Şimdi Ara

Brad pitt takıntımdan nasıl kurtulurum?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Hastalık derecesinde Brad Pitt hayranıyım. Mükemmeliyetçi yapımdan kaynaklıyor galiba bu durum. Brad Pitt'i dünyanın en mükemmel erkeği olarak gördüğümden onunla özdeşleşmeye çalışıyorum. Adam bir kahraman gibi gözümde. Ne zaman üzülsem, birşeyleri beceremesem Brad olsa yapardı diyorum. Bir de her kadını elde edebilecek tek erkekmiş gibi geliyor bana.

Fakat bu durumdan rahatsızım bir hayli. Onu taşıdığım yarı tanrı konumundan normal bir yere indirmek istiyorum. Sadece sevdiğim ve beğendiğim bir oyuncu olsun gibi mesela.

https://www.youtube.com/watch?v=vdGwW3mpcYg

Bu videoyu da toplam 1000 kez izlemişimdir.

• Kenefte bile karizmatik davranır gibime geliyor.
  • Hakaret olarak algılama senin gibi insanlardan resmen iğreniyorum. Kendini o kadar küçük ve işe yaramaz görüyorsun ki kendin olmak varken , birbaşkasına benzeyerek veya onun gibi hareket ederek onun sırtından asalak birşekilde dünyada var olmaya çalışıyorsun. Senin gibi olan birsürü insan var. Allaha şükürler olsun ki beni kimseyle özleşleştirmiyorlar ve benzetmiyorlar , bazen düşünmüyor değilim beni birine benzetselerdi ne yapardım diye bu kişi ne kadar karizmatik olursa olsun ne kadar iyi olursa olsun, benzememeye çalışır hatta bu durumdan ötürü ızdırap çekerdim. Ama bazı insanlar ise tam tersi benzemek bir yana dursun andırmıyor bile adama biri demiş ki işte sen misal tarkana benziyorsun adam bunu kendisine takılmış madalya olarak algılıyor bakıyorsun onun hareketlerini izleyip öğrenmeye çalışıyor iyice benzerlik kurulsun istiyor. Yav acınacak haldeler yazık.

Orijinalden alıntı: gandalff

adam veya çocuk, hâlen karakter arayışındaysa bunun belli başlı psikolojik sebepleri vardır. yani keyfinden böyle değildir. hattâ, bu yaptığının yanlış olduğunun farkında ve kurtulmak istemekte ki böyle bir konu açabilmiş değil mi?

ona yardımcı olup onu teşfik edeceğin yere iğreniyorum diyebilmen, senin de psikolojik sıkıntıların olduğunu gösteriyor. ve bu yaptığın çirkin bişey. ve sen de keyfinden böyle değilsin, çeşitli zihinsel süreçler seni bu hâle getirmiş o yüzden ben ne senden ne de arkadaştan iğrenmiyorum. bu arada iğrenmek ne lan? şımarık ve tiki kızlardan mıyız biz? ne saçma ve itici bi kelime bu? lütfen bidaha kullanmayalım.

edit: mesajında Allah'a şükürler olsun senin gibi değilim yazmışsın. Allah'a şükreden birisi gören insanlarda bu kimse, dini ile haşır neşir algısı uyanır. fazla dini bilgisi olmayan birisi senin bu çirkin mesajınla Allah'ın ismini birlikte gördüğünde, bilinçaltına İslam dininin dışlayıcı ve kin gütmeyi hoş gören bir din olduğu fikri girebilir. oysa dinimiz bunları kesinlikle yasaklamış. yok yere insanların dine olan bakışını zedeleyebilirsin. bu sebeple dini içerikli kelime kullandığın mesajlarında iki katı dikkatli olmanı öneririm.

Teşekkürler. Lafı gediğine oturtmuşsun. Bana söz kalmadı.

Ama kızmadım ben arkadaşa. Herkesin kapasitesi farklı. Çok açık ki bizi algılayacak düzeyde değil zihni. Oturup ergenlik döneminden, insanın kimlik arayışından -kendini bulma kaygısından- bahsedemiyoruz işte.

Her neyse. Bu konu üzerindeki asıl yorumunu merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

brad pitt iyi adam, ben de severim. ama basit bi insan o da. yüz yapısı düzgün, spor yapmış, düşünceli hareketleri var, iyi de bi oyuncu o kadar. böyle çok üstüne düşünüp gözde büyütmek gerekmediğini ve bunun zararlı olduğunu sen de biliyorsun. mesela onun kopyası olmak istememen lâzım. ondaki hoşuna giden bir niteliği saptasan, örneğin çalışkanlık veya sportiflik, bunu kendine eklemeye çalışsan bunda bi sorun yok. ama onun gibi şöyle olucam dediğin zaman bu tehlikeli bi söz. videolarını defalarca izlemeyi ve onun hakkında düşünmeyi bilinçli olarak kesmen lâzım. senden daha beter durumda yüzlerce hayranı vardır emin ol, bu atlatılamayacak bişey değil. mükemmelliği arzu eden biriysen, medya ve güncel kitapların kurbanı olmuşsun demek bu. mükemmelliği arzu etmek hiç sağlıklı bi durum değil. uçsuz bucaksız, besledikçe daha çok acıkacak olan bir ego bozukluğu. bu kelimeyi haznenden çıkarmanı öneririm, hiç kullanmamaya çalış. gerek duyarsan psikologdan yardım almaya tereddüt etme, onlar böyle şeylerin okulunu okuyorlar illa faydaları dokunur. ben böyle uzun yazdım da aslında gözde büyütecek pek bişey yok, zamanla atlatıcaksın, hemen herkese bi dönem olan bişey zaten. geçmiş olsun

Dostum detaylı yorumun için teşekkür ederim. Bana söylediklerini ben de içten içe biliyorum aslında.

Nereden başlasam bilemedim pek.. 1 yıl falan psikolojik terapi aldım. Psikotik bozukluğum vardı. Psikoloğa da brad pitt mevzusunu anlatmıştım. O da sana benzer cümleler kurdu az çok. Ben 22 yaşına giricem önümüzdeki ay. Kişiliğin oturma aşamasında son git geller olabilir gibime geliyor. Brad dışında 1-2 figür daha var kafamda, yine ünlü kişiler onlar da. Tarzlarını sevdiğim, hatta bazen taklit etmeye çalıştığım insanlar. Onlar gibi olduğumu düşünüyorum hayal falan kuruyorum çoğu zaman.

Ama dediğim gibi sol çalkantılar olabilir bence. Bilinçli olarak bu video film izleme olaylarını falan kesicem. Hayallerime de biraz ket vurucam. Umarım herşey kendiliğinden akar ve kendi tarzım tamamen olmasa da oturur. :)

Yazdığında en beğendiğim yer; bu tarz sevilen insanların iyi özelliklerini örnek almak -yani taklitten ziyade kendine birşeyler katmak- oldu. Gerçekten çok işlevsel olur benim için.

• themojoradiogang kullanıcısına yanıt
    Tüm samimiyetimle söylüyorum seni tamamen anlıyorum!. İnsan doğumu itibariyle kendi fiziksel özelliklerini yaratamadı, yaratamaz.Bu tamamen her neye inanıyorsan ona bağlarsın.Kimisi tanrı kimi allah der kimi rastgele der.Eğer ki insan kendini yaratabilseydi erkeklerin %90'ının brad tipinde olmak isteyeceğini hepimiz kabul edelim.Bunu kabul edince eşcinsel olmuyorsunuz beyler korkmayın :)

Senin bu hayranlığın kendinde olmayan özellikleri onda bulmandan örneğin boyun olabilir saç rengin ,yüz yapısı .... her hangi biri olabilir.İnsanlara kıvancın bi resmini gösterdiğinde oğlum salak mısın ne bakıyon bunlara ne ayaksın tepkisi alırsın neden? ..

Eğer aşırı takıntının olduğunu dusunuyorsan profesyonel destek almalısın çunku bu yaşamının ilerleyen zamanlarına sirayet edecektir.özgüven eksikliği vs vs gibi.nacizane tavsiyem hayranlık duyabılırsın ama oda sıradan bir insan 180 boyu var biraz kaslı kısa saçlar belirgin yüz hattı.bu saydıklarımın hepsini ameliyatla bile olursun :).

"kendimi sevmeyi öğrenmem çok uzun sürdü bir başkasını ikna edecek kadar vaktim yok" ..et seni seven böyle sevsin kimseye benzemek zorunda değilsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: vasillizaitsev

Tüm samimiyetimle söylüyorum seni tamamen anlıyorum!. İnsan doğumu itibariyle kendi fiziksel özelliklerini yaratamadı, yaratamaz.Bu tamamen her neye inanıyorsan ona bağlarsın.Kimisi tanrı kimi allah der kimi rastgele der.Eğer ki insan kendini yaratabilseydi erkeklerin %90'ının brad tipinde olmak isteyeceğini hepimiz kabul edelim.Bunu kabul edince eşcinsel olmuyorsunuz beyler korkmayın :)

Senin bu hayranlığın kendinde olmayan özellikleri onda bulmandan örneğin boyun olabilir saç rengin ,yüz yapısı .... her hangi biri olabilir.İnsanlara kıvancın bi resmini gösterdiğinde oğlum salak mısın ne bakıyon bunlara ne ayaksın tepkisi alırsın neden? ..

Eğer aşırı takıntının olduğunu dusunuyorsan profesyonel destek almalısın çunku bu yaşamının ilerleyen zamanlarına sirayet edecektir.özgüven eksikliği vs vs gibi.nacizane tavsiyem hayranlık duyabılırsın ama oda sıradan bir insan 180 boyu var biraz kaslı kısa saçlar belirgin yüz hattı.bu saydıklarımın hepsini ameliyatla bile olursun :).

"kendimi sevmeyi öğrenmem çok uzun sürdü bir başkasını ikna edecek kadar vaktim yok" ..et seni seven böyle sevsin kimseye benzemek zorunda değilsin :)

Dostum kendimden memnunum. Yakışıklı buluyorum kendimi. Avatara fotoğrafımı koyacak kadar. :)

Brad konusu daha başka. O benden bi kaç gömlek üstün yüz hatları olsun fiziği olsun. Bu mükemmeliyetçilikle ilgili bence. Kafamda öyle bir imajı var ki her ortama girecek her kadını elde edebilecek bir adammış gibi geliyor. Fakat bu yanlış tabi. Bazı kızlara brad diyorum "ıyy o ne sarı saç mavi göz, erkek dediğin esmer olur" diyorlar. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.