Şimdi Ara

Bozuk Kartım Servisten 'SAĞLAM' Diye Geldi? Ne Yapmam Lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Sparkle 9600Gt Pasif Soğutma ekran kartımı, yük altında yani oyunlarda, kapasitörlerinden ses geliyor diye servise gönderdim. Servisin notu aynen bu şekilde:

Ürün : Sparkle 9600GT 512 MB GDDR3 256bit D10x CoolPipe Fansız SF-PX96GT512D3-HP PCI-E x16 SLI-4427801
    Garanti Tarihi : 10/06/2008 - 10/06/2010
    Kalan Süre : 645 Gün

Servis Durumu : ATS-55680
    Kategori : 01-Sağlam
    Aşama : 32-Kapıdan Teslim
    Tarih : 16 saat boyunca 3d mark 2005 programında test edildi test ok sorunsuz calısıyor

Tarih kısmındaki (?) bu açıklama, performans yönündenmi sorunsuz anlamadım. Yeterli bir açıklama gibi gelmedi bana. Çünkü bende bu karttan sonra Axle 9600gt aldım yoluma devam ettim. Güya bu kartın yenisi gelecek bende satacaktım.

Peki şimdi kullandığım bu Axle 9600gt karttan neden okadar rahatsız edici ses gelmiyor? Üstelik fanlı ve aynı sistem

Acaba ne yapmam lazım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NefretZm -- 3 Eylül 2008; 4:43:42 >

• Elinizdeki ekran kartının fanını dikkatlice söküp, GPU'nun hemen altından bağlantı yollarını görünmeyecek şekilde falçata veya maket bıçağı ile kesin. Soğutucuyu yerine takarak servise geri gönderin. Başarı ile denenmiştir.

Diğer örneklerim:
    *Bilgisayarı kilitleyen PSU'u servisten sorunsuzdur diye geri dönünce 110Volt a getirip PSU'yu patlatıp servise çalışmıyor diye gönderdim. Yenisi geldi.

*Kısadevre sonucu osilatör entegresi yanan ekran kartımın seri numarası etiketini söküp osilatör entegresinin üzerine yapıştırarak servise verdim, Yenisi ile değiştirildi.

• Arkadaş fanı sökemem, çünkü pasif soğutma. şimdi anlarlar falan :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: command_4

Elinizdeki ekran kartının fanını dikkatlice söküp, GPU'nun hemen altından bağlantı yollarını görünmeyecek şekilde falçata veya maket bıçağı ile kesin. Soğutucuyu yerine takarak servise geri gönderin. Başarı ile denenmiştir.

Diğer örneklerim:
    *Bilgisayarı kilitleyen PSU'u servisten sorunsuzdur diye geri dönünce 110Volt a getirip PSU'yu patlatıp servise çalışmıyor diye gönderdim. Yenisi geldi.

*Kısadevre sonucu osilatör entegresi yanan ekran kartımın seri numarası etiketini söküp osilatör entegresinin üzerine yapıştırarak servise verdim, Yenisi ile değiştirildi.

• quote:

Elinizdeki ekran kartının fanını dikkatlice söküp, GPU'nun hemen altından bağlantı yollarını görünmeyecek şekilde falçata veya maket bıçağı ile kesin. Soğutucuyu yerine takarak servise geri gönderin. Başarı ile denenmiştir.

Diğer örneklerim:

Gerçekten iyiymiş...

• Yöntemler iyide arkadaşlar, bu yöntemler dışında birşey yapamazmıyım?

Bu 3D Mark 2005 programı ekran kartını tam yük altında çalıştırmıyormu? Bu yüzdenmi onlarda ses sorunu olmadı. Yoksa bilgisayar başında durmadılarmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NefretZm -- 3 Eylül 2008; 1:21:25 >
  • yanlış bios yükle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Diğer örneklerim:

Helal kardeş

• kartı yak geri gönder!!! bu da başka bi yöntem
  • Bence bankete yan koy üstüne bas öyle yolla Arkadaşlar bu ne ya çok gattarsınız
    Dostum bence bir daha yolla ve daha farklı bi programla test etmelerini söyle. Durumu daha detaylı izah et. eğer yine aynısı olursa karta herhangi bi zarar verip değişimi mecbur yap
  • quote:

Orjinalden alıntı: saddamx

Bence bankete yan koy üstüne bas öyle yolla Arkadaşlar bu ne ya çok gattarsınız
    Dostum bence bir daha yolla ve daha farklı bi programla test etmelerini söyle. Durumu daha detaylı izah et. eğer yine aynısı olursa karta herhangi bi zarar verip değişimi mecbur yap

Şimdi yukarıda da yazdığım gibi, 3DMark2005 programının ekran kartına nekadar yüklendiğini bilmediğim gibi başka bir program ismide bilmiyorum.

Okadar yanına not olarak yazdım, mersasistemin sitesinden iletişim bölümünden istediğimi tekrar söyledim, bunların üstüne telefon telefon ettim ama yinede korktuğum başıma geldi. Oyunlarda denemiyecekler anlaşılan.

Ekran kartına var gücü ile yüklenecek hangi program varki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NefretZm -- 3 Eylül 2008; 1:42:38 >

• Ekran kartına yüklenicek tek programlar oyunlardır. Bu konuda ben COD4'ten çok şikayetçiyim çok kullanıyo ısıtıyo kartı velet Yani bi Call Of Duty 4 Modern Warfare testi isteyebilirsin en basitinden.Başka bi alternatif istersen CRYSIS derim
  • Yani onlardan oyunlarda veya herhangi ismini verdiğim bir oyunda test etmelerini isteyebilirim?

İlk gönderdiğim zaman okadar rica ettim lütfen oyunlarda test edin diye. Ama bu programı layık görmüşler. Galiba işim zor
  • karta uzaktan kontrollü tnt yada c4 yerlestir servise geri gönder....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 3 Eylül 2008; 2:05:25 >
  • quote:

Diğer örneklerim:

way be

• kasayı kap götür ahanda ses geliyo diye göster o kadar uğraşacağına
  • quote:

Orjinalden alıntı: NefretZm

Yani onlardan oyunlarda veya herhangi ismini verdiğim bir oyunda test etmelerini isteyebilirim?

İlk gönderdiğim zaman okadar rica ettim lütfen oyunlarda test edin diye. Ama bu programı layık görmüşler. Galiba işim zor

Evet öyle yapmalısın. Bence test sırasında yanlarında durup (tabi mümkünse) oyun testi yapmalarını ve senin arızayı onlara göstermeni istemelisin. Belki çok şey istemiş gibi olucaksın ama arızayı anlamıyolarsa ne varsa yapman gerekiyo anlamaları için
  • Yani Eskişehir'den kalkıp, İstanbul'amı gidecem. İmkanı yok. Benim bu kartı bir şekilde tam yük altında çalıştııtmam lazım..

Yukarıda da sormuştum; 3DMark2005 ekran kartını tam yük altında çalıştırmıyormu?
  • quote:

Diğer örneklerim:

• quote:

Diğer örneklerim:
    *Bilgisayarı kilitleyen PSU'u servisten sorunsuzdur diye geri dönünce 110Volt a getirip PSU'yu patlatıp servise çalışmıyor diye gönderdim. Yenisi geld
    i.

Aynı yöntemi bende yapmıştım işe yarıyor

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.