Şimdi Ara

Böyle giderse hiç bir Avrupalı sokağa çıkamaz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _RevO_


    quote:

    Orijinalden alıntı: sholmes


    quote:

    Orijinalden alıntı: _RevO_


    quote:

    Orijinalden alıntı: sholmes


    quote:

    Orijinalden alıntı: _RevO_


    quote:

    Orijinalden alıntı: webbie


    quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: webbie


    quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan

    Reis açık açık tehdit etmiş ya lae

    Abi, biz ve dünyadaki diğer herkes yanlış anlamış olabilir. Muhtemelen kısa süre içerisinde tefsiri yayınlanır.

    Bu arada, sen bu taraflara gelmiyor musun?

    Reis biraz daha tehdit ederse milleti yakında bırak oraları sokağa bile çıkamayacağım Harbiden ters giden bir şeyler var

    Sizin reis uzun zamandan beri düşman yaratarak işleri götürüyor ve içerideki ekonomik-sosyal sorunların üzerini kapatıyordu. Ancak şimdi 2 önemli sorun var;

    - Avrupalıların ve özellikle de Almanlar'ın anasına küfretmekten daha ağır olan "Nazi" kelimesini ağzından düşürmemesi çok ciddi bir tepkinin doğmasına neden oldu, ki Avrupalıların hafızaları bizimkine göre çok daha güçlüdür.

    - Her ne kadar biz kabul etmesek de, Avrupa burnunun dibinde diktatörlük olarak gördüğü bir sistem istemiyor. Dünyanın geri kalanında diktatöryal sistemler Avrupa tarafından destekleniyor olsa da, hiçbiri bizim kadar yakında ve büyük bir askeri-beşeri güce sahip değil.

    Bu iki sorun, Avrupa'nın da artık topa girmesine neden oldu.

    Burada devamlı bahsedilen "Kürt lobisi" denen şeyin herhangi bir önemi yok, çünkü Avrupa'da Kürtlerin oluşturduğu hiçbir örgütlenme siyasal anlamda etkili değildir; sadece yeri geldiğinde kullanılan bir grup insandır.

    Reisin daha önceki söylemlerinin hiçbiri doğrudan Avrupa'yı hedef almamıştı. Yani İsrail'e "one minute" dediğinde ya da Mısır için "Dört" işareti yaptığında, bu durum Avrupalı seçmeni doğrudan ilgilendiren konular değildi. Ancak şimdi durum çok değişti. Ülkesine kontrolsüz bir şekilde 4 milyon insan dolduran, hergün bir yerde İslami terörist grupların bomba patlatmasına neden olan dış politika yürüten, çizgisi olmayan bir adamın kendi burunlarının diplerinde otoriter bir rejim kurması, Avrupalıların hoşuna gitmiyor.

    Hepsinden önemlisi ise, eğer Avrupa gerçekten isterse, Türkiye'de istediği partiyi 1 haftada yok edebilecek ekonomik gücü elinde tutuyor. Bu ayrı bir konu, fakat yeri gelirse rakamlarla da bunu gösterebilirim.

    Benim dileğim; Atatürk'ten bu yana ilk defa bir iktidar tüm yetkileri bu kadar güçlü bir şekilde elinde toplamış durumdayken, bunun iyi şeyler için; sağlık, eğitim ve ekonomi için kullansın. Ancak bunu 15 yıldır göremedik ve muhtemelen de göremeyeceğiz.

    Sen saniyormusun abnin ekonomik yaptirimla duracagina ?

    Turkiyeyi edirneden ankaraya kadar tras edip kalan pisligo kurtlere verecekler.

    Ekonomik yaptirim demek turkiyenin multecileri abye salmasi demektir. Bunu engellemenin tek yolu da sistematik bir kara harekatiyla erdoganin devrilmesidir.

    Demokrasinin krali gelecek yakinda oyle akp nin ileri denokrasisinden degil, leopardli rafale li demokrasi.

    Hükümet parti vs. den bağımsız olarak söylüyorum. Askeri coğrafya, meskun mahallerde muharebe, halk desteği gibi nedenlerden ötürü biraz zor tıraş ederler.

    Askeri cografya nedir ya ?

    Meskun mahalle takan olmaz, turkiye gibi carpik kentlesmis bir ulkede meskun mahalle savasi yerine, tepeden bombalarlar. Halk destegine de ihtiyac yok. Olayi cozememissin sen, bir ulkeyi duman etmek icin tum sehirlerini almana gerek yok.

    Elektrigini suyunu keser uzaktan izlersin, kirsalda da ne meskun mahal olur, ne halk destegine ihtiyac kalir.

    Bu forumda da buna hayranım herkes herşeyi çok iyi biliyor. Seni zannettiğinden fazlasıyla bu işe hakimim dostum askeri coğrafya neymiş 2. Dünya savaşını askeri açıdan bir incele anlarsın. Öyle bombalayıp geçme diye bir olayda yok Musul harekatını ve zayiatları incelersen, oraya atılan topçu ve uçak atışlarının haddi hesabı yok ancak binlerce kişilik karagücüyle girdiler.ABD nin Afganistan harekatında şehri 24 saat gözetlemesine rağmen yaşadığı kayıpları incele ki yıllık 500milyar$ lık bütçesi olan bir güçten bahsediyorum. Doğu Avrupa şuan Rusya tehditine karşı yığınaklama yapıyor. Ülke işgal etmek sandığınızdan daha zor, çok masraflı ve insan gücü gerektiren bir durum. Meskun mahallerden muharebeyi de neymiş deyip geçilecek birşey değil. Şuna terör örgütü Suriye'de düzenli ordularla savaşabiliyorsa bu MMM sayesindedir. Son not ABD ve NATO nun en çok önem verdiği eğitimlerin başında gelir MMM he sen önemli değil diyorsan....

    Askeriye hakimsin ama okudugunu anlama konusunda sorun var sanirim.

    Edirne'den Ankara'ya tras ederler dedim, lafimin da arkasindayim. 2ci dunya savasindan bahsetmen guzel olmus, soyle bir rus cephesini ac bakalim stalingrad disinda meskun mahal savasi bulacakmisin ? Kiev bombalanarak alindi, rus karsi ataginda da alman ordusu dagilmisti zaten 2 senede canina okudular. Ornek veriyorsun ama verdigin ornekten haberin mi yok, yoksa "ben yazayim da karsimdaki nasilsa cahildir" mi diyorsun anlamadim.

    Bati avrupa ve italya cephesine girmiyorum, oralarda savaslarin onemli kisminin meskun mahalle oldugu dogrudur, yanliz savalarin yapildigi yerlerin milyonluk sehirler olmadigini da unutmamak lazim.

    Sonuc olarak, ikinci dunya savasi ornegini vermek 2017 dunyasi ve askeri teknolojisi icin komik olmus.

    Afganistan ve Turkiye yine karsilastirilamayak 2 ornektir.

    Zaten ben ulke isgalinden de bahsetmedim, meskun muhabareyi pas gecip edirne - ankara arasini tras etmek gayet mumkundur.

    Cok akilli hukumetimiz 15 temmuz sonrasi tum asker karargahlari sehir disina aldigi icin, muhtemel bir savasta tum tsk tahminimce 1 kac saat icinde yerle yeksan olur. Savasacak ucak tank, kullanacak silah top tufek kalmayinca da gerisi gelir zaten. Muhtemel bir "Turkiye'ye Demokrasi" operasyonunda hedef zaten tepe kadro olacaktir, AB'nin "yav su yunanlilari kirmayalim izmiri alalim istanbulu konstantinapolis yapalim" diyerek is yapacaklarini sanmiyorum. Turkiye'nin yapilasmasini etud edersen, sehirlerin altyapilarina darbe indirilmesi ve kendi hallerine birakilmasi durumunda da cok da muhtemel operasyon yapilabilecegini anlarsin.

    Illa sehir isgal ederek savas kazanilmiyor artik 2017'de, HoI4 oynamiyorsunuz.



    Dostum işte biz bu yüzden kutuplaşıyoruz,ben seni cahil yerine filan koymuyorum
    Okuduğumu anlama konusunda ise zannettiğin gibi bir sorunum yok.
    Dikkatli okursan 2.Dünya savaşını, askeri coğrafya açısından örnek verdiğimi anlayacaksın.
    Avrupa ordularını konseptinde havadan bombala traş et diye bir askeri konsept yoktur.sistematik bombalama ayrı birşey Edirne'den Ankara'ya bomblamak farklı birşeydir.
    Ayrıca 2.dünya savaşında Japonya yoğun hava bombardımanına tabi tutulmuş atombombaları atılmış bir ülke olarak bombalamalardan değil herşeyi önüne katıp gelen kızıl Ordu nedeniyle savaşı bırakmıştır.
    Buna diğer bir örnekte Vietnam'ın bombalanmasıdır.2.dünya savaşında tüm Avrupa'ya atılan bombaların toplamından daha fazlası atılmasına rağmen ABD yenilgiyle ayrılmış ve sonuçta büyük bir toplumsal bunalım geçirmiştir.
    Bu söylediklerimden hava kuvvetleri değersizdir gibi bir sonuç çıkarma.
    Toparlarsak şuanki savaş konseptlerinde senin tabirinle tıraşlama diye bir husus yoktur, mümkünde değildir. Ekonomik,sosyal ve savaş hukuku gibi nedenlerle. Mmm günümüzde oldukça önemlidir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • @_RevO_ avrupaya mülteci salamazsın abluka riski var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

    Yarin obur gun avrupada yasayan ya da turist olarak giden Turkler potansiyel terorist muamelesi gorup irkcilarin ya da polisin saldirisina ugrarsa bu sozler sebebi ile bunu zerre takacak mi RTE? Tabi ki hayir.

    Ama bizim gurbetciler kendilerine potansiyel terorist olarak davranildiginda Avrupa'yi irkci olmakla suclayacak.



    Söylediğiniz çok doğru. Sizinle aynı fikirdeyim, şuan bir arap kökenlilere nasıl bakılıyorsa çok değil bu şekilde devam edilirse 2-3 yıla kadar bizede öyle bakmaya başlayacaklar. Bir meydana gidip Allah-u ekber desen anında boşalıyor meydan, trajikomik bir olay bu. Ve bizim iç dış politikamız resmen mahalle ağzıyla yapılan yaşlı kadın kavgalarına benzetiyor bir kadın için ''Fahişe'' sözü ne kadar ağırsa Avrupalılar özellikle Almanlar içinde ''nazi'' benzetmesi o kadar ağırdır. Ortadoğu bataklığında yalnız kalıyoruz ve Avrupanın bizi kıskandığını öne sürüp buna inanan en az %45'lik bir kesim var malesef sonumuz hiçte iyi değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çare Sneijder -- 23 Mart 2017; 2:13:12 >




  • Böyle giderse hiçbir ülke dostumuz olmayacak. Reis dediğiniz adam her ülkeyle ilişkileri bozuyor. Böyle mi gelişecek bu ülke ?

    Savaştan bahsetmiş bazı arkadaşlar. Artık Osmanlı zamanındaki gibi savaş kalmadı. Avrupayı bırak Amerika gücüyle bizi haritadan siler. Hayalimiz bile kalmaz.

    Bin ladin ve saddam ı hatırlayın ikiside her ülkeyi tehdit ederdi. Amerikada ikiz kuleleri vurdurdu bin ladin sonra bulup işini bitirdiler. Saddam 8 tane benzeri vardı o kadar yıl sonra onu da bulup temizlediler. Amerika dan kurtuluş yok işin özü. Kim başkan olmuş bunun önemi yok amerika aynı değişen birşey yok.

    Avrupa ülkeleri ile kavga ederek gelişemezsin. Oradaki vatandaşlarımız zor duruma düşecekler. Ülkeler arası uçuşlar turizm ve ekonomi etkilenecek. En çok zararı ülkemiz görecek.

    Avrupa ülkeleri ile ilişkileri bozarak değil güçlü ilişkiler kurarak gelişebiliriz.

    İşin sonu kötüye gidiyor bize destek olacak hiçbir ülke kalmadı. Hakkımızda hayırlısı diyelim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC5820868 -- 23 Mart 2017; 3:0:47 >




  • Anlaşılan birileri bombaların tekrar patlamasını istiyor, rahatlık batmış.
    Sen başkalarını tehdit edersen, olacaklardan da seni suçlarlar ve geri teper.
    Suçlu olmasak bile yabancılar bir yolunu bulup suçu bize atarlar, o yüzden konuşmalarımıza dikkat etmeliyiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget


    quote:

    Orijinalden alıntı: forsaken54

    Bunlar gizli silah falanmı yaptı acaba avrupayı çok kolay tehdit edebiliyor

    Reisin silahı milletidir! Bkz. darbe gecesi.

    Milletin üzerine bomba bağlayıp Avrupa'ya mı gönderecek? Gerçi Tayyip hep terörden beslendi, onu da yapar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Londra saldırganı İstihbarat tarafından sorgulanmis, islamci ideolojiye yakın birisi çıktı.


    Birde evinden Erdoğanin son haberini okuduguna ve ondan etkilendiğine dair birşeyler çıkmıyor mu.. Ondan sonra görün olacakları :)


    AB Birliği Büyükelciyi çağırmış.


    AB yakında Türkiye ile bütün ilişkileri bitirecek.


    Ayrıca Erdoğan Halkının yeteri kadar radikalize olduğunu düşünüp, AB ile herşeyi bilinçli şekilde bitirmek için böyle konuşuyor olabilir.

    Lakin ekonomi neredeyse Ab ye bağlı. Halk İle AB arasında bağlantı kalmasa bile Ekonomik Ayrılık çok ağır çöküşe neden olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmos2999 -- 23 Mart 2017; 15:9:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemal415

    Böyle giderse hiçbir ülke dostumuz olmayacak. Reis dediğiniz adam her ülkeyle ilişkileri bozuyor. Böyle mi gelişecek bu ülke ?

    Savaştan bahsetmiş bazı arkadaşlar. Artık Osmanlı zamanındaki gibi savaş kalmadı. Avrupayı bırak Amerika gücüyle bizi haritadan siler. Hayalimiz bile kalmaz.

    Bin ladin ve saddam ı hatırlayın ikiside her ülkeyi tehdit ederdi. Amerikada ikiz kuleleri vurdurdu bin ladin sonra bulup işini bitirdiler. Saddam 8 tane benzeri vardı o kadar yıl sonra onu da bulup temizlediler. Amerika dan kurtuluş yok işin özü. Kim başkan olmuş bunun önemi yok amerika aynı değişen birşey yok.

    Avrupa ülkeleri ile kavga ederek gelişemezsin. Oradaki vatandaşlarımız zor duruma düşecekler. Ülkeler arası uçuşlar turizm ve ekonomi etkilenecek. En çok zararı ülkemiz görecek.

    Avrupa ülkeleri ile ilişkileri bozarak değil güçlü ilişkiler kurarak gelişebiliriz.

    İşin sonu kötüye gidiyor bize destek olacak hiçbir ülke kalmadı. Hakkımızda hayırlısı diyelim...

    türkiyenin siyasi konjektürde dostumudu vardı ki dünyada,yapmayın etmeyin




  • ergenken duysam gaza gelip hak verebilirdim belki ama insan büyüdükçe olgunlaşıyor, öğreniyor. siz bir ingiltere başbakanından asla böyle bir söz duyamazsınız, ingiltere'den türkiye karşıtı açıklamalar da üst düzey yöneticilerden çok nadir gelir. avrupa birliği üyeliğimize bile çoğu dönemde karşı açıklamalar yapmamışlardır. her hareketi planlıdır.

    ingiltere kuzey ırak'a amerika ile birlikte girdi, bp müthiş rant elde etti lakin tüm dünyada bütün tepkiyi amerika çekti. kısacası bu adamlar kaba tabirle insanı belini kırmadan öpüyor. türkiye'yi işgal ediyor, gidip ilk iş olarak doğu'da hastaneler açıyor. doğu'da bunlara tepki gelmezken bölgeyi dallama fransıza bırakınca olaylar başlıyor. adamlar bu işin piri, politika uzmanı, siyaset ustası. senin elinde hiçbir koz yok, üretimin 0, adamı zor duruma düşürecek hiçbir manevran yok. sen onların ülkesine araba ile saldıran birini bulsan o senin ülkenin her yerinde bomba patlatacak imkana sahip. her yerin teröristle çevrili, ülkende ne idiğü belirsiz bir yığın var. bizim canımız tehlikeye atılıyor burada. hala alkış tutan var. hakikaten yosun var bazılarının beyninde. artık böyle düşünüyorum.

    gaz ile hareket etmeden, mantıklı politika yürütemediğin sürece olduğun yerde sekmeye mahkumsun. kimsenin senin açıklamalarını taktığı yok. dün salladığından bugün salya sümük özür diliyorsun. kardeşim dediğine düşman oluyorsun. senin kendine saygın yok başkasından bunu beklemek komik olur. kıraathane siyasetinden, rasyonel siyasete geçemediğimiz sürece vizyonumuz orta doğu ile kısıtlı kalmaya devam edecektir.




  • Tal. kullanıcısına yanıt
    Dostu yok ama dostun yok diye her ülkeyle kavga mı edeceksin ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.