2 yıldır yaz kış Laufenn kış lastiği kullandığım için lastikler F1 lastiği gibi oldu ve artık 185/65/R15 yazlık lastik arayışına başladım. Başta uygun fiyatlı bir şey alıp geçecektim fakat Pirelli Cinturato P1 lastiklerin ve GoodYear Eagle Sport 2 lastikleri adeti 2.5k civarı olduğunu görünce aklım çelindi. Biraz daha araştırınca GoodYear Efficientgrip Performance ve Bridgestone Turanza T005 lastiklerinde adeti 3k olduğunu görünce aklım hepten karıştı. Yaptığım araştırmalarda Bridgestone Turanza testlerde hep önde lakin forumlarda çok sert olduğu ve bu yüzden çok ses yaptığı, konforsuz olduğu yazılmış. Zaten arabam eski (Corsa D) olduğundan içeriye ses alıyor üstüne lastiğin rahatsız etmesi çekilmez. GoodYear Efficientgrip Performance içinse 1 yıl içerisinde özelliğini yitirdiğini ve yumuşak olduğunu yazmışlar. Aslında 2 yıl kışlık lastikle idare etmiş biri olarak Bridgestone ne kadar rahatsız eder tartışılır tabii. Malum güzide ülkemizin yolları da ortada. Bende arabayı biraz agresif kullanmayı seven ve çukurlardan çok kaçabilen biri değilim. Pirelli ve Eagle Sport 2 için ise çok bir şey bulamadım. Sizce hangi lastiği tercih etmeliyim? Yoksa hepsini bir köşeye bırakıp en ucuz lastiği alıp geçeyim mi? Ya da bu yazı da mı kışlıkla mı geçireyim (önle arkaları yer değiştirdim bu yılda götürür :`) )? Ek olarak muhtemelen 6 sonra da kışlık lastik için konu açacağım, o yüzden varsa kışlık tavsiyeleriniz onları da yazabilirsiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturk.b -- 9 Haziran 2025; 17:38:36 > |
Bridgestone, Goodyear, Pirelli Yada başka bir lastik

-
-
1 takım Pirelli P1 kullandım sıkıntı yaşamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Turanza t005 rezalet bir lastik hiç bulaşma
Bridgestone
en kaliteli olanı ama seslidir fakat kolay kolay gümlemez michelin de çok iyi en iyisi o ses yapmaz fakat gümleyebilir..
-
Continental bakın derim 2.5 civarı UltraContact bulunur. 3.5 civarına da PremiumContact. Eco'yu pek düşünmezdim.
-
turanza al 7 sene kafan rahat etsin.
-
Bridgestone Ecopia lastikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Turanza'ya göre daha sessiz olması avantajlı gibi. Turanza mı tercih etmeliyiz yine de?
-
Yollardaki çukur oranlarını hesap ederek Turanza T005 aldım. Şuanda aman aman rahatsız eden bir ses yok bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak. Herkese teşekkürler
Lastik hakkında test bulamadım
https://www.lastikavcisi.com/bridgestone-ecopia-ep150//
https://www.tyrereviews.com/Tyre/BRIDGESTONE/Ecopia-EP150.htm
Daha önce yazılan bir mesaj;
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ecopia 2020 Clio 4 ün üzerinde geldi.
Hâlâ da üzerinde. Az km yaptığı için (33 bin) ve hep kapali biyerde durup Güneş görmediğinden görsel olarak da iyi.
Dişleri çok az aşınmış, frende falan bı olumsuzluk yok daha.
Bı aksilik cikmazsa bu sene değişmeyi düşünmüyorum.
Aksilik bazen olabiliyor, öbür aracım Nemo, lastikleri iyiydi kaldırıma sürttüm biri yarıldı
Stepneyi arkaya takıp, stepneye çıkma takıp yoluma devam ettim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X