Şimdi Ara

brava kalorifer radyatörü sorunu ayrıntılı anlatım..bravası olan kardeşlerim faydalansın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
16.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar,
    ben foruma (aranıza ) yeni katıldım ve kalorıfer peteği arızasını tamirini belirtilerini sizle paylaşmak istiyorum...

    Aracımda kaloriferi açtıgımda yaklaşık 1 yıldır teşhis koyamadıgımız bi koku vardııı..ben kalorofer petegının oralara bı yere kablo değiyoda ordan gelıyo diye şuphelenıyodum kıı şüphelerim yersiz çıktıı. arkadaşlar kalorıfer petegının delınmesının ilk belırtılerınden bırısı kalorıferı açtıgınızdaa koku gelıyor olmasııı...fakat su kaçağı görünmüyoduu,heraldee çok küçük küçük sızıp kuruyodu..daha sonra ben arabanın motor suyunu değiştirdiiimmmm. ve işte o an patlak verdııı,içine koydugum antıfırız deliklerdeki kireci çözdü ve delikler açıldııı,haliyle arabanın içi,paspasların altıı ıslanmaya başladıı,ilk önce sanayıde gıttıgım sıradan elektırıkcıler tahlıyelerden veya cam aralarından su sızıyo o yüzden ıslanıyo dedılerr..ama benım içi rahat etmedi tabikidee.sonradan forumdan ruhumun diye bı arkadaşla tanıştımm , bana paspas altındakı suyun tadına bakmamı söyledi eğer tatlıysa antıfırızdır dedi,baktımkı tadına şekerlı gıbı bı tadı varr.tabiii bunu görünce koştum direkk serviseee,çunku malesef sanayıde bızım arabalardan anlayan nadirrr,arayıp bulmak lazım..servıse gıttıgmde bana 150 lira parça,80 lira işçilk çıkardılar.benim memleket bıraz kayserıye yakın oldugu için hemen ustayıı kafaladımmm...dışardan aynı orj. parçasını(opar:kod numarası:46721967) 115 liraya aldım 50 lirada ustaya verdim.dışarda yarım saatte değiştirdii:) adam işinin ehli sonuçtaaa tak tak sanki arabayı üreten oymuş gibi iki dakkada dğiştirdiii..inşallahhh bundan sonraaa aynı sorunla karşılaşmam,sizdende uzak olsun ama bi gün başınıza gelirseee bu yazıyı okumadan ustanın yanına gitmeyınnn..pişman olursunuz:D
    arkadaşlar resimlerın boyutu buyuk oldugundan yukleyemedım isteyen arkadaşlara gönderebilirim...(ustanın tamiri esnasında çekılen fotolar)







  • merhaba
    torpidoyu sökmeden nasıl söktüğünü gösteren resimler var ise
    asmurat@mynet.com
    mail adresim yollaya bilir misiniz
    teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogukanas

    merhaba
    torpidoyu sökmeden nasıl söktüğünü gösteren resimler var ise
    asmurat@mynet.com
    mail adresim yollaya bilir misiniz
    teşekkürler

    torpido sökülüyor... göğüslük sökülmesine gerek yok... torpidonun olduğu kısım mecburen sökülüyor...
  • arkadaşlar bende arabayı yeni aldım kalorifer aldığımda çalışmıyodu adam bana ait ben yaptırıcam dedi ve beynini değiştirdi şimdi kaloriferi açıyorum pastırma kokusu gibi bi koku geliyo çözemedim 2000 model brava aracım bu arada acaba onun sebebide bu olabilirmi?
  • Arkadaşım kalorifer hakkında yazdığını okudum.Anlattığın sorun bende de var (Brava 1,6-2000 model) anlayan usta yok denibilir .arabayı mahvettiler. Geçen hafta havadan 250 tl harcadım sonuç 0 .( Benzin hortumları patlıyodu)..Neyse konuyu dağıtmayayım. Şu kalorifer peteğinin değiştirme fotolarını tvfk@mynet.com adresine acilen gönderirsen çok sevinirim.
  • Selamun aleyküm
    Paylaşımınız için teşekkürler.
    Benim Brava da aynı sorun var .
    Resimleri i-settar@hotmail.com adresine gönderbilirseniz
    memnun olurum.
  • resimleri bende alabilirmiyim. aynı dert bendede oldu :( falcon045@hotmail.com
  • selam dostum biraz geç oldu ama aynı sorun bendede oldu yeni başladı acaba radyatör resimleri duruyormu veya duran arkadaşlar varsa allah için banada gnderebilirmi hayırlı günler adresim : excalede@hotmail.com
  • Kalorifer peteğini değiştirince soun düzeldi.
    Fakat ara ara göstergede CLI arızası veriyor.
    Kalorifer 1. konumda sabit çalışıyor.
    Bazı düzeliyor kademeler normal çalışıyor.
  • Aynı koku Fiat Marea'mda da vardı. Ve, daha suyunu bile değiştirmeden patlak verdi. Ve şu anda pedalın altı aynı iğrenç koku ile dolu bir su havuzu haline geldi.

    Tamire vermeye cesaret edemiyorum. Servis pahalı, sanayidekiler de bu işin uzmanı değiller ise, parçalayıp düzgün takamazlarsa diye de çekiniyorum. Kendimin bile daha iyi yapacağımı düşünüyorum. Bu nedenle kendim açmayı düşünüyorum. En azından önceki adımları görürsem, belki daha iyi yaparım diye de düşündüğümden, fotoğrafları ramptos@yahoo.com adresine de gönderebilir misiniz?
  • aynı dert bendede ortaya çıktı kokuyu önemsemedim ama su çıkınca korktum eğer fotoğraflar mevcut ise banada mail atabilirmisisniz? tsdn@mynet.com
  • guzel bir paylasim ellerin dert gormesin naim_5383@hotmail.com gondere bilir misiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OĞUZ? -- 23 Kasım 2012; 12:39:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba bende arabamı (brava 2001 elx) geçen hafta aldım... bu araba niye böle iğrenç kokuyo diye arıyordum siteden... yazını görmeme çok sevindim... resimleri banada atabilirsen çok sevinirim... adres hakantorun@hotmail.com... ben kocaeli gölcükteyim. izmit veya gölcükte usta arayıp bulacaz artık... şimdiden teşekkürler... izmit veya gölcükte bravadan anllayan ustalar varsa bilenlere acil diyorum...
  • Allah'tan bu forum yazıları da var insan faydalanabiliyor. Benim araçta koku yok ama pedal altında ıslaklık oluyor, antifriz kullanmıyorum belki ondandır, bilmiyorum yani. İçime kurt düştü şimdi. Kardeş o resimleri silmediysen eğer sana zahmet ekeroktay@hotmail.com gönderebilirmisin.
  • Kalorifer peteğini değiştirince contasını da değiştirin sonradan tekrar sökmek zorunda kalınabilir birde peteği alırken iyisini alın aliminyum olanı değil bakır olanı daha sağlam ve uzun ömürlü olacaktır.Ayrıca göğüsü sökmeye gerek yok torpidoyu sökerek değiştirilebiliyor işten anlayan elektrikçi çok rahat yapar.Benim arabayı yaptırmadan önce göğüs komple sökülecek dediler ustasını buldum torpido kısmından yaptırdım.Koku hemen gitmez değişincede azda olsa bi süre koku kalıyor içerideki sızıntının etkisi.İşi ustasına yaptırın üç kuruş fazla verin.Göğüsü sökünce toplayamazlar sakın söktürmeyin gerekirse servise yaptırın.
  • Bende yarın bi bakayım torpidodan nasıl sökebilirim diye, gözüm keserse müdahale ederim belki
  • Bugün aracı hangi elektrikçiye götürsem göğsü sökmeye kalktı, torpidodan sökülebiliyor muş dediysem de kar etmedi. Resimleri falan olsaydı kolay olurdu ama neyse hayırlısı olsun bakalım. Yarın kendim sökmeye çalışacağım. Bu arada kalorifer peteğini alırken sordum contası falan varsa onu da verin diye, contası yok bunların falan dediler,anlamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayek

    Bugün aracı hangi elektrikçiye götürsem göğsü sökmeye kalktı, torpidodan sökülebiliyor muş dediysem de kar etmedi. Resimleri falan olsaydı kolay olurdu ama neyse hayırlısı olsun bakalım. Yarın kendim sökmeye çalışacağım. Bu arada kalorifer peteğini alırken sordum contası falan varsa onu da verin diye, contası yok bunların falan dediler,anlamadım.

    Marea forumda yada dh nin herhangi bir yerin de fotoğraf olacaktı google ye yazın çıkacaktır muhtemelen.Göğüsü sökmeleri demek aracınızın içinden çatırtı ve tıkırtının eksik olmamasıdır ve pahalı bir işlemdir buna da dikkat edin.Torpidodan yapılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

    Marea forumda yada dh nin herhangi bir yerin de fotoğraf olacaktı google ye yazın çıkacaktır muhtemelen.Göğüsü sökmeleri demek aracınızın içinden çatırtı ve tıkırtının eksik olmamasıdır ve pahalı bir işlemdir buna da dikkat edin.Torpidodan yapılıyor.

    Google dan arattım ancak resim vb. birşey bulamadım ne yazık ki. Tüm sanayiyi gezdim, herkes ağız birliği yapmış gibi göğsü sökeceklerini söylediler. Bende bugün inat ettim, söktüm torpidoyu biraz inceleme biraz eziyet derken eskisini söküp yenisini takabildim. Aslında zor değilmiş, tek sıkıntı kalorifer borularını peteğe bağlayan vidaları sıkmaktı, canım çıktı resmen,çok dar alanda yer alıyor maalesef vidalar. En sonunda tamamen montaj ettim ancak aracı çalıştırdığımda damlatma yaptı. Muhtemelen contaları eski veya ben tam oturtamadım galiba. Yarın tekrar bağlantıyı söküp contalarını yenilemeyi deneyeceğim. Islandığım da yanıma kar kaldı. Aslında arcın üzerindeki peteğin kalorifer borularını tutan yerde tek vida tutuyordu, muhtemelen önceden değişmiş, çünkü normalde üç vida bağlantı yeri var. Bu arada benim aldığım ve aracın üzerinde olan parçanın markası Magnetti marelli idi. Heralde baya idare eder diye düşünüyorum.




  • selamlar aynı sorun benim araçtada var.Rica etsem fotoğraflarını banada gonderırmısınız.smtdgc@hotmail.com
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.