerini falan kullanıyorlar.Kanmayın.Kandırmak için kullandıkları nerdeyse bütün argümanlarını yazdım size.Gerisi size kalmış.

    Nerden tutarsanız tutun rezalet.Çok uzun olduysa kusura bakmayın, fazlası var eksiği yok.

    Öncelikle hepsi ticaret hane.özellikle dersaneler.ingilizce dersaneye sıfırdan başlıcaksınız diyip ,ingilizce bilen bir sınıfa attıklarında kavga gürültü 600 tl kaptırdık.

    Zaten isminde hayır yok bilinmemiş bir kurum gibi geldi yada ben duymadım.




  • British House dedigin British Culture mı?
  • Hayır British House.

    Kadıköy bahariye de ve bakırköy de şubeleri var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: torsito

    Hayır British House.

    Kadıköy bahariye de ve bakırköy de şubeleri var.
    En iyisi evde öğrenmek diye geçiriyor insan. Kelimeni ezberle,adam gibi çalış bol film izle.Ooohh,rahat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: U.S Hero

    En iyisi evde öğrenmek diye geçiriyor insan. Kelimeni ezberle,adam gibi çalış bol film izle.Ooohh,rahat.

    Alıntıları Göster
    Sıkıntılı bir durum. Tam da kursa yazılmayı düşünüyordum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CekomastikSilikon

    Sıkıntılı bir durum. Tam da kursa yazılmayı düşünüyordum

    Alıntıları Göster
    Bu Kadıköy'de ki kursu biliyorum. Bu kış kendime İngilizce kursu ararken buraya da gidip, görüşmüştüm. Hiç tatmin etmemişlerdi görüşmede bir daha da uğramadım. İyi yapmışım. Geçen ay Maltepe'de ki English Time'a yazıldım. 1-2 hafta sonra başlıyor kurs. 4 kur + YDS eğitimi aldım. Toplam 3000 bin TL. Büyük kampanyaymış bu. Eğer YDS eğitimini çıkarsaydım 6 kur alacaktım. Kocaeli ve Bakırköy'de ki şubelerine giden tanıdıklarım çok memnun olduklarını söylediler. Umarım bende memnun kalırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hz. Zeus

    Bu Kadıköy'de ki kursu biliyorum. Bu kış kendime İngilizce kursu ararken buraya da gidip, görüşmüştüm. Hiç tatmin etmemişlerdi görüşmede bir daha da uğramadım. İyi yapmışım. Geçen ay Maltepe'de ki English Time'a yazıldım. 1-2 hafta sonra başlıyor kurs. 4 kur + YDS eğitimi aldım. Toplam 3000 bin TL. Büyük kampanyaymış bu. Eğer YDS eğitimini çıkarsaydım 6 kur alacaktım. Kocaeli ve Bakırköy'de ki şubelerine giden tanıdıklarım çok memnun olduklarını söylediler. Umarım bende memnun kalırım.

    Alıntıları Göster
    Sadece bu degil, butun kurslar hakkinda hemen hemen tum yorumlar olumsuz. Hakli olanlar var, olmayanlar var ama benim okuduklarim kadari ile kurslara cok fazla anlam yukleyen insanlar var.

    Bunlarin birer ticarethane olduklarini unutmamak lazim, oncelikli amaclari para kazanmak. Sizin durumunuz icin konusmuyorum, acikcasi sizi hakli goruyorum ama biraz kafami kurcalayan kisim su, bu kadar sikayet olmasina ragmen neden hala diretiliyor bu kadar bu kurslar ?

    Ben sadece indirim donemlerinde gorusmelere gittim, gittigim yerlerde samimiyetsizligi zaten daha gorusme esnasinda anliyorsunuz.

    https://eksisozluk.com/entry/37377847

    Kursa gitmek bir mecburiyet mi ? Belki bunu sorgulamak lazim, bence degil. Kagit ustu kismi evde calisilarak, speaking icin ise englishtown tarzi yerler ile bir noktaya kadar gelinebilir diye dusunuyorum. En azindan denemeye deger, kaybedeceginiz sadece zamaniniz ve bu kurslara oranla cok dusuk miktarda paraniz olur.

    Ha bu yazdiklarimdan tum kurslar tamamen para tuzagidir, hepsi isini berbat yapiyor gibi bir anlam cikartilmasin. Mutlaka iyileri vardir, hakkinda deli gibi olumsuz elestiri olanlarin bile, herkesin memnun olmasi beklenemez. Ama buyuk bir cogunlugunun oyle olmadigini anlamak su gunlerde cok zor olmasa gerek.

    Neyse, kisaca dikkatli olmak lazim, bu kursalara ne derece ihtiyaciniz oldugunu dusunup oyle adim atmakta fayda var, bahsi gecen rakamlar az buz rakamlar degil.

    EnglishTown gibi alternatiflerin oldugunu tekrar hatirlatirim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_68839889/tm.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guildt50

    Sadece bu degil, butun kurslar hakkinda hemen hemen tum yorumlar olumsuz. Hakli olanlar var, olmayanlar var ama benim okuduklarim kadari ile kurslara cok fazla anlam yukleyen insanlar var.

    Bunlarin birer ticarethane olduklarini unutmamak lazim, oncelikli amaclari para kazanmak. Sizin durumunuz icin konusmuyorum, acikcasi sizi hakli goruyorum ama biraz kafami kurcalayan kisim su, bu kadar sikayet olmasina ragmen neden hala diretiliyor bu kadar bu kurslar ?

    Ben sadece indirim donemlerinde gorusmelere gittim, gittigim yerlerde samimiyetsizligi zaten daha gorusme esnasinda anliyorsunuz.

    https://eksisozluk.com/entry/37377847

    Kursa gitmek bir mecburiyet mi ? Belki bunu sorgulamak lazim, bence degil. Kagit ustu kismi evde calisilarak, speaking icin ise englishtown tarzi yerler ile bir noktaya kadar gelinebilir diye dusunuyorum. En azindan denemeye deger, kaybedeceginiz sadece zamaniniz ve bu kurslara oranla cok dusuk miktarda paraniz olur.

    Ha bu yazdiklarimdan tum kurslar tamamen para tuzagidir, hepsi isini berbat yapiyor gibi bir anlam cikartilmasin. Mutlaka iyileri vardir, hakkinda deli gibi olumsuz elestiri olanlarin bile, herkesin memnun olmasi beklenemez. Ama buyuk bir cogunlugunun oyle olmadigini anlamak su gunlerde cok zor olmasa gerek.

    Neyse, kisaca dikkatli olmak lazim, bu kursalara ne derece ihtiyaciniz oldugunu dusunup oyle adim atmakta fayda var, bahsi gecen rakamlar az buz rakamlar degil.

    EnglishTown gibi alternatiflerin oldugunu tekrar hatirlatirim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_68839889/tm.htm

    Alıntıları Göster
    bilgi almak için gittiğimde; gerekli görüşmeyi yaptıktan sonra benle görüşme yapan H** ağabeye ben biraz düşüneyim, diğer kurslar ile de görüşme yapacağımı söyledikten sonra; "ne demek diğer kurslarla görüşeceğim" cevabını aldım!

    İşin trajikomik yanı ise de "hangi firma aklında var, söyle cevaplıyayım" demesiydi. Üzerime çok fazla psikolojik baskı yapıldığı kanısındayım. Başarılı da oldular. Kaydolmak zorunda hissettim kendimi; ama tutarsızlık sonlanmadı.

    Bana söylenilen derslerinize tamamen yabancı hocaların gireceği yönündeydi. Kayıt olduktan sonra ilk gün dersime yerli hoca geldi, evvelki gün ise yabancı hoca girdi. Ayrıca yabancı hoca da diğer hoca gibi Türkçe anlatıyordu dersi.

    ikinci şikayet:
    British House adlı İngilizce kursuna kayıt olurken ve kayıttan sonra bana yaşattıkları feci sorunları bir önceki şikayette anlattım. Maalesef iptal ettirmek isteyince de sorun çıkardılar. 1800 liraya iki kur için-240 saat, özel dersler hariç - kaydoldum. Basit bir matematik hesabı 1800/240=7.5, yani saat başı ücretimiz 7.5 lira.

    Gelin görün ki kaydı iptal ettirmek istediğimde -ki bu benden kaynaklı değil, firmanın tutarsızlığından kaynaklı- %10 cezai fiyat artı ders başı 11 lira olarak hesapladılar. Saatlik ücretin 7.5 lira olduğunu söylediğimde "o işler öyle yürümüyor" cevabını aldım. Özel dersleri de eklersek bu saatlik fiyatın daha da düşeceğini hesap edersek, nerede müşteri anlayışı?
    buyrun:www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2382684/british-house-derdi-ogrencinin-parasi/8v2kx

    Gİrin şikayet yazın ağabey millet gitmesin böyle yerlere
    genel şikayetler:https://www.sikayetvar.com/firma/detay/british-house




  • merhaba arkadaslar bende ayni sorunla karsilastim ama benim sozleme iptali icin yazdigim dilekce kabul edilmedi yani zorla geliceksin diyorlar resmen iptal etmek icin ne yapabilirim lutfen yardimci olun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egmn_17

    merhaba arkadaslar bende ayni sorunla karsilastim ama benim sozleme iptali icin yazdigim dilekce kabul edilmedi yani zorla geliceksin diyorlar resmen iptal etmek icin ne yapabilirim lutfen yardimci olun
    Yazıyı okumadım cok uzun fakat kursun beş para etmez olduğunu bilgi almak için içeriye girdiğimde anlamıştım. Bakırköy şubesine gittiğimde sarışın 40+ yaşlarında bir kadın bilgi verdi ve tek yaptıkları şey diğer kursları kötülemek, yok english time da sağdan soldan hoca topluyorlar hocaları şöyle, amerikan kültür de bir sorun yaşarsanız başka şubeye gidemezsiniz bakın bir öğrencimiz hatta oradan geldi teşekkür yazısı attı bize, yanlarındaki british time ise kapısından geçmeyin falan anlayacağınız uzak durulması gereken bir yer sakın girmeyin paranızı bunlara kaptırmayın yazık günah. Her kursta illa sıkıntılar çıkabilir ama bunlar cem yılmazın dediği gibi emerikk diyorlar abicim sen gel biz emerik kafanı yorma sen. O kadar cem yılmaz dedik bari linkinide atayım
    https://www.youtube.com/watch?v=3dv7TSoi2lk




  • Torsito merhaba ben de yenı kaydoldunm bu brıtısh house kursuna.ancak şimdı okudum yorumları kursum eylulde baslayacak ama benım hazıran ayından ıtıbaren odemelerım basladı dersler eylulde baslayacak,yazılanları okudum tırstım acıkçası...ve iptal ettıresım geldi ben şimdı gıdıp dılekçe mi yazıcam? Bı de ben matematuk öğretmenıyım de oğretmem kontejanına aldılar benı toplamda 5 level aldım 4.600 tl odıcem toplamda 20 aya bolduler.smdı ben ıptal ettırsem yuzde onunu mu odeyecegım bu paranın??
  • gezerhande G kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun ne diyeyim. Size de çok çok güzel pazarlamışlardır eminim.
    Keşke kaydolmadan önce biraz araştırma yapsaydınız :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torsito -- 24 Temmuz 2015; 22:22:13 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.