Şimdi Ara

Bozuk bilgisayar aldım. Bir fikir verin. :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bilgisayarı vatan a götürdüm. İnceleyip sizi arayacağız dediler. Windows orjinal olsa hemen bakardık ama buna format atılıp windows kurulacak sonra test edeceğiz dedi. Yarın veya en geç öbürgün alırsınız dediler.
  • Ben bu toplama bilgisayar işini anlamış değilim.Vatan gibi bir yerden bilgisyar alınıyor montajı orda yapılıyor ama eve gelince çalışmadığı anlaşılıyor.Sistemi topladıkdan sonra test edilmiyormu.Bileşenleri kasanın içine doldurup al sana bilgisayar deyip müşteriyemi veriliyor.

Geçen gün bende vatan bostacıda idim.Merkez ofisden bana bi bilgisayar gönderildi arızalı imiş vatan'da bana yakın diye gönderdiler bana.Bilgisyar pegasus marka işde dandik bir sistem.Taş çatlasa o sistem 500-600 ytl eder.856ytl bayılmışlar bilgisayra her neyse.Aldım vrdim bilgisayarı baksınlar diye daha 4 aylık makine garantisi devam ediyor.Adamar verdikten 2 saat sonra aradılar bu bizim bilgisayar değil,pegasus'un kendi teknik servislerine götürün demişler telefonda merkez'e.Gittim almaya teknik servisteki eleman biz gönderebiliriz pegasus'a sorun değil dediler.Madem sorun olmayacaktı ne diye gelin alın diyorsunuz dedim aldım makineyi çıktım.Gönderdim benim merkez ofise onlar ne etti bilgim yok açıkcası.

Bence en iyisi kendin alacaksın garantili donanımları kendi işini kendin göreceksin.

Ayrıca birşey sorayım.Aldığımız garantili faturalı ürünleri bilgisayara taktıkdan sonra çalışmadığı belli olursa ithalacı firma teknik serviste montajı yapılmamış garanti kapması dışında kalmışdır ürün tarzı birşey söyleyebiliyormu.
    Eğer 9 canlı olsaydın bile..En fazla 8 kez kaçabilirdin ölümden..Bil ki 7 düvele sultan olsan dahi..Yerin 6 mekan olacaktır sana..En fazla 5 metre kumaş götürebileceksin..Kapatacaksın 4 açsanda gözlerini..Bu dünya 3 günlük ..Azrail'in önünde 2 kat olup yalvarsan nafile..Ecel geldiğinde 1 gün öleceksin..İşte o an herşey 0 dan başlayacak.

• İşlemci fanı ya tam oturmamıştır veya psu yetersiz geliyordur.
  • hadi ekran kartı olsa neyse diyeceğim yetersiz kelsinde içi bomboş kasanın. bir hdd birde dvd rom var başka bişey takılı değil. 350 watt yetmesi lazım tahminim. Onboard ekran kartının pek bişey çekeceğini sanmam.
  • Şimdi aradılar vatandan bilgisayarınız hazır gelin alın diye. İnşallah kökten çözülmüştür sorun. psu kasanın içindeki psu, markalı bişey değildir tahminim. Bakalım çalışsın da eski bilgisayardaki psu yu ona geçiririm.

Orjinalden alıntı: Bilgi sayar

Şimdi aradılar vatandan bilgisayarınız hazır gelin alın diye. İnşallah kökten çözülmüştür sorun. psu kasanın içindeki psu, markalı bişey değildir tahminim. Bakalım çalışsın da eski bilgisayardaki psu yu ona geçiririm.

Sonucu yazarsın buraya.
  • Selamlar bilgisayarı aldım, şuan açılıyor. Ordaki eleman herhangi bir sorun bulunamadı yazmış. Burdan montaj hatası olduğuna inandırdım bende kendimi. Umarım gerçekten bir sorunu yoktur. Şuan için montajdaki artis artis parça takan elemanı kabahatli buluyorum. Babasının malı gibi çekiştiriyordu kabloları. En azından çabuk ilgilendiler, orda bekletmediler. Ve tekrar herkese evlerine en yakın yerden almalarını öneririm alacakları parçaları. Bana 5 dakkalık bir uzaklıkta olduğundan aşırı bir zorluk çıkmadı. SAdece 1 gün kaybım oldu.
  • windowsu kurup anakartın driverlarını yükledikten bir süre sonra elektrik gene gitti. kasa gene şuan power tuşuna basmama hiçbir tepki vermiyor. :( Şimdi tekrar vatanın yolunu tutacağım. Ne talihsizmişim.
  • yazık valla pc deiştirmeyi talep et

Orjinalden alıntı: Bilgi sayar

windowsu kurup anakartın driverlarını yükledikten bir süre sonra elektrik gene gitti. kasa gene şuan power tuşuna basmama hiçbir tepki vermiyor. :( Şimdi tekrar vatanın yolunu tutacağım. Ne talihsizmişim.

Git gide açık kalma süresi azalıyorsa işlemci çok ısındığı için. Ya işlemci fanı soğutucusu oturmamış yada fan kablosu takılı değil. Bilg. çalışırken işlemci fanını kontrol et. Soğutucuyu sök kontrol edip tekrar işlemciye temas ettirerek tak. Doananımsal bir arıza yok ise sorun giderilecektir. Yada teknik servise götür orda bunları yapmalarını iste.

Kolay gelsin.
  • gittim bıraktım bilgisayarı orda bekledim tamam gelin bakın birde siz nasıl sorun var dediler. Cidden adam açmış güzel güzel çalışıyor. Güç kablosunu çıkarıp tekrar taktım hiçbişey yapmadım diyor. Şimdi aldım geldim bilgisayarı. Sorun yok çalışıyor. Ama ne sorun var hala anlamadım. Bakalım ne kadar dayanacak. Tunçmatik diye bir priz almıştım enerji korumalı filan diye. Şimdi ondan şüpheleniyorum. Şuan onu söktüm direk prize taktım sorun yok. Galiba bu prizde bir sorun var. Bakalım ne çıkacak altndan inşallah prizdendir.
  • ani voltaj yükselmeleri veya düşmeleri bilgisayarları çok kötü durumlara düşürüyo.arkadşmn dedği gibi ups al.bende de snn gibi çok sorun oldu.ama sonra ups aldm.artık içim rahat.hiç düşünmüorum elektrk gider,voltaj düşer sistemm bozulur die.

Microsoft Certified Professional
  • düzeltiyorum sorun prizden değilmiş. Aşağıdaki yazdıklarım tamamen asılsız çıktı. Sorun sanırım kasanın güç kaynağında veya anakartın girişlerinde. Tunç matik priz gayet güzel tek sorun usb 2 tanımıyor olması.

2 saattir açık ve sorun çıkmadı bu durumda kabahati bilgisayara faydası olsun diyerek aldığım tunçmatik akım korumalı prizde buldum. Hiç aklıma gelmemişti onda bir sorun olabileceği. Aletin linki şurda, bilgisayar için yaklaşmamak gerek demek ki.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=702&productid=bd90550#tablnk

Aletin üzerindeki usb çıkışlarıda usb 1.0 mış zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgi sayar -- 15 Şubat 2007; 15:50:40 >

• Akım düzenleyici prizlerin zararı değil aksine seninde düşündüğün gibi faydası vardır ama anlaşılan o ki arızalı çıkmış aldığın ürün..
  • evet sorun prizden değilmiş aynı sorun tekrar etti. Bende açtım kasayı anakartın ana güç girişini hafif sağa sola oynatınca temassızlık yaptığını gördüm. biraz yana çekince temas ediyor bilgisayar açılmaya başlıyor. bırakınca gene gidiyor elektirik. Bu durumda anakartta mı sorun güç kaynağında mı anlamadım. Şimdi 3. kere geri götüreceğim. Bu sefer bu sağlam deyip gönderen elemana güzel güzel anlatacağım kontrol nasıl yapılır diye.
    tunçmatik yetkililerinden de özür dilerim faturayı onlara çıkarttığım için ama orda çalışıyor burda niye çalışmıyor diye düşünürken aklıma bu gelmişti.
  • Bende de aynı sorun olmuştu. 1. açtığımda ( bilgisayar soğuduktan sonra ) açılıyordu 5 dk geçince kapanıyordu ve restart atıyordu restarttan sonra daha windows tam açılamadan kapanmaya başlıyordu. Sonra baktığımızda işlemcinin sıcaklığı çok yükselmiş o yüzdenmiş. Kasayı açtık baktık işlemci fanının sol tarafındaki tutacak kırılmış ve fan çok az bişi oynamış yerinden. Bu yüzden işlemcinin ısısı çok artıyordu soğutamıyordu doğru düzgün. Bence büyük ihtimal seninde işlemcidendir. Isıyı kontrol et fazlaysa götür. Ayrıca bilgisayarın içini açarsan "açtın garantisi bozuldu" gibisinden bişi diyemezler , nedeni sen toptan aldığın için her parçanın ayrı garantisi vardır. Kasasından tut cd-rom a kadar her parçanın ayrı garantisi vardır.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.