Şimdi Ara

Brick(çöken) olan Htc Desire 816G cihaza video rom atma rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Cihaz müdahaleniz olmadan arızalandıysa ve garanti devam ediyorsa teknik servise gönderin. Zira bu işlem esnasında cihaz ve yazılımın resmi kimlik bilgileri silinebilir ve telefon garanti dışı kalabilir.

    Root vs gibi işlemler sonucunda brick, bootlop, şebeke gitme sim görmeme veya imei silinmiş halde teknik servise gönderirseniz kutu ve faturadaki bilgilerle cihazdaki bilgiler karşılaştırılacağından kullanıcı hatası garanti dışı diye ücret talep edebilirler. Dolayısıyla üçret vermektense videoda anlatıldıgı şekilde sorunu halledebilirsiniz.

    Sadece imei silindiyse başka işlem yapmadan Google Play Storeden enginer mod programı indirerek kurup imei düzenleyebilirsiniz. Tabi imei bilmeniz gerekiyor. Bu işlemin nasıl yapıldıgına dair youtube da videolar var. Enginer mod imei edit yazarak aratın. Play storeye giremiyorsanız bilgisayarda google a enginer mod apk yazarak programın apksını indirip cihaza kurabilirsiniz.

    Hiç açılmayan veya bootlop olan, cihaz kutusu ve faturası elinde olmadığından imei bilmeyen arkadaşlar imei silinirse sorumluluk size ait. Bu iki durumda önce power+ses kısma tuşuna aynı anda basıp recovery menüye girin. Data ve cache wipeleri yapın. Menüde dolaşmak için ses kısma, işlem için ses açma tuşunu kullanın. Reboot system now ile çıkın. Bootlop ta kalan ve kapanmayan cihazı 10 saniye power tuşuna basarak kapatabilirsiniz. Wipelerden sonra hala açılmıyorsa yine videoda anlatıldıgı şekilde flash toolla indirdiğiniz romu kurabilirsiniz. Dediğim gibi sorumluluk size ait.

    Özetle bu üç durumda; brick, bootlop ve şebeke yok sim görmüyor ve bunlar kullanıcı hatasından kaynaklandıysa videoda anlatılanları uygulayın.

    Benim tecrübem önce recovery menüden wipeleri yapıp sonra download only seçeneğiyle romu yüklerseniz cihaz verileri silinmiyor. Bu sadece videoda gösterdiğim easy-firmware.com dan indirilen sp flash tool sürümünde oldu. Son versiyon sp flash tool format atmadan yükleme yapınca hata veriyor. Format atınca bütün veriler imei, seri no vs siliniyor ve cihaz garanti dışı kalıyor

    Şebeke sorunundan dolayı rom atacak olan ve cihazı açılanlar videonun başında gösterildiği gibi mail adresinize her iki programla cihaz bilgilerini atın. Google Play e giremiyorsanız ayarlar+telefon hakkında+ durum yolunu takip edip ekranı sonuna kadar kaydırarak imei seri no ve mac adreslerinin power ve ses kısma tuşuna aynı anda basarak ekran resmini alın. Aldığınız resmi sd kart ve bilgisayara atın. En sağlamı üçünüde yapmak.

    Exe uzantılı driver yükleyici kurduysanız programlardan kaldırın. Ayrıca programlarda gördüğünüz mtk mediatek adb android yazan programları kaldırın. Bunlar cihaz bağlandığı halde başka driverleri bağlantı için zorluyor çakışmaya sebep oluyor ve flash tool cihazı görmüyor. Flash tool cihazı hala görmüyor ve hata veriyorsa htcnin bilgisayarda kurulu programlarınıda kaldırın ve usbdeview programı ile mtk mediatek adb htc android yazan butun driverleri unistall seçeneği ile silin. Muhtemelen bağlantı sorunu aşılacaktır. Windows 10 driverleri otomatik yüklüyor. Windows 7 ve altında bağlantı sorunu yaşarsanız aygıt yüneticisinden vcom driverlerini manuel olarak yüklemeniz gerekiyor. Google a mtk vcom driver manuel install yazarsanız çeşitli web sitelerinde nasıl yüklendiği anlatılıyor

    Rom:http://easy-firmware.com/index.php

    Driver:https://forum.hovatek.com/thread-440.html

    UsbDeview:http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html (dublicate driver delete)

    Uygulama izle:https://youtu.be/u4d15Sh7EOg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukba_1 -- 3 Kasım 2016; 21:32:1 >







  • arkadaşlar video neden görünmüyor bilgisi olan varmı
  • tesekkurler kardeşim faydalı bir bilgi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.