Şimdi Ara

Bozuk bilgisayar aldım. Bir fikir verin. :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarı aldım bu akşam geldim eve güzel güzel windowsu kurdum. Tam driverları herşeyi kurmuştum ki birden bilgisayar kapandı tekrar açıldı. Sanki bir an elektrik gidip gelmiş gibi. Sonra windows açılır açılmaz gene kapandı. Şuan windowsun açılmasına fırsat kalmadan kapatıyor kendini. Yani açık kalma süresi giderek düşüyor. Bilgisayarda işletim sistemi menüsünde beklerken bile kapatıyor kendini.

Güç kablolarının bağlantısını kontrol edeyim diye kasayı açayım dedim ki kasa açılmasın diye metal bir parça geçirilmiş kapağın arkasına. Yada ben anlamadım açılma tekniğini. Belkide bir bakıma iyi oldu hiç kurcalamasam daha iyi heralde.

Bu durumda bilgisayarı yarın sabah geri götüreceğim ve merak ettiğim orda nasıl bir durumla karşılaşacağım? Bilgisayarı Bostancı Vatan bilgisayardan aldığımı da belirteyim. Ne gibi haklarım olur bu durumda. İade etme gibi bir hakkım olur mu? Yada ne yapabilirim tecrubesi olan arkadaşlar fikir verebilir mi? Yoksa bilgisayarı 2-3 hafta alı mı koyacaklar orada?

Kasa Dexonic, güç kaynağı 350watt, işlemci E6300, onboard ekran kartı, anakart Gigabyte 965gm-s2, hdd wd 250 sata2, nec dvd yazıcı
    PSU yetersiz gelmiş olabilir mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgi sayar -- 14 Şubat 2007; 2:20:52 >

• PSU nun yetersız gelmiş olacağını sanmıyorum. Saydığın donanıma yeterli görünüyor. Benım tahminim bilgisayarı alıkoyacaklar bi süre. Tek bir parca almıs olsaydın direk değiştiridin bunuda yapmak zorunda olurları çünkü yeni almıssın ama toptan bir bilgisayar için ne yaparlar kestiremiyorum..
  • Sadece kasayı değiştirmelerini talep etsem. Yada farklı bir psu takıp vermelerini istesem kabul etmezler sanırım değil mi? Ama anakarttan da sorun olabilir belki. Çocuk ilk taktığında birkaç kere uğraştı kapatıp açtı açılmadı sistem. Kabloları filan kurcaladı açıldı sonunda. Paketleyip verdi. Sorun olabileceğini hiç tahmin etmemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgi sayar -- 14 Şubat 2007; 1:27:44 >

parçalarda arıza olduğunu ve ayıp nedeni ile değişim istediğini ve parçaların yetkili servise gönderilmeden müşteri hizmetlerinde incelenmesini istediğini söyle lütfen elinden geldiğince ısrar et. Bu tip durumlarda ayıp hemen ortaya çıktığından genelde orada bir kaç saat içinde incelerler montajı kim yaptı acaba
    şimdi bios a bakayım diye tekrar taktım fişe ama şuan basıyorum power tuşuna hiçbir hareket yok. psu nun anahtarını açtığımda klavyeye güç geliyor üstünde yeşil bir ışık yanıyor ama sanki kasanın power tuşuna hiç elektirik gelmiyor gibi.

Bilgisayar toplama olarak alındı. Montaj bölümünde bir çocuk topladı sistemi. Direk ona mı gitsem yoksa arızalı ürün kısmına mı gitsem. Bahsettiğiniz müşteri hizmetleri bu arızalı ürünleri alan kişiler mi?
  • Bilgisayar'ı hangi firmadan aldıysan oranın teknik servis'ine git.Yanınada faturanı al,kasanı ver ve sorununu anlat.Sana gerekli açıklamayı yapacaklardır.Herhangi bir ücret ödeme sakın.Sorunu halletmek zorundalar çünkü..Geçmiş olsun,hevesin kursağında kalmıştır şimdi

bilgisayar işi tuhaf iştir. oradaki toplayan arkadasa git. bence hic kasayı acma ugrasma. bunların işi belli olmaz sen kasayı acıp ugrasmısssın garanti gitti derler. ondan dolayı direk toplayan arkadasa git anlat bir bir ne oldugunu.

tekrar gecmis olsun
  • Vatanın sitesindeki yazıları okuyunca insanın içi rahatlıyor biraz ama tabi uygulamanın böyle olduğunu hiç sanmıyorum. Sitede arızalı ürünün 30 gün içinde iade edilebileceği söylenmiş. Sitedeki ilgili kısım şöyle:

Müşteri hizmetleri bölümümüz:
    Müşterilerimizin arızalı ürünleri; müşteri hizmetleri bölümümüzde önce kontrol edilir,
    30 gün içinde arızalanan veya ayıplı çıkan ürünler, müşterinin isteği üzerine yenisiyle değiştirilebilir veya iade alınabilir.
    Kutusu açılmamış ürünler 15 gün içinde bir başka ürünle değiştirilebilir.
    Bunun dışındaki durumlarda yetki ve becerimiz dâhilindeki yedek parça gerektirmeyen onarımlar bünyemizde yapılır.
    Onarım yapılamayan durumlarda ürünler müşteri adına, tedarikçi firmalara veya yetkili servislerine ulaştırılır.
    Ürünler hazır olduğunda tedarikçi firmalardan alınır, tekrar kontrol edilir ve müşterilere geri verilir.

• Evet tam güzelce kurdum herşeyi. Tam tüm driverlar yüklendi, düzlüğe çıktık derken karardı ekran. :(
    quote:

Orjinalden alıntı: Serdarkekik

Bilgisayar'ı hangi firmadan aldıysan oranın teknik servis'ine git.Yanınada faturanı al,kasanı ver ve sorununu anlat.Sana gerekli açıklamayı yapacaklardır.Herhangi bir ücret ödeme sakın.Sorunu halletmek zorundalar çünkü..Geçmiş olsun,hevesin kursağında kalmıştır şimdi
  • Bilgisayar şu an hiç açılmıyor ki nasıl xp kuracağım. Bir ara bende antivirüs programını yükleyene kadar virüs mü girdi diyecektim ya. Donanımların kendi sitesi dışında bir siteye de girmedim. daha msn filan hiçbirşey yüklü değildi. Anakart ile modemin sürücülerini yükleyebildim sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgi sayar -- 14 Şubat 2007; 2:29:42 >

• fandan veya işlemciden sorun olsa genede kasaya güç gelir kasa fanları çalışırdı tahminim. Kasanın power tuşu mu tam bağlanmadı yada sorunu var anlamadım. Şuan birkaç kere denedim açılmıyor sistem. İnşallah anakarttan değildir, 3 tane kalmıştı ellerinde birini ben aldım 2 tane kaldı. Eğer diğerleri de biterse anakart arızasında bayağı bekletirler tahminim. Psu dansa hemen değişebilirler mi bilemiyorum.

direkt götür teknik servisi ne yapacaklarsa yapsınlar onlar uğraşsın.
  • uğraşmıyorum sadece arada açılıyor mu diye bakıyorum. Şimdi oraya gittiğimde açılırsa şok olmayım diye iyice emin olayım durumdan. Sabah gitmeden önce de birkaç kere deneyip öyle götüreyim. Birde 3 hafta önce farklı bir yerden aldığım microsoft mouse umda var.

Bu aralar ya üreticiler şaşırdı ya bende bir talihsizlik var. Eski bilgisayardaki hdd lerin birine de windows yüklenmiyor nedendir anlamadım. Neyse onlara alışmıştım da son olay bayağı ağır oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgi sayar -- 14 Şubat 2007; 2:51:38 >

böyle durumlarla çok karşılaşılır. merak etme.
    İnşallah halledebilirsin sorunu

Bana kısaca "Barbar" diyebilirsiniz =)
  • Sağol barbariansss inşallah bende öyle umut ediyorum.
    Biz bunu serviste inceleyeceğiz siz bırakıp gidin derlerse itiraz hakkım var mı onu merak ediyorum ben.

Bana kısaca "Barbar" diyebilirsiniz =)
  • merak etme,vatan sistemi kontrol edip,değiştirilmesi gereken parçaları değiştirip;sana sistemini sağlam şekilde verecektir
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.