Şimdi Ara

Boyle bişey mumkunmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sudaki oksijen kullanilabilir hale getirebilirmi?Mesela deniz altilara bunu yapabilen bir cihaz geliştirilip konabilir mi? Boyle birşey mumkun mu yapilabildigini dusunursek bir deniz alti suyun altinda yuzeye çikmadan aylarca gidebilir veya bir deniz alti kaza sonucu battiginda personel gunlerce dayanabilir

• olacagını sanmıyorum ki olsa bile insanlıgımız o güzelim oksijenleri mahveder su anda oldugu gibi
  • sorun oksijen elde etmek değil.çok uzun süre su altında kalarak enerji üretmek.nükleer denizaltılar bunu yapıyor.oksijeni depolarsın,elektroliz ile elde edersin veya kimyasal yolla üretirsin.
  • zaten yapiliyor guzel arkadasim.
    nukleer denizaltilar aylarca su altinda yerinden dahi kimildamadan kalabiliyor.
    suyu elektroliz edip oks elde ediyorlar.
  • KISACA DENİZALTI 1.NUMARALI ÖRNEK
    quote:

Orjinalden alıntı: mcyavuz

zaten yapiliyor guzel arkadasim.
    nukleer denizaltilar aylarca su altinda yerinden dahi kimildamadan kalabiliyor.
    suyu elektroliz edip oks elde ediyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Versalid

Sudaki oksijen kullanilabilir hale getirebilirmi?Mesela deniz altilara bunu yapabilen bir cihaz geliştirilip konabilir mi? Boyle birşey mumkun mu yapilabildigini dusunursek bir deniz alti suyun altinda yuzeye çikmadan aylarca gidebilir veya bir deniz alti kaza sonucu battiginda personel gunlerce dayanabilir

Ya fen derslerinde bile öğretiyorlar sadece oksijen değil çok basit bi yöntermle oksijen+hidrojeni ayrı ayı elde edebilirsin o da elektroliz...

• quote:

Orjinalden alıntı: Versalid

Sudaki oksijen kullanilabilir hale getirebilirmi?Mesela deniz altilara bunu yapabilen bir cihaz geliştirilip konabilir mi? Boyle birşey mumkun mu yapilabildigini dusunursek bir deniz alti suyun altinda yuzeye çikmadan aylarca gidebilir veya bir deniz alti kaza sonucu battiginda personel gunlerce dayanabilir

Nükleer denizaltılar aylarca yüzeye çıkmadan deniz suyundan oksijen ve içme suyu elde ederek gidebilirler.Neredeyse 1975 den beri.
  • peki Türkiye'deki denizaltılar bunu yapabiliyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sauron86

peki Türkiye'deki denizaltılar bunu yapabiliyor mu?

Güzel soru...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sauron86

peki Türkiye'deki denizaltılar bunu yapabiliyor mu?

" Türkiye'deki denizaltılar nükleer mi ? " daha uygun olur.
  • denizler altında yirmi bin fersah

kitapta yazılanlar hikaye değilse olabilir
  • Türkiyenin nükleer denizaltısı olduğunu sanmıyorum. Hem nükleer teknolojimiz yok hemde nükleer denizaltımızın olmasının bir anlamı yok.
  • nükleer denizaltılara yapımında bir kere yakıt konuyor ve o yakıtla yaklaşık 20 yıl hizmet veriyor.ben nükleer denizaltıdan başka silah tanımam. istediğiniz ülkenin dibine girersiniz sizi duyamazlar bile ve istediğiniz yeri çok uzaklardan bombalayabilirsiniz.

1 adet nükleer denizaltı bütün dünyayı yok edecek güçte desem burda şimdi stratejik düşünceden yoksun bir çok adam çıkıp atma ziya der. ama inanın öyle.

tam dolu nükleer bi denizaltı dünyayın sonunu dolaylı yollardan getirebilir...

bu sebeptendirki bu teknolojinin önünde saygıyla eğiliyorum.
  • Turkiye'de nukleer denizalti yok. Sanirim sadece 5 ulkede var. Onlar bile arada birbirlerine giriyorlar ne isi var senin denizaltinin benim karasularimda diye. Bir de Turkiye kadar gelismis onlarca ulkede olursa dunya her daim krizde olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.